Mamma får Gästbloggen ännu en gång......:-)

Hej på er allihopa.......

Ja det stämmer Malin låter mig blogga igen...Yippie...faktiskt kul.:-)

Vilka härliga dagar vi har haft tillsammans, mycket skratt, motion, god mat o lite tårar.

Som ni säkert har sett har vi haft fullt upp med både shopping och våra härliga pojkar Yates....:-) Dom är så härlig små individer, väldigt olika o charmiga och som ni förstår har dom smält våra hjärtan....Petra hugger in o hjälper Malin o till och med bytat blöja....Katie hoppas att Petra ska komma efter Malin....:-) Vilket önsketänkande.

Vi har ju planerat att ge oss iväg in till Seattle för lite shopping o sightseening.....:-) Där är mycket jag vill besöka o se Space Neddles, Första Starbucks, Tuggummiväggen, Public Market Pier 39 och givetvis Hard RockCafé mm....

Men igår frågade Katie om vi skulle kunna tänka oss att komma tillbaks på lördag em o träffa pågarna o äta middag med Katies föräldrar och givetvis VI VILL DETTA..... Petra o jag vet inte hur vi ska kunna lämna pojkarna o Malin....Det kommer att bli tufft....:-(

På söndag får Malin köra oss till flygplatsen.... o på måndag lunch landar vi på Kastrup igen o var har dessa 10 dagar blivit av....

Som ni kanske förstår längtar jag redan till den 3 juli.....for here we come again....

Måste tbx till Seattle Premium Outlet, jag har funnit vänner i Fossilaffären, Linda ägarinnan 66 bast skit cool  och Michael Kors butiken,  Karen som väntar barn en liten kille "Hudson", hon berättade att hennes farmor kom från sverige o levde ännu 90 år och har varit här sen 1950 o hon pratar bara svenska nu.... o Petra kommer att sakna denna butiken Ralph Laurent ....:-) här är vi stammisar....:-)

Birgit o Bertil: Malin hälsar o tackar för Påskkortet det anlände igår o tack för hälsningen till mig på min födelsedag......:-)

Hässleberga: Visst Gekås är inte till att leka med men detta är ett stå vassare o vi har shoppat fina saker till Felicia...:-) Ännu har vi bara våra 2 resväskor o hoppas att det ska räcka. Hälsa Staffanstorparna från oss.

Alla ni andra: Vi här over here önskar er alla en GLAD PÅSK (Happy Easter).....:-)


Ha det bäst o vi hörs när vi hörs....


Bamsekramar till alla mina nära o kära o givetvis våra bloggare....




Bollhav och outlet på schemat!

Idag åkte vi och handlade förtidigt födelsedagspresent till pojkarna..

Pool med plastbollar så nu har de sitt eget bollhav! Och de fullkomligt älskar det.. 

Se själva..



Jag blåste upp hela för mun!! HAHAH ett jäklans blåsande..Salivet rann ut och jag fick försöka suga in det samtidigt som jag blåste för allt lungorna orkade.. 


Sen gick vi ut på en liten tur..

 


Petra ska ta över mig...




Mamma lagade lasagne som uppskattades av alla utom DEXTER.. Nicholas åt så vi knappt hann med att fylla på hans skål.. Ja hej vad det gick.. Han skyfflade in med händer och sked allt för att det skulle gå snabbare..




Efter maten åkte vi till Seattle Premium Outlets igen.. Och fick handlat litta till banne mig.. 

TRO MIG ELLER EJ...

Inte för att jag tror ni tvekar precis hehe ..



nu måste jag krypa till kojs.. Klockan närmar sig 23 och jag måste försöka få lite sömn..


 


Regn, regn och åter regn = STANNA INOMHUS

Idag har det regnat hela dagen och vi har mest varit inomhus om man säger så.  Lekt med pojkarna och mysigt. 


Jag har även gjort banan pankakor idag, hur många som helst! Mumma..


I eftermiddags tog vi med pojkarna till Safeway och handlade lite dricka + lite smått och gott.. 

Sen gav vi pojkarna middag, badade dem och la dem. Vi köpte även vars en heliumballong till pojkarna. En kanin och en morot! :) De har haft ganska kul om man säger så med dessa ballonger hehe.. 

Petra assisterar..








Baddags...

  



Jag ber om ursäkt för att jag inte svarar på era kommentarer där hemma.. Men jag har inte riktigt tid. Jag läser alla och tar in vad ni skriver och ni finns i mina tankar! Kommer svara lite nu en dag, eller ja när Mamma och Petra åker hem! HAHA..

PUSS LOVE YOU!!!


JAG KÄNNER EN GAMMAL MAN SOM FYLLER 50, GISSA VEM?

JO, Tommy "Sundblad" Lundström!

Stort GRATTIS på din dag! Jag önskar jag kunde varit med på festen men ja jag är ju på andra sidan jordklotet om jag tänker efter föresten..







Outlets, mycket skratt och som avslutning PUNKA!

Idag lekte vi en stund med pojkana imorse och Katie gjorde våfflor till oss..






Vid lite i 11 kom Marte och sen tillsist även Angelica (sist som alltid) och iväg körde jag oss till Seattle Premium Outlet som ligger norr om Everett.

Där fick vi handlat en jäkla massa. Mest Petra "Miss Brat" Persson, eftersom där var många fancy affärer för hennes begär. Mamma fick också handlat lite, mest till alla andra men även lite till sig själv. Jag fick shoppat ett mörkblått armbandsur i märket Fossil, två par Levi's jeans och ett fest linne + ett par converse skor. 

Även Marte och Angelica fick shoppat lite. Vi åt gott, skrattade mycket (MEST ÅT ANGELICA) och hade en riktigt trevlig shoppingdag i ösregnet! 



Väl hemma så ska Angelica flytta sin bil så jag kunde parkera min på min plats. När hon hoppar ur bilen säger hon, Petra, SER DU, jag har punka på bilen!!! Och hon ser ganska chockad ut lilla Angelica. Alla skrattar, Mamma håller på att skratta ås hon nästan kissar på sig, jag drar fram kameran och fotograferar händelseförloppet i ösregnet. 




Marte börjar hugga i, Angelica är i chocktillstånd, vi hämtar Joel och nu är däckbytningen i full gång, regnet öser ner och Angelica assisterar med PARAPLY medan Joel och Marte gör jobbet! Så 6 toasters till Joel för dagens insats! 



Nu ska vi nanna och imorron blir det jobb från 11 och framåt.. Vi ska ta hand om pojkarna hela kvällen imorron med så Katie och Joel kan gå ut och äta middag på tu man hand..

   


En tröttsam, underbar lördag i bilder!


ÅTER IGEN KLICKA PÅ BILDENA FÖR ATT SE DEM STÖRRE OCH KLICKA IGEN FÖR ATT DE SKA LÄGGAS NER IGEN!




Idag åkte vi till en tulpan festival i Mount Vernon.


 

Sen åkte Mamma, Petra och Jag vidare på en liten roadtrip. Vi åkte till USA's 5:e största och längsta Ö. Whidbey Island. Där besökte vi först Deception Pass (bron), sen Fort Casey (var USA's försvar mot fiender från västfronten) och tillsist tog vi båten över till Mukilteo.


Deception Pass nedan




Fort Casey nedan



Mukilteo nedan




Efter vi kommit tillbaks till Mukilteo körde jag oss til Alderwood Mall så vi fick shoppat lite. Jag handlade en silverkedja och ett par knäkorta mjukisbyxor. Petra handlade solglasögon (Dolce&Gabbana) och en plånbok! Mamma handlade till alla andra!

Vi år på Rudy's, sjukt goda hamburgare!
Mamma shoppade loss i Disney affären och sen blev det glass på Baskin Robbins på vägen hem och kolla glasstårtorna! 





Jag lovar att jag ska berätta lite mer imorron om vår tur.. Jag körde totalt 24 mil idag! Lite trött var jag, körningen var inte farlig, men att inte kunna vila kan vara lite jobbigt. Jag var redan trött innan jag började köra haha!

Nej nu ska jag hitta sängen och försöka få lite sömn tills imorron. Imorron ska vi till Seattle Premium Outlets som ligger 15-20 minuter från mig. Angelica och Marte ska också hänga med..

Godnatt för mig och snart godmorgon för er!

Hoppas din fest Tommy var lyckad! Vi tänkte på dig och alla andra! 
 


Fredag, helg och det firas med mycket speciella personer <3

KLICKA PÅ BILDERNA NEDAN SOM FÖLJER I INLÄGGET SÅ BLIR DE STÖRRE!!


Idag väckte Mamma mig 05.54... Då ville hon komma in och mysa som sagt och snacka lite innan jag skulle upp och börja jobba.

Katie är super förkyld, har ont i halsen you name it.. Så hon var hemma från jobb idag och Joel med eftersom han jobbar hemifrån på fredagar.. 

Vid lite över 9.00 packade vi in pojkarna i bilen, Mamma, Jag och Petra.. Nu bar det av till Alderwood Mall, ett ganska stort shoppingcenter 15 minuter från mig..

Pojkarna tyckte det var spännande, vi köpte solglasögon till dem! Sååå himla söta mina små pågar! De gillar nämligen inte sol alls och nu bestämde vi oss för att köpa solbrillor och vi ska även köpa kepsar till dem tror jag..

Men det gulliga är att när vi köpt solglasögona så ville de ha dem på sig inne på köpcentret och inte ta dem av sig. Så där gick jag, puttandes på en dubbelvagn med två IDENTISKA barn i SOLBRILLOR och alla tittade, oooooo:ade sig och skrattade sött åt mina charmiga pojkar.
Petra gick bredvid och skämdes lika mycket som jag.. HAHAH

Se själv!



Innan vi åkte hem hann vi snabbt med chokladmilkshake på Ruby's, sååå gott!




Jag tog 3 bilder och ingen blev bra, ja ni ser ju själva haha!

Sen somnade Dex påvägen hem och väl hemma la vi dem båda, sen sov de i lite mindre än 2 timmar.. Nicholas mår inte bra heller, han är också snuvig och sjukis.. Dex är inte heller på topp.. Isch jag vill inte bli sjuk..

Jag och Petra körde och hämtade pizzor till oss alla som vi åt nu i kväll.. Efter middagen stack vi ut, jag visade Mamma och Petra, Target och Walmart (två affärer här) sen träffade vi Marte på Everett Mall Biografen.

Där såg vi The bounty hunter! Sjukt bra film med Jennifer Aniston och en annan engelsk man till motspelare! Så många skratt och så spännande + en liten släng av romans! Kan det bli bättre??

Detta är då vad jag köpte igår och sen min fina Nemo fisk berlock jag fick av Mamma till mitt Thomas Sabo berlockarmband, kort av Pappa, Nalle, kort och fina hjärtöronhänge av Anki!! 




Tusen tack Anki så snällt av dig min extra mammi!! 

Tack Pappa, älskar dig så mycket!♥  
Träningsväskan köpte jag på rea för 150kr igår när Mamma och Petra anlände, jag köpte även de två tröjorna ni kan se. Riktigt sköna och fina, enkla men ändå..  Nemo mjukisdjuret fick jag av Mamma idag!

För er som inte vet och precis har börjat läsa min blogg så ska jag förklara detta med Nemo. Ni vet alla att jag är född utan fingrar på min högra hand, eller ja vi har alltid kallat den min "lilla hand". Nemo är som ni kanske inte vet, född med en liten HÖGRA fena som är hans lyckofena.
Första gången jag träffade Yasmine (en aupairvän till mig) så sa hon att jag är som Nemo, först fattade jag inte. Men sen förklarade hon och då förstod jag såklart hur hon menade. Alltså ska jag se på det så att min högra, lilla hand ska vara min lycko hand, precis som Nemos fena är hans lyckfena! 

