Lördag minsann och dag

Lördag igen härligt!


Pratade lite med Mamma och Petra när jag gick upp sen åkte jag med familjen till Imagine Childrens museum i Everett. Vi hade en trevlig stund där och vi tog många foton.


Jag var hemma igen vid 11 och pratade då lite med Håkan och Ulla, Keith och sen Mamma och Petra. Jag fick se lite snuttar av melodifestivalen och höra ett par bidrag. Det var ju kul, men ja inga bra precis.


Sen kom Yassebassibus äntligen vid halv 3 tiden och så packade vi in oss i min bil. Jag körde till Seattle Premium Outlets som visade sig vara riktigt bra! Dit ska jag lätt igen. Stora fina affärer med bra erbjudanden, utbud och priser. Så jag har fått köpt lite i alla fall..


Sen bar det vidare i shoppingens tecken, mot Alderwood Mall. Tyvärr hann vi inte med så mycket shopping här innan det var dags för bion ”Dear John”. Den var riktigt bra, jag hann till och med att böla 2 gånger! Efter det letade vi lite efter bilen, vi gick först till fel parkeringshus sen till rätt hehe. Men hem kom vi och nu sitter vi och ser en film på ABC Family, ”The perfect man”.  När vi kom hem  så provade vi alla våra kläder som ska utökas imorgon! FÖR IMORGON BLIR DET ALDERWOOD MALL IGEN FÖR ÄNNU MER SHOPPING!! För vi fick inte tillräckligt idag.


Jag har köpt ett par ”extra” fake, gelé bröst/BH! Så ball, alltså det är en bh, som man klistrar på som är bra för tubtoppsmodeller, öppna ryggmodeller och andra annorlunda klädesmodeller som det är snyggare utan band.


Jag köpte även två par jeans på Forever 21, ett linne med spetsband, en blus/tunika och ett par helsvarta converse skor.


Hinner och orkar tyvärr inte skriva mer nu, lovar er en bättre uppdatering imorgon. Förresten, jag ska kanske fika med Tyler imorgon. En amerikansk framtida vän förhoppningsvis. Får se, ni får mer info imorgon, PROMISE (LOVAR)!


Mina skor och byxor som lyser i neon rummet!






Bh:n ser ut som lös bröst men den är faktiskt håliga, så det är en bh hehe 

En massa teknik och ihopknyt från 2 dagar + en liten tävling

BASKETBALL-first game ever

Igår kväll var jag med Ryan på en high school basketboll match. Det var en viktig match, laget som vann kom till att kvalificera sig till ligan med de 16 bästa high school lagen i hela staten Washington. Så det är stort, det finns cirka 300 high schools här och alla har ett basketlag, så ni förstår ju själv. Tyvärr förlorade det laget vi/jag höll på, men det var kul. Ni vet cheerleaders och allt. Jag tänkte bara på OTH, One Tree Hill serien. Fick så många minnen som flög förbi!

Här har vi lite bilder och filmer för er att njuta av såhär en lördag sista helgen i februari månad och allt.

 

Från Basketball
Från Basketball

Lite svar på kommentarer.

Anna Lundström

Heej malin. du verkar ha det helt underbart! roligt för dig! o dina pojkar är såå söta!måste fixa skype så vi kan få se o prata med dig lite! pratade lite med helen om september.. :D är det säkert att vi kan komma o hälsa på dig o så? länge sen man läste om dina shoppingrunder nu tycker jag?! ;) sparar du lite kanske? :) hoppas du får en mysig o bra dag!massa kramar från anna


Jadå det är toppen här, trivs som fisken i vattnet. Ja de är så gulliga och charmiga. Ja, det måste ni göra, ni måste fixa skype och kamera med mikrofon. Men du hade väl inbyggd kamera i din rosa mini laptop? Ni är välkomna hit, jag har pratat med Katie och Joel. Och mamma prata med dig om när det passade , i början av september som 3 typ? Om du går in på min Facebook och läser inlägget från Camilla Ahlberg så skriver och rekommenderar hon var ni ska bo och se i LA.  Ehm ja jag har sparat pengar, men imorgon gäller det. DÅ SKA DET SHOPPAS! VI ska på en sjukt stor outlet med allt från Adidas , Converse till Calvin Klein, DKNY och billigare affärer . Sen blir det nog Alderwood Mall och bio på kvällen ”Dear John”.  Jag har ju köpt min kamera så de är därför jag inte shoppat, jag har betalat av den till mina värdpäron J Men nu är det slut på sparandet, måste köpa, köpa mera! Ser framemot att ni ska komma! Ska bli så kul! KRAMAR   


Mammi

GILLAR...Vi bara älskar dina movies,,,bilder...you name it...:-) Nic vilken linslus han har blivit o Dex har du ju fått några kanon bilder på....Klart de älskar Pippi...hon är ju så härlig..Vilken var det du köpte..jag kan ju köpa med 2 st andra isåfall.. Hade hoppats på skype...det liksom hör till....säg till om du blir trött på lilla mammsi...O du Girrebus har sovit mer eller mindre hos mig hela natten o när jag nu gick upp så skyndade han sig upp o tog min säng....den busen...Natti natti min goa härliga hallonmums fyllda bakelse till dotter....<3


Anledningen för att jag spara denna kommentar och tänkte svara på den är för att jag fullkomligt ÄLSKAR den sista meningen! Mamma du är gör gó!


Fredag då ja och dagen har väl varit ganska bra. Lite oförutsägbar, barn med smärta, värk och växande tänder, trötta och då lite extra gnälliga. Jag har inte mått bra, gör ont i mina lungor när jag andas, näsan är inte bra och känner mig allmänt sjuk och infekterad. Blev dessvärre inget Vancouver denna helgen som var planerat. Men inte mycket jag kan göra åt det. Jag kommer helt enkelt inte få vara i ett land som är värdar för ett OS (inte detta året i alla fall). Istället kommer Yassibassibus till mig imorron så ska jag ta henne till Seattle Premium Outlets som ligger norr om Everett (20 min här ifrån). Där har de affärer som, adidas, converse, dkny, ralph lauren och vidare till det oändliga. Efter det blir det Alderwood mall, äta och shoppa sen se bio på AMC, en stor biograf bredvid köpcentret! Toppendag!

   
Pojkarna sov tidigt idag, de tog sin ”nap” (tupplur) redan klockan 10-11. Så dagen blev lite itu hackad, men vi har haft en okej dag. Jag ska försöka få ihop mer lek dejter, för pojkarna behöver umgås, leka och observera andra barn i samma åldrar. Så ska prata med Marte om vi kan träffas 1-2 dagar nästa vecka och sen med Melissa med.

Idag har jag två filmer att bjuda på, som faktiskt är filmade dagen till ära.


Nicholas och Dexter är supergulliga när de leker och busar med varandra. Så himla söta!

Från Movies

 
Här är det såpbubbel blåsning till MAX!

Från Movies

Hela kvällen har spenderats med Katie och Joel (även pojkarna tills de gick till sömns), vi har sett en film, snackat och nördat oss med våra datorer (Jag och Joel då).  Jag uppdaterade mitt Picasa (där jag redigerar bilder) för en nya version hade kommit ur med svensk text. Just nu sitter jag och pratar med alkis Yasse som druckit för mycket vin denna fredagskväll, ska snart skypa med mamma och min mage kurrar, är full med gaser och skummar/dummar sig.

 


Joel säger alltid att jag är en Queer fish! Så jag tänkte dela med mig av detta mycket roliga fenomen. Med en queer fish menas = annorlunda, konstig människa. Men jag skulle använda det i rätta sammanhang, eftersom queer också är ett ord för gay/homosexuell.


Råd kring det Engelska språket! Och JA vi har våra små engelsk lektioner, nästan varje dag. Men de är mycket lärorika, nyttiga, användbara och bra.


Så som Joel sa
: Sitter en kille och målar naglarna, säg då inte att han är en queer fish, eftersom det då tolkas som at jag tyckte han var gayig eller homosexuell. UUtan då ska man istället säga Silly Goose, eller Odd Duck. D sistnämnda fraserna används flitigt av mor och farföräldrar till sina barnbarn och med de fraserna kan det bara inte gå snett!


Jag fick även lära mig en ny fras- Play it by ear. Med det menas att man inte bestämmer något helt utan låter det vara öppet, flyter med strömmen och se hur det blir. Sjukt bra, det gillade jag så ska lägga det på minnet! Mycket användbara ord i en och samma mening!


Nej här kommer lite bilder med, känner mig snäll idag så bjuder på lite ögongodis inför helgen!

Idag klädde jag dem i matchande outfitts
 

JAG UTMANAR ER DÄR HEMMA, ALLA LÄSARE! Detta är en liten tävling! Gissa vem som är vem, vem är Nic och vem är Dex på de sista 4 bilderna! Ps. Ett tips är att kolla lite på videoklippen jag lagt in där jag kan avslöja lite och på så vis kan ni få lite hjälp. Lycka till!


Torsdag och mycket nya intryck

Torsdag whiiiooo! En fullspäckad dag innehållande det mesta!

Även denna dags väder har varit härligt, solen har lyst fram då och då, lite molnigt och 10-12 grader, det säger jag INTE NEJ TACK TILL.

 

Nytt nu är att Nicholas även Dexter inte gillar att ta medicin eller vitamindroppar från en spruta (utan nål, vet inte vad de heter), så nu tas de från en sked! Det gå så himla mycket bättre ska jag säga er. Inget skrik, gråtandes, utbrott eller spill i hela huset då man jagat runt de båda offren i hela huset!  Mycket smart och smidigt för alla. En superlösning helt enkelt! Prova, lovar det gör underverk.

 

Idag var det tid för Dexters PT, typ sjukgymnast. Han ska stärka nack- och ryggmuskler. Eftersom han föddes 3 månader förtidigt så var hans huvud tungt och stort, oproportionellt. Så när han lärde sig att gå eller började gå så för att stabilisera gången och huvudet/nacken/halsen lyfte han upp axlarna som stöd. De är nu en dålig vana som måste tränas bort, musklerna är nu för korta i nacken.

 

 Så jag packade blöjväskan inkl. leksak, vattenflaska, snackbars och snuttefilt. Vid 10.15 kom mormor och tog över Nicky och jag spände fast Dexter i barnstolen, ställde in speglarna, stolen och iväg for vi. Vi hade en bra dag hos sjukgymnasten. Dexter gjorde det han skulle och övningarna gick bra. Jag hann inte mycket mer än att börja köra och när jag slog en snabb titt i baksätet sov den lille, så ostörd och änglalik. Vid varenda rödljus slog jag ett par tittar bakåt på det kära lilla barn som så sött och fridfullt sov. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Men det var en speciell känsla. Jag kände frihet, lycka och så mycket kärlek.

 

Väl hemma vaknade han när jag skulle bära in honom. Men mormor tog Nicholas och jag Dexter så la vi dem i sängarna och det tog inte många minuter för dem att somna och det blev tyst.

 

Jag pratade med älskade Cattis i 1 timme och Pappa i 10-15 minuter. Mamma pratade jag med en sväng tidigare..

 

Och kan ni tänka er , mamma har banne mig gått och vunnit 4.000 på lotto. Hahah. Såå söt mammi, och ja då resonerade hon direkt, MER PENGAR TILL USA hehe. I like mamma, go go go, det är rätta takter…

 

Till lunch åt jag tonfisk i burk utan något till, torrt, gott och tråkigt. Sen höll Catrin på att dö när jag tar fram cottage cheese (keso) och lägger ananas bitar på och äter så. Hrmm glömde nästan åt ju 3 ballerinakex med ;)   

 

En annan positiv händelse idag var att Dexter visade/signalerade att han behövde byta blöja. Han tog, greppade, klämde och såg obekväm ut. Så jag frågade om jag skulle byta hans blöja och då gick han till skötbordet! Det kallar jag framsteg, även om detta var först gången och han kanske inte gör det på länge igen, men ändå. Och ja mycket riktigt var där bajs och han fick beröm för det! Duktig pojke!

 

Jag kan knappt fatta att Mamma och Petra kommer om 26 dagar. Det är bara lite mer än 3 veckor. Ser fram emot det något så enormt! Snart snart ska vi få återförenas! Ni kommer älska det här.

 

I eftermiddags ringde Ryan Katies bror och frågade om jag ville följa med och se en basketmatch ikväll.. Och jag som älskar sport säger ju absolut inte nej till ett sådant erbjudande. Så kl 19.30 kommer han och hämtar mig, sen börjar matchen kl 20.00. Han nämnde att hans kompis spelade eller typ tränade laget, jag hängde inte riktigt med eftersom Dexter och Nic sprang runt med väldigt högljuda leksaker för tillfället.  

 

 

När vi åt middag sa Katie att det är Ryans gamla basket kompis från högstadiet/college som är tränare för det ena laget som ska spela ikväll. Och jag fick även listat ut att de som ska spela är HIGH SCHOOL LAG och ja ni förstår ju vad det betyder. SNYGGA, SPORTIGA, VÄLTRÄNADE KILLAR I MIN ÅLDER!! Dregla över det hehe. Liksom väldigt mycket tack Ryan som ringde och frågade om jag kan få följa med. Det var tydligen en viktig match med i serien, så det kom till att vara mycket folk där, ser verkligen fram emot detta.

 

Jag har även pratat med Yasmine och vi ska kanske ta buss eller tåg till Vancouver imorgonkväll efter vi slutat jobba och stanna två nätter sen åka hen igen. Så lite ändrade planer är det allt, men måste höra med någon först bara om vi kan sova hos dem. Så detta är inte riktigt klubbat än.

 

När Joel kom hem och hade kollat posten så kom han upp med två kuvert till mig, I LIKE! De innehöll pinkod och ett splitter nytt kärleksrött Master Card! Jag känner mig så himla vuxen nu, ett Visa kort och ett Master Card, amerikanskt och svenskt körkort shit jag är väldigt internationell haha.

 

Ryan kommer snart så ska posta detta sen fara iväg på ytterligare ett äventyr. Som ni vet så har jag blivit av med min oskuld på ”att se en hockeymatch live”, ”vara på en riktig, amerikansk baby shower”, ”fira en amerikansk födelsedag”, ”äta en cupcake (muffintyp med glasyr)”, ”ätit en riktigt amerikansk brownie”, ”ätit på ett riktigt fastfood (snabbmatställe)” och så VÄLDIGT MYCKET MER SOM JAG INTE ENS KOMMER PÅ!

 

Här kommer en liten filmsnutt jag filmat dagen till ära, titta och njut (lär haha).  
Pojkarna dansar med sina pyjamasar och sen lägger de pyjamasen i smutstvätten. Tror det finns många tonåringar och vuxna som behöver se och lära av detta. Både att dansa med sina kläder och sen lägga dem i tvätten!
 

Från Movies

Hej svejs i lingonskogen, hörs när vi hörs, ellerhur C ;)

Heeey har ni frågor så för bövelen ställ dem ;) hehe

Onsdag och lilllördag igen. Shit vad tiden rullar på. Heheh och ja det råkade bli två likadana inlägg igår, ber om ursäkt för de. Jag hoppas att ni slutade läsa efter det första, eller i alla fall förstod när ni läst klart känt någonstans i bakhuvudet att, OJ detta blev nog dubbel Malin information!!

Det har ytterligare varit en mysig, härlig dag. Imorse var Dexter helt gosig, så vi mös på morgonkvisten. Vi byggde duplo, dansade, sprang ute i trädgården, lekte i garaget och jag tömde soptunnorna. Jag bakade också muffins  idag och vet ni vad, de såg ut som muffins, höga, runda och fina. Vid 12 somnade de och jag fick pratat med mammsen, vi snackade i 1 timme och sen sa jag snabbt hej till pappa innan pojkarna vaknade. Och mamma jag gjorde det du sa med Pippi filmen. Så när jag hämtade ner dem från sin ”vila”, satte jag på Pippi Långstrump DVD:n på min dator. Jag lät dem titta i 6-8 minuter sen stängde vi av igen och jag satte upp min dator igen. De älskade det, mest Dexter, han satt som uppslukad av filmen och lyssnade på sångerna (det svenska språket). Nicholas tyckte det var kul med och de satt båda i mitt knä på golvet, så sött! Mys på det..


Eftermiddagen bestod av ett besök av Morbror Ryan, vi lekte, sjöng lite osv.


När Katie och Joel kom hem tog jag bilen till Safeway, jag skulle köpa lite småsaker bara. Och mamma det med örngotten, där finns en affär som heter Michaels här som har sånt du vet. Så får se var den närmsta ligger och så får jag köra dit nu en dag.


Jag mailade min spansklärare igår ju och har fått svar från henne idag. Så det känns skönt, hon har fixat certifikatet, eller gör det nu.


Idag bestämde jag mig för att jag skulle ta en bra, fin ansiktsbild på Dexter och ja jag tror jag gjorde det idag. Ni ska själv få se…


Jag vet fortfarande inte om jag mår helt bra, vet inte riktigt var jag ska placera det. Mår bra, men ändå inte. Ena stunden bättre än andra. Men jag är ändå inte riktigt sjuk. Jag har varit såhär den senaste tiden, ja typ de senaste 3-4 månaderna. Det vill inte riktigt gå över, jag är ständigt en liten sjukling. Men får fortsätta som jag gör, försöka sova mycket, äta ordentligt, dricka mycket, klä mig varmt och ta lite piller och medicin (kuckelimuck medicin som Karlsson på taket skulle ha sagt).