Därav mina två Nemo prylar, som jag älskar så! 
Gose Nemo ska få en hedersplats på min säng och ja berlocken fattar ni ju hehe.. 

Jag älskar att ha största delen av min familj här! Det är underbar och det är inte förren nu jag fattar hur svårt det är att VERKLIGEN visa, förklara, försöka förmedla mina känslor, intryck och upplevelser för en UTOMSTÅENDE. 
Det är så himla svårt, det känns som att det är mer betydelsefullt för mig, som att de har svårt att förstå. De är ändå "bara" här på semester. Det är svårt att förmedla min känsla, för att bo här och vara turist här är två helt olika saker, två saker som är så lika men ni ska bara veta sådan skillnad det är. 

Intrycken har varit starkare för mig. Mamma och Petra verkar inte ens exalterade eller intresserade av de kulturella skillnaderna, allt från affärer till vägar till natur och människorna! Men det kanske kommer, vi får se.. 

Ska svara lite mer på era kommentarer sen! Svårt att hinna med bara, jag får ju INTE ha min dator för mig själv numera. hahha, nu måste jag dela med 2 andra ivriga datoranvändare.. 

Men tack Britt-Marie, så kul att du med hittat hit, och Emeliegud vad roligt. Hoppas alt är bra med dig och ja jag har det toppen här. Mamma och Petra kom tillsist hit och de fullkomligt älskar mina små pojkar! 

Mormor och Morfar, TACK för allt ni skickade med! Guld värt! 

Tack Åsa, du är TOPPEN! Du är en underbar, genomsnäll människa! 

Catrin tack för min skyddsängel, det känns som du bor i den. Det känns som du är min skyddsängel i fast i detta smycke mitt hjärta! ♥ Den var jättefin, tack..

Nej herregud, nu är klockan snart halv 12 på natten, vi ska upp vid halv 8. Sen blir det tulpan festival i Mount Vernon en bit härifrån med min värdfamilj.. 

Efter det åker Mamma, Petra och Jag vidare till Alderwood Mall och spenderar resten av dagen där.. 

PUSS PÅ ER DÄR HEMMA♥ 


 


Vi har landat o vilken dag o resa.....

Mammi gästbloggar:

Hej på er allihopa, nu är vi här. Som ni redan kanske har läst han vi med att försova oss, blev ombokade att flyga via Paris....o det är ju ingen liten flygplats precis...men vi fixade detta bra. Han med att shoppa både whisky till sambon och Thomas Sabo hänge till Petra. Flygresan var helt ok, vi kom till ro o sov nog i 3-4 tim. Sen började nedräkning 2 tim kvar sen landar vi, kollade lite movie...men hade svårt att koncentrera sig o snart landar vi....Härlig känsla. Det gick bra att komma in i landet o passpolisen flörtade med Petra o rev av en bit papper o ritade ett hjärta o gav henne det...Då sa jag vi ska hem om 10 dagar....Hahahah

Sen var nästa pärs att finna Joel....men lugn efter några sms o samtal till Malin löste sig allt. Då begav vi oss till Everett....den känslan jag fick när jag ser att Malin o pojkarna står o väntar i fönstret o tittar efter oss var HÄRLIG... Äntligen fick jag krama om henne efter nästan 3 mån...o pågarna är härliga goa grabbar....

Vi han med lite shopping....ja ni läser rätt...hihihi o sen blev det en härlig god glass....men sen var mamsen trött o vi begav oss hem...Då hade vi varit uppe i nästan 26,5 tim o sängen kallade.....

3 tim senare vaknar jag upp klarvaken...vad är detta, somnade om o sov 3 tim till sen blev det en konstig sömn o kl 6 gick jag in o väckte Malin, kröp ner o mös med henne i sängen....

Sen kom även systeryster ja ni läser rätt kl. var bara 6.20...

Det har blivit lite lek, mys med pågarna en tur till Alderwood Mall med lite shopping o en härlig god chokelad milkshake... Nu sover pågarna o vi har kastat oss i varsin soffa o bara slappar, ikväll blir det pizza o bio...:-)

Ha det bäst o vi njuter av varje sekund minut o timme vi får tillbringa med Malin...:-)

VÄLKOMNA MAMMA OCH PETRA!

Jag är super, mega trött.. Så jag kommer bara skriva lite snabbt och säga hur allt ligger till här på andra sidan jordklotet!

Bilblioteket med pojkarn gick toppen imorse.. Se själva..



Mamma och Petra kom lyckligt hit vid 15.00 (er tid 23.00)..
När det var 3 timmar tills de skulle vara här vid min dörr tänkte jag att ja du Malin snart är de äntligen här! 
När det sen var 1 timme kvar började jag få fjärilar i magen och när jag ringde till Joels mobil var de 15 min härifrån!
Det var ofattbart! Då gick jag bara runt runt och åter runt i huset och hoppades på att få se Joels bil komma inrullandes! 

Och se där kom de!! 
Jag började gråta när jag kramade Mamma, det är så underbart att ha dem här. Men också sjukt konstigt, de passar liksom inte in i denna miljön på något vis. Det är svårt att förklara hehe.. 

Vi lagade tacos och jag fixade mat till pojkarna. Sen åt vi allihopa.. Efter maten körde vi till Fred Meyer (stor mat affär men de har även en massa annat, så typ som Maxi). Nästa stopp blev Everett Mall!! JAAAA JAAAAG VEEET! Första dagen och såklart är vi redan på ett köpcentrum!! Inte så konstigt om man tänker efter, de är ju trots allt OSS det handlar om! 

Stannade på Bartells Drugs också innan vi åkte hem, Mamma fick köpt läppstift, mascara och jag köpte tabletter till Katie. Stackars Katie har gått och blivit dunder förkyld :(  

Jag fick köpte två tröjor, fina, enkla och användbara. Jag köpte även en väska, sport, träningsväska.. (Översovningsväska ja allt i ett) för 150kr!!!! Hemma hade den kostat minst 400-500kr. Vilket kap!

Jag ska fota allt jag har fått av Mamma och alla er andra snälla, saknade människor där hemma i Sverige!

Nu ska jag kasta mig i säng. Jag har börjat få lite ont i halsen med. Så jag går på piller, anti förkylnings sugtabletter och ja ni fattar! SKA INTE BLI FÖRKYLD NU JUUUUEE!

IMORGON ÄR DET FREDAG GOTT FOLK! Det är väl inte helt fel va eller..

PUSS PÅ ER♥

och vet ni vad???? Min älskade MAMMA OCH SYSTER är äntligen här!!

Imorgon ska jag uppdatera mer, lovar!


Klydd, stress och nästan hjärtattack??

Hej och hå här har vi sommar toddelidå! Solen steker, vinden är stilla (små brisar bara) och termometern visar 18-20 grader i skuggan!

Här promenerade jag i bara linne och tunna byxor och njöt!

 

KOLLA GRADERNA PÅ MIN DATOR!!!! Det är det ända jga vill visa.. Jag har kopierat min datorskärm hehe. Där solarna är ska ni se (om ni inte kan så står de 64 F och 18 Celsius) De andra är i Trelleborg)

Imorse pratade jag lite med Catrin, sen fixade jag lite här med barnen. Förberedde bland annat skötväskan inför vår playdate hos Marte.

8.30 kom Carol, tal terapeuten. Pojkarna var duktig och de “pratade” mycket.. Carol gillar mig. Hon ville att jag skulle komma och hälsa på hos henne en dag och snacka med henne och hennes son (Jonathan som jag har nämnt tidigare, han är i min ålder). Hon berättade att hon har släktingar från Sverige 3 generationer bak. Carol har alltid velat åka till Sverige och hon hade gärna velat att jag skulle berätta lite om Sverige osv.. Vi kommer bra överens, hon är en snäll kvinna i sina bästa 45-50år.

Jag stack direkt till Marte när lektionen var klar. Pojkarna lekte bra och de var inte alls blyga knappt! FRAMSTEG HÄR.. De gick direkt in och började leka med leksakerna och utforska.

Marte bjöd på lite snacks/ tilltugg och vi hade 2 sköna timmar där vi kunde prata av oss lite med! Det är inte lätt att vara au pair och speciellt att au pairer ska hålla ihop är INTE LÄTT! Ni vet TJEJER! Allt blir så jäkla komplicerat helt i onödan och så kommer man ikläm fast man inte vill..

Nic somnade i bilden på vägen hem, så han bar jag upp direkt, medan Dex fick en granola bar först. Jag fick ätit lite, smaska i mig en ja ganska torr konserverad tonfisk direkt från burken + lite O’boy!

Snacka lite med Mamma och fick höra så allt var enligt planerna inför resan som JUST NU börjat som jag skriver.. (05.00 i Sverige, destination EVERETT hos mig). Jag pratade med Angelica så vi fick skrattat lite idag eftersom ingen fattar våra (interna) skämt!

I eftermiddags när pojkarna vaknat gick vi ut i se fina vädret som sagt. Vi var ute länge och njöt, sen kom Katie ut med och så lekte vi i sandlådan tillsammans.

Sen hjälpte jag Katie att förbereda ett bad för pojkarna grus! Överallt var det grus haha..

Jag tog sen ett välbehövligt bad med bubblor, lyssnade på musik och njöt. Fick rakat benen, klippt tånaglarna och smörjt in mig med lotion. Jag menar hur ofta är det? Håren på benen var ju långa som en ovårdad gräsmatta!!!


Sen var det dags att prata med Mamma och Petra snabbt innan de skulle iväg till flygplatsen. Så kl 18.30 här hos mig (02.30 hemma i Anderslöv) skulle vi prata.. Men det var ingen som loggade in inte. Och jag vet att hon pratade något om 03.00 också så jag väntade till dess och ja mycket riktigt loggade Mamma in då..

Jag skrev och skrev och skrev. Men fick INGET svar. Konstigt tyckte jag.. Jag fattade liksom inte.. Jag trodde de var stressade, sprang runt och att de skulle snabbt ringa mig vid 03.30 istället och bara säga hej innan de sen skulle åka till Svågertorp. MEN NEJ, TÄNK SÅ FEL JAG HADE. Här sitter jag helt off på andra sidan jordklotet och fattar inget.

Halv 4 skickar jag ett sms till mamma från min svenska mobil. INGET SVAR! KUL JU! Nu blir jag orolig, jag slår mitt hemnummer (härlig, obeskrivlig känsla förresten) och mamma svarar NYVAKEN och säger:

-Hej Malin, JA SHIT jag ser vad klockan är. Vad Fan har hänt, jag fattar inget. Jag ringer sen, älskar dig!

LUREN LADES PÅ…

Jag blir helt stressad och förvirrad och känner, VARFÖR ringde jag inte tidigare..

Men nu ska jag även berätta för er att mamma stänger inte av datorn helt på nätterna så vid 18.00 loggas hon automatiskt in på Skype alltså 03.00 er tid där hemma. Nu har ni inte ändrat till sommartid än men de har vi redan i USA. Vilket betyder att istället för att hon loggas in automatiskt kl 18.00 min tid så gör hon det kl 19.00 istället!!!! Där har ni mitt problem som jag hade svårt att förstå först!!

Mamma var ju inte inloggad, det var den automatiska inloggningen som spökade. Så Mamma och Petra sussade gott hemma i Anderslöv i sina sängar! Omedvetna om att de kom bara att ha 10-15 minuter på sig från och med att Mamma svarade på mitt samtal FRÅN USA!

Vilken soppa, kaos och stress!

Så Mamma ringde snabbt på skype och sa att allt var ok att de körde och att de kom till att fixa sig. Men utan frukost i magen, yrvakna och med bara 10 minuters fix innan de behövde köra haha!

TUR DE HAR MIG HÄR PÅ ANDRA SIDAN ATLANTEN OCH ATT JAG FORTFARANDE TAR MITT ANSVAR FÖR ALLA DÄR HEMMA!

Säg vad skulle ni dr hemma gjort utan mig???