Och ja vad ska jag säga, fortfarande snöar det hemma i Sverige, vad är det för skit. Vad har mitt kära Skåne förvandlats till, Norrland, Dalarna, jag menar herregud vad de är snö? Jag tycker faktiskt riktigt mycket synd om er, det kan faktiskt ta och försvinna nu. Här lyser solen fram, det är ljust och fint, lite grått (molnigt mestadels) och 8-10 grader.


Pojkarna utvecklas mer och mer. Nicholas pratar mer, förstår mer. Idag från ingenstans gjorde han tecknet för ”tack” och sa något liknande ”taa”. Jag bara, OJOJOJ, varsågod, helt förvånad hehe. Dexter gör mer tecken och snackar mer, han förstår en bättre när man frågar honom om något. Jag kan knappt inte vänta till de pratar och säger riktiga ord. Det ska bli så kul!


Dexter är inne i en ”hata haklapp” period, han blir helt hysterisk och gråter tills den åker av. Jag har bara varit med om det en gång och det var i morse, men jag vet att han även gjorde det i helgen. Men jag har kommit på att om man bara låter han vara, så han får se sin bror äta och ha sin haklapp på. Så inser han att de är OK. Ibland är det bra att ha två! IBLAND INTE hahhaha.


Tänkte läsa lite i min bok ikväll innan jag ska nanna. Boken jag läser nu heter  ”Det räcker inte med kärlek”. Faktiskt en riktigt bra bok, den handlar om en familj som börjar inse att deras 2½-3 åriga son är autistisk. Riktigt gripande!



Jag var nere och åt för en stund sen och min lille pojk Dex kom och satt och mös hos mig när vi läste godnattsagor. Sen fick han gå till pappa och säga god natt och gosa lite, jag fick lite dåligt samvete där. Jag har ju gosat med Dex (och såklart Nic) hela dagen. Det har ju inte Katie och Joel kunnat göra.. Men men, han fick i alla fall kramat om pappa lite innan sängdags.


Om ni som läser har några frågor, bara ställ dem. Som ni vet så finns det inte dumma frågor, alla frågor kan ställas. Allt om USA, mitt jobb osv osv.. Låt fantasin flöda så lovar jag er svar..

För jag tror nämligen att ni sitter och trycker på lite saker där hemma som ni gärna hade velat fråga eller dela med er av så kom igen, ut med språket. Spit it out!



OCH  förresten så visar de Step it up på tv nu, ABC Family är kanalen. Och ja NÄR, OM ENS tror ni de kommer göra det i Sverige. HAHAH, ALDRIG, kanske om 4 år. Vi är så efter när det gäller filmer, jag menar hemma visas filmer på Lördagkvällar och hur aktuella är dem om jag får fråga? :D




Ja vad ska jag säga, de är charmtroll...

Från Movies

Ja, nya saken är då att sticka upp nappflaskan/muggen i näsan, snyta och ha sig hahaha.

Från Movies
Hoppas ni gillade filmerna :)

Förlåt för ett kort inlägg! Lovar längre imorgon kära läsare

Tisdag och veckan är i full gång. Dagen har varit hur bra som helst. Jag har tvättat barnens kläder, handdukar, haklappar, mina kläder, mina handukar och mina toalettmattor. Så skönt att ha det gjort och överstökat.

Dagens väder har varit helt okej, molnigt och 8 grader så helt okej. Sen har det regnat under eftermiddagen och kvällen.

När Katie och Joel kom hem från jobb gick jag upp och duschade. Sen åkte jag och Katie till hennes Volleyboll turnering. Det var coolt, men kom på att jag MÅSTE VARA HELT BAKOM FLÖTET!!! Vet ni varför? JO, jag har varit i sport/idrottshallar i hela mitt liv och ja ändå så lär jag mig aldrig att ta på mig extra varma kläder. För om man själv inte utövar någon fysisk aktivitet så blir det pisse kallt. Men det gick bra, fick sådan AMERIKA feeling (känsla) när jag såg basketbollarna i bollstället sen filmer, tv serier osv..


Ja golvet var VÄLPOLERAT i alla fall.. haha
På ena sidan väggen var de A-laget och andra sidan B-laget.. bättre vs sämre

Jag vägde mig i omklädningsrummet och jag väger samma som när jag lämnade Sverige, whiiiooo! GO MALIN, keep up the good work! Vågen var gammal som gatan hehe, visste först inte om den skulle visa rätt. Men det borde den ha gjort.  Det är det gamla, genuina man ska lite på. Inte de nya tekniska, digitala, batteridrivna mojängerna.


Jag och Katie övergav Joel hemma ensam med pojkarna så vi kände att han nu inte älskade oss mer. Så vi var tvungna att komma på en lösning för att bli omtyckta igen. GLASS I STORA LASS BLEV RESULTATET! Så på hemvägen stannade vi på Baskin and Robbins och handlade en bägare var med en kula, chokladsås, nötter, grädde . MUMMA så gott!

Detta är dessvärre allt för idag vänner och familj, snyggingar och blonda. För jag är grymt trött, känner mig lite krasslig innu. Och jag fryser satan!

 


 

Måste nämna detta med. Idag fick jag en sån JAG ÄLSKAR MIN MAMMA ÖVER ALLT ANNAT I VÄRLDEN KÄNSLA! När jag torkade bort efter pojkarnas snack så slog detta mig. Jag skulle inte kunna leva ett liv utan min mamma. Hon betyder allt för mig, du är min bästa vän, mamma, hjälte, förebild, idol, stöd = allt! Jag kände lite sorg, men MEST glädje, jag saknar dig men jag klarar mig. Vi klarar oss igenom allt. När jag tänkt klart kändes det som jag ville tömmas på tårar, men jag svalde och tänkte vad vore det bra för? Alltså jag vill poängtera att jag VAR INTE LEDSEN, det var inte ledsna tårar som ville komma, kanske lite men mest glädje för att jag har en mamma som jag har. Astrid Marie Helen Holm (Hansson, Persson hehe) du betyder så mycket för mig. Du, Pappa och Petra har lärt mig hur man älskar på riktigt och ett äkta/genuint, ärligt sätt!

Tack för att ni finns.. älskar er ..


Brev från Svedala!

TACK CAMILLA! 

Jag satt på mitt rum och så knackade det på dörren vid halv 8 tiden ikväll. Katie hade ett brev i handen som hon överlämnade till mig. Jag satt och tittade på handstilen och ville lista ut vem avsändaren var utan att öppna brevet. Och gissa vad jag kunde liste ut att det var du Camilla.

Jag önskar dig all lycka till med det nya tillskottet. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att jag inte kan vara hemma och umgås med dig, Anton och den nya bebisen. Och ja jag kan förstå att du känner dig stor som ett helt hus nu. Och är Anton en sådan liten buse.. MEN även ett charmtroll som det är svårt att säga nej till..

Saknar Anton med, jag skulle stannat hemma och passat Anton istället och umgåts med dig :)
Så fina saker du syr förresten, hur hinner du med det/allt?
Om vi går till bilderna igen, det ser ut som du hajjar hur du ska göra nu, bilderna är hur bra som helst och perfekt storlek. Bloggen är super duper fin! Läser alla dina inlägg du skriver.

Låter så sött med snön, snösläden/racersläden, Anders och Anton i backarna. Där har du den kommande träningen för att bli av med de extra kilona. DRA ANTON I SNÖN heheh . Det blir svårt att powerwalka med barnvagn i snödrivorna. Hoppas snön försvinner för er snart, klart att det är roligt med. Men nu kan de ju räcka hehe.

Du behöver inte svara på vilket kön bebisen är, men vet ni själv vad det är? :) 

Jag blev himla glad för ditt brev Camilla. Och jag vill veta när tillskottet kommer, du kommer få tillbaks ett, det lovar jag.  

Och ja jag är super exalterad över att Mamma och Petra ska komma hit. Jag räknar dagarna. och det hade varit så kul att få träffa dig.

Nu ska jag lägga mig i alla fall, upp tidigt imorgon, du vet ju hur det är. (Men om jag kommer ihåg rätt så kan Anton sova ganska länge ibland). Nic och Dex vaknar mellan 6-6.30 varje dag..

Hörs snart igen, Hälsa alla och Camilla du gjorde min kväll!

MÅNGA KRAMAR


Måndag och 7 veckor i USA

Svar på lite kommentarer..

 

Tess

Jättefina bilder Malin! :)

Tack Tess, kul att du följer min blogg. Tur du tar hand om mina (våra) pågar i Rydsgård medan jag är borta och inte kan. De ÄR UNDERBARA! Vad skulle vi gjort utan dem? Jag kollar din blogg med då och då.. Ha det bäst. / Kram

Keith

SOOOOL ! Lite avis haha :) Det närmsta man kommer solen här hemma är när man tänker på Miss Sunshine, och vet du vem det är ? Lilla Malin såklart :D hihi

 

Hehe, jag är faktisk lite avis på er snö med. Jag hade gärna varit hemma och lekt med Gizmo i snön. Det är något av det bästa jag vet, se han springa runt och skutta av glädje.  ÅHH hjärtat, du är min lila glädjepunkt i veckan. Du får mig glad och när vi pratar rinner tiden iväg. Du vet att jag saknar dig himla mycket. Alla våra kvällar, våra events och pratstunder. Du får mig att må bra och känna mig älskad och omtyckt! Keith du är bäst.

 

Lisa

Ååh, så söta dom är! :) Ta med dom hem till Sverige sen, jag kan passa dom!


Heej min Lisa, hur är det med dig. Hade du det trevligt när du åkte skidor. Saknar dig och våra moments. Hur går det med skolan? Och JAAA jag kommer aldrig vilja lämna dessa underbara pojkar. Jag kommer smuggla med dem hem till Sverige. Så du kommer få leka med dem!

Saknar dig..

 


Idag vaknade jag vid halv 8, pratade lite med Mammsen innan jag skulle börja jobba kl 8. Jag jobbade mellan 8-10.30. Pojkarna ritade i 1 timme och jag ser hur trött Nic är. Så jag tar upp honom vid lite över 9 och la han. Han sov i 45 minuter och sen kom Katie hem. Jag tyckte han kändes varm så vi tog tempen då hade han 100.1 grader (38 grader celsius).

 

Då slutade jag och skulle börja jobba lite igen vid 15.00. Så jag skypade med Ulla och Håkan, Pappa lite snabbt, Petra/Sofia/Johanna, snackade med Jonas på msn och skypade tillslut med mamma innan hon skulle sova.  Då gick jag med och la mig för jag kände mig trött. ¨

Så jag fick vilat i 1½ timme innan det var dags att vakna till liv igen.

 

När jag kom ner så ser jag att Nics läppar är helt blåa och hans ena hand/arm se blå ut och de är kalla. Skumt, så Katie och jag kollar tempen och han har fortfarande feber. Vi ta på en extra kofta och sen åkte Katie till frisören. Under den 1½ timmen som Katie var borta var Nic hos mig hela tiden, jag bar, gosade med honom hela tiden. Han bara satt och orkade inte göra något. Tillsist blev han kokande varm så jag tog av den tjocka tröjan och blötte en handduk och la mot hans panna.

Så vi får se hur de blir med honom, hoppas han mår bättre senare eller imorgon.

 

Jag sitter här och se på konståkning, älskar det. Vet inte varför, men det måste vara spänningen inför varje hopp de gör. Jag vill se dem lyckas och jag vet hur svårt det är att åka skridskor som de gör hehe.

 

Jag har också skickat email till min spansklärare idag och begärt certifikat som bevisar att jag har varit där och läst mina 20 timmar och att skolan är en credit skola (en godkänd skola för mig att plugga på). Så får se hur det går, min lärare är nämligen lite flummig hehe.

 

HATAR ATT SE OS I USA! Jag blir arg, ni hemma i Sverige kan se mycket mer och här är de REKLAM stup i kvarten. Jag ser mer reklam på mina OS kanaler än vad jag se OS! Damp, dampar det är vad jag gör. Men ja lite får jag se i alla fall. Går väl helt OK för Sverige tycker jag, de har skött sig bra.

 

Imorgon ska jag följa med Katie på hennes Volleyboll turnering. Hon spelar i en liten liga, typ som korpen fotboll. De spelar ett par tisdagar i rad och de är bara 2-3 stycken kvar. Så imorgon ska jag följa med.

 

Glömde förresten nämna detta, när Katie kom hem från frisören fick jag email adressen till hennes frisörs son som är i min ålder. Nu ska jag minsann hitta amerikanska vänner (men såklart behålla mina aupair vänner, så bli inte ledsna haha)

Jag kollade precis hur han ser ut på facebook, han verkar vara trevlig. Får se, inte en super snygging kanske men helt okej..

Nicholas säger: (Mamma), Pappa, Mum-Mum (riskakor här i USA), slänger kyssar och lite till. Dexter fyller i med Mum-Mum (som han alltid gör, såå söt lite småskrikade hehe)
tar lite tid innan de börjar prata dock

Från Movies

 

Idag var mitt mål att försöka få en fin ansiktsbild på min pojkvän Dexter. 
 


Ett bra avslut på helgen..

Söndag och jag har haft en underbar dag! När jag vaknade upp 7.30 imorse kände jag mig mycket bättre. Jag låg och drog mig till vid lite över 8, sen gick jag upp och ringde Ulla och Håkan. Det var mysigt, Ulla var lite trött på snön, men jag kan förstå att ni är det nu, fy för!

Jag gick ner och åt frukost, pratade lite med Grandma och Grandpa + övriga familjen.  Jag frågade om Grandpa Loren skulle vilja följa med mig till biltvätten. Eftersom jag skulle tvätta bilen så att Joel kunde fylla på färg i skraporna/skråmorna, avskavningarna på bilen.  

 

När vi kom hem igen gick jag upp på mitt rum och skypade lite med Pappi, sen med Mammi. Så mysigt jag fick skypat länge med Mamma idag. Det kändes som jag behövde det! Hela min söndag blev också räddad av Rydsgård och mina absoluta favoritkillar Kim, Timmy och Keith! Jag fick prata lite med alla och vi fick pratat ut om en massa. Saknar er väldigt mycket grabbar!

 

Så när jag pratar med mamma så visas helt plötsligt en BRUNETT som ser exakt ut som PETRA! SHIIIITTTT, det är Petra! Jag blev helt chockad, då hade hon och Johanna färgat håret brunt. Så fint på er båda två, ser fram emot att du snart ska komma systeryster så jag kan få se de i verkligheten. Du får ta en bild och skicka till mig, jag vill se det i bättre ljus och skärpa än i ett mörkt rum genom en webbkamera!

 

Jag gick in och tog en snabb dusch innan pojkarna skulle vila middag. Och jag har haft en fruktansvärd klåda i hårbotten i cirka 2 veckor nu. Jag vet inte vad som är fel, måste bara vara mjäll, så en torr, irriterad hårbotten. Så inför min dusch fick jag låna Head & Shoulder schampo av Joel. Får väl använda de ett par dagar nu och se om det bli bättre. Men det kliar så jag nästan dör och jag tappar hår som jag vet inte vad. Tur jag har tjockt hår så det inte synd, men mitt hår mår inte bra kan jag säga er. Och till råga på allt, DET MÅSTE FÄRGAS OCKSÅ. Jag är i stort behov av en toning. Får väl göra det snart..

 

Efter pojkarna hade vaknat åkte alla utom Katie till Mukilteo Beach som ligger 15 minuter här ifrån. SÅ FINTàvädret var underbart, vattnet kluckade mot stenarna, färgorna åkte mellan där vi var till andra sidan där det var land, fiskmåsarna snurrade runt oss, sjöstjärnor låg på stenarna (orangea som bruna) och solen stekte. Allt var perfekt! Det var jättemycket folk, de grillade, hade picknick, lekte, kastade boll, satt och njöt i värmen med en glass. DET VAR EN SÅDAN VACKER OCH PERFEKT VÅRDAG! I bakgrunden kunde man skymta de snötäckta bergen, men vinter, kyla och snö kändes långt bort.

 

Jag fick en sån konstig känsla som jag först inte kunde placera när vi kom till stranden. Efter ett tag kom jag på det, jag kände mig hemma. Lukterna var samma, de mjuka, varma vindarna, solen och stranden. Det kändes som hemma i Beddinge, Skate, Dala. Det är som alla andra stränder, det är samma upplevelse. Men det som var annorlunda var att sist jag var på en strand och kände dessa känslor var HEMMA, hemma i Sverige där jag är van att uppleva detta.   

 

Pojkarna älskade det, de kastade stenar i vattnet och stenar på stenar. Ja, vet ni vilket perfekt, högt och roligt klingande ljud det blir med sten mot sten.. hehe

 

När vi kom hem så kom mormor och morfar Marilyn och Carter över och så satt vi alla och var sociala och lekte med pojkarna. Jag smög upp en sväng och la över bilder till Loren och Zaidees USB-minne.

 

Sen åt vi mat, pratade lite till och nu sitter jag på mitt rum och ser de svenska damerna i curling mot USA. GO SWEDEN GO!

 

Imorgon börjar jag jobba kl. 8, Katie ska till sjukgymnasten strax efter det. Så vi får se hur min dag ser ut imorgon, om vädret tillåter kanske vi tar pojkarna tillsammans till Mukilteo Beach igen under dagen. Det har jag inget emot alls!  

 

Tidigt imorgon åker Grandma Zaidee och Grandpa Loren hem till Michigan igen. Resan kan bli värre och en massa ändringar kan förekomma. Det är nämligen snöstorm i Chicago och även i Detroit där de ska landa. Så jag hoppas allt går bra för dem och att de får en säker hemresa! Men det kan hända att de får övernatta på flygplatsen i Chicago. I cross my fingers for you, it has been a great time havin’ you here. Thanks for everything, hope to see see you soon again.

 

Här har ni ett litet klipp på Nicholas när han dansar och ja när han ramlar.

Från Movies

Här är Nic och Dex när de leker med tunneln, de är så charmiga. Mina små hjärtan!

 

Från Movies

Andra uppdateringen för idag..

Svar på KOMMENTARER!

Elisabeth Ahlberg (En extra mamma till mig, och ja, jag har ett par stycken sådana ja)

Hej Sötis! Vad underbart att våren har kommit till dig, jätte fint du ser ut att ha å kul att du skriver så bra och gulliga bilder. Har du det bra? är dom snälla mot dig? och tar du hand om dig själv och unnar dig att göra det? Många goa kramar från mig :)

Hej Elisabeth,

Ja det är jätteskönt att ha kommit till ett varmare ställe än det jag lämnade. Men de lovar lite sämre väder nu i veckan men får se, inte snö i alla fall. Mest regn och lite kyligare. Jag har det toppen, kunde inte haft det bättre. Familjen är toppen, pojkarna är underbara och jag känner mig som en i familjen. Och ja jag unnar mig att ta hand om mig själv. Elisabeth, jag behövde detta, men jag vet att du redan vet de. Jag behövde komma ifrån allt och jag saknar våra pratstunder. Hoppas allt är bra med dig och att det går bra med det jobbet du precis skulle ta (hjälpa någon annans företag eller var det var. Kommer inte riktigt ihåg). Hur är det med lilla sötsaken, din bebis vovve? Goa kramar från mig tillbaks!  


Keith (MYCKET BRA VÄN)

Jag läser dina inlägg =) Och är ganska dålig på att kommentera, men vi tänker på dig här ! Det är inte lika många roliga fredagskvällar utan Malin som med henne ;D Får snackas vi någon dag snart snäckan :)

JAAAA bra vännen. Ja men det är lugnt så länge du läser så och så har vi våra pratstunder på skype, våra uppdateringar. Nej och det är inte lika roliga helger utan dig och vårt lilla gäng. Hjärtat du är saknad!  


Ninni (en annan extra mamma, extra hjälp från Sverige)

En gång mamma, alltid mamma....inte bara åt di egna. Jag kände med en gång när jag läste om bravaderna att nu kom det från hjärtat… Du lilla hjärta, vad du är med om...och vad har inte din lilla mamma skrivit??
Det händer otroligt mycket omkring dig, både på gott och ont. Det är så här livet är, uppochnerochnerochupp! Jag tycker du klarar det med BRAVUR! Så mycket du kommer att ha att berätta för dina barn en gång och oss läsare underhåller du varje dag:). Kram och ha en gosig dag!

Det stämmer! Jag blir alltid lika glad när du kommenterar Ninni. Du verkar (av det lilla jag träffat dig) vara en underbar person, en toppen-mamma, ett bra stöd för Johan (och mig) och alltid lika glad och hjälpsam. Ja det är så sant det du skriver. TACK Ninni, jag försöker i alla fall och ja resultaten blir oftast som jag tänkt mig. Ja jag kommer ha mycket att berätta vidare, det stämmer så bra. Hoppas allt är bra hemma i Helsingborg och att ni inte är insnöade (hoppas de kalla, tråkiga vädret försvinner för er snart). Kommer ni över till USA och hälsar på Johan under hans år förresten, eller ni har kanske inget bestämt? STOR KRAM från lilla mig, tack för att du finns..


Det blev mycket ändrade planer idag. Jag skulle kört till Yasse sen skulle vi haft en supertrevlig kväll med Amy, Denise, Andrea och ett par andra tjejer i Seattle, Queen Anne. Vi skulle äta middag och säga hejdå till Amy som ska flytta till San Fransisco där hon har fått en ny värdfamilj. Men istället så har jag varit hemma hela dagen. Jag mår inte bra, kände inte att jag kom till att orka kvällen. Jag har varit så trött, känner mig helt svag, ont i lungorna, luftrören och fortfarande är näsan lite uppstoppad. Så under dagen har jag tagit det lugnt, umgåtts med familjen, skypat med Keith, Mamma, Pappa. Städat mitt rum, damtorkat allt och tömt papperskorgen, omorganiserat. Även flyttat ut en hylla och fått in en ”helkropps” spegel och lite extra utrymme. Gjorde plats i garderoben för min tvättkorg och rensade i mina byrålådor. Nu är det så fin på mitt rum, så ORGANISERAT. I LIKE!


Sen kom Joel upp till mitt rum och gav mig Everett Community Collage Katalogen med alla klasser/kurser man kan ta nu under våren. Jag hittade en som verkar OK, frestande (typ den ENDA jag skulle kunna tänka mig ta) Belly Dancing, MAGDANS! Kursen ger mig bara 6 timmar så får se om jag ska ta den, annars får jag satsa på Zumba, Street Salsa, Digital Photography och hoppas på att det finns NÅGON klass jag kan ta till som är ok, men det se mörkt ut (på Kameruns avbytarbänk). Hehe var bara tvungen att lägga till det, det är ett citat av en sportkommentator under en fotbollsmatch och det är så himla passande!


Ikväll åt vi pizza från Alfy’s, så underbart gott! Nu sitter jag och se Another Cinderella Story på ABC Family. Ska nog gå ner och vara lite social efter jag postat detta inlägg. Lägger upp lite bilder på pojkarna så ni kan njuta av dessa charmtroll! Filmer är på väg att laddas upp här snart med, men måste försöka konvertera filmerna från VLC till Windows Media Player. Joel jobbar på detta projektet och han har nog snart en lösning!



My precious! <3   


Helg igen..

Sorry för att det inte blev en uppdatering igår. Jag var så trött och hela dagen var uppbokad. Loren, Zaidee och jag hade en jättetrevlig dag med pojkarna igår. Vid halv 9 packade vi in pojkarna i bilen, åkte och kollade flygplan på Boeing där i Everett (här bygger de planen och sen testflyger dem till Boeing i Seattle typ). Loren och Zaidee delar nämligen också flygplansintresset som Katie och Joel. Både Zaidee och Loren har flugit när de var yngre och har flygcertifikat osv. Efter vi varit där åkte vi till ACEHardware och Bartells Drugs, de behövde inhandla tandborstar, lås till ett skåp här hemma och Loren behövde en klocka.

När vi kom hem vid 10 åt pojkarna snacks, följt av lunch och sen la de sig för sin ”vila middag”. Då tog jag Joels bil och Zaidee följde med så åkte vi till Wendys och hämtade med oss hamburgare, pommes och läsk.  Det var första hamburgaren med pommes jag har ätit sen jag flyttade hit.

Sen skypade jag lite med mammsi och Dexter sprang runt och lekte clown, Nic sov fortfarande då. Efter Nic hade vaknat packade jag snack och blöjväskan. Så stack vi iväg till en park med lekställningar och allt möjligt utanför Everett. Men vi hann inte vara där så länge, max 15 minuter sen hände en liten olycka. Nic ramlade och slog sitt ögonbryn, så hela ögonbrynet svullnade upp till en pingisboll. Vi hade inget att kyla med så ja vi packade in oss i bilen igen och åkte hem.




Bulan finns nu inte mer bara ett litet blåmärke.. :)

Sen hade farmor och farfar med sig pyjamaser till pojkarna. Michigan, GO BLUE!


Resten av eftermiddagen lekte vi lite sen gick jag upp och duschade. Katie och jag skulle nämligen på Baby Showern för Danielle hos Julie kl.19.00.

Det var sjukt kul! Allt var så fint pyntat, genomtänkt och sött! En babyshower innehåller:

-  Alla medtager gåvor

-  Man äter lite mat eller snacks och kakor/godis

-  Har lekar som är relaterade till den kommande babyn eller som vi hade ”gissa hur många godisar i nappflaskan”.

-  Baby prat, alla ååå:ar sig över alla söta kläder, minismå strumpor och rosa fluff!   

Jag hade en supertrevlig kväll och jag fick träffa alla fruar (lite barn) i mitt område.





Idag då, Lördag!

Jag gick upp kl 06.35 och fräschade till mig lite. Lite över 7 åkte vi till en restaurang 20 minuter här ifrån för frukost. HERREGUD säger jag bara, så mycket mat (men de visste jag i och för sig redan), och så himla gott!

Cinnamon roll (kanelbulle) är vad denna restaurang är kända för. Sagolikt god. Vi delade en Cinnamon roll eftersom de är av XXL storlek. Sen beställde jag svenska pannkakor med björnbär och grädde! De var faktiskt ganska lika men inte riktigt. Jag orkade vara äta halva den ena pannkakan och tog med resten hem. Jag tänkte mumsa på dem imorgon.


Cinnamon roll, kanelbulle

Svenska pankakor, med björnbärsfyllning

Jag var så sjukt trött när vi kom hem från restaurangen så jag la mig i 1½ timme och fick lite sömn. När jag vaknade till liv igen bestämde jag mig för att gå ut en sväng och ta lite foto i det fina vädret. Vädret ska vända och bli lite sämre nu i veckan så får hur vädret kommer vara då.

Jag vet inte riktigt hur jag känner mig, känns som jag är på väg att bli sjuk. Det gör ont i mina lungor och näsan rinner.. Men ja jag ska åka en sväng till Yasse idag, sen ikväll ska vi ha en lite hejdå middag för Amy i Seattle som flyttar till sin nya värdfamilj imorgon i San Fransisco.

Sen sover jag hos Yasse och kör hem imorgon.

När jag sitter här och skriver min blogg så kommer Joel in och ger mig en bok som jag ska skriva ner när jag kör privat med bilen som vi kommit överens om. För det blir så svårt för mig att tank när jag inte kör så mycket. Så jag ska skriva ner de jag kör så betalar jag till dem sen.  Och så frågade han om jag kunde tvätta bilen till imorron så att han kan fylla i avskavningarna jag lyckats göra på bilen tidigare i veckan. Så det ska jag väl klara av hehe.

Innan han gick ut från mitt rum så gav han mig ett minneskort som han köpt till mig på 8GB till min kamera som var från honom och Katie för att jag ställer upp för dem. THANKS!! :You know I’m happy to help.

Vill även tacka Zaidee och Loren för all hjälp och sällskap. I really like you” Come back soon! Hope I can visit you in Michigan..          

   


Torsdag, vår och bankkonto!

Torsdag, den 18 feb -10 och DET ÄR VÅR I EVERETT! Det är VÅR i min stad, åhh var det är underbart. Men ja jag ska kanske inte vara för glad och exalterad. Joel sa nämligen igår att de lovade lite kallare och kanske mer regn nu efter helgen. Men ja skitsamma får njuta så länge det varar. Och ja SNÖ HAR DET I ALLA FALL INTE LOVAT (eller ska jag säga varnat för istället kanske)!

 Dagen har varit underbar, pojkarna och jag har haft det mysigt, de har ätit mycket och duktigt. Dexter var superduktig på sin PT som Katie hämtade honom för vid halv 11. Då tog jag Nic på en tur kring området, 15 grader i skuggan och solen sken av bara den. Så himla skönt att känna solens strålar värma genom kläderna. Jag har varit på så bra humör idag så ni kan inte ana. När vi hade gått en bit kom jag på att jag ville ta några foton av vårt fina vårlandskap. Så jag vänta hemåt och hämtade upp min kamera. 
 

Mitten huset är mitt.. detta är min återvändsgränd där vi bor..
Då var Nic lite för lat för att gå så jag bar honom och tog lite foton snabbt med min lediga hand. Armen krampa, min andning började bli svårare (usch hörs som jag får en hjärtattack när jag skriver de symptomerna hahah) men de var som jag började bli andfådd, varm och trött eftersom jag bar på 12,5 kilo extra! Inte kameran då utan Nicky!

Jag fick några fina foton för att bara vara ute i 10 minuter och fort skulle det gå. Vinden är mjuk och varm, penséerna är planterade i krukor utanför husen i alla dess färger. Träden är gröna, påskliljor och krokusar står i full blom. Allt är färgglatt, fräscht och nytt. Det känns som en ny start, en ny öppning på ett nytt, orört kapitel. Där nya möjligheter, äventyr och motvind väntar.

Längs alla stigar i mitt område är björnbärsbuskarna fortfarande bara ljusbruna grenar med taggar och utan blad. Men gud vad jag längtar till i slutet av sommaren då de kommer vara fulla med 100tusentals saftiga, svarta hallon att plocka. Jag kommer äta tills min mage sviker mig! Jag är i björnbärs älskarnas himmelrike.

Vid 3 tiden kom Joel hem och med sig hade han Grandma Zaidee och Grandpa Loren. Ni skulle sett pojkarna efter 10 minuters (då de var lite skeptiska, blyga), då sprang de runt, skrattade, skrek av förtjusning, visade alla sina saker osv osv. Då passade jag på att lämna dem hemma och körde till Safeway där BECU har ett litet kontor med 3 anställda. Så tro det eller ej men nu äntligen har jag ett bankkonto och ett sparkonto + ett kontokort kommer anlända inom 1½ vecka! SKÖÖÖÖÖNT! Finally!

Har också en amerikansk internetbank, det ni fy för hundan. Avancerat hehe.

Imorgon har Katie bjudit med mig på en Baby shower till Julie ett par hus här ifrån. Julie är värd för Baby showern för en blivande mor (som jag inte kan komma ihåg namnet på).  Så det ska bli kul att få uppleva det och i USA där de kommer ifrån.  Jag menar mycket har vi som är amerikanskt i Sverige, kanske allt för mycket för de som inte gillar Amerika haha.

När Katie frågade mig om jag ville följa med sa hon:

·  Ja jag kan ju alltid presentera dig för en massa som jag inte ens känner själv! Så klockrent.

Hon känner bara Julie (värden) och kvinnan som är gravid. Men ja kul ska det bli, och blir säker gott i gott att äta där med ;)

Så för er som inte riktigt vet vad en baby shower är här kommer svaret:

·  När en kvinna är gravid så ordnar vänner, familj och släkt (bara kvinnorna så oftast, kanske någon gaypolare om man har en hade han nog med kommit). Men de andra männen håller sig borta från sådana här tillställningar. Man har med sig antingen något till den gravida (SPA- behandling, massage, pedikyr/manikyr), något till det kommande barnet eller om man har ett speciellt tema på det hela. Som t.ex. att alla måste ta med sig något till ett badrum (om det är ett nytt par som precis flyttat ihop eller byggt hus).

Så skillnaden är att hemma i Sverige skickar vi ofta gåvor, kort och visar våra gratulationer nära babyn fötts. Här är det innan, så kanske mellan 5-7 månaden av ens graviditet. Men som sagt babyshower är något som växer i Sverige med.

Eftersom det var bäckmörkt igår när jag mejade sönder hela sidan på bilen så väntade jag med att dokumentera det tills idag nu när solen sken och allt.

Här har ni bildbevis på häcken/buskarna, (den jävla) tunnan och bilen. Ni kan se var jag dragit fingrarna i dammet på bilden.

Joel ringde mig när pojkarna sov och frågade om jag kunde gå ut till bilen, öppna förardörren och kolla på ett klitermärke som satt nere vid kanten på dörren. Där stod ett nummer han ville jag skulle ge han. DET VAR NUMMRET PÅ FÄRGEN PÅ BILEN. Ehm, ja ni förstår så han kunde beställa färg och fylla i de avskavade. 

På lördag ska vi nog äta frukost ute på en restaurang, Loren, Zadiee, Katie, Joel, Nic, Dex och Jag. Mums, det ska bli kul. Min första frukost ute på en servering på en helg som vardag i och för sig hehe.  Efter lunch, tidig eftermiddag ska jag ta bilen och köra till Yasse i Gig. Lite mer än 1 timmes bilresa, så ska vi spendera lördagen och söndagen tillsammans. Vi ska nog umgås med Denise, hoppas det. Det hade varit kul!

Mamma jag älskar dig, Pappa lika så, Petra du ÄR bäst och Girrebus, fy för hundan vad jag saknar dig min bebis. Catrin se till att komma hit fortare än kvickt och där med basta. Rydsgård saknar er! Trelleborg och Anderslöv + all släkt, tänker på er ofta. Det betyder mycket när ni kommenterar och att ni vill vara med och följa mig på mitt äventyr (som jag hoppas är lite underhållande lite då och då).             


Olyckan är tillbaka, förhoppningsvis inte för att stanna.

Onsdag och ja nu har olyckan varit framme igen kan jag lova er, duktigt framme!  Dagen började med att jag hade lite huvudvärk men annars var allt som vanligt. Jag tog lite foton på pojkarna, några riktigt bra faktiskt. Idag var det Dexter som var 1:a modell igår var det Nicholas som jag fick mest och bäst foton av. Idag var det Dexys tur som sagt. Ni ska få se bilderna i slutet av inlägget.

Ja innan jag glömmer det så måste jag ju svara på den anonyma kommentaren jag fick igår. För er som inte läst den så stod det:

Måste bara få säga att det är supertråkigt att du skriver så långt utan styckeindelning osv för du skriver jättebra men man orkar verkligen inte läsa allt när du inte har någon styckeindelning. Bara ett tips för att det ska bli roligare för dina läsare att läsa :)

Svaret till dig som inte vågar stå för vem du är.. Jag är hemskt ledsen att du känner såhär. Men det är såhär jag skriver, vill skriva och det är mitt bästa. Vill du inte läsa så behöver du inte om du tycker det är jobbigt. Och om jag nu också ska ge dig något tips så kanske du inte ska skriva så långa meningar. Det blir jobbigt att läsa då. Försök själv att läsa din kommentar till mig igen så ska du se vad jag menar. Kanske du ska tänka på att dela av meningen med ett komma eller dela till två meningar istället?