Sen ringer Peter mig på skype och säger att det är KAOS på Kastrup och att Mamma och Petras flygplan är ÖVERBOKAT! Nej inte de nu också tänker jag då. Nu kommer de bli sjukt sena :(

Men så säger han att de har blivit ombokade till ett annat plan och att de kommer flyga via Paris istället för Amsterdam. Sen kommer de landa vid 13.00 istället för 13,40 i Seattle..

Hoppas att allt går vägen nu, SNART SNART SNART ses vi äntligen. Jag kan inte fatta de och kommer inte göra det förrän ni står här med mig!


Snabb uppdatering om morgondagen...

Imorgon är det Biblioteket med pojkarna för sång och läsning, sen Dexters PT och sen kommer Mamma och Petra! Jag ska laga Tacos så Petra får i sig något ordentligt första dagen hehe..


Mormor och Morfar jag svarar snabbt på er kommentar.. Måste snart nanna kl är mycket här ikväll igen.. Komemr aldrig i säng hahah.

Tusen tack Mormor för allt och även dig Morfar! Kan knappt inte hålla mig längre efter dina kardemummavetebullar och lite annat smått som ni skickat med! Tusen tack åter igen, älskar er!


Ninni tack för din kommentar. Dina kommentarer värmer alltid lite extra, sådär som det är, liksom skrivet av en mamma. Det är speciellt när mammor kommenterar och speciellt eftersom ett av dina älskade barn sitter i samma sitts som jag.

Jag kan knappt vänta på att Mamma och Petra ska komma. Och ja jag ska se med bloggandet, det kommer kanske inte bli varje dag men ska försöka så mycket som möjligt ändå.. Kommer nog bli ett kort i alla fall varje dag tror jag :)

KRAM PÅ DIG!


ÄNTLIGEN EN SKRIFTLIG VERSION AV HELGEN!

Förra helgen då! Se upp här kommer äntligen en uppdatering med ord och inte bilder eller videoklipp!


På fredag kväll skjutsade Joel mig till Angelica och vi åt St:Patricks day mat med hennes familj och en annan
familj. Sen packade Angelica, vi åkte och handlade lite matsäck, snackade lite och ja kom inte i säng fören 02.30!!!


Alarmet ringde kl 6.30 så alltså4 timmar senare! Ja det var inte mycket att göra åt det. Bara till att palla sig upp och starta denna lördag!


Millie, Angelicas värdmamma var så snäll och körde oss till Tågstationen. Klockan 8.10 steg vi på tåget och intog våra platser!


Angelica och jag underhållne oss väl på tåget, vi skrattade, läste, lyssnade på musik, sjöng, hade Minute Maid Lemonade provning och tog foton. Efter ganska så exakt 3 timmar var vi framme i Vancouver B.C. Canada! På bussen fick vi även fylla i en form för att komma in i landet!


Vi blev kollade av tullen och sen tog vi en taxi till hotellet. Där lämnade vi våra väskor och stack nu ut till fots mot OS Elden! Det var magiskt! OS stämningen var fortfarande ganska stor och påtaglig. På alla hus- och byggnaders väggar fanns banderoller, planscher, även på lyktstolparna och på torgen. Jag såg folk överallt som jobbade för OS och även bussar och andra transportmedel för de Para Olympic tävlarna.


Innan vi nådde fram till elden tog vi bilder på Canada Place, det ser ut som opra huset i Sydney typ.. Det är en Ikon för/av Canada. Väl framme vid elden tog vi en massa bilder, trängdes i folkmassorna och njöt av ett sådant stort ögonblick i våra liv!


Sen strosade vi runt i stan, affärer och torgen.


Vi drog oss tillbaks till Hostellet där vi satt och tramsade, flamsade och dansade! Alltså levde livet med mycket skratt! Sen duschade vi, fixade oss och drog ner till “lobbyn” (om man nu kan kalla det så på ett Hostel) där träffade vi två svenska tjejer och sen 3 amerikanska killar. Killarna pluggar i Sankta Barbara, California. Men de kommer från North Carolina, Texas och San Fransisco.. Riktigt roliga, trevliga och underhållande alla tre på sina sätt..


Vi träffade även Yasse, Denise, Betty och Josefin (också aupairer) på kvällen så vi drog till ett uteställe/dansställe.. Medan de andra stannade där hela kvällen sprang vi fram och tillbaka mellan klubben och vårt Hostel där våra nyfunna vänner fanns. Så vi hade en toppenkväll!


Klockan 04.00 bestämde vi oss för att klippa Anthonys hår (killen från North Carolina). Så vi lånade en kökssax i receptionen, gick till damtoaletten på vår våning och startade detta projekt! Angelica klippte Anthony lite sådär a la pottfrilla.. Men hahha det blev hur snyggt som helst! Bättre än innan i alla fall..


Vid 04.30 hittade vi till våra sängar (då hade vi varit uppe i 22 timmar).. Klockan ringde igen 10.00! Dags att gör oss i ordning, trycka, kämpa och svära ner de fortfarande supersvullna fötterna i sina stövlar och bita ihop, checka ut rummet och ställa in våra väskor!


Vi bestämde med Anthony och Ian att vi skulle träffas vid 15.00 och äta lunch/middag då..


Så denna söndag kämpade vi oss halvhaltandes fram på Vancouvers gator.. Handlade lite, åt och njöt av att bara umgås!


Vi mötte upp killarna och fick i oss en bit mat och drog sen till hostellet och hämtade våra väskor. Haffade en taxi som körde oss till stationen. Nu var vi på väg hem och det var i alla fall bra för fötterna om inget annat hahah.


Vi var nog lite sådär ÖVERTRÖTTA, för vi skrattade nästan NON STOP på våra 3 ½ timmar hem! Vi har så mycket interna skämt, roliga fraser och påhitt bara efter en helg tillsammans. DET ÄR SJUKT! Ellerhur, hur kan liksom pung vara så laddat med skratt Angelica?? HAHAHHA och Meeen Kalle, men lilla Kalle var är du, hallå Kalle! HAHAHAH :)

Ja jag säger bara att ni skulle varit med för så sjukt kul hade vi det!


När vi var på amerikansk mark ringde jag Katie och Joel. Frågade hur deras helg varit och när Katie ville jag skulle börja jobba igår (måndags). Hon behövde mig från 12-17.. Så då passade jag på att stanna över hos Angelica. Angelicas värdpappa var så snäll och hämtade oss vid 21.30 tiden när vi var framme i Edmonds där hon bor. Vilket var härligt, för det hade vairit en liten bit att gå hehe.. Vi fick sedan snackat ut, skrattat och analyserat våra upplevelser denna kväll. Vi skriver även en lista med saker vi ska bocka av och göra innan vi åker hem!


Sen körde Angelica mig hem så jag hann packa upp mina saker snabbt och sen tvätta av mig lite innan jag började jobba..


Så åter igen, ytterligare en gång… STORT TACK ALLA OCH SPECIELLT ANGELICA FÖR FÖRRA HELGEN! Nya som gamla vänner! <3

 

Denna film har mest Angelica knåpat ihopa men jag har varit ganska delaktig jag med! Så se och njut, går det för fort så får ni stoppa, eller se den två gånger! Men jag ber er kolla extra på detaljer, skrifter och hur musiken flyter ihop med bilder osv.. 

 




Idag har jag inte så mycket att skriva! Inte mer än att jag är superladdad, så exalterad för att Mamma och Petra snart kommer stå här med mig på amerikansk mark. Sitta med mig i mitt rum, vara 24 timmar om dygnet med mig! Det är sjukt att man kan vara så beroende av ett fåtal människor i ditt liv. Ni är min drog, utan er är jag ingenting, det är med er jag vill leva, uppleva och merleva!


Jag kan inte vänta med att få visa er allt häromkring. Det finns så mycket!! ÅHH… SNART SÅ, SNART SÅ..

Jag ska se till att bädda extra rummet till Mamma och Petra imorron, kanske lite ikväll… Får se vad som hinns med..


Pojkarna har uppfört sig bra idag och vi har haft en trevlig dag med mycket skratt.. Jag har tvättat 4-5 maskiner, städerskan har varit här och i förmiddags tog jag boysen i vagnen på en jättetur!



Jag var ute och gick i 45-50 minuter, pinnade på satan ska ni veta hahah .. Här byggs det lårmuskler/ benmuskler och kanske håller kroppen i lite trim när man äter lite onyttigt här då och då..


Jag ska snacka med Angelica ikväll.. Eller ganska snart.. Hon slutar vid 20.00 och det är vad klockan är nu.. Så ska skypa lite med henne och sen ska jag försöka lägga mig vid 21.00 idag.. Ta mig en liten anti muskelinflammatorisk pilla för min axel/skuldra/nack skit!


Imorgon ska talpedagogen komma 8.30-9.30, sen packar jag in pojkarna i bilen och kör till Marte för 2-2½ timmars playdate..


Ha en toppen onsdag och så hörs vi imorron!

PUSS PÅ ER♥


Filmklipp från helgens festligheter...

Angelica vet inte att jag filmar och hon pratar vidare om hur vi ska lägga upp strategin inför video Nr.2 som ni kan se nedan!!


JAPP detta lilla filmklipp är min absoluta favorit från vår trip till Vancouver i förra helgen. Vi handlade chokladpudding och tog med oss på tåget och så blev där någon över som vi sparade till senare.

När vi köpte puddingarna läste vi att de var FAT FREE, men på något vänster får Angelica för sig att de var SOCKERFRIA! Så förvränger vi ordet sockerfria lite och ja shit jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjorde i vårt lilla skrutterum på Hostellet!

Angelica vi är bäst! HAHAHA


 

Här får vi se hur det går till att klippa hår a la Angelica in da Canada!


Här kan ni följa Min och Angelicas dryckes provning!



(Och för er som inte heller visste det här med 8 toasters! Enligt Angelica så betygsätter Robert Gustavsson något med toasters i något sammanhang. Men när hon sa toasters trodde jag hon hittade på ett eget amerikanskt ord, alltså amerikaniserade ett svenska ord!!)
Därav det roliga! 

  


Vancouver i bilder!

Hej gott folk, jag är super trött och måste lägga mig nu! Så jag orkar med morgondagens 10 timmars arbetspass..
Här kommer Vancouver i bilder.. imorgon får no det i text och videoklipp!


Njut! KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DE STÖRRE.. Tyvärr så börjar min resa i botten och går uppåt.. så börja nerifrån haha ;)


Vad jag fick handlat!

JAAA jag vet , jag var i Canada men jag köpte hem en Washington registreringsskylt hahah men jag ville ha en sådan ;)


Svar på kommentarer!

Hej Malin!
Jag följer din blogg, som många andra och det glädjer mig att se att det går så bra för dig.
Jag såg örngottet i detta inlägget och kom genast att tänka på dom örngotten man gjorde på dagis med handavtryck precis så som du gjort. Kommer du ihåg det? :)

Hoppas att du har det bra och var rädd om dig!
Kram Matilda

Hej Matilda.

Så kul att du också läser min blogg.. Jag får ju uppleva en massa så det är kul att kunna via bloggen dela med sig av sitt äventyr.

Ja hehe jag har mitt kvar men jag lämnade det hemma..

Ha det bäst!



Anonym

Du har skrivit en del om läkarbesök, mediciner osv angående dina pojkar. Undrar om det bara är något tillfälligt eller om dom har någon sjukdom? Har dock inte följt bloggen hela tiden så du kanske har skrivit något i ett tidigare inlägg. Älskar dig blogg, jätte kul läsning! Kram!

Ja det stämmer. Pojkarna var är förtidigt födda, hela 3 månader. Nicholas är helt frisk (förutom när han gick på penicillin de första 3 veckorna jag var här). Dexter är en kämpe men hans huvud är lite större vilket är vanlig på ett förtidigt fött barn. Så han har lite problem med nacke och axel muskler men de är nästan hela 100 nu. Han har bara någon gång till hos sjukgymnasten. Sen har han lite sämre lungkapacitet så han har fått vaccin sprutor mot ett virus (cirka varannan vecka)..Så ja det är nog allt hehe.. Så kul att du gillar min blogg.. Jag gör så gott jag kan :)

KRAM!

 

Hej Malin!
Idag är det lördag och då,skall vi fira MORMOR.
Igår när jag förberedde mat till PETRA sa jag bara Malin hela tiden när det skulle vara Petra.
Hoppas du får kul i Vancouver B.C.
Tyvärr har ju Peter blivit dålig i magen och kräker.
Vi äter jordgubbstårta och tänker på dej.
MVH och kramar
MORMOR &MORFAR

Förlåt för att jag inte svarar förrän nu. Men som ni vet har jag haft fullt upp! ÅHH ja de är inte lätt och ja jag tänkte på er då med kanske, samtidigt.. Ja tack jag har haft det superkul i Vancouver! JORDGUBBSTÅRTA, oh så gott!

Med vänlig hälsning, kram på er!

 

 

Camilla Ahlberg

GUUUUD man vill bara äta de små söta liven!!! Sitter så gulligt på sina badbollar!

Vad kul att du ska till canada!!!! AVIS!!!!! tellme all about it!

haha vad bra att petra beställde från VS... beställde du med? jag beställde fyra! hahha tjena tjena! skitsnygga för tusan!

Love you sweety!
PUSS

Ja visst vill man de är så gooooa! ÅHH jag hade det toppen i Vancouver, en riktigt lyckad helg! Skulle inte vilja ändra på något! Nej jag har inte gjort de ska se om jag ska beställa eller köpa i affären.. Får se.. Haha inte bestämt mig ännu.. 4 STYCKEN, du är ju inte klok! :

Love you too hun! <3

Men där är mycket fint på VS!



Ha det nu riktigt mysigt och ta väl hand om dig i Vancover. Härligt att vara ledig några dagar...och så himla trevligt att din mamma och syster snart kommer.
Jag är så glad för er skull att ni får träffas och krama om varandra. Jag får allt vänta några månader till innan jag kan ge Johan en bamsekram.
Ha det riktigt gott/ Kramisar Ninni :)))

Tack ja det hade jag. Riktigt kul.. Jag längtar så tills Mamma och min syster kommer.. Ska bli kul om 2 dagar så. Ja det får du men det klarar du ! Johan trivs och har det bra så då känns det lite bättre för dig med. Men ändå jobbigt för dig..

Ha det bäst! KRAM Ninni…

 

Hej! Skulle bara säga, väldigt kul att läsa din blogg :)..(du känner inte mig ;), jag hittade in här via min vän hannah som du var på au pair skola med (som är au pair i Boston nu). Kul att läsa om alla eran upplevelser :) /amanda.

Hej Amanda

Så kul att du gillar min blogg.. Hannah, KLART JAG VET VEM HON ÄR :)

Ja vi är med om lite i alla fall.. Kanske mer än ni är där hemma hihi..

Ska försöka se till att skriva intressant så du vill fortsätta läsa..



Hej malin.jämför dig för allt i världen inte med en anka. skulle vara roligt att få titta i din tax-free
katalog. ha nu en trevlig helg i vancouver . släck nu inte os-elden.
kramar från klagstorp.

Hej hahah nej kanske inte..Nja fick tyvärr inte en hahah.. Annars hade du fått, det lovar jag..

Nej den klara sig, vi blåste för svagt!

KRAAAAM till er ..



Du tar väl datan med dig till Vancouver???
Din blogg är lika självklar läsning som dagstidningen på morgonen :-)

Ha en skön ”semester”!

Felicia, Kristin & Martin

Sorry tyvärr blev det inte så.. För mycket packning då för bara 2 dagar.. Tack vad glad jag blir..

Ja jag försöker skriva så intressant så möjligt..

Kram och hälsa alla..



Tack Malin Du har alltid varit en söt flicka men nu en vacker söt det lyser om dig önskar dig all lycka
i ditt arbete vilken tur familjen haft som fick dig
men det vet de nog om
följer dina dagar med glädje
kram Gunnel
Tack Gunnel, det värmer! Ja de vet de nog om, hoppas att de gör det iaf..
Ja jag försöker skriva så gott jag kan..
KRAM




Catrin
Vad skulle jag gjort utan dig vid min sida älskling?

Vad skulle jag gjort utan dig, det är du och jag forever!<3

 


För många skratt, för lite sömn och ganska många WC besök!

Ja det säger ganska mycket om helgen i Vancouver...
Jag hade förvänta mig en rolig helg, men det var mer än roligt.. Det var Awesome!

Vi känner, här och nu, att vi inte riktigt har landat än från helgens bravader! Vi har hunnit med så mycket skoj även fast vi bara hade 2 dagar.

Nu ska jag och Angelica gå och sova, men kan berätta mer om alla tokigheter i Vancover imorgon!
















Godnatt gott folk!

PUSS Cucumber (gurka) ! <3


Fredag och ja VANCOUVER PÅ SCHEMAT!

Idag det varit en lång dag idag. Jag kan inte riktigt förklara men det har hänt så mycket och klockan har gått så sakta..

Imorse gick det bra med pojkarna, Nic har varit lite grinig kan man ju säga hela dagen. Då och då har jag fått bita ihop och egentligen velat lämna dem (Nicholas) för 10 minuter och bara få pusta ut! Andra minuten har han skrattat och varit på sitt bästa humör.

Vid halv 10 åkte vi allihopa, hela familjen alla 5 av oss till sjukhuset där pojkarna bodde sina 3 första månaderna. De skulle på en kontroll för förtidigt födda barn. Allt var bra och de var ikapp alla andra i deras ålder. Så det var kul att höra..

Vi åkte i den gröna bilen, den som jag kör annars. Joel körde nämligen och lämnade in hondan (i den vi har barnsätena) så nu är deras bilstolar i min (Katies bil) bil. Så där klämde jag in mig mellan pojkarna hehe, tur att det inte var så långt till sjukhuset.


Sen körde vi hem och så la pojkarna sig. Sen när de vaknade tog jag dem på en picknick till Hilton Lake som de uppskattade väldigt mycket och jag med. Solen sken, det var riktigt varmt och som jag njöt. Jag fick så mycket possitiv energi och var redo för att klara resten av dagen! Sen var både Nic och Dex lyckliga, glada och vi hade en fortsatt trevlig eftermiddag..

 
Kolla Dexter i sin huva hahhahh !!!! Sååån muppis, så gullig!





När jag slutadetog jag en dusch, sen åt jag med Katie och Joel. Efter maten packade jag inför helgen i Vancouver B.C och vid halv 8 körde Joel mig till Angelica!


Hos Angelica fick jag firat St:Patricks day som var häromdagen (närmre bestämmt den 17 Mars). Vi åt middag med hennes familj och deras gäster. Saltat, mört kött, med potatis och kål i en gryta.. Riktigt gott! Vi satt där och pratade i säkert 2 timmar innan vi drog oss ner till Angelicas rum. Där packade hon, sen åkte vi till QFC (en mataffär, som har öppet 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan, VILKET ÄR VÄLDIGT VANLIGT HÄR I USA) vi köpte matsäck tills imorron till vår 3h 40 min tågresa och kombinerad lunch.. Vi måste ju hålla lite i pengarna haha .. Så bäst att handla hemma och ta med ;)

 

Vi handlade, bananer, melon, chokladmjölk, lemonad, yogurt, chokladpudding, cookies med chokladbitar! :) Det ni och för bara 80 kr/per... 

 

Angelica äger, måste bara säga det! För er som inte har träffat henne vet inte hur kul det är att vara omkring henne! Hon är så fruktansvärt ball! Innan när hon skulle packa ner sina skinnbyxor i väskan så sa hon från INGENSTANS:

 

Åh, Malin det blir skinn på skinn!

 

Jag bara: VAAAA!? Jag ser ut som ett frågetecken och fattar inte, jag trodde hon menade skinnbyxorna på hennes eget skinn.. Men så packar hon i en sportväska som är av fuskskinn! Därav skinn på skinn hahahh

 

Jag ber hemskt mycket om ursäkt för denna korta uppdatering. Men klockan är 01.00 och vi ska upp om 5-5½ timme så jag skriver igen så ni kan läsa er måndag morgon!

 

Ha en trevlig helg, nu tar jag ledigt från bloggen 2 dagar..Hör igen efter mitt äventyr!

 

PUSS PÅ ER♥

Och självklart kommer bilder efter helgen!

TACK för alla era kommentarer, ska svara på dem på söndagkväll (er måndag morgon) med! Har inte hunnit, förlåt. Men jag har läst alla och ni är för góa! Tack, det värmer och hoppas ni kan klara er utan mina noveller, uppsatser och bilder!

   
Tog även lite bilder på naturen idag :)


Happy anniversery Katie and Joel! (grattis på bröllopsdagen för er som inte visste thihhi)

Torsdag torsdag och åter igen torsdag. Och kan ni tänka er, jag har haft en riktigt härlig dag!
 

Pojkarna var lite oroliga i sina sängar imorse så jag gick upp och satt inne i deras rum så att jag var nära till hands. Det var dem, jag, mörkret och dess lugn! Det var en riktigt bra start på dagen. Jag fick lite extra vila och de fick vilat ut och när de vaknat till satt vi oss på golvet och sa godmorgon. Vi gick ner och åt frukost, fixade och donade.. Sen kvart över 9 packade jag in pojkarna i bilen och körde till Spotted Cow där jag mötte upp Marte. Vi körde till biblikteket i Mill Crek Towncenter där det stod högläsning och sång på schemat. Riktigt kul var det och pojkarna uppskattade det. De första 20 minuterna var det sång och läsning, sen de sista 10 minuterna (man kunde stanna längre om man ville dock) sattes det fram en massa leksaker och alla barn sprang runt och lekte, föräldrar pratade och alla trivdes. Vi var dock tvungna att åka vid 10 eftersom Dexter hade sin PT (sjukgymnast träning) kl 11. Så jag och Nic gick en runda och stannade till vid en lekplats och gick sen vidare hemåt igen.
 


Jag förberedde mat till dem båda så allt skulle vara klart när Dex kom hem så om han var hungrig att han kunde få i sig lite innan han skulle vila. Nic visade tecken på att vilja ha lunch innan så jag började ge honom men han tog två tuggor och sen skaka han på huvudet och ville inte ha mer. Han började skrika och gråta hysteriskt och jag satt honom på en filt i ett hörn som vi har. Sen när han lugnat ner sig frågade jag om han ville ha mer mat eller om han ville sova. Och ja mat ville han inte ha i alla fall, så jag bar upp honom till sin säng och la honom till rätta och sen sa han inte ett ljud mer!
Somnade direkt! 
 


Sen kom Dex och Joel hem, Dexter ville inte heller ha mat precis så han åt lite sen la jag honom med.. De båda fick en härlig liten sömn på 2-2½ timme och jag fick med vilat lite, pratat med Mama, Petra, Lena, Anna, Maria och Pappa! Det ni hahah.. 


Nu har Anna och Maria bokat sina biljetter hit!!! De kommer till mig fredagen den 3 september och stannar till torsdagen därpå... Jag har även långhelg där, jag är ledig fredag kväll tills tisdag morgon! Skönt och kul när de är här med! Sen åker jag med dem på torsdagkvällen den 9 september sticker vi 3 mycket unga, fräsha och snygga girls till LA!!! Där ska jag vara med dem över helgen och åker hem på måndag kväll! Det kommer bli sinnessjukt roligt<3
 


Ni kan förresten kalla mig "Malin, henne vi utnyttjar för att beställa saker och inte vill betala frakt, eller tull osv osv" HAHHAHAH
Ni kan ju se själv vad som kom idag och sen kom även Petras bikiniöverdel efter jag fotograferat detta...
 