Eftersom jag är så trött på att det är hundbajs överallt där jag bor så tänkte jag att det skulle bli bra att ta ut pojkarna i trädgården istället. Allt gick bra, vi hade det kul och de hade så mycket kläder på sig att de inte ens kände när de ramlade.

Men ja ack så illa de kan gå. Vi har ett trädäck utanför köket som är ganska högt, ca 30 centimeter. Vid sidan av däcket ligger en matta ihoprullad och några tegelstenar.

 Såklart kommer Nic halvspringande mot däcket och snubblar på mattan/stenarna och faller handlöst med huvudet före mot trädäckets kant! Smällen tar mellan munnen och näsan. Nic gallskriker och blodet börjar rinna ut från näsan. Jag springer och tar en handduk som jag trycker mot näsan och såklart mitt i allt, vad händer?!

Dexter bestämmer sig för att ”ramla” ner från däcket och slår då i kinden i kanten (2 ggr om). Nu sitter jag på däcket (som är helt blött) med två hysteriskt, ledsna pojkar! Jag började klä av dem regnkläder och skor. Lyfte in och fick lugnat ner dem.

Nu var allt lugnt och märkena började träda fram sen fallen.

Efter lunch när jag städade undan fick de leka fritt. Men de hann inte mer än att springa in till storarummet och sen skriker Dex. Jag springer in och hittar honom liggandes bredvid stolen i hörnet av fönstret. Nic har säkerligen velat stå där Dex stod och puffat lite på honom som sen vackalde till och föll mot stolen. Efter all tumult så var det dags för att vilamiddag och jag såg hur bulan växte upp tätt följt av ett blåmärke.

Så JA, det ser ut som jag har misshandlat mina söta pojkar idag.

När jag slutade gick jag upp och tog en dusch, vilket var så skönt. Den hade jag längtat efter hela dagen. Jag fixade mig, gick ner och åt sen tog jag mina saker och gick ut till bilen.

Ställde in alla speglar, säte och startade. Började backa och titta höger och började ratta så jag inte skulle sluta med att köra mot trottoarkanten i vår rondell.

 Men ja GISSA VAD JAG KÖR IN I ISTÄLLET!? Ja, kanske en soptunna och repar bilen? JA JO JAVISST KLART! Allt hade gått bra om jag sett den, men ja det var fett mörkt. Och den såg ut som en förlängning av häcken/buskarna vi har till vänster om vår garageuppfart.

 Så när jag börja ratta så blev resultatet ett par märken i lacken, JA FÄRGEN SKAVADES AV! Men iväg kom jag till Spotted  Cow, sen när jag väl var där skrev Jasmin att hon inte skulle komma. Så ja då var de väl 3-4 stycken som skulle dit bara. Och jag kände inte för att fika när jag krockat bilen. Jag ville hem och berätta de för Katie och Joel så fort som möjligt. Så jag vände och for hem igen.

Väl hemma kallade jag ut Katie, vi lös med ficklampa och konstaterade vad jag hade gjort. Inte så jätte farligt men ändå. Går nog att fixa med vax, men som jag sa annars betalar jag allt som de kostar att göra vid det.

Så det blev glass hemma, ser en film som Dexter ”råkade” hyra när de klippte hans tånaglar och han lekte med fjärkontrollen. HAHAHA, så komiskt, där sitter han, en kille på drygt 1½ år och leker med kontrollen och helt plötsligt står det. – Tack för er beställning och så var vi en film rikare. Amelia var filmen han köpte. Så den roar vi oss med nu. Jag är supertrött och ska nu bifoga bilder till er sen ska jag lägga mig. Jag ska börja kl.6.00 imorron med så vill kunna sova så mycket som möjligt.

Älskar er där hemma, ni är ett underbart stöd fast ni är lång bort.  

Bilden är på Nic sen igår.. såå söt hehe .. 

Dexter dagens modell

Här ser ni vad jag gjort till min älskade pojk idag..
Blåmärket hittar ni uppe till höger i pannan..

Sötis Nic när han busar.


KAMERAN HAR KOMMIT, FINALLY!

Ja jag ska börja med att be om ursäkt för att det inte blev någon uppdatering igår. Men det känns skönt att jag kan skylla ifrån mig i alla fall, eftersom felet inte var mitt. Jag kunde nämligen inte logga in på blogg.se eftersom de hade något fel och reparera felet igår. Så jag kunde först komma in på min blogg och göra ändringar imorse (er eftermiddag). 


Så måndag då!
Jag började jobba kl 9.00 och tog hand om pojkarna till vid 11, halv 12 tiden och då kom Katie hem efter att ha varit och handlat mat. Jag gav dem lunch och sen la vi dem vid halv 1. Sen var jag fri till klockan halv 5 då jag skulle komma ner och vara en hjälpande hand när Katie skulle laga mat. När jag var ledig skypade jag med pappa lite, såg på OS, skrev ett blogginlägg på Katie och Joels hemsida (där de skriver mest om pojkarna och lite blandat). Deras hemsida är www.katieandjoel.com om ni  vill gå in och se vad jag skrev och vilka bilder jag la in (dessvärre är inlägget helt på engelska), men vissa kan läsa eller förstå i alla fall delar av det.

Jag pluggade även på min spanskläxa som jag har tills idag och läste lite bloggar. Jag började också läsa en ny bok igår, en som jag fick av mamma i julklapp. Den verkar sjukt bra, en verklig händelse och sånt gillar jag!

Jag fick min kamera igår!! WHIIIOOOO äntligen.. Så glad, jag satte direkt batteriet på laddning (skulle ta 2 timmar att ladda fullt). Så vid 19.00 lös det grönt på lampan och jag då var jag igång! Fixade datum och tids inställningar och språk.. Men får ändra till engelska när Joel ska förklara, visa och lära mig hur allt fungerar. Jag kan använda den på Auto och ställa in lite men måste ändå lära mig hur den helt fungerar och hur alla inställningar ska vara för olika typer av foto, miljöer, människor, barn/djur och så vidare..

Så efter 1½ timmes lektion med Joel och kameran gick jag upp på mitt rum, lyssnade på musik, läste lite och sen skypade med mammi.


Då till dagens dag, tisdag!
Idag började jag dagen med att prata med Cattis, äntligen! Kändes som en evighet men det var bara sen fredags eftermiddag då vi pratade sist.. Sjukt men det känns dubbelt så länge, tror det är p.g.a. tidsskillnaden, då känns 1 dag som 2 dagar helt plötsligt. För när ni sover så är jag uppe och väntar på att ni ska vakna och när vi väl kan prata så ska jag nästan sova.. Blir svårt, hade varit lättare med 6 timmar istället för 9 som de är nu.. Skulle bott andra sidan USA, på östkusten, men den och andra sidan så vill jag inte bo där. Där är människorna konstiga, inte lika trevliga och ja skumma helt enkelt! HAHAH. Vilka förutfattade meningar jag nu plinkar ner men ja så är de fråga vem som helst här på västkusten! ;)

Dagen har varit toppen, pojkarna och jag hade haft det kul, tvättat, bakat muffins och varit ute och sprungit i gummistövlar.  Åhh stackars Dexter han kämpade så med att försöka gå så normalt som det bara går med gummistövlar. Det ska jag säga er, för er som inte äger ett par gummistövlar så är det svårighetsgraden faktiskt sjukt mycket högre än att gå i ett par vanliga gympadojjor!  Men när han höll i min hand så gick det riktigt fin fint och när han gick på plan mark så gick det med superbra. Det är  bara lite svårt att gå i gräs, backar och på knutiga underlag! 

Resten av dagen gick hur bra som helst och jag fick pratat med mamma och cattis på skype.

Jag kokade morotsstavar till dem som de älskade! Whiiooo super bra..

När jag var ute med pojkarna på förmiddagen glömde jag berätta vad som hände, OTUR igen men inte så farligt då. Jag öppnade garageporten och då skriker grannen hej och Nic börjar gå mot honom på stigen och in på grannens gräsmatta. Så jag lägger benen på ryggen och sprang dit på 1 sek. med Dex på armen och ledde han in till garaget igen. När jag sprang så tappade Dex den ena stöveln på gräsmattan utanför vårt hus. Så jag gick för att hämta den och ja vad tror ni, då ramlade den I HUNDBAJS, liksom vad är oddset?? Sen bestämmer jag mig för att sätta ner pojkarna i lekarean i garaget. Då se jag att även jag har hundbajs på skon som fastnar på kanten av heltäckningsmattan till lekarean. Så tar av mig skorna och sätter dem i diskhon, tvättar av dem. Tar sen matt rengörning och sanerar mattkanten! Så nu var jag då färdig efter 10 minuters extra jobb och lite extra varm!

När jag slutar jobba vid halv 5 kom Scott och Susan, Scott är Katies kusin. Trevligt att få träffa dem. Sen kom Ryans cd-skiva med Svenska kända rock klassiker som Peter varit snäll och pysslat ihopa. Och med paketet var hallon/lakrits dödsskallar och nötkräm! Åhh gud vad gott! Tack mammi, precis vad jag behövde.

Idag var det ju också dags för spanskan igen. KUL OR NOT!? Men bestämde mig för att komma på en lögn så jag kan skippa nästa lektion! Då är det bara två kvar sen! Så jag ska följa med Katie på en av hennes volleyboll matcher/turneringar istället. Det lär vara sjukt mycket roligare!! Sen ska Jasmin min tyska aupair vän som jag läser spanska med till Hawaii nu på fredag och hon kommer inte hem till nästa veckas spansklektion. Så lika bra att jag skippar den med då ju..  Ellerhur hahha.

Nu ska jag banne mig lägga mig. Ska bädda sängen, har nämligen tvättat mina handdukar, sängkläder och kläder idag tillsammans med pojkarnas tvätt. Jag är också super duper trött ..

Puss på er alla där hemma, och Mormor dina vete bullar med kardemumma och sen ta någon fond, typ fågel, kalv . Vad som blir bra.. Tack..

Några av mina bilder jag tagit med min nya kamera idag på pojkarna. De fick vara försökskaniner!

Nic

Dex

Nic


Alla hjärtans dag <3

Alla hjärtans dag, Valentine’s Day!

Detta var första gången jag firade denna ”högtid” i ett annat land. I USA är detta näst inpå en högtid medan i Sverige är det mest mesigt och inte precis något vi firar. Man kanske ger en gosenalle, en ros/blomma, ett kort, choklad till någon man älskar, tycker om eller som man känner förtjänar det. Ja man kan ju även gå ut och äta och bara mysa. Men såklart som allt annat här i USA så firas det mer, lite mer hysteriskt och större. Nästan alla går ut och äter, ger en massa gåvor och vissa kan även dekorera lite i sina hus eller utanför!

Jag gav pojkarna söta hjärtan som innehöll chokladpraliner men som jag tömde (HAR INTE ÄTIT EN ÄNDA FÖR ER SOM NU ENS TÄNKTE DENNA TANKE) och istället fyllde med cheerios (runda flingor) i två olika smaker, russin och kix (små runda majsbollar utan smak). Pojkarna älskade det, de satt och plockade i sig de små snacksen och såg mycket nöjda ut. Katie och Joel tyckte att det var en fin, rolig idé jag kommit på. Ja jag var väl ganska nöjd med om jag tänker efter lite. HAHA




Lägg märke till deras nyklippta hår, deras nya frisyrer!
Visst ser de äldre ut?? Mer som små pojkar och inte större bebisar..


De var så fint klädda dagen till ära!

Här gör de "Eskimåå hälsningen" Då gnuggar man näsorna!

Älskar denna bilden, Nic du är ett charmtroll!

Min charmiga ny frissade buddy!


Jag gav även Katie och Joel en påse med Lindt choklad bollar fyllada med mjuk mjölkchoklad fyllning!

När jag tittade ut genom min dörr så låg där en målning till mig som pojkarna hade gjort, med ett hjärta som det stod följande:

Happy Valentine’s Day! Will you be our Valentine?

Love Nicholas and Dexter

SÅ SÖTT! Klart jag vill vara er Valentine!


Sen fick jag en ask med godishjärtan som det står tryckt söta kommentarer på och på SPANSK, eftersom jag nu läser spanska, så hade Nic och Dex "köpt", säker med lite hjälp av mamma eller pappa denna ask till mig. Tack pojkar! ♥

Idag var det dags för avskedslunch för Bianca som åker hem till Tyskland nu på torsdag. Tråkigt att du lämnar Bianca, men så glad för dig att du ska få träffa din familj igen efter 1½ år.. Det är lång tid!

Jag hämtade upp Marte på väg till Olive Garden där vi skulle äta, en Italiensk Restaurang som har skitgod mat, eller det hade vi hört i alla fall (Marte och Jag). Vi hittar dit, ringer Bianca som inte svarar. Så vi tar saken i egna händer och går in, beställer bord eller ha får en pricka med ett nummer så vi står i kö för ett bord och det beräknades ta 15-20 minuter. Och ja lite komiskt är det för vi får inte tag på Bianca och sen när vi får bordet och beställt dricka så sms:ar Marte till Mariah som också skulle komma. Då svarar Mariah att Bianca har ändrat tiden från 13.00 till 14.00 istället! HAHAH och ja det visste inte vi. Men det gjorde absolut inget, jag och Marte hade en mycket trevlig timme som vi satt och snackade om allt och inget. Framtid, familj, USA, vänner, pojkvänner, min hand osv osv. När klockan börjar närma sig 14 och vår servitris har säkert frågat oss 6 gånger om vi vill beställa mat och 3 andra servitörer/servitriser har frågat om de kan ta våra två extra stolar till ett annat bord så säger jag:

-Marte vi kanske ska beställa in våra varmrätter, det gör ju inget om vi börjar äta lite på dem innan de kommer. Kändes jättedumt att sitta där och dra ut på tiden (fast vi hade det sjukt trevligt, mest för restaurangen, eftersom det var ganska lång KÖ och väntan för att komma till ett bord). Så vi gjorde så och 10 över 2 kom Bianca och Mariah. Vi hade det riktigt trevligt och mätt blev jag, ja herregud. Det var mycket gott, åt väldigt goda små baguetter (breadsticks) med vitlök/salt som vi doppade i sås och man fick fri påfyllning av de bröden. Mums säger jag bara, Marte och Jag åt vars 4 stycken! Hahha. Vi orkade knappt vår varmrätt sen.

Jag körde sen Marte hem och fick då se vägen till henne så nu hittar jag och kan ta pojkarna dit för en lekdag snart. Tack Marte för en trevlig dag, alltid lika kul med dig vännen min! ”Eg dig deg” – Norska

Marte

JAG (som om ni inte redan visste det)

Bianca till vänster och sen Mariah från Brazilien och Marte.
Förresten så trodde alla på restaurangen att vi var lespiska/homosexuella när vi kom inte Jag och Marte. När servitören följde oss till bordet frågade han vilket språk vi prata, så svara jag norska och svenska. Då sa han: Åhh låter fint, det skulle jag med kunna tänka mig prata och så log han. Där kom vi två och Marte och Jag sa direkt till varandra:
HAN SÅG UT TILL ATT TRO ATT VI VAR ETT EUROPEISKT/SKANDINAVISKT LESPISKT PAR!
Och så skrattade vi, men sen sa vi att vi kom till att bli två till.. Men var ändå kul att se hur han liksom tänkte först..   

Ikväll har jag lekt med pojkarna, sett lite på OS, ätit popcorn med Katie och Joel. Sen visade Joel mig m ed videoklippen eller ha sa i alla fall hur jag skulle gå till väga. TACK SÅ MYCKET JOEL! Nu kan ni äntligen se mina videoklipp, det blir lite roligare för många av er har bara sett mig via skype och bara sett pojkarna på bilder. Vissa där hemma har även haft turen att få prata och se pojkarna i kameran live. Men nu kan alla se och höra dem. Men jag ursäktar mig själv då jag låter helt skum, och när jag pratar svenska låter det ännu sämre haha. Ja jag vet inte vad som sker, men det är svårt att prata svenska här hemma. Inte med er där hemma, inte ed mina svenska vänner här men i alla annan amerikansk miljö gör det!

Jag bjuder på mig själv och hoppas att ni får något att diskutera och får lägga av ett och annat skrattanfall.


VANCOUVER   27-28/2-2010 UNDER VINTER OS
Ja det blir minsann så att jag kommer komma till Vancouver under vinter OS, jag kan inte riktigt förstå det än. Fy fan va kul vi ska ha Yassibassibus. Yasse kommer till mig på fredagen och sover här till lördagen. Sen kommer hennes värdpappa och hämtar oss tidigt lördag morgon och så kör vi till Kanada, Vancouver! Åhh ett land till att lägga till på min lista av besökta länder! Det tar 2 timmar att köra från mig till Vancouver, så det är i princip ingenting. På dagen ska vi shoppa, kolla stan och känna OS stämningen. Sen får vi se vad som händer, ut blir det väl eftersom här kommer VI JU IN LAGLIGT (18-19 år, kommer inte ihåg exakt)! Sen åker vi hem igen på söndagen, vi är väl hemma kring lunch eller så.. Det blir en mycket kort visit men VÄL KOMMIHÅGLIG OCH VÄRDEFULL!

Nu ska jag lägga upp lite bilder till er sen ska jag nanna (sova) kudden!