 
Maria har beställt två bikinis, Björn (Annas sambo) har specialdesignat en Ralph Lauren piké..
 
 


När pojkarna vaknade tog jag dem ut på en tur i vagnen och precis utanför huset så springer jag på Danielles mamma (hon grannen som jag var på en baby shower för, hon fick en flicka den 7 mars.) Så jag frågade henne hur allt gick och stod där och snackade 5-10 minuter, dottern ska heta Catlin och allt hade gått helt okej, inte riktigt som planerat men alla mådde bra. 
 

När jag slutade idag gick jag upp och tog en lång, skön, varm och behövlig dusch! Jag kände mig så glad efteråt, jag fick en massa ny energi från min dusch. Jag blev på bra humör! Jag satte mig och svarade på mail och läste lite bloggar. Sen gick jag ner och ville erbjuda mig att ta hand 1 timme om pojkarna så Katie och Joel kunde njuta av sin bröllopsdag idag, men de sa att de uppskattade det jättemycket. Men att det räckte för dem att jag höll lite koll på babymonitorn efter de hade lagt pojkarna så de kunde åkte ut en liten sväng och vara på tu man hand. Vilket jag uppskattade, det var okej för mig med. Vad än de ville var bra för mig.. :) 
 


Jag har belönat mig själv med två avsnitt av Svenska Hollywood Fruar idag! GUD VAD DET ÄR UNDERHÅLLANDE OCH BRA! Så ofta jag skrattar och tänker herregud och att ja tänk det kan kanske vara jag i framtiden.. HAHAHH ELLER INTE ;) Jag kommer aldrig bli sådär dum, jag är redan mycket smartare, klokare och mer nere på jorden än vad de är och har någonsin varit!
Men det är kul att se denna nya säsongen, för nu är jag inte hemma mer i Sverige. Så jag ser faktiskt programet med andra ögon. Jag kan inte riktigt förklara det, men jag förstår mer och har mer hum om hur de lever. För jag vet hur det är här, jag känner till affärer, se likheter på ett helt annat sätt...Det är ett intressant resonemang, och jag börjar fundera på hur mycket jag lära mig av att bo här och hur mycket jag redan lärt mig.
 



Det är så mycket ord jag har lärt mig, det är så mycket om amerikansk kultur, sport, system. Men även om mig själv, som person och som "ensam" fast jag egentligen inte är det. Jag vet att jag är stark, jag vet att jag duger, jag vet vad jag är värd och jag vet i princip vad jag vill (inte alltid då hihi). Ingen kan ta det ifrån mig, ingen kan ta de känslorna ifrån mig. Detta är jag, det är såhär jag är. Ta det, acceptera eller inte :) Så enkelt är det.. Denna erfarenhet jag känner efter lite drygt 3 månader trodde jag nog inte jag riktigt skulle göra. Och så säker jag börjar känna mig, det är olika saker som spelar in på säkerheten, men ändå den finns här.. 
 


Jag har börjat tänka mer och mer på hur lycklig och tacksam jag ska vara för alla mina släktingar där hemma, min familj och mina vänner! Jag var rädd och tänkte mycket hemma innan jag åkte, innan jag kasstade mig in i detta stora, läskiga äventyr..Kommer allt vara som innan, kommer jag tappa några vänner, att jag skulle finna nya vänner visste jag ju ganska garanterat. Men ni där hemma är speciella på ett sätt! Ni kommer alltid vara ni och jag har funderat mycket på om platser, om ni "alla personer" där hemma ändras? Vad händer på ett år liksom? Det är svårt att särskilja eller säger man urskilja kanske? Ja vem vet, hehe.. Det är svårt och man blir minsann inte klokare av att tänka på det heller..

 

Men jag vet i alla fall vilka mina riktiga vänner är och ni vet det själva hoppas jag med! <3

 

Mycket ofta tänker jag på alla släktingar, familjevänner som jag kommit närmre. De som har offrat sig och fixat skype, alla ni som är inne och håller kontakt med mig via bloggen. Det värmer alltid lika mycket när ni sätter era små spår med kommentarer! Det värmer att ni bryr er, att jag betyder något och att det är kul att följa mig! Tack för det ni gör..

 

Och min familj är ju bara helt otrolig, jag har inte så mycket att skriva där! Inte så mycket mer än TACK, jag vet inte vad jag skulle gjort utan er! MAMMA, PAPPA OCH PETRA! Tillsammans är vi allt, starka och unika, ensamma är vi inget. Vi är en mycket speciell, härlig och vi är faktiskt världens bästa familj. Det är i alla fall vad jag tycker. Alla minnen vi har tillsammans, både som en lycklig familj och som en lite mer splittrad familj. Tack Mamma och Pappa för allt ni gör, har gjort och fortfarande gör. Det är er förtjänst att jag är där jag är idag, i mitt liv och att jag är här. I USA och vågar nå ut i världen. Ni är ovärderliga <3

 


Nu har Jag och Angelica bokat våra tågbiljetter till Vancouver och hostellet är redan fixat. Imorgon ska jag till Angelica och så ska vi ha en trevlig kväll och sen bär det av på äventyr! KANADA!

 

Jag hade kunnat fortsätta skriva i oändlighet men nu är klockan alldeles för mycket! Så måste säga godnatt, hörs imorron och ha en toppen fredag!

 

PUSS PÅ ER<3 

Sen bowlingen i söndags, har inte orkat ta bort röda ögon än..
Bilden är inte tagen med min kamera så har snott bilden från Facebook..


Ja en toppen dag kan man ju säga !

Fick inte sova ett piss på hela natten knappt.. Axel/skulder/nack muskeln värker så jag inte kan få ro.. Det värmer, strålar, stramar och värker.. :( Så ja jag somnade kanske vid 00.30 och vaknade kl 06.00 när alarmet gick av. Trodde jag skulle dö, eller mina ögon trodde det i alla fall. Herregud ås tunga ögonlocken var..


Min tröst var att Marte skulle komma över med sina pojkar vid 9 tiden så det var faktiskt riktigt behövligt. Min favorit norska!! You made my day today!


De lekte hur fint som helst och vi hade det trevligt allihopa. Och ja ni kan ju själv tänka er, LEKSAKER till 1000 över allt, var jag än tittde så söga blicken upp utav leksaker.. Jag började få lätt panik eftersom jag vill ha det ganska städat runt omkring mig. Och om det ska vara uppställt så får de minsann vara på ett ställe inte på en hel nedanvåning hahah !


Pojkarna la sig vid 12.30, jag snackade med mamma i 10 min. Sen gick jag upp på mitt rum och läste tills pojkarna vaknade lite drygt en timme senare.. 


Resten av eftermiddagen lekte vi, ritade, busade, gick på en tur i det fina vädret. 


Och ja dessa skor, dessa skor! Mina favorit, älsklingsskor som jag har haft så mycket bry med. Nu är allt bry äntligen avklarat. Jag orkar inte ens ta hela historien, men jag kan försöka göra den sista delen av den lite kort.


Igår när jag testade skorna hemma så visar det sig att den ena FAKTISKT ÄR MYCKET STÖRRE ÄN DEN ANDRA.. Jag trodde först kanske att de var för att den blivit mer testad i affären. Men NEJ! När jag mätte med den vänstra så var den högras klack mycket större och själva skon var 1 centimeter längre minst! 


KUL JU! Eller inte kanske .. Eftersom de troligtvis inte hade en annan i den storleken jag ville ha och ja när skulle jag nu kunna ta mig till Alderwood Mall igen!! jag kollade telefonnummret till affären och ringde dit under dagen och de sa att jag kunde komma in och få de fixat om de såklart hade min rätta storlek.. 


Så jag kände mig lite tvungen att försöka fixa det idag.. Så när Katie kom hem så fick jag sluta 15 min tidigare, jag fixade mig och tog skorna och körde (KRÖP) till mallet.. SÅÅNNNNA SJUKA KÖER, herregud alla ska hem från jobb och på motorvägen kryper man fram så fort man närmar sig en avfart.. Mamma och Petra ni ska få se när ni kommer hit, det är inget som vi har hemma i alla fall.. Här är det miljoner bilar på en och samma gång hahah 


Väl framme så hade de faktiskt ett par till så jag fick mina älskade skor som jag så fint har kämpat för! ♥




Efter jag var klar tog jag mig till Spotted Cow vilket tog en evighet med sjuka köer igen.. Men med ingen stress och bra musik så är det faktiskt ganska fridfullt och OKEJ :-)


Hade en trevlig kväll på caféet och jag var hemma igen vid 20.30.


Pratade lite med Katie och Joel om allt möjligt.. Livet typ hhaha 


Nu är det förresten bestämmt, Jag kommer flyga med familjen till Michigan och hälsa på Joels familj (han kommer från Michigan), vänner osv osv... Vi kommer åka den 17-25 september..


Så kommer Anna och Maria Lundström till mig den 3 september och så kommer jag ta ledigt 2 dagar och sticka till LA (Los Angeles) med dem över fre-mån typ.. SKA BLI SÅ KUL! Tilsammans är vi bäst, bara Petra som fattas.. Vi ska se hall of fame, hollywood och ja ALLT ANNAT! ♥



Pratade även med Lina och Angelica ikväll, vi har bokat hostellet vi ska bo på i Vancouver till helgen.. Imorgon ska vi boka våra tågbiljetter. Vi ska träffas på fredag och umgås, sen sova hos Angelica tills lördagen. Ta tåget till Vancouver, vi kommer vara framme vid lunchtid.. Sen ska vi träffa lite andra aupairer (svenskar) i Vancouver med.. 
Sen åker vi hem igen på söndag kväll.. vi kommer vara hemma vid 21.30 cirka.. 


Kan det bli bättre liksom? 


Jag kommer i alla fall TA FOTO MED OS ELDEN OCH JAG KOMMER VARA SÅ LYCKLIG DÅ! Lite avundsjuka får ni faktiskt vara ;) Det tycker jag gott... hahah 


Nej nu måste jag gå och lägga mig.. Det är en dag imorron med.. och imorron ska jag ta mina pågar till biblioteket på högläsning.. hörs imorron gott folk


Och denna bil är tillägnad Gunnel, min mammas moster.. För hon tyckte jag skulle ha en bil på mig själv med hehe :) Så ni får se hur jag ser ut nu mera..



här är grabbarna grus i sina portabla stolar, de ser så mkt äldre ut.. kanske skulle börjat använda dem mer så de läs sig att bli lite äldre, komma ifrån babystadiet lite mer .. ja få se, mina tankar flyger vilt.. hehe
Här ser ni även de muggarna jag köpte till dem.. OCH PASSAR DE INTE BRA MED DERAS STOLAR SÅ SÄG!!

Stolsryggarna (som inte syns här dessvärre är nämligen limegröna och så är de ju blått so mni ser haha)
Jag är matcharen mästaren själv!

GODNATT OCH GODMORGON PÅ ER!

Love never fails

Lite svar på Kommentarer igen..

 
Saknar dig också!! jättemycket!
Cecilia, Aupair i Boston

 
Åhh Cecilia, jag tänker så mycket på dig. Hur går det med nya familjer, bor du hos din väninna? Är inne och kollar din blogg varje dag och hoppas på svar.. Gumman hoppas de går bra för dig, som sagt du ska veta att jag tänker mycket och ofta på dig här på andra sidan. Tvillingsjäl där (du vet vad jag menar) :-)

<3 

 


HEJ MALIN
Tack kära Malin för gratulationen på min födelsedag,
du ligger mej varmt om hjärtat. Vi följer dej dagligen på bloggen, vi vet att du har det tufft mellan varven,du klarar det jättebra. Samtidigt verkar du ha det roligt med dinna vänner.

Kram och kära hälsningar

Din MORMOR & MORFAR
 

Klart jag skulle fira dig på bloggen Mormorjinko! Hoppas du hade en mysig dag och att Morfar passade upp dig lite extra. Hörde att ni hade bjudit hem till Lördag, ja tyvärr kan jag ju inte komma som du förstår. Men hade gärna kommit och ätit din goda mat! Hörde en fågel som viskade att det skulle bjudas på Laxkalas ! Mums..

Vad roligt, ja jag uppdaterar så mycket och ofta jag kan så ni alla där hemma kan se vad som händer och försegår i mitt liv. Jag har det toppen med mina vänner och pojkarna med. Och det ska bli kul att Mamma och Petra snart ska komma med.  

KRAM OCH TUSEN VARMA HÄLSNINGAR

Ert Barnbarn

Malin

 


Innan jag började imorse snackade jag med Cattis och ja hon hade ju ett problem om man säger så och inte ett litet problem heller och inte ett lätt löst heller hhaha. Men tillsist fick vi slagit ihop våra små kloka huvuden tillsammans och så kom vi på lite olika förslag till lösning. Efter mycket krystandes och kämpandes så löste hon problemet! ;) HAAAHAHHA


Jag dööööööör, tänk så mycket vi kommer gå igenom och upptäcka du och jag mitt hjärta! Livet ut...

 

Igår la sig pojkarna lite senare och det ska vi försöka låta dem göra nu mera med, att de ska gå och lägga sig vid halv 8, 8 på kvällen. Så de borde kanske sova lite längre på mogonen då med och ja lite gjorde det i alla fall.. De sov till vid 7-7.15..


Jag har tvättat idagm pojkarnas kläder, mina kläder och lite handdukar, haklappar och lite annat smått och gott..

 

Jag kokade potatis och rev morötter och blandade med köttfärslimpa till lunch för pojkarna.. De älskade det! Och de är så duktiga på att ära själv nu med. Se själva här nedan..

 
Jag har också börjat ge dem egna glas med superlite dricka i, så det blir en tredjedels mun full för dem, så det finns liksom ingen möjlighet för dem att spilla! Eller jo vänta, förresten! Om de vänder glaset upp ocn ner eller svingar med glaset (som är av plast såklart) så kommer det nog ett par droppar mjölk på väggen, golvet, på dem eller brickan!

 

Dexter åt en sjukt stor portion, nästan som en vuxen portion, Nic var inte lika suger på lunch som Dexter men åt ändå bra. Sen sov pojkarna till vid 15.00, lite över 15.00.. Vi åt snacks, gick en runda med vagnen och sen kom Katie och Joel hem.

 

Jag skyndade mig upp och duschade. Svarade sen på lite mail och skickade lite mail.. Nu ska Marte komma och hämta mig om cirka 15 minuter. Jag ska nämligen följa med henne till Kyrkan. Idag är det för college folk, så ja ungdomar! Alltså är alla mellan 19-23/24 år cirka, kanske .. Så det ska bli ganska kul att träffa lite folk..

 

Jag har även fått snackat lite med Angelica idag, och när jag kommer hem från Kyrkan ska vi boka allt. Sen är VANCOUVER SÄKRAT! Det blir bussen på lördag kl.9.30, sen är vi i Vancouver 12.55. Då ska vi antingen lämna våra saker på hostellet eller låsa in vår väska någonstans. Det blir till att besöka OS facklan (det är ju fortfarande Paraolympics, tills söndag), göra stan, partaja på kvällen och sen göra stan igen på söndagen innan det blr hemresa kl 18.30. Vi kommer vara hemma vid lite i 22.00 på kvällen..


Hostel och bussen kommer kosta oss cirka 600-700 kronor.. Det är väl helt okej.. :-)


Tänk så mycket vi kommer se, uppleva och så kul vi kommer ha..


De som jag vet ska åka är Jag, Angelica, Lina och kanske en tjej som heter Linn..

 

Sen kör Yasse och Denise (kanske någon till) upp på lördagen så de kommer vi träffa också och vi partajar väl tillsammans på lördagkvällen..

Jag är så laddad inför detta lilla äventyr!

 Imorse var de så söta i sina pyjamasers så jag var tvungen att ta några foton.. Eller vad tycker ni ?

 Love Never Fails-Brandon Heath är en sjukt fin låt!


Hör själva!

Uppdaterar lite till och kommer kanske lite bilder till från kyrkan, får se.. Hörs senare..

PUSS PÅ ER ♥

2 inlägg välj att läsa ett kort eller ett långt!

Joel skrek på mig från nedanvåningen och sa att om jag ville se något absolut sött skulle jag komma ner!

Så ner sprang jag och se då dessa helt underbara coola grabbar!


Det var Farmor Crick och Farfar Don som skickade dessa pilot fuskläder jackor till pojkarna. De är sååå himla söta! 
 
Efter middagen så hoppade jag in i mina skor och gick ut på en 30-35 minuters walkingtur. Det var då 14 grader kl halv 7 på kvällen, luften var mjuk och ljummen. Det doftade vår, blommor blandat med grillat och fräsht!

Det var riktigt behövligt, jag hade MP3:n på hös volym och bara gick. Gick utan att riktigt tänka. 

Nu ska jag läsa lite sen blir det sängen tidigt.. 

PUSS PÅ ER♥  

Don't waste your life...

Måndag morgon och jag fick sova ut! Så skönt och det behövdes verkligen. Jag sitter här och har slutat jobba föfr en 20 minuter sedan, mumsar på lite gottigheter hemifån mitt älskade hemland (med STIL, till skillnad från US) heheh. Solen skiner och det är 16 grader ute, alltså en riktigt härlig dag om jag får säga det själv..


Hoppas nu bara att det fina vädret håller i sig tills min älskade Mammsi och Systeryster kommer hit. Så de kan få uppleva Everett, Seattle och WASHINGTON från sin bästa sida.. För det är faktiskt väldigt vackert här, tro det eller ej men det är sanningen! 



Det är svårt då och då, jag vet inte om jag drömmer eller om detta faktiskt är verklighet?! Ibland är det svårt att skilja på vilket som är rätt, fel eller bara mindre rätt eller mindre fel. 

Det är ständigt tankar som flyger runt i en väldans fart och jag har svårt att stilla dem och få svar. Men allt är inte enkelt, allt är inte som det ska vara. 

Jag dras mellan två världar som är så olika, men samtidigt verkliga på sina sätt. Hjärnan spelar spratt med mig och det är inte alltid jag hänger med.

Det är mycket, det är svårt och på samma gång så otroligt roligt. Tiden, veckorna, dagarna springer iväg i en väldans fart.

Hemma går ett år snabbt, det är ofta helg och mycket kul händer. Men här, hur ska jag förklara det och kunna säga det på rätt sätt?!

Här springer mitt liv i en racer fart som är svår att hänga med då och då. Man ska hinna med en massa och samtidigt inte ställa för höga krav på sig själv.

Tiden finns här, men jag måste bara lära mig att koncentrera och tämja den. Jag måste hitta och ta kontrollen. 

Det är svårt att förstå, det är svårt att inte och ta in intryck. Det är så mycket nytt som jag är med om och upplever.

Jag älskar det, jag känner mig hemma här. Jag hittar till de viktiga ställena för mig, det är en sådan speciell och fri känsla att bara kunna sätta sig i bilen och köra.

Att inte behöva tänka på beskrivningar, andra bilister, trafik över huvudtaget UTAN att BARA köra och veta var man ska! 

Jag känner en lycka djupt inne, en frihet, LYCKA! Att jag duger, jag klarar detta jag är duktigt.

Det låter kanske helskumt för er allt detta nonsens jag fått skriva av mig. Men det är inte helt lätt detta jag lever i och andas ur. 

Man är på en plats men samtidigt delade på två platser som känns mer eller mindre hemma.

Lika mycket som jag älskar Sverige, älskar jag USA. Lika mycket hatar jag Sverige och hatar USA.

Men så är det alltid och kommer alltid vara. Det är bara till att vara stark, bita ihop och vara glad för det jag har!

 

För jag är faktiskt glad (i alla fall mesta dels hahha) :-)


Jag längtar så att det värker i lilla hjärtat mitt varje dag, flera gånger om dagen, tills Mamma och Petra ska komma hit. Jag är glad, exalterad och vi behöver varandra. Det är så mycket jag vill visa er, låta er uppleva och sen så kan ni förstå mig bättre när ni sen är hemma igen. Sen kan ni skryta med att ni minsann också varit där och att ni minsann också sett det och ätit där. Sen vet ni hur allt ser ut och ni kan ha en riktig, äkta bild av hur jag har det här. Ni kan se mig inne på Spotted Cow, ni kan se mig shoppandes i alla möjliga shoppingcenter som jag också kommer att ta er till osv i det oändliga... Det är småsaker jag tänker på varje dag, som att detta ska jag visa er, hit ska jag ta er, detta måste ni se! Idag fyllde jag på toalettpapper på min toa, ni vet har ju ett par stycken i reserv (magen är ju inte som den ska här alltid i detta land hahah, skämt och sido men ändå), då tänkte jag att nu bär jag upp 3 stycken toarullar och det borde räcka tills ni kommer hit. Så nu räknar jag inte ner i dagar mer utan i antalet toarullar som jag se ta slut!! HAHAHAH :), komiskt eller inte kankse men ganska kul ändå om jag får säga det själv. Jag är lite sjuk, jag är en mycket sjuk person hahha.

 


Idag pratade jag lite med Mamma och sen min älskade Syster på skype (är inte så ofta jag får skypa med min syrra dock :( ). Se började jag jobba halv 11, från 11 till lite över 12 var det bara jag och Nic. Dexter var nämligen hos doktorn och kollade sitt hjärta, men det är stark och fint så det är bra (han var med om en hjärtoperation när han bara var ett par månader gammal)..

 

Jag och Nic tog en sväng runt kvarteret och kollade på alla blommande påskliljor, de står så ståtligt högt och välkommnar ytterligare en kommande högtid. Hyacinterna står i full blom, rosa, lila, vita och olika nyanser av de redan upprepade färgerna. Fåglarna flög runt och kvittrade högt från gatuljus till gatuljus och från till träd till gran. Jag stannade upp och pekade, visade Nic var fåglarna satt och var ljudet kom ifrån. Han skratta och gjorde lite miner, för nu visste han också var fåglarna höll hus hehe.  

 

Sen förberedde jag lunch och Katie kom hem med Dexter.. Efter lunchen så la vi dem vid 13 tiden, pratade lite snabbt med mamma och sen gick jag upp på mitt rum. Jag startade musik, tog min bok och satt och mös i min säng med solen skinandes in genom fönstret. Jag hörde Dexter göra lite ljud och vända sif efter en timmes sömn så jag skyndade mig in och tog honom så att han inte väckte Nic.

 

Jag bytade blöja på Dex och sen var han fortfarande lite sömning, så jag satt mig i soffan där nere med honom liggandes på mig. Det tog inte många minuter fören han sov så gott och fridfullt. Så jag tror till och med att jag slumrade till lite, i alla fall slöt jag ögonen i en timme. Så när klockan var halv 4 kommer Katie ut och ser oss liggandes i soffan och då skulle jag sluta jobba.. Så min dag har varit hur mysig som helst! 

 

Något som jag fullkomligt älskar, något som jag är helt såld på, vill ni veta var det är?! Jo och ja har ni nu svarat på NEJ på den frågan så kan ni ju sluta läsa här för jag tänker svara på frågan här och nu!

 

Jo, det är att ha ett utslaget, trött, litet gosigt barn så tätt intill, så oskyldigt sovandes eller mysandes i ens famn! Tid och rum stannar och man bara är!


Det räcker liksom heheh ..

 

Ikväll händer inget speciellt, jag tänkte att jag skulle blogga nu när jag har tid så jag kan se tv och läsa lite i min bok ikväll... Klockan är snart 17 här och jag funderar på en dusch, det hade inte heller suttit fel..