Förresten så kommer Joels pappa Lauren och styvmamma Zaidee på torsdag och stannar till söndag. Det ska bli trevligt! Och såklart är banken stäng imorron för det är Presidents day här i USA, en helgdag, men alla är inte lediga. Men alla banker och så är stängda. Så hoppas jag kan sticka dit på torsdag när Joel har hämtat farmor och farfar på flygplatsen och kommit hem. De är förhoppningsvis hemma vid 15 tiden eller senast 16 kanske. Och då kan jag skynda mig till BECU och äntligen få fixa mitt bankonto och bankkort. Jag hade gärna velat få det innan jag åker till Vancouver, men får se om jag hinner få mitt bankkort till dess. Hoppas!

På lördag så ska jag (inte riktigt säkert än, men får jag ha bilen så) köra till Yassibassibus helt själv och inte ta bussen till Seattle som jag brukar och då hon sen hämtat mig där. Så ska jag sova hos henne så får vi se vad som händer på lördagen och sen blir det nog bara mys på söndagen.       


Äntligen alla efterlängtade videoklipp av min vardag och av mitt liv

Det ser ut som ni ska få lite filmer när nu sen jag frågade Joel om han visste något annat sätt att länka filmerna från än att gå via Youtube. Eftersom jag inte tycker youtube är personligt och alla kan se filmerna så ville jag inte ladda upp pojkarna där och göra dem synliga för hela världen!
Så sa Joel, men gör som jag gör på vår blogg då, ladda upp i Picasa/Google och sen får du en länk där som du kan använda på din blogg sen! Såå smart, vad skulle jag gjort utan dig Joel. Så intelligent, kunnig och smart. You are very handy, good to have around :-)

So here we go, enjoy! 
 
Nic och Dex är super koncentrerade när de sorterar former i Tupperware-bollarna!

Från Movies

Dexter och Nicholas springer runt, leker och busar med böcker!
Från Movies

Nic säger "All done" (färdig).. Väldigt tyst men ändå så man kan höra lite. Han säger det mycket högre när man inte filmar så klart. Varför inte liksom..
Från Movies
En gång till där Nic säger "all done"..
Från Movies
Dessa underbara pojkar älskar att gunga..
Från Movies
Nic gör "The Nic sound", (Nic ljudet, han har ett eget, speciellt dovt lejonljud som är hans karaktärs ljud)..
Från Movies
De har egna flöjtar de blåser i (eller oj förlåt av mig, ljudar din musik ur)
Från Movies
Vi använder lite enkla teckenspråk med pojkarna för att lära dem att olika ord har betydelser och det ska också hjälpa dem att börja prata. När de rör/skrubbar sin hand över bröstet betyder det "Please" (tack eller snälla ge mig)..
Från Movies
Detta klipp är från idag, den 14 februari, alla hjärtans dag.. Joel skulle tvätta bort något på fönstret och ja se så kul det kan vara!
Från Movies
Här är mitt hus, ursäkta min röst, vet inte hur jag pratar längre hehe..
Från The Yates house and my room

Så nu ska jag skriva om dagen i nästa inlägg.. men hoppas ni njutit av klippen!
Pojkarna är helt underbara, charmiga o ch gulliga!

Saturday night out (for hockey)

Då var lördagen även förbi.. Denna dag har varit min systers 18årsdag och jag hoppas hon har haft en toppen dag. Alla presenter och hyllningar du fått verkade bra enligt mig i alla fall. Jag fick prata med Petra, Maria (äntligen), Ingrid (saknar dig), Birgit och Bertil, Mormor och Morfar, Mamma och sen har jag även pratat med Pappa och Yassibassibus idag. Så jag har haft fullt upp..

Som sagt var det tråkigt och kändes tungt att inte få vara med på min systers 18 års dag, Tyngre än jag trodde det skulle göra faktiskt. Det är svårt när man står er där hemma så nära! Men jag biter ihop, fäller en och annan liten tår, torkar bort dem igen. Tänker hur bra jag har det och hur lycklig jag är och biter ihop. När jag läste mamma kommentar började tårarna sakta rulla och allt blev lite suddigt för några sekunder.. Mamma de är tungt för mig med ibland, men de är tur vi har all vår teknik med cameror, mikrofoner och allt därtill som gör det lättare för oss att vara såhär långt ifrån varandra!

Jag är mycket glad att jag lyckts få vara så pass delaktig på din stora dag Piddie, jag väckte dig med sång imorse (lite chockad måste du blivit ändå), sen fick jag vara med på kvällen och allt! ÄLSKAR DIG SYSTER.

Jag mår inte riktigt bra, är lite krasslig. Inte ås konstigt om man tänker efter eftersom pojkarnas näsor har runnit i ett par dagar nu. Men mitt huvud känns tungt, mina ögon är vattniga/rinniga, min näsa rinner och mina luftrör, lungor värker/ömmar. Men äter piller och försöker vila så mycket som jag kan, hoppas på att det blir bättre snart.. Kurerar mig så gott jag kan.

Pojkarna är så himla söta, de ser så fruktansvärt vuxna/mogna ut. Anledningen är att Joel klippte dem med trimmern imorse! De är så sjukt söta. De ser helt annorlunda ut, mina söta ”små bröder”. Love you boys..

Så idag var det då dags för Ishockey, min första match live ever. Jag kom på häromdagen att jag har ju aldrig varit på en match, inte i Sverige heller. Så pinsamt egentligen om man tänker efter. Sen slog det mig att först gången för mig kom till att bli i USA, ganska cool ändå. Och det kommer inte bli den sista match jag går på..

Så iväg for vi Katie och Jag, mot Downtown Everett. Vi parkerade vid hennes kyrka och promenerade till Arenan, Comcast Arena.  Vi hämtade ut våra biljetter och gick in och hittade våra platser. Detta var ett LCC möte (Local Childcare Cordinator, Area/områdes mentor jag har om jag behöver stöd och hjälp) som vi har en gång i månaden med lite lika tema. Vi är en grupp på 15-18 aupairer och detta ”mötet” om man nu kan kalla det möte var inklusive värdföräldrar/värdbarn om de ville följa med det vill säga..  Detta var en upplevelse i sig. Jag hade det riktigt trevligt, jag gillar att umgås med Katie. Vi hittade våra platser och showen började, arenan var ganska stor faktiskt! Maskoten gjorde entré, publiken jublade och var helt vilda. De sjöng sina ramsor, blåste för fullt i sina horn och pipor, viftade med flaggor och skramlade med kobjällror (speciellt för detta teamet, Everett Silvertips (hemmalaget då).  Matchen började och ja de var ett valpigt spel, jag har sett mycket bättre hockey. Inte för att jag är någon inbiten hockeyfan, absolut inte (jag är fotboll/soccer tjejen). Men jag är inte helt bakom flötet heller och vet ganska bra hur de ska se ut och spela. Men det var inte så konstigt heller, spelarna var mellan 17-21 år. Så det var helt okej att se på och vi hade det kul. Men hockeyn/spelet kunde varit bättre och av högre standard. Allt för många missar och slarv.. VALPIGT helt enkelt.. Ligan inkluderar lag från hela Washington och Vancouver (Kanada). Dagens match bestod av Everett Silvertips vs. Moose Jaw Warriors (kallade Warriors). Jag och Katie såg bara de två första perioderna sen åkte vi. Jag var trött och kände mig inte på hugget så inte mig emot, men jag hade en mycket trevlig kväll. Ja framför mig satt en gammal tant med alla accessoarer ett inbitet fan ska ha, you name it, allt! Hon höll igång hela tiden här kommer en bild på henne..

Jag hade även två killar bredvid mig, ja de var ju i min ålder och ja INTE så fräscha om jag säger så. När jag kom hem sa Joel, nje det är kanske inte så konstigt Malin, de är tonårskillar! Varje gång Silvertips gjorde mål skulle de göra high five med alla, vilket inkluderade raden ovanför oss och mig + Katie. Direkt efter high five:en frågade jag Katie om hon hade decfinicering med sig. Klart hon har! Så vi båda skrattar och decfinicerar våra händer. Såklart dröjer det inte läge innan de gör mål igen och då vände jag ryggen mot dem och försökte ignorera dem och pratade med Katie. Vad tror ni han gör då, killen, JO petar mig på axeln och vill att jag ska vänta mig om och göra HIGH FIVE! Och sen gör han det med Katie med och vi får den rengöra våra händer igen på väg från arenan!   










Leanne (Australien), Marte (Norge) och Jag


Och här får man slåss till en ligger på isen eller blöder?!
Får man de i Sverige och alla andra ligor och events med?
Det visste inte jag i så fall..





Fin bil de rullade/gled in på isen..
Jag till Katie:
-   Jag försökte verkligen göra så att han skulle förstå att jag inte ville göra high five med honom  och försökte göra mig ointressant. MEN NEJ, det misslyckades grovt.

Då säger Katie:
-   Men Malin, de är ju ganska självklart att han inte kunde hålla sig ifrån eller missa chansen att få lite uppmärksamhet och få göra HIGH FIVE med dig!

Jag:
-  Nej så sant! Visst här är man ju lite annorlunda om man jämför med de amerikanska tjejerna. Alltid något ju, att vara annorlunda, och kanske till och med på ett positivt sätt. Det ni hehe.

När vi kom hem åt vi vars en stor bit av gårdagens tårta och såg på Burn Notice på tv. Jag la alla upp mina hockey bilder på Facebook så de kan ni gå in och kolla på för er som har Facebook!  

Nu ska jag banne mig gå och lägga mig. Jag är så himla trött!

Förresten så ska jag till Everett Mall imorgon och äta på Olive Garden och säga hejdå till Bianca som åker hem till Tyskland igen nu på torsdag!

På eftermiddag/kvällen sen ska jag bara ta det lugnt och vila!

Ha det bäst där hemma, älskar er och saknar er extremt mycket ibland. Det finns stunder då jag måste intala mig själv att sluta tänka för mycket för det är då det gör lite extra ont. Men jag har det toppen här, jag stormtrivs och allt är super verkligen.. Katie, Joel, Nic och Dex you are special, you are my American family yesterday, today and tomorrow!

  


PETRA 18 ÅR<3

Ja det är rätt det ni läser, idag är det den 13 februari 2010. Det betyder att för min syster är det en stor dag, Petra du blir myngid. Du får lov att ta körkort, dricka alkohol lagligt, stå för banksaker och andra viktiga vuxensaker själv. Inte för att det kommer påverka dig så jätte mycket just nu så kommer det i framtiden. 
Som du redan vet betyder du allt för mig och du fick torsdagens inlägg lite tillägnat dig så jag refererar till det istället för att skriva om allt här igen! Det jag skrev i torsdags om dig står jag fortfarande fast vid faktiskt ;) hehe. Du är fortfarande bäst! ♥

Idag ska du ha kalas och det är ju minst 50 cm snö ute, kommer du ihåg när du sist hade snö på din födelsedag?! Inte jag i alla fall, det har varit en sjuk vinter för er. Jag flyttade i rättan tid ;)
Känns lite konstigt att jag inte får fira din 18års dag med dig hjärtat men vi tar igen det när du kommer hit, det lovar jag. 

Jag har skypat med Mamma idag/imorse er tid (ja typ MITT I NATTEN MIN TID, men vad gör man inte för sina älskade. Tur att du fyller år en lördag (söndag hade varit OK med) så jag kan vara uppe och vara med om allt)
Mamma tog mig (datorn) upp till ovanvåningen och så sjöng jag grattis på födelsedagen och happy birthday för Petra så hon vaknade (Mamma och Peter sjöng inte så det var bara jag, så hon kunde höra mig). Så jag fick vara med i hela traditionella "öppna paket cermonin" vilket uppskattades.. Nu ska jag snart prata lite till med Petra, Mamma och hemliga gäster sen ska jag nanna och vakna upp och det första jag ska göra då är att ringa upp min älskade syster igen. För då är det kalajs tajm hemma och jag kan prata med släkten igen och med Maria Ia som jag saknar mycket med. ♥
 

Förresten så sa Joel en riktigt rolig, ganska sjuk sak igår kväll. En sak som jag verkligen inte ens kunnat komma på själv, tanken hade aldrig slagit mig att nu är Petra 18 år. Med det menas att HON dricker lagligt och jag MALIN är snart 20 år och dricker inte lagligt där jag bor fören om 1 ÅR! Det är ju ganska roligt, som det kan vara/bli.. Tänk på det, ganska kul ändå..







Fredag men lördag för er när ni läser!

Fredag och ja helg igen. Idag har det varit en toppen dag. Pojkarna och jag har haft det superkul. Inte någon speciell anledning utan bara extra kul. Det har varit Ryans födelsedag idag, den 12 feb. Så vi har firat den på Alfy’s Pizza, sen hemma hos oss.

Nu hoppar vi tillbaka till tidigare under dagen. Det har regnat från och till hela dagen, lite tråkigt men jag kände att pojkarna behövde komma ut.  Precis när vi gick ut hade det slutat regna, som tur var. Gick en runda på 20 minuter och tog min killer hill idag med. Bra för benmusklerna! Men luften var kylig att andas in, gör ont i mina lungor och luftrör :/ Men dum som man är trotsar jag ju.. Dex och Nic har även gjort ett alla hjärtans dag kort till sin mormor och morfar (med lite assistans av mig). De sov 1 timme och jag fick pratar ut med mamma och cattis, vilket var givande som vanligt! Ni betyder så mycket tillsammans med pappi och pette med!




På eftermiddagen fast det regnade så tyckte jag synd om pojkarna att få vara inne mer så jag klädde på dem varmt, tröja, jacka och regnställ + vantar och luvan på! Så påproxade med kläder, de såg ut som två små kycklingar/ michelingubbar vankandes omkring i regnet. Efter att vi varit ute på basketplanen så gick vi in i trädgården och gungade lite. Sen började det regna ännu mer och då stod jag under trädet i trädgården och frågade dem om vi skulle gå in. Det fullkomligt öste ner hahah, de bara log och tittade upp mot himlen och tyckte det var spännande och exotiskt med en massa blöta droppar som föll ner i deras ansikte. Ganska dum kände jag mig där jag skulade under tallen och de sprang runt och levde livet. Fick tillsist in dem i alla fall och lockade med lite bananmuffins som jag bakat på förmiddagen.

Klockan 4pm (16.00) kom Grandma Marilyn och Grandpa Carter och skulle passa barnen tills Katie och Joel kom hem från sina möten. Jag får ju bara jobba tills 4.30pm. Men när Marilyn kom sa hon att jag kunde gå upp och duscha och göra mig i ordning för kvällen och att de var lugnt, de tog hand om pojkarna själv så behövde inte vara där till halv 5. Skönt då behövde jag inte stressa innan vi skulle iväg sen till pizza stället. Så iväg for vi och god pizza åt bi. Sjukt god var den, vi beställde in två stor XL pizzor som de slicade  upp till oss. Den ena var Hawaiipizza och den andra salami/stark korv med något till.. Det var minsann bra sting i båda pizzorna, ja jävlar i hoppen men gott var det! Helt perfekta pizzor! Dit ska jag ta Mamma och Petra när de kommer på besök, bara 5 minuter med bil från mig.  

Sen fick jag äran att köra hem, Katie ville kolla mina driving skills hehe.. Tror jag klarade det i alla fall, inget illa hände, jag menar bilen är hel, alla lever som var passagerare och garaget är oskrapat och allt är som vanligt!

Väl hemma så var det dags för Ryan att öppna sina paketer, äta den utomordentligt, fantastiskt goda chockladtårtan som Grandma Marilyn bakat och cookie and cream glass (alltså OREG kakor). Allt var supergott och ja Marilyn den tårtan kommer du får göra fler gånger, eller Katie det går super bra om du vill göra den med! :)



Ryan och Katie (Ryan = Katies lillebror)

Här har vi nya Pizza Buddyn, Nicholas!
Han älskade pizza!



Längst bak på vänstra sidan:Nicholas, Katie, Ryan, Uncle Dick
På kanten: Marilyn 
Längst bak på högra sidan: Joel, Dex, (Jag), Carter



Det som ser ut som grädde på tårtan är en kräm. 
Vaniljkräm som smakar som den är gjord på philadelphia ost.
Mamma och Janet, som den krämen Janet har på sin morotskaka! 
Lite syrlig/vanlij... 

Mamma du kan vänta dig den på din födelsedag (45 år ung), eftersom då är du här och Katie sa direkt att hon ska då göra den och att de är en utomordentligt bra anledning till att få göra denna magiskatårta! Och Håkan (min kökslärare), nu har jag minsann ätit tårta och en sjukt god så som du nog förstår, den slår alla pajer jag smakat här sen innan. Du hade ÄLSKAT denna tårta!



Jag har haft en mycket härlig fredag dag som kväll! Efter tårtan satt vi och pratade om allt möjligt. Jag lyssnade mest och inflikade medan de andra berättade massa roliga historier och händelser med bilar som de krockat, hur de krockat och vad som hänt när de rest med Katie och Ryan när de var småbarn osv osv.. Jag skratta så mina kinder krampade, eller i alla fall ömmade ganska bra. Carter och Marilyn har precis varit på en kryssning och så visade han sin nya klocka/armbandsur han införskaffat. Värsta framtids klockan med en massa effekter som longituder, latituder, temperaturer, stoppur och mycket mer. Så säger jag helt spontant, men väl genomtänkt:

-  Where is the time? Och alla brister ut i skratt, fy fan ibland kan jag!

Så säger Joel, fy för Malin den var riktigt bra!

För det var nämligen så att när han ändrade till de olika extra materialen så hoppade visarna runt så det såg inte ut som det var en klocka, men sen när han tryckte i mitten på glaset så hoppade visarna tillrätta och visade då den exakta tiden!

Resten av kvällen har Jag, Katie och Joel och suttit och kollat Vinter OS invigningen i Vancouver.  Jag ser allt LIVE, bara så ni vet och allt är i samma tid HAHAH. Mest bara så ni hänger med på det. Och jag måste säga fy för vilken invigning, så pampigt, så välgjort, så magiskt på något vis. Det är nog den bästa och mest underhållande invigningen jag sett! Det är inte långtråkigt och har faktiskt varit mycket kul att se, eller är för jag gör det innu.. Det är inte slut än.



Peter Forsberg


Ska snart posta detta inlägg och lägga till bilder. Sen ska jag skypa med Mamma och Petra. Det är ju min systers stora dag idag, 18 år, myndig och STOR! <3

Jag börjar bli sjuk med förresten:/ mitt huvud känns tungt, jag är trött och jag känner en förkylning krypa sig på..Hrmmm inget jag uppskattar dock.. Imorgon blir det till att ta det lugnt och vila, skulle egentligen med Angelica och 2 andra svenska aupairer till Ikea och äta köttbullar och bara umgås. Men känner att jag måste vare hemma och kurera mig. Imorgon kväll ska jag se hockey (kom till att tänka på det häromdagen, att detta kommer bli min första hockey match jag ser live i mitt liv) Jag har inte sett någon i Sverige så jag får min premiär i USA. Det är två lad, Everett Silvertips mot Moose Jaw Warriors (Canada, Vancouver). WHL- Washington Hockey League, så ja alltså en liga för hela Washington inkl. Vancouver Canada som har några lag. Så ser fram emot det, Katie ska följa med mig, det är med alla andra aupairer här omkring och deras värdfamiljer. Ska bli kul, hoppas jag mår bättre då.  Sen ska jag nog ut och äta och säga hej då till Bianca en tysk tjej som åker hem på torsdag, så får se om jag händer med och äter med dem på kvällen eller till lunch. Ska prata med dem om det imorron.

Förresten så känns det konstigt att prata svenska! SHIT SÅ SKUMT.. Jag kan inte prata svenska med mer än svenskar, alla där hemma och Marte min norska vän här. Jag kan definitivt INTE prata det med pojkarna eller försöka ens, jag vet inte vad jag pratar för något. Det är inte SKÅNSKA i alla fall och ja jag vet inte vad jag ska säga.. Nej nu får jag sluta skriva för idag, måste ju komma i säng någon gång..Ha en trevlig helg alla, i Sverige som i USA eller var ni är i världen..

PS.Sen till sommaren ska vi ha grillpartaj här, god mat en fin sommarkväll. Sommrarna är superfina här. Kan knappt vänta tills det är sommar här.. Och vi har alla förutsättningar för en bra, lyckad grillning se själv..

  


Torsdag och 1 jobbedag kvar

Torsdag och vi närmar oss ännu en orörd helg med stora steg. Idag har vädret varit halvkast här i Everett, småregning och ja i och för sig 8 grader så det är ju inte fy skam. Dagen har gått snabbt även idag. Och jag var så glad att pojkarna äntligen fick sova ut lite på sin ”vila middag” tid. Imorse ritade vi lite med kritor som Nicholas absolut älskar och Dexter kan göra men han är inte ås fascinerad av det. Nic vill inte sluta, man måste tillsist ta allt ifrån honom och låta han gråta 5 min och locka med något annat som blir intressant. Så när Dexter är på sina små äventyr som att få spruta, PT eller doktor så brukar jag låta Nic rita så länge han vill, eller ja tills de kommer hem igen. Så vi ritade alltså imorse och Dex var inte alls intresserad och betedde sin trött, utmattad. Så jag gick upp och la honom vid 9 och han somnade på studs. Jag växte sen honom vid 10 eftersom han måste sova omkring lunch också. Vi lekte i garaget p.g.a. det dåliga vädret och jag lagade mat till dem. Stekte potatis och ägg m.m. Men ja inte mycket passade och Nicholas började storgråta och var hysterisk så jag tog upp honom och la han i sängen så somnade han direkt. Sprang ner och fortsatte mata Dex, sen vaknade Nic efter 45 minuter, så gav honom lite lunch så sen gick jag upp och la båda igen eftersom de visade trötthetssymtomer. Dex somnade och Nic grät, skrek! Så jag gick in och tog honom med mig till mitt rum, gav honom lite smärtstillande (ibuprofen) och sög ut snor från näsan eftersom han slemmade och hade sig. Så jävla gullig är han då, han skrattade så kärt när jag sög ut snoret. Så det kittlade antagligen. Sen gick jag in och satt mig i deras rum och vaggade Nic tills han nästan somnade (15-20 min). Då vaknar Dex och skriker, ja jo klart då har han ju bajsat, och man kan ju INTE sova med bajs i blöjan heller! Så jag fick ta ner han och byta, sen gå upp och vagga honom i (15 minuter) innan han väl somnade.. Så ja halv 2 gick jag ner och skypade med pappa sen sov barnen till kvart i 3. De behövde de verkligen! Sen resten av eftermiddagen har det varit mycket piggare och gladare..

Ja sen från det ena till det andra, så fick jag för mig att det var tvättdag idag, så jag började tvätta imorse och kom sen på att idag är det städdag. Då jag tvättar bort barnens slem, fettfläckar från fönster, speglar och tvättar deras leksaker. Så ja jag fick ju en del gjort i alla fall.. Jag är en jävel på att tvätta, städa och hålla undan faktiskt! ;) And I like it..

Förresten så skypade jag med Ulla och Håkan idag! Det var MYS! Så kul och ja ofattbart inte sant Ulla vad man kan göra med dagens teknik.

Och sen ät jag lite trött på skype, eller ja jag vet inte om det är skype som klyddar. Men när jag pratar med Catrin och ja även med Håkan och Ulla så helt plötsligt försvinner ljudet och så får vi ringa upp igen och de gör de typ var 10:e minut. Så störigt! Det gör aldrig det med mamma eller pappa eller Yasse, skumt! Ibland när jag pratar med mamma har visserligen samtalet brutits men ja det är ju en annan sak. Hoppas det slutar snart i alla fall, för det är störigt, himla störigt.. (Mycket störigt i detta stycke märkte jag nu, hahha)

PETRA JAG SAKNAR DIG SÅ DET GÖR ONT I HJÄRTAT! Snart kommer du vilket är tur. Vi är som tvillingar. Vi är beroende av varandras närhet. Vi är beroende av att dela problem, händelser (positiva som negativa), nyheter och nu gör situationen det svårare. Sen skilsmässan har vi varit mer som ihop klistrade på ett konstigt sätt, det är liksom svårt att förklara. Det blev liksom du plus jag var lika med starkt! Jag vet att det är svårt, men tiden går snabbt, de vet du. Inte för att det tröstar eller löser något. Det är svårare för dig där hemma. För er är allt detsamma, för mig händer så mycket och jag lever annorlunda här. Jag kan inte riktigt sätta mig in situationen du genomgår. Allt är som vanligt förutom att jag inte är hemma. Och jag vet ju att visst tar jag stor plats, det är ju inte så att om jag är i ett hus så vet INGEN att jag är där. Som ni alla vet hörs jag ju ganska mycket. Så att inte se mig, inte höra mig inte klaga på mig, inte kunna bara sms:a, ringa eller bara röra mig måste kännas ledsamt! Så himla TOMT. En som ställer upp i hallen, ingen som lånar dina saker, kläder och ”glömmer” ställa/hänga tillbaka det. Du har ingen extra mamma som säger till dig att skölja tallriken efter vi ätit, eller gå ut med Gizmo eller ta med dig saker/kläder som ligger i trappan som tillhör DIG.. Det måste vara hemskt att ha mist din syster, Miss Perfect.. Heheh, skämt och sido men så är det ju. Nu saknar man allt, inte bara själva personens bra saker utan nu är det ju allt. Det är samma för mig och jag saknar min andra halva till garderob, min extra affär att gå och kolla i. Petra, din garderob. Vi har alltid haft sån tur som kan dela allt när det kommer till kläder förutom ja skor och Bh eftersom jag har ”myggabitt” (som det så fint heter på skånska). Men allt annat har vi alltid kunnat dela, nu har jag helt plötsligt INGET att ha på mig och inget att låna. Ingen plan B. Jag måste klara mig själv och ja ingen att fråga om råd, ALLA möjliga råd. Petra du är den jag vill ha mig närmst, yesterday, today and tomorrow too! Kära syster min..


Hoppas du (även ni) kan läsa vad där står.
Detta skapade jag idag när Nic och Jag ritade.
Ganska roligt vissa saker tyckte jag, skrattade lite för mig själv Pidde;)

Nu har Katie försökt att hooka mig upp med ytterligare en amerikan. Carol som är pojkarnas talpedagog har en pojke i min ålder (21) så hon fråga om han kanske skulle kunna tänka sig att snacka med mig eller ta mig med på nått osv.. Heheh I like it.. Nu ska jag minsann BLI AMERICAN. Så får se var detta bär, THANKS Katie, I appreciate it!

Förresten idag är ingen vanlig kväll, kan ni tänka er att jag har inget bestämt!? (Inte för att det kanske inte brukar vara så, men det är så sjukt skönt.) Att liksom bara kunna gå upp, ta på sig mjukiskläder, sätta sig i sängen, lyssna på musik och skriva ett blogg inlägg. Vi ska nog snart äta, börjar bli hungrig faktiskt.. Ska kolla lite spanska idag tänkte jag (eller kanske i alla fall), se tv och umgås med Katie och Joel, se lite shower med dem. I like that..

Jag skulle förresten ta Dex till sin PT idag men kl 8, halv 9 ringde telefonen och så var det från PT:n. De ville prata med Katie eller Joel, men jag förmodade att tiden var inställd eller något. Så jag hann knappt inte lägga på luren fören Katie ringde och sa att Dex’s PT, typ sjukgymnasts vatten gick igår (hon var nämligen höggravid). Så ja det blev som sagt inställt, lite så att begära av henne att komma och ställa upp samma dag eller jag dagen efter förlossningen. Så vi får vänta tills nästa vecka och sdå är där en ny stand in, vikarie.

Har lite ont i halsen med :/ Hoppas det inte utvecklas, har tagit lite tabletter, halstabletter och anti sjuktabletter (massa vitamin och sånt nyttigt)..

Mitt nya favorit redskap i köket! Så himla praktiskt!


Cilla har fått en ny familj, äntligen. Önskar dig väldigt mycket lycka till med din nya familj. Hoppas att du kommer trivas bättre där. Och jag hoppas att du får mobil där fort som inn i så vi kan hålla bättre kontakt. Miss you, us.. Inte för att det finns ås mycket "us" än, så kommer det. Vi har något lite speciellt.. "Look a likes deep inside, kind of".. Boston here I come (soon iaf)<3


Take me back to where I belong! NYC ligger mig varmt om hjärtat. Det är något speciellt, något magiskt. Inte verkligt, det är som på film. Jag msåte dit snart igen.. Gärna med någon som betyder mycket för mig..<3 


Lilllördag och Onsdag var dagens veckodag

Dagen har gått sjukt fort idag. Vet inte varför, jag och pojkarna har haft en härlig dag.. Jag fick prata med Catrin i över 1 timme! Vilket vi verkligen behövde. Hjärtat saknar dig så himla mycket om vi inte hörs på 2-3 dagar.. Känns som en evighet här då.. Nu har du ju fått familj och allt så nu ska du minsann också komma hit till mitt underbara land! Det är här möjligheterna finns! Då kommer vi i alla fall bara vara 5-6 timmar ifrån varandra med flyg! Och bara ha 2-3 timmars tidsskillnad..Längtar tills du kommer!

Jag tog foto på pojkarna idag när de borstar tänderna. Det gör jag med dem varje morgon och Katie och Joel på kvällen innan läggdags. Jag säger bara: Kom nu ska vi borsta tänderna. Så kommer de inspringande i köket och sätter sig på golvet i väntan på borstarna. De vill mest tugga på dem så jag får assistera så alla tänderna/ bissingarna blir borstade.

 

Jag tänkte vara lite kreativ med vad det gällde lekande idag så jag tog två plastpåsar som vi hade sjukt kul med i minst 30 minuter.. Vi stoppa leksaker i påsen, tömde den igen. Kastade påsen i luften, satt den på huvudet, skaka och stampa! KUL var alltså det vi hade..







Jag har stått för maten idag. Panbiff med stekt lök, brun sås och kokt potatis. Det blev gott men saknade lite mer smak i biffarna, men de gjorde vi ju i lördags så kunde inte göra så mycket åt det. Sen var såsen lite smaklös eftersom jag använde påsbrunsås, inte hade någon buljongtärning hemma men redde av den lite extra + la till salt & peppar så det blev OK.

Jag fick mitt körkort idag, JA DET I PLAST, DET RIKTIGA! Whiiooo äntligen, NU NU NU, bankkonto och bankkort here I come hahahha…Nu kan de ju inte bara neka mig fler gånger… 

   

Idag har vädret varit sådär, lite små regnigt och kyligt. Det har skiftat mellan 5-8 grader så okej men inte vår precis.. Jag tog pojkarna på den tur i vagnen i morse, Och shit vilken tur jag tog… Här ska de byggas benmuskler minsann… Skämt och sido men herregud som jag fick trampa på uppför den minst 100 meter långa backen.. Mina ben värkte, ja alla muskler arbetade och jag kände hur mjölksyran kom smygande.. Jag grå alltså upp för en backe som redan är jobbig om man går själv (det vill säga att du är smått - mycket andfådd, beror på konditionen du ligger inne med) och nu puttar jag 25 kilo framför mig. Det känns vill jag lova, och egentligen behöver jag bara ta 1/3-1/2 av backen men jag gick ner för hela och upp för hela bara föra att få träningen. Så det är min nya rutt nu! Ibland äter man ju inte så nyttigt här så det behövs ett par dagar i veckan.

Känns så konstigt att missa en massa födelsedagar hemma. Familj, släkt och vänner.. Man känner sig helt utanför på något vis, så himla långt borta. I ett land där allt är annorlunda men ändå så likt. Min syster fyller 18 på lördag och jag kan inte vara med henne och fira det! De känns lite extra i hjärtat faktiskt. Nu när jag sitter och plinkar ner detta, är tangenterna helt suddiga och jag känner hur ögonen vattnar sig. PETRA, du vet inte hur mycket jag skulle vilja vara hemma hos dig, det gör så ont, fruktansvärt... Du får din paket när du kommer hit i alla fall.. Och mamma din födelsedag får jag ju fira här i USA, eftersom då är du här med mig! Pappa dig hann jag ju fira innan som tur var! Catrin din kanske vi kan fira här tillsammans!!!

Hur går det med körkortet Petra?? Keep me updated please..



Joel, Katie och Jag diskuterade innan om amerikanskt medborgarskap, att studera, gifta sig, att umgås med amerikanska personer (under mitt år här, inte bara aupairer), Vermont (staten dit Cattis ska) och mycket mer..  Jag ska efter jag publicerat detta inlägg gå ner och snacka vidare med dem och se lite tv..

Imorgon är det en ny dag, torsdag och jag tänkte försöka komma i säng kl 9pm ikväll.. Måste få sova ordentligt..

Snart helg igen, tiden bara rusar iväg. På lördag ska jag kanske träffa några vänner till Katie och Joel, Stephanie och Dave är deras namn. De har 5 barn, Dave 3 sedan innan som är omkring min ålder och något äldre, sen har de 2 flickor tillsammans.. Så på lördag ska jag kanske umgås med någon av de tre äldre barnen på dagen (hockey på kvällen med alla aupairer + värdföräldrar/värdbarna och Katie) så får se hur det blir med det.. Nu ska jag minsann hitta amerikanske vänner och göra amerikanska saker och UPPLEVA Amerika medan jag har möjligheten och viljna till det!    

God natt Malin och alla jag känner i min tidszon och snart god morgon mitt hemland!


Tisdag går i studerandets tecken

Idag har det inte hänt så mycket faktiskt.. Eller jo jag skulle kunna skriva ett megalångt inlägg men jag vet att de är vissa läsare som inte orkar läsa så mycket (därav att jag lägger upp bilder med).. Så detta blir ett inlägg för er som inte orkar läsa mina noveller..

Det var kämpigt att gå upp imorse men det gick, bara att bita i det sura äpplet och palla sig upp och på med kläderna.
Vi har haft ytterligare en fin dag idag med.. Solen har värmt mig men temperaturen har varit lite lägre än de senaste dagarna.. Så ja en 6-8 grader.. :)

Dexter hade redan en rinnig näsa igår och var sådär frisk och idag när pojkarna vaknade upp visade det sig att Dexter hade så snäll som han är delat med sig lite till sin bror med.. Nicholas näsa har runnit KONSTANT hela dagen.. Stackars pojk, där har jag varit stup i kvarten och torkat..

Det var ju dags för skolan idag med, Tisdagen går ju i studerandets tecken 4 veckor fram till i alla fall! Inget som är poppis hos mig för tillfället.. Jag är trött på att plugga ;) men men jag tar mig igenom det, tur jag har Jasmin där!

Nu ska jag hoppa ner i sängen och se om jag kan få sova lite tidigare en kväll för en gångs skull.. Här kommer lite bilder sen idag när vi lekte med lera..

OCH JAAAA, CILLA RING MIG I VECKAN! Jag tänker så på dig..
Johan vi ska äta pannbiffarna imorron.. Vi åt hos Yasmines familj i lördags men de älskade dem i alla fall..