 


På onsdag ska jag ha en playdate med Marte och hennes norska små gullungar.. Tänkte fråga om hon ville komma hit en sväng, eller så åker jag till henne, vi får se..

 

Jag ska gå in idag och kolla bussar, (greyhound bussar) ett hostel och planera den kommande helgen som ska SPENDERAS I VANCOUVER! Där är i alla fall paraolympics och det är ju alltid något. Snäppet sämre än OS kanske men fortarande något och ja elden står väl fortfarande kvar tror jag.. Får se..

 

Nej hej och hå nu ska jag gå!

Och hur kan jag ens försöka beskriva saknaden av min hund, tomheten och klumpen i magen jag får varje gång jag skypar med någon hemifrån och han är där. Lillegubben min, älskade lillebror Gizmo. 
Älskar och saknar dig♥
 

 


150310 i Sverige och Mormors födelsedag..

När jag skriver är klockan snart så mycket att det är den 15 mars även här och inte bara i Sverige. GRATTIS MORMOR PÅ FÖDELSEDAGEN!


Mormor till vänster och Moster Ulla till höger :)


Idag vaknade jag, skypade med mamma, duschade och sen skypade med Cattis♥


Sen fick jag det brottom som in i bomben, för när jag väl började köra hemifrån mig (12.15 till LCC mötet/bowlingen) så skulle jag hämtat upp Marte. Jag hade lovat att hämta henne kvart över 12 och ja hon bor 15 minuter ifån mig så ja vi kom som sagt 10 minuter för sent.. Jag hämtade nämligen upp Leanne med..


Så bowling blev det och pizza, vid kl 15 var vi klara så då drog ett stort gäng av oss till Alderwood Mall..Jag hade med mina svarta boots för jag tänkte att de kanske hade dem i min storlek på Urban Outfitters här så kunde jag få ett par hela skor med nitar hehhe...Ville inte ha helt vanliga utan något på, det är så tråkigt..




Så hittar jag då mina älskade favvo skor igen och de är i storlek 38 (US storlek 8) men de se ändå ganska små ut så jag testar dem. Och de är inte alls så stora till mig.. Jag menar en storlek 7 här hade varit perfekt men dessa går, ska kanske köpa sulor och lägga i så de passar ännu mer perfekt. De är så sköna och fina. Det roliga var att mina converse skor är storlek 35 och om man jämför längden på skorna så är mina converse skor bara lita kortare, så ja bootsen är små i storleken.




Sen körde vi till Martes kyrka som hon går till 1-2 dagar i veckan.. Så ytterligare en sak att bocka av på min ATT GÖRA lista. Nu har jag varit på en amerikansk kristen gudstjänst och de hade mycket musik. De första 20-25 minuterna spelade ett ungt killband en massa fina, gudsinspirerade låtar (lät som en blandning mellan country och pojkband)..3 gånger när de spelar blev jag helt rörd, det var så fint, det var em speciel stämning och allt bara kom över mig. Jag tror faktiskt jag behövde att gå till kyrkan (vet aldrig om jag känt så förut), bara vara, lyssna och tänka.


Så fick lämna ute allt annat och bara vara!



Efter kyrkan körde jag Leanne, Nella och Marte hem.. Marte och jag satt och pratade mycket i bilen på väg hem, tur jag har henne. Vi är så lika, det känns så bra med henne. Vi är liksom inte riktigt som de andra.. hehe :)


Sen ringde jag Angelica, min lilla sockertopp här i Edmonds. Vi behövde verkligen prata av oss båda två. Det är inte lätt alltid att vara aupair faktiskt hehe (för er alla där hemma som tror det). Så ja vi fick pratat i 1½ timme om allt och inget.. Tack vännen♥


Sen kom mammi in så vi bara pratade snabbt, jag ska nämligen gå och lägga mig nu. Krypa ner och burra in mig i mina täcken..


När jag såg denna klänningen på Forever 21 idag så tänkte jag på min älskade Cattis, den var så du liksom.. Såg dig i den :)


Natten mellan lördag och söndag ställde vi fram klockan här med.. Så nu i 2 veckor kommer bara tidsskillnaden att vara 8 timmar till er hemma i Sverige så ni vet det :) För sen ställer ni ju om också (den 28 mars) och då är vi tillbaka till 9 timmar igen.. 


Kommentars svar...

du har inte funderat på o shoppa lite mer kläder???;) hihihihihi o btw!!! MISS YOU!!!
Jonas

Hihihi, nja jo kanske.. Men jag har inte riktigt bestämt mitt svar än.. SAKNAR DIIIG MED:(


HEJ Malin :) Mamma berättade om din blogg så jag tänkte att jag också skulle börja läsa lite ;) kul att se vad du gör..hoppas du ha det bra där borta? Är du ledig mycket och e dollarn billig? :P Kram Malin (Tvillingfrisören) ;)

Heej Malin! Ja du är så välkommen så hehe. Ja jag har det himla bra, trivs med familjen vänner här och USA. Jag jobbar 5 timmar på måndagar, sen 10 timmar tisdag till fredag.. Sen är jag ledig varje helg.. Så hur bra som helst.. Nja dollarna har gått upp lite igen, när jag åkte var den nästan exakt 7, nu är den 7,5..
Hoppas allt är bra med dig där hemma med och att du har mycket att göra på salongen med..
Kram, aupair Malin ;)


Äventyrs Lördag om något..

Idag ska jag svara på två kommentarer, första från Camilla i San Diego och andra från Christina Cammerö.
 
 
Ohh de är så söta de små liven!
Du måste kolla på denna bloggen. Hon tar skitcoola familje o barn bilder! Kolla under kategory Family eller Kids
http://ashleeraubachphotography.blogspot.com/

Ps du borde hälsa Petra att Victoria Secrets swim suit wear har kommit ut, o att hon borde beställa dem online till din address o ta med sig hem till sweden.. bara en idé! =)

När ska vi skypa??? or more importantly, när kommer du till SD?
Miss you my dear!!
LOVE!

 

Ja de är charmtroll! Ja jag har varit inne och kollat runt, shit så fina bilder. Jag vill med kunna göra det hehe.. Hur har du hittat hennes blogg?

 

Ja du kan gå in och läsa mammas kommentar till dig så har du svaret där min kära :D Så söt du är som tänkt på det vännen :D

JAAAA jag vet.. Ingen aning när passar det dig? Och jag har ju typ INGA semesterdagar :( Så för mig är det bäst att komma fredag (jag kan ta mig ledig en fredag och komma tidigare så jag inte kommer på kvällen men de kan vi se) och vara hos över helgen och att jag tar mig hem på måndagen (jag kan även ta mig ledig på måndagen och åka hem senare på måndag eftermiddag)...Det är när det skulle passa dig? :)

 

Miss you sooo much, vi har så mycket att prata om och to catch up with!

LOVE!

 


Nästa här då..

Hej Malin! Du har ingen aning om vem jag är, men din mamma och jag gick gymnasiet tillsammans och nu håller vi kontakten på facebook.. Vi pratade om cupcakes en dag och då sa hon att du hade bilder på din blogg från en babyshower.. Jag kollade på dem och sen var jag fast.. Läser din blogg varje dag och det är lika roligt varje gång att höra vad du har för dig.. Jag har själv tvillingar så det är extra kul. Visserligen är mina 20 år idag, men de har ju varit små de med... ;) (Malin och Sofie heter dem)Du är jätteduktig med barn måste jag bara säga...Hoppas du och mamma och syster får en jättehärlig påsk tillsammans. kram

 

Lite roligt tycker jag detta är Christina hihi. För jag vet visserligen inte hur du ser ut och jag kan inte säga att jag vet vem du är. Men jag vet mycket väl vem dina tviling flickor är. Malin klippte mitt hår innan jag flyttade hit till USA och vi har många gemensamma vänner :) Så världen är ganska liten faktiskt. Mamma har faktiskt berättat för mig att ni gick på gymnasiet tillsammans, det är också lite kul. Vad kul att du hittat hit och vad roligt att du tycker det är kul att läsa det jag skriver.

Jag försöker göra det så kul som möjligt att läsa och följa mig som jag kan :)

 

Tack, ja jag älskar barn. Det är klart det kan vara jobbigt och ibland önskar jag att jag hade ett par armar till. Men man klarar det, det är en utmaning. Det är kul att uppfostra barn faktiskt (dock inte alltid hehe).

 

Hoppas du ska fortsätta följa mig det hade varit kul Du får hälsa till Malin från mig. Hon borde veta vem jag är.. Kram!


Så till dagens dag då, LÖRDAG!

Jag kom inte i säng fören sent igår.. La mig 01.00 tror jag eller kankse halv 2 kommer inte ihåg. Men jag hann prata med mamma och jag skulle egentligen lägga mig när jag kom hem kl 00.00 men jag var ju tvungen att blogga för er där hemma.


Jag vaknade kl 6.32 av att pojkarna skriker och jag visste exakt vad tiden var utan att ens kolla men ja gjorde det såklart ändå..


Låg kvar, vilade och halvslummrade till lite. Gick upp vid lite över 8, pratade lite snabbt med mammi innan hon skulle till Åsa och se Melodifestivalen finalen. Anna Bergendahl vann by the way, hennes låt är väl okej. Där har ju inte varit någon annan bra låt precis hehe, palla Melodifestivalen, det är helt utdött och tråkigt faktiskt.



Sen var Åsa så snäll, ÅSA DU ÄR BÄST! Jag tycker om dig JÄTTEMYCKET, och såklart inte för att du gav mig (även Mamma och Petra) en liten peng nu till de ska komma över till mig. Utan du är en helt underbar person, snäll, omtänksam, rolig och stark. Starkare än du tror!! :)

Mamma ska vara glad att hon har en vänn som dig!

 


Så tillbaks till Lördagens äventyr igen..

Jag fixade mig och körde till Mill Creek Towncenter där jag skulle möta upp Sarah. Jag frös lite så gick in på Starbucks och köpte mig en varm choklad + en cookie med chokladbitar (JA klockan förbannat för tidigt för en kaka, typ sådär kl 9.50 på morgonen men ibland så blri det så helt enkelt).

 

När Sarah äntligen kom (lite ganska mycket försenad sådär 25 minuter för att vara exakt kanske HAHAH. (Men det gjorde inget, jag satt ju bara där och frös gumpalallan av mig utomhus för jag visste ju inte när exakt hon skulle komma). Vi åkte och tankade, hämtade Krystal (sjukt ball tjej hon med, så rolig och lika glad, social och trevlig som Sarah) och körde in till Downtown Seattle. De hittade inte heller helt som de skulle haha, men det är inte lätt att köra runt i Seattle, för det är en massa enkelriktat typ sådär ÖVERALLT! 

 

Men till Urban Outfitters hittade vi och såklart hade de inte mina älskade skor:( Och fråga mig inte varför för de borde ha haft dem men NEJ. Så jag köpte ett par andra istället för jag behövde ju ett par svarta skor (lägg starkt märket till BEHÖVER JU, HAHAH).



Sen gick vi in på H&M och där fick jag köpt en riktigt fin, söt vårjacka + två lite längre t-shirts. Vidare gick vi sen till American Eagle Outfitters där jag köpte de två übersöta sommarlinnena.



Sen körde vi runt runt och åter runt för att hitta till Dick's. Det är en känd hamburgarkedja med 4 stycken snabbmatställen i Seattle. Från början gick man in och köpte sin mat och sen fanns där inga sittplatser utan man ska äta det i bilen. Men nu på 1 eller 2 av restaurangerna kan man sitta och äta. Det var riktigt gott, hamburgarna var supergoda, pommesen med och MILKSHAKEN var gudomlig!