A sunny Monday

Ja då var det minsann måndag igen och ytterligare en helg är förbi. Jag började 9.30 och tog pojkarna på en tur i vagnen i 1 timme! Så skönt att starta dagen faktiskt, fick lite frisk luft. Det var lite kyligt imorse så fick lite ont i lungorna när jag kämpade upp för backarna.  Väl hemma började jag fixa lunch vid 11-11.10 och Nic ville inte ha han satt bara med sin snuttefilt i munnen och så när jag tittar åt hans håll (matar ju Dex) ser jag hur hans ögon inte kan hålla sig öppna mer.. Han sitter och nickar till i babystolen.. Sååå söt, så jag tog upp honom och höll han i min famn, var tvungen att ge klart maten till Dexter.. Lyfte sen upp Dex från stolen och höll fortfarande Nic i andra armen (ibland önskar jag att jag hade 4 armar istället för 2! Det suger). Jag bar upp Nic och la honom i sängen men han sov redan på min axel så gulligt. Sen kom Katie hem och bar upp Dexter 5 minuter efter jag burit upp hans bror. De somnade så gott, så gott.. Tyvärr sov de bara i 1 timme, tycker synd om dem. De skulle behöva 2 timmars sömn för att orka med resten av dagen.. Hoppas de kommer in i den rutinen snart igen.

I eftermiddags lekte vi och sen var vädret så himla fint. Solen sken och det var så fint varmt vårväder! Åhh vad jag älskar det, hur man liksom känner solen värma genom den extra tröjan man har på sig.. Jag hade egentligen slutat men jag följde med Katie och pojkarna ut på en tur. Vi gick till en liten lekplats och hem igen. Sen sa Katie, men åk till BECU (banken jag ska signa upp för) och få det fixat om du vill alltså.. Så tänkte jag att ja det var ju en bra ide. Iväg till Safeway for jag i hopp om att äntligen få mitt dumma bankkonto och kort.. HUR TROR NI DET GICK?! JA SKIT SOM VANLIGT! Eller ja nu ska jag inte vara så negativ, för det har faktiskt gått bättre för mig den senaste veckan i alla fall.. Men de ville inte låta mig öppna ett bankkonto pga att jag inte hade fått mitt ”riktiga” körkort  än, ALLTSÅ att jag inte hade fått det i PLAST!  OMG (oh my god) säger jag bara, eller i alla fall tänkte jag det. Nehe så ska jag få vänta ytterligare 2 veckor innan jag kan fixa detta då med ja..

Så körde jag hem igen i mina flipflops, ja ni läser rätt flipflop sandaler!!!! Så varmt var det idag minsann…

Väl hemma blir Katie rasande för att det inte accepterat mitt preliminära körkort och går direkt och ringer till BECU. Personen i telefonen säger att om jag kommer in idag så ska de klart fixa det och om de inte ville det skulle vi säga att vi pratat med Billy eller vad han nu hette igen.. Så Katie och jag packar in pojkarna i bilen och kör mot Dexters PT som visade sig ligga precis bredvid DOL/Department of Licening, alltså körkortsstället.. Så det var ju bra, dit hittar jag då.. Men vi körde en annan väg så hoppas jag kommer ihåg det. Men det är inte en svår vägbeskrivning så det lär jag klara hehe.  Efter det körde vi till BECU office, vi kommer in till en trevlig kvinna som heter Cindy och hon säger direkt:

-   Ja, vi brukar ju inte acceptera tillfälliga/preliminära körkort (det i papper som jag har), utan vi behöver det i riktigt plast. Det är så lätt att förfalska ett papperskörkort så det är därför. Nu ser jag hur Katie tänder till ännu mer. Cindy säger att hon ska gå och tala med en manager. Managern kommer och ger oss samma information och går sen och frågar ytterligare en manager till och kommer med SAMMA svar! Det går inte! Nu är vi både Katie och Jag arga, frustrerade, irriterade och känner hur blodet pulserar. VA FAN ÄR PROBLEMET! Herre gud i himmelen! Snälla så jäkla petiga de är.. Vi lyfter upp barnen och går med bestämda steg ut från banken.

Jag tackade Katie för att hon ställde upp för mig och hjälpte mig! Det uppskattar jag.. Thanks Katie, I appreciate it a lot! Thanks for havin covering! Så ja nu måste jag vänta 2 veckor till innan jag kan öppna mitt bankkonto.

När Joel fick höra historien sa han direkt: Ja vi kanske ska fundera på att ta en annan bank till dig. För såhär gör man inte och behandlar man inte någon. Varför ska vi unna dem nu med att öppna ett konto.. Så vi får se, det hade varit smart att ha BECU för att de är nära oss och de har en ATM (uttagningsautomat) på Safeway som ligger 5 minuter med bil från där jag bor.

Antingen ska vi fixa ett amerikanskt ID kort till mig, som kommer ta max 1 vecka för mig att få och med hjälp av det kan jag fixa ett bankkonto på BECU eller så får vi testa en annan bank. Som sagt vi får se hur detta artar sig.. Mest bara att man förlorar så mycket tid och ork att hålla på att klydda såhär.. Jag klarar mig utan ett bankkort det är inte, men det tar lite på krafterna när de är så mycket extrajobb.

Nu är min kamera beställd förresten och ska komma inom 1-2 veckor! Spännande.. Och vet ni vad, här köper man ett minneskort typ 8GB till en kamera (sånt SD-minne) för 20$ (140kr) och hemma kostar det  400-500 kr. Sånt gillar jag..

Nu ska jag kola igenom spanskläxan tills imorron och sen kanske kolla lite tv innan det är läggdax. Förresten en halv liter Ben & Jerryglass kostar här 3.99$ (27kr typ), men två för 7$ på Safeway haha. Hemma kostar en halv
liter 50 kr.. Det gillas även av mig då, älskar allt som är billigare hehhe..  


 

De hade så söta outfitts idag..
Katie och Joel har rensat i deras kläder och tagit bort de
småa.. Så nu har de mer kläder som de ser äldre ut i..
Så himla gulliga..


Superbowl Sunday

Ja då var även denna helg över.. Usch vad tiden springer iväg. Jag har i alla fall haft en superhärlig helg. I fredags blev det ju bowling (tror redan jag nämnt det i de senaste 3 inläggen men ja skit samma haha). I går umgicks jag med bästa Yassibassibus, vi har alltid lika kul. Jag trivs med dig, vad skulle mitt år varit/blivit utan dig?! Det är frågan som jag vet svaret på:

-          Mitt aupair år skulle varit misslyckat!

Vi vaknade upp imorse vid lite över 9 tiden. Då ringde Ellinor, Fredrik och Kristina mig! Så kul att få prata med dem. Hoppas du blir bättra snart Ellinor, inte kul att vara sjukis..

Jag pratade sedan vidare med mamma, åt frukost och lekte lite med Yasses pojkar, sen pratade jag med mamma en sväng till och efter det med bästa Keith. Efter det fick vi ganska brottom eftersom tiden tickar så fort iväg när man har kul. Iväg for vi till DT Seattle där Yasse släppte av mig och så vandrade jag till min busshållplats. Väl framme i Everett hämtade Joel och Dexy upp mig.

Dexter mår inte bra, är förkyld, varm och hängig + har börjat få utslag i gumpen igen.. Stackars min lillegubbe..Nicholas mår inte så bra heller, hans kindtänder växer så det knakar och det är smärtsamt för honom.. Tycker så synd om mina små söta underbara pojkar! Get well soon! I don’t want you to suffer and not feeling great <3

Ikväll tog Katie mig in till grannen på en snabb visit så jag fick uppleva RIKTIG SUPERBOWL FEELING! Så sjukt fräckt! Det började med att innan för dörren ser jag att toalett dörren är öppen och de har installerat en tv provisoriskt för att man INTE ska missa en ända sekund av matchen. Så när man sitter på toa kan man se ett par tacklingar, avblåsningar och kast! Inne i köket står det mat på diskbänkarna, bordet och på köks ön. Alla har tagit med sig mat, kakor, sprit osv. De har även satsat på matchresultatet och lagt vars 5$..Riktigt kul att få uppleva detta, fick en speciell känsla. Och deras grannar är sjukt trevliga! Amerikaner är trevliga, i alla fall de flesta. Kanske är inte allas vänlighet eller trevlighet äkta men ändå.. De var mycket trevliga..

Ikväll åt vi Ben & Jerry’s glass och såg The Hangover (baksmällan)! Det var lätt en av de bästa filmerna jag sett i mitt liv, så sjukt rolig, underhållande och ja jag skrattade tills tårarna rann..

Sen gick Joel in och beställde kameran till mig, det står att de ska ta 7-10 dagar men vi hoppas på att det ska gå lite snabbare..Som de kanske till och med borde göra, vi får vänta och se.

Jag ska även fråga Joel om han kan hjälpa mig att ansöka om mitt bankkonto (bankkort) imorron, vi kan göra det online (och jag behöver bli lite guidad genom det för helt enkelt är det inte och jag vill inte göra fel).

Imorron börjar jag kl 9.30 och så får vi se hur dagen artar sig. Jag ska i alla fall läsa lite nu sen sova. Trött är vad jag är.. Och förresten så räddade mitt hjärta Cattis mig idag, jag var lite nere och så vips skrev hon till mig på msn och så fick jag pratat av mig. Sen kändes det bättre (Yassi din hjälp hjälpte väldigt med), vad skulle jag gjort utan dig soulmate Catrin Alexandra Lindkvist? <3

Här kommer två (ganska dåliga bilder, ursäkta kameran, som ni vet ny ÄR på väg)…

Spaceneedlen är det vita längst till vänster, till höger om de
oranga byggkranarna..


Här ser ni spaceneedlen mellan skyskraperna..

Och om  ni undrar varför jag inte har postat ett foto på några inköp så är det för att jag INTE GJORT NÅGRA DENNA HELGEN! Så stolt över mig själv, jag till och med lämnade tillbaka en jack och fick ca 30$ tillbaka! Det ni, det trodde ni nog aldrig...


Lördag

Förresten igår hade jag varit i Everett i 1 månad och hemmifrån i 5 veckor.. Sjukt.. Jag älskar USA och allt som hör därtill.. Jag har det perfekt här, jag har träffat många underbara människor, lär mig jättemycket och jag lever verkligen livet här! Dagarna och veckorna springer iväg i en väldans fart vilket skrämmer mig lite samtidigt som det känns helt okej. För då kommer ju mamma och systern min snart!

Idag körde Joel mig till bussen och så mötte Yasse upp mig i DT (downtown) Seattle så körde vi till Tacoma. För jag hade nämligen kollat på internet och ringde sen och pratade med en dam på Bestbuy om de hade min kamera i butiken. Så vi åkte in om och jag kollade, klämde och kände på min framtida kamera. Den är ju såklart tyngre, lite större och mkt bättre än min nuvarande.. Kommer ta lite tid att vänja sig vid det, men kanske ganska snabbt för mig när jag tänker efter eftersom jag tar minst 20 foto varje dag.. HAHAH, det är eb av mina börder, tur att det inte kostar i alla fall..

Sen gick jag och Yassi in på Tacoma Mall (ganska stort faktiskt) och vi köpte INGETING, ja ni hör rätt hahah, INGET.. utan vi åt bara vår Thaimat som vi "ALLTID" gör när vi är någonstans tillsammans! Vår mat tradition..


Vi körde inom Safeway och inhandlade lite råvaror för vår svenska middag vi skulle laga.. Panbiff, kokt potatis, brun sås och gurkor inlagda i ättika (smaka nästan exakt som hemma, allt då alltså) .. Sånna mästerkockar vi är!
och Steph, Yassis värdmamma gillade det..



Maten smakade ovanligt mycket svenskt! MUMS PÅ DET..

Nu ligger vi i "våran" säng i "vårt" rum och ser tv och har druckit milkshake.. Ska se film sen och efter det sova gott!

Imorgon ska Joel hjälpa mig att beställa min kamera på internet och jag + Yassi ska först äta en god frukost och mysa lite..
Tog några bilder medan jag väntade på Yassibassibus i Seattle..



Åhh by the way så har vi haft den finaste dagen på länge, jag har inte haft jacka på mig på hela dagen. Solen värmde med sina strålar och solglasögonen var på. Allt lös så fint, hus, byggnader och naturen.. <3

SOPBILEN!

Svenne jag blev jätteglad över din kommentar! Heheh ska fixa körkort C ! Kommer på direkten.. Men då måste du sjunga svarta Malin för mig som alltid, det kommer jag aldrig glömma.. Älskade när du sjöng den när jag var mindre.. FRÄCKA SOPBILAR VA? hehe
Sånna har vi inte hemma i Trellehulla än..

Och Johan Horvat, din lilla Bostonfilur.. Ja jag har studerat dem väl och ja jag gillade mitt inlägg med! Väldigt formellt, detaljerat och väl beskrivligt! :D HAHHAH

Bara för att jag känner för det tänkte jag tro det eller ej publicera en liten bild inlägget till ära! Titta och njut.. 

 

AMERIKANSKT KÖRKORT, HELL YEAH!

Idag var då den stora dagen, JAG HADE MIN UPPKÖRNING! Jag skulle åka här ifrån vid 11 senast! 11.30 var nämligen min uppkörningstid i Everett på DOL.. Även om de bara tar 15 minuter att köra dit och så skulle jag vara där 15 minuter innan (så 11.00 räckte egentligen) så ja ni som känner mig, jag vill ju vara i god tid.. Jag stressar till bussen hemma och sen kommer jag alltid 10 minuter till hållplatsen innan bussen ska komma, men ja det är så jag är. Jag vill komma i tid och jag sitter hellre 10 minuter extra och väntar än missar något och kommer försent. Men ja såklart, när tror ni nu jag kom iväg då.. JO KL 11.00 sätter jag mig i bilen och börjar ställa in speglarna och sätet osv osv.. Kör fort som f@n till DOL (tog 12 minuter kanske).. Väl inne anmälde jag mig och fick direktioner om hur det skulle gå till och var jag skulle parkera min bil. Jag skyndade mig att parkera så jag sen kunde kolla så alla lampor fungerade och hur slitna däcken var (inte lite sen kanske, men kändes tryggt i alla fall)! Sen ser jag en man som jag varit i kontakt med innan på DOL, sjukt trevlig, snäll och rolig (mkt social). Hans son (som är i mammas ålder) var nämligen utbytesstudent i Malmö för många år sedan, så vi pratade då fick en trevlig kontakt. Så jag hoppades på att jag skulle få honom, han kändes liksom lugnande och snäll på något vis (jag kände mig trygg med honom, som om jag inte kunde kugga). Han kollade alla mina ljus och mina bromsreflexer. Sen satt han sig i bilen och sa, du kan backa ut när det är säkert att göra så, kör sen till höger och så ska du fickparkera där. (SHIT tänkte jag, det trodde jag att jag skulle göra efter uppkörningen var klar typ. Men bra att ha det fixat ju) Så där körde jag fram och backade sedan in mellan 4 höga smala koner/pelare som var i höjd så jag kunde se pelarna i backspegeln när jag backade.. Och ja ni anar inte så perfekt min fickparkering blev haha! YES.. Tänkte sen att ja jo du Malin detta klarar du hehe..Så ut på vägen begav jag mig och uppkörningen bestod av en liten rutt i ett samhälle, jag fick stanna vid sidan någon gång, parkera i en backe, svänga vänster och höger svängar och backa runt ett hörn sen var de klart (15 minuter gott folk, det var alles). Så fick jag score (poäng) 94 av 100 och man ska ha 80 för att klara det.. Att jag nu var glad och lättad kan man ju påstå, så skönt det kändes.. Jag hade verkligen oroat mig för inget..Jag gick in till väntsalen och diskarna igen väntade på att komma fram och dubbelkolla de sista detaljerna och sen var det dags för mitt foto och sen körde jag hem med ett preliminärt AMERIKANSKT KÖRKORT (som jag aldrig någonsin trott att jag skulle ta i mitt liv!)

 
Här är körkortet vertikalt tills man fyllt 21 då ändras det till horisontellt som våra körkort hemma..Det är för att göra det lättare för t.ex. poliser och på klubbar osv. för att se att vi inte fyllt 21 än.. Och att vi inte är ordentligt myndiga hehe

Tog några bilder med mina älskade värdbarn idag.. Denna dag har varit en av de bästa på länge, allt har gått så bra. En tillfredställande dag på många sätt!



Här är även några äldre bilder, men jag älskar dessa (även fler men postar några)



JAG BARA ÄLSKAR BILDEN OVAN! Härlig bild, glada eller?
HAHAHHA

Det är så kul nu pojkarna eller ja mest Nicky har börjat härma oss mer och mer och apa efter. Så hoppas på mer genombrott nu, han är på g.. Så kul om han börjat prata lite, jag kämpar/jobbar på med honom för jag vill att han ska börja prata lite, säga lite ord och så.. Dexy har lite små ord och så, men Nicky är mer nära.. Dex kommer såsmåning om med, mitt lilla charmtroll!

Så gulligt, Katie sa idag att det verkar som Dexter verkligen gillar mig, att han trivs med mig och omkring mig.. Vi kommer mycket bra överens han och jag.. Vi är pals (vänner, polare).. Med Nic har jag en annan relation, jag ÄLSKAR honom lika mycket men de har väldigt olika personligheter men Nicky har så härliga och charmiga sidor med. De är helt enkelt UNDERBARA!

Ikväll kom Marte och hämtade mig. För det var BOWLING FRIDAY för oss aupairtjejer omkring här. Vi hade ordnat det själva såklart.. Så iväg for vi 11 stycken.. Jag bjöd med mig Angelica en annan svensk aupair (hon är från Nynäshamn och är mkt schysst hahha). Vi snackar mycket och har gjort det innan vi åkte hit till USA med.. Men idag var första gången jag träffade henne.. Kul att hon ville hänga på! Tur jag frågade om hon ville följa med..

Och ja VEM VAN BOWLINGEN OM INTE SJÄLVASTE JAG! Ja jag kan inte hjälpa det! Sen vann jag över Marte på Airhockey..Men det var jämnt.. Men det ända som gills är att jag vann, det är de som räknas … En lyckad kväll alltså..

ovan: Marte (norska), Jasmin (tyska), Malin (svenska) hehe
My hearts, you rock! <3


Angelika (S), Livia, Paula, Melissa (Brazil), Leanne (AUS)
Och Längst bak Neomi (D)


JASMIN! <3


Marte <3

Airhockey..

Ska sova nu och imorron ska jag fixa mitt bankkonto (eller kanske måndag, får se vad jag känner för och hinner med imorron). Jag ska nämligen åka med Katie så hon ska visa var Dexters PT är på torsdag eftersom jag ska ta med honom dit. Sen ska jag åka buss till Yasse och vi ska träffas i Seattle kl 1pm som det är bestämt nu.. Får se.. ska även snacka med Joel om min kamera om han har hittat en affär som jag kan gå in till och få se kameran live och känna lite på den innan vi beställer den. Det ska finnas en på väg till Yasse från Seattle så får se hur pigg hon är på att ta en extra sväng på hemvägen.. Men nu ska jag sova så vi hörs gott folk!

JAG ÄLSKAR USA BY THE WAY… <3  


Torsdagens andra inlägg!

Här kommer lite söta bilder på mina underbara killar sen idag... Nic är så söt haha han hoppa i en av leksaktlådorna idag se själv..







Såhär ser deras sopbil ut! Och den kör fram och så kommer en klo utoch lyfter upp soptunnna och häller över de i containern :)
Det finns två varianter (Kolla Svenne Tilly, detta är lite speciellt tillägnat dig)..


Så denna varianten:
Kroken sitter på sidan vid kupén och häller soporna i den gröna mindre containern där framme och sen när den är full tömms/tippas den bakåt i den stora..

Nästa variant:
Här sitter klon/kroken mer på sidan av sopbilen, den tar den blåa tunnan.
Och häller soperna i gattet på sidan av bilen..





Och jag har precis kommit hem från Spotted Cow and I love it! Så mysigt och glassen är hemmagjord, lite så Italiensk inspirerad.. Sjukt god, jag tog en milkshake, Choklad glass och så lite mjölk och vips så fick man något magiskt gott! Mums..
Hade en mycket trevlig kväll med aupairerna här omkring.. :) Thanks girls!
Nu ska jag sova, måste försöka vara så utvilad som möjligt imorron när det är dagen med det stora D:et! Uppkörningen.. SOM JAG BARA MÅSTE KLARA..
Wish me luck!



Torsdag

Kommer en uppdatering nu.. Ska snart köra till spotted cow och svulla i mig en massa onyttigheter.. eller en smoothie i alla fall eller en glass…

Dagen har varit hur bra som helst vädret har varit fint och pojkarna har varit gladare (mindre trötta) idag. De sov bara 1 timme till lunch medan jag hade velat att de sov 2 timmar för deras eget bästa.. Så ska ge dem lite Ibuprofin innan jag lägger dem imorron och se om de sover bättre och längre.. Deras kindtänder växer nämligen så de värker, kan vara det som gör att de inte kan sova längre..

Så jag la dem igen vid 15.15 och så var de tysta i 15 min och ja lekte lite.. Sen gallskriker Dex och då tänkte jag, ja han har nog bajsat.. och mycket riktigt så var fallet så. Jag bytade på honom och la han igen och så somnade båda två på 2 röda.. Så jag satt i 30 minuter och läste, bara njöt av en bra bok. Såå skönt, jag behövde verkligen det..

Efter jag slutat kastade jag mig in i bilen och körde till Mil Creek,  jag skulle till postkontoret för att skicka hem lite till Sverige. På vägen hem körde jag och backade runt lite hörn i området där jag bor.. Gick väl bra hehe, inte några ideal till hörn men va fasen de gick..

Bilen jag kör by the way


Ska ju köra upp imorgon, är lite nervös för det faktiskt.. Borde gå toppen men jag är mest nervös för att tackla om jag INTE GÖR DET.. Det vore en sån skam för mitt namn! VERKLIGEN.. eller en total förlust för mig i alla fall.. Får se.. Hoppas, hoppas.. 11.30 smäller det (svensk tid 20.30)..

Nej nu måste jag köra, ni får lite mer uppdateringar imorron!

LOVE Malin

 


DVD!

Glömde skriva det, jag fick en ny DVD igår.. För den förra visade vara/spelade bara upp i svart och vitt! :) HEHEH

Så jag kopplade in den igår ska se idag om den funkar eller ja kanske imorron.. Ska gå ner och hämta en dvdfilm och se..

Idag är det torsdag och ni får en uppdatering som jag skriver när ni sover gott sen:)


Playdate

Idag hade jag min första playdate, Marte kom över med sina tvillingpojkar Martin och Henrik. Det var sjukt trevligt och tiden sprang iväg. Jag hade en jättetrevlig dag och det verkade som pojkarna hade det med. Till en början var allt lite nytt och små blygt men sen mjuknade alla upp. Sen sov Nic och Dex 2 timmar och det var så skönt. Jag pratade med mamma och pappa sen satte jag mig och läste lite. Så fridfullt och jag kände verkligen att jag behövde den extra halvtimmen de sov idag till att bara VARA! Jag var så mycket gladare när de vaknade mina gullepluttar!

Här är lite bilder sen idag..






Förresten igår fick jag en deja vu, jag såg en miniatyr av Fred Mercury, (sångaren i Queen när han städar i videon, I want to break free)... För jag hade musik på så Nic dansade fram med damsugaren, viftade med händerna och stampade fötterna..

Jag ska snart äta laxburgare! Mums.. Och efter det ska vi gå igenom min mapp jag fick med regler, schema och all information.

Tog två söta bilder på pojkarna idag med.. Nic till vänster och Dex till höger

 

Kommer lite filmer ikväll på bloggen efter jag ätit ska se till att fixa det då! Lovar..


Just an ordinary tuesday

Tisdag innebär bland annat tvättdag! Jag älskar att tvätta, tycker det är kul. För man vet att då får man nya rena kläder att använda och match med.. Låter kanske helsjukt för många av er men så tycker jag det är i alla fall.. Finns inget bättre än att hoppa i nytvättade kläder (undantag jeans).

Idag har vädret varit riktigt fint här, 15 grader och solen värmde så skönt mot kläderna.. Ni vet när man står utan i solskenet och känner hur kläderna värms upp mot kroppen.. Åhh då känns det som vår eller ja till och med som sommar. Jag tog pojkarna på en liten walking tur först sen satte jag dem i vagnen så att jag med kunde få lite motion. Så synd om pojkarna de fick solen i ögonen typ halva vägen minst så jag fick lägga filtar över vagnen så de kunde inte se så mycket av omgivningen inte fören vi var på väg hemåt igen..

Nu ikväll har jag varit på Spansk kurs och ja det gick väl bra.. Vi såg en film som ändå var okej, jag lärde mig lite i alla fall och sen fick vi inte lika mycket läxa tills nästa gång, SKÖNT.. Men gillar nog ändå spanskan lite i alla fall.. Mitt problem är att jag inte känner mig riktigt motiverad för att studera just nu. Så får försöka ge det lite tid så kommer det nog..

Idag gjorde jag pankakor igen och pojkarna fullkomligt älskar det! Så det är ju bra, speciellt  om de får lite butter syrup (ja typ smör sirap) på..Vilket jag tycker är vidrigt! Jag tar nutella på mina hahah. Det passar mina smaklökar mycket bättre!

Här kommer lite roliga bilder på pojkarna idag när vi lekte i garaget..

Nicky
 

Dexter


Imorgon ska jag och Joel (tror jag det blir, kanske Katie får se) ut och öva ltie backa runt hörn och fickparkera med bilen jag brukar köra här toyotan. Så jag är lite förbered inför fredagens stora händelse! UPPKÖRNINGEN! Whiiooo hoppas det går bra, det måste verkligen göra det.. Kan ju inte misslyckas de vore så skämmigt och pinsamt eftersom det verkligen inte är svårt att köra här, men men only time can tell!

Sen på torsdag ska jag inom the postal office i Mill Creek Center sen till The Spotted Cow och käka glass elelr dricka milkshake/smoothie med lite andra goa töser i omrädet här.

På lördag ska jag åka till Yassi är det tänkt, vi ska laga pannbiff med lök och brun sås, kokt potatis och gurka! (tack Johan för mattipset) Vi ska göra en extra stor laddning så jag kan ta hem till Katie och Joel så de kan få smaka denna delikata rätt! Sen ska vi se film och kanske göra svenska pankakor och bara mysa! (Alltså inte göra av med mer pengar!)

Jag ska se om jag kan avancera lite sen med för jag har en massa gulliga videoklipp på pojkarna. Men jag vet bara hur man lägger upp från Youtube till bloggen. Så får se om jag kan klura ut det på något anant sätt eller så får jag starta en sida/ ett konto på Youtube och lägga upp de där först.. :) Aja håll ut de kommer inom en snar framtid..

LOVE from Everett


Och till doktorn vi for...

Min mage mår inte bra, får äta skonsam mat och se om det blir lite bättre, annars känner jag mig faktiskt lite piggare och så nu, inte hostat så mycket idag faktiskt.. :)
Kanske på bättringsväg där.. får se.. 

Jag göljde med Katie och pojkarna till doktorn i eftermiddags. Vi skulle se om de var helt friska från öroninflammationen nu.. Och gissa vad, BÅDA ÄR HELT FRISKA! :) Såå skönt.. Anledningen till att de går och gnider sig omkring öronen och är gnälliga är för att deras kindtänder börjar komma och det gör ju ont.. Så der får bli lite smärtstillande och lite extra sömn.. Hoppas det går över snart..

Jag kände en sjuk känsla när vi kom hem från doktorn vid halv 5.  
Det kändes som jag hade så mycket ledig tid och jag kände för att plugga lite på spanskan och inför min uppkörning på fredag. Var kom den studerings energin ifrån liksom hehe. Jag satte på tv:n och sappa lite, gick ner och åt en sjukt middag. Kyckling tacos med mexikanskt ris, grönsaker och allt därtill.. Sååå gott!

Pratat lite med Yassilassi ikväll med och lekt lite sjuksyster åt henne idag hehe ;) inte lätt gumman men de går över snart vet hur det känns! Not very pleasant! <3

Jag har även varit inne och tittat på Everett Community Collage och de har en massa yoga nybörjarklasser, Tai Chi, Kick Boxning aerobic mix och lite annat sånt kul.. Så ska ringa och fråga dem om mer information om det och när klasserna/kurserna börjar och om jag kan fp läsa dem och hur många timmar osv osv.. Hoppas hoppas verkligen att de är kurser jag kan ta och att det inte är för dyra och ger mig i alla fall 8 timmar per klass! För då blir det kick boxning, tai chi och yoga de är ju 24 timmar + om jag kan få de dansklasserna 16 timmar + mina 20 timmar för spanskan. De blir totalt 60 antal avklarade timmar innan juni och sen har jag bara 12 kvar vilket jag kan klara hoppas jag.. Någon gång måste min otur vända ju ;)

Klockan är 20.00 här nu och jag tänkte se lite tv och kolla lite spanska sen försöka komma i säng i tid men så svårt är inte trött liksom. Eller jag är trött men inte trött så jag kan sova.. skumt..  

1 månad i USA

Ja som rubriken redan säger så är det minsann helt sant. Jag har varit hemifrån Sverige, Anderslöv, Trelleborg, min älskade familj och vänner i exakt 1 månad idag!  
Jag kan inte riktigt förstå detta. Tiden går faktiskt lika snabbt här som den gjorde hemma. Jag vet inte var tiden tar vägen. Herregud säger jag bara.. Mitt år här kommer försvinna som vinden och utan att att ni vet om det kommer jag sitta med på släktkalas, fester, brottningsmtacher och hemma hos Catrin igen som vanligt, som allt var innan! Så det är bara för mig att njuta av varje dag och varje helg. Sen även att fylla mitt år med händelserika och minnesvärda stunder!

Idag började jag jobba 8.30 och jobbade till 12.00. Snackade lite med Mamma och sen Yasse. Efter det gick jag och la mig eftersom jag inte känner mig helt frisk. Lite ont i lugnorna/luftrören, känner mig hängig/trött i huvudet och innan idag lite illamående. Jag är även tjock i halsen och har torrhosta + slem och skit i halsen. Så ska försöka lägga mig i tid ikväll. Lever också på Tylenol och halstabletter!

Ska börja jobba nu igen om 30 min, jag ska följa med Katie till doktorn, Nics öron är inte bra än:( stackars liten och så ska de kolla Dexs öron när vi ändå är där så det är helt bra.. Sen ska jag börja köra Dex till sina Physical Training appointments, han gå på träning som hos en sjukgymnast och tränar upp muskler i ryggen och magen.. Så på torsdag nästa vecka ska jag köra han dit och så ska mormorn komma hit och passa Nic så länge.. Så vi ska hitta tid nu i veckan så de kan köra mig dit eller åka med mig så vi kör till PT:n så jag hittar dit utan problem sen.

Nu på onsdag ska Marta eventuellt komma över med sina tvillingpågar Martin och Henrik så ska vi ha lite playdate.. Ska bli sjukt kul.. Sen kommer vi försöka ha det i alla fall 1 ggr i veckan!


Svar på kommentarer
Jonas du måste ju låta mig veta vad jag ska köpa osv osv.. din dummer och ja jag mobba din husvagn lite.. är klistermärket uppe än förresten?

Ja Millis och Peter blir nog denna kameran som sagt.. Får de när jag beställer den bara..
Ja älskar att få paket och där var mycket fint i . Hoppas Elisabeth skickar ett till dig nu snart med..
mm jag vet är lite shopaholic hehe ;)

Pappa, ja jag hoppas jag är värd att ha er alla! Ni är mycket värda för mig i alla fall. Detta svaret är även till dig Mammi.. :)



Second update for today

I eftermiddags såg jag Finding Nemo på min dator (eftersom min dvd på rummet bara spelar upp i svart och vitt hehe. Men Joel sa till mig nu ikväll att han beställt en ny som ska komma med posten snart). Åhhh gud vad jag älskar den filmen. Det var så längesedan jag såg Finding Nemo och ja den är sjukt mycket bättre med engelskt tal! Sjukt mycket bättre och nu när jag var lite äldre fattar jag mer innebörden av vissa händelser om man liksom ser bakom saker i handlingen och analyserar lite. Och om ni undrar så är jag och Nemo släkt, men det borde ni veta redan, vi är enäggstvillingar. Bara det att han råkade bli en fisk, orange och med vita ränder men de är ganska likt mig ändå. Jag menar vi har ju vår högra lyckohand/fena!

Så det är jag med min lyckohand/fena och Nemo för alltid :)
Ni ser hans stora vänster fena och hans mycket lilla höger fena..

Sen nu senare ikv har jag snackat med Yasse och planerat lite inför vår semester och var vi ska åka och hur vi ska välja att lägga våra dagar.. Men ställen vi ska bocka av är följande (än så länge i alla fall):
-Florida/Miami (Disneyland)
-Washington D.C (Vita huset)
-Minnesota (Eagan, Mall of America, USAs största)
-San Fransisco (Golden Gate Bridgen bl.a.)
-Los Angeles
-Las Vegas 
-San Diego
-NY
-Boston
Whiiiooooo vilka äventyr och så mycket vi kommer se!

Jag har även frågat Joel om han kunde titta på kamera till mig och han har nu hittat en som han tror ska vara perfekt till mig och ja enligt mig och det jag sett och det lilla jag kan ser det bra ut hehe. En Canon G11 :) Ja här nedan kan ni klicka på länken så kan ni se hur kameran ser ut och ja där kan man läsa exakt allt om man vill, orkar och är pigg på det hehe.

http://www.dpreview.com/reviews/canong11/


Den kostar 3.480 kr här och hemma kostar den mellan 5.600-6.500kr. Så ja det är ju en ganska bra deal ;) inte sant.. Min nuvarande kamera börjar liksom bli ganska dålig, men inte så konstigt den är ganska gammal nu 5 år på nacken tror jag.. :)

Och tro det eller ej men jag har nästan gjort hela spanskläxan nu ikväll med. Jag ska bara skriva en konversation imorgon + läsa igenom och repetera lite. Så stolt över mig själv faktiskt! Ska kolla upp nu och signa upp för Zumba och Street Salsa och försöka få med mig lite folk där så de kurserna blir av och inte cxl för det vill jag INTE! Jag vill inte plugga orkar inte så nu är det icke-plugg klasser som gäller.. Ska kolla upp Yoga på Everett Community Collage med :)

Nej nu ska jag sova, börjar 8.30 imorgon. Ska ta hand om Nic medan Katie tar Dex till hans PT. Sen ska jag ta hand om båda från 10--> medan Katie handlar och så får vi se när jag slutar ska ju jobba totalt 5 timmar imorgon.

Älskar in underbara familj! Fy fan så himla mycket ni betyder för mig. Och det är lite roligt och väldigt lärorikt att vara borta såhär. För jag känner hur många vänner, släktingar och familj jag har som verklige betyder mycket för mig. Och hur de ställer upp för mig nu och även när jag är hemma. Jag har den bästa familjen ever, den bästa släkten och de bästa vännerna!
Ni är guld värda, ni gör så att jag kännerr mig genom varje dag och ni ger mig styrka till att orka vara så långt bort från er som jag faktiskt är.♥

RSS 2.0