 

Sarah och Krystal är helt överlyckliga för att jag ska vara här så länge. De har så mycket de vill och ska visa mig och så mycket vi ska görao och uppleva. De vill att vi ska åka och campa till sommaren ett helt gäng osv.. Får se hur det artar sig här men det hade ju varit riktigt fett!

 

Sarah lämnade av mig vid min bil och jag bestämde för att köra till Target innan jag skulle köra hem för en hemmamyskväll med mig själv. Och ja där fick jag minsann spenderat en himlans massa pengar, blev 88 dollar fattigare där :( Men fick mycket fint för de pengarna..

 

Ram, nappflasakor/muggar till pojkarna (för tidig påskpresent, och de älskar dem!!), strumpor, sjukt fräcka solglasögon (rea), galgar, rakgel, en liten söt plåtburk med M&M's i (ville ha burken bara, och med min initial och allt!), Lady Antebellums nya skiva, Tim Mcgraw skiva (Jag och Katie ska se en koncert med dem i Seattle i Maj så måste ju också lägga lite låtar på minnet och ja jag vet ju redan många sen innan, de är så bra!!), sist köpte jag Föräldrafällan och Rädda Willy DVD.

 


De har så mycket snygga klockor, tavlor, ramar och möbler på Target så jag dör! Kolla bara...

 
Jag älskar denna amerikanska flaggan, varje stat har en bit av sin egna registreringskylt.


Sen här är LITE påsksaker, typ sådär 3-4 rader/gångar fulla med allt möjligt! Här är allt lite too much som ni redan vet haha..
 


Väl hemma så städade ag och plockade undan lite på mitt rum. Satte in mina foton i mitt I♥NY album + i den nya ramen jag köpte. Hängde in alla kläder och ordaniserade i mina lådor och garderob. Gick sen ner och åt, upp på mitt rum igen och såg föräldrafällan. Sen kollat lite saker på internet, ramar och lite annat skojj..

 

De har klippt Dexter idag, sååå söt är han, hans frisyr ser ut som en armé/soldat frilla. Kort på sidorna och längre uppe på, min lille på så söt.    

 

Nu ska jag publicera detta, sen ska jag snacka lite med mammsi snabbt och sen nanna..

 

Imorgon ska jag bowla med aupairerna i min LCC grupp, vi har LCC möte imorgon. Så det är vad vi ska göra på mötet, bowla. Så jag ska nog hämta upp Marte och så kör vi till Kenmore där vi ska vara. Klockan 13.00 ska vi vara där och sen tar det lite mer än en timme kanske.

 


Sen vid 15.00 ska en granne komma över hit som Katie och Joel precis bekantat sig med och de har en kille som är 4 år och en tjej som är 1½, sen passar hon två andra barn som är i ungefär de åldrarna med om dagarna (så lite som en dagmamma). Så Hon ska komma över med sina barn imorron så de ska få leka här. Och hon bor 2 hur ifrån mig så det är ju toppen! Då kan jag gå dit någon gång sådär i veckan och så kan hon komma hit med sina barn så de kan få leka någon timme :)

 

Det ser jag fram emot och så nära och praktiskt med :)

 

Nej nu minsnn får jag sluta skriva..

PUSS PÅ ER! 


Fredag hela veckan.. Eller?! KLART, alltid..

Fredag hela veckan känns det som, men det gör ju inget hehe.

 

Idag har det regnat hela långa dagen. Eller ja det klarnade i och för sig upp lite i eftermiddags.

 

När Nic vaknade imorse och jag bar ner honom så satt vi oss i soffan. Där satt vi och mös och så slumrade han till ytterligare 15 minuter. Såå sött och så himla mysigt.

 

Jag lagade potatismos (hemmagjord a la malin) och blandade i köttfärslimpa, kokte morotsstavar och sen som grädde på moset fick de lite frukt! En riktig toppen lunch minsann och dag. Nicholas slevade i sig för glatta livet medan Dexter inte ens ville titta på sitt. KUL JU!

 

Så tillsist fick jag ta lite mos på mitt finger och gnida på Dexters läppar och lite in i munnen. Sen så minsann slevade han i sig för allt han orkade (han ville inte att Nic skulle se att han hade mat kvar för då hade han velat ta Dexters med).

 

Mätta och glada så kröp de upp till sina sängar. Dexter vaknade efter en timme och då sprang jag upp och tog honom. Då vaknade såklart Nic med, men jag satt mig i gungstolen i deras rum med Dex i famnen och lät Nic lägga sig ner igen. Och han somnade faktiskt (det var vad jag trodde att han skulle göra med) och han sov 1 timme och 20 min till.

 

Då mös jag och Dexter nere i soffan i 30 minuter, sen lekte och busade vi han och jag.

 

Nic är så himla söt nu med. När jag säger nej till honom så ställer han sig i en pose (ställning) och ser helt allvarlig ut, viftar med pekfingret och säger, NO. Åhh jag måste hålla mig varje gång (är ganska bra på det faktiskt), men han är så sjukt söt!

 

När jag slutade så åkte jag in om Bartels och hämtade upp mina kort! WHIIIOOO... Ska sätta in dem i fotoalbumet imorgon. Sen ska jag även köpa lite ramar och sätta in foton på familjen där hemma och vänner.

 

Jag körde till Angelica för första gången idag! Det gick toppenbra, hittade dit direkt. Det var inte svårt och det tar 25 minuter vilket är helt okej (hemvägen bara 20 dock)..

 

Vi åt chicken nuggets och ris (Angelica hade lagat ris till ett helt fotbollslag!!!).

Sen snackade vi och umgicks med hennes ena värdbarn Isak och hans kompis Austen.

 

Vid halv 8 kom Denise och så satt vi och pratade, bakade cookies och latade oss. Det var en riktigt lyckad fredagkväll..

 

Och ja här kan man minsann köpa färdig kaksmet på rulle (som en pepparkaksdeg på rulle fast med cookie smet istället).. Riktigt najs ...

 

Goda och fina blev de med.. Skulle varit lite kortare tid i ugnen då hade de varit lite extra smarriga (ni vet sådär sega och kladdiga i mitten)...

 

Jag körde hem vid 23.30 och nu sitter jag och pratar med mammi.. Ska snart lägga mig, för ska upp tidigt imorgon och SHOPPA! Träffa Sarah och två kompisar till henne, så ska vi till Seattle och köpa mina skor, sen till Northgate Mall (Ett nytt ställe för mig, har inte varit där än) och sen på kvällen ska jag nog bara ta det lugnt och fixa lite här hemma..

 

Godmorgon Swe och Godnatt US West Coast.. <3

FÖRRESTEN! Något av det godaste som finns i hela världen är banan med nutella! SAGOLIKT GOTT...Det kan jag verkligen rekommendera hahah

Ursäkta uppläggningen, kunde ju sett godare ut än vad det gör kanske.
Halvätit och dannt haha


What a rainy day!

Min morgon började så bra den kan börja. Jag fick pratat med min älskade väninna i Smygehamn. Morgonen började toppen men vädret var botten. Regnet öste ner, men det var inte agressivt regn utan fint och oskuldsfult regn. Men ändå inte så kul men tyvärr kan jag inte göra så mycket.  

Pojkarna åt fint, de tog sina vitaminer. Och vet ni vad, ojojoj. Nicholas tog sina vitaminer och vägrade sen ta russinen. Det ni! Men sen tvingade jag i honom 2 russin hehe, för hade dem i handen och var inte sugen på två russin kl 6.30 när jag själv inte ätit frukost än.

Jag fick tvättat av fönstrena, spegeln och torkat av lite leksaker.

Gick ut i garaget och hämtade in ett par styken buntar med blöjor eftersom det bytas ju ett pat stycken om dagen som ni redan vet. Nu jäklar är det upp bunkrat för ett par dagar till i alla fall. Pojkarna tycker alltid det är lika kul att hjälpa till så de bar gladeligen in buntarna och "hjälpte" (alltså gav mig lite extra jobb) med att stapla blöjorna (de tycker nämligen att blöjor staplas riktigt bra på lekbord, i soffor och på golvet, ni vet nära och bra tillhands ÖVERALLT) hahah.

 

Vid lite över 10 gav jag pojkarna mina hemgjorda amerikanska pannkakor och lite till smaskigt. Sen packade jag skötväskan, laddade ungarna med ytterkläder och ytterdojor. Ut i bilen for vi och efter 5 minuter satt de säkert fast i sina bilstolar.

 

Nu är vi på väg till Dexters sjukgymnast och denna gång (hans första faktiskt) följde Nicholas ochså med. Vi hade det riktigt kul, Dexter gjorde bra ifrån sig och han ska nog bara gå på ett par stycken till. Nicholas levde livet i en hel nedanvåning inrett bara för barn alltså fullt med leksaker och utrymme.

 

Vid 12 åkte vi där ifrån och såklart när vi rullar in på vårt område så somnar Dexter. Men han är ju så gudasöt när han ligger där och sussar. Han är i en annan värld och drömmer sig bort helt lealös. Jag bar upp båda till ovanvåningen och de sov i 1 timme och 40 minuter vilket är bra för dem. De behövde verkligen sova lite mer så de var skönt för dem att så sova ut lite, få lite extra energi. Resten av eftermiddagen lekte vi, sjöng och busade himla mycket. Sen kom Ryan över med ett kort till Katie.

 

Strax efter de kom Katie hem och då var det dags för Dexters ALLRA SISTA RSV spruta (en lungsjukdom som för oss med normala lungor bara är en förkylning, men hos en med lite sämre lungor så kan de vara farligt) Så därför han han gått och fått vaccin mot det viruset. Men nu ser hans lungor bättre ut och han behöver inte ta de mer. Vilket jag tycker är BRA, för vet ni vad. Det är två gigantiska sprutor med riktigt mycker vätska som sprutas in sakta i varje bens lårmuskel! Stackars liten, som han skrek. Hans skrik gick rätt in i hjärtat, usch det är hemskt att höra. Men man får intala sig om att det är det bästa.

 

Vi passade på att åka inom Katies klinik dör hon tar allergisprutor så hon fick sin dos med innan vi åkte hem. Och ja förresten vi körde genom Bartels Drugs Drive Thru och hämtade upp medicin med. Det ni, tror ni redan visste det kanske de flesta av er, denna möjlighet. Men kanske inte alla, så nu vet ni här har de drive thru (drive in i Sverige) på banker, apotek, matställen, kaffeställen och ja ÖVERALLT.

 

När vi kom hem så ick jag upp på mitt rum för nu minsann skulle jag fixa. Jag har länge tänkt på att framkalla mina New York City bilder och sätta i mitt fina NYC album jag köpte i NY. Men jag har inte blivit färdig till att lägga över bilderna och sortera vilka jag vill framkalla på ett usb minne. Så har jag hört på radion att de kör reklam och rekommenderar Bartels Drug Store (de har en foto del där med egen framkallning som jag hade tänkt gå till från början med faktiskt), gå in på hemsidan, ladda upp vilka foton du vill ha och sen bara beställ. Du kan sen hämta upp dem efter 1 timme, antingen betala på internet eller vid uthämtningen.

 

Så nu fick jag framkallat och beställt mina NYC bilder, och sen blandade bilder på mina nära och kära hemma i Sverige. När jag slutar imprron ska jag köra in om och hämta dem. Sen ska jag köra till Angelica efter jag fräschat upp mig lite. Vi ska umgås lite och ha koll på hennes ena värdbarn som har en kompis över. Hon jobbar nämligen ända tills 23.00. Lina skulle nog också komma över, det är en annan svensk aupair i Edmonds och hon verkar riktigt ball med.

 

Sen frågade Angelica mig om jag vill hänga med till Vancouver nästa helg den 19-21 mars. Vi sticker, Lina, Angelica, Jag, en eller två andra tjejer jag inte vet namnet på och kanske Denise med. Sååå kul, det ser jag verkligen fram emot! Lina har varit där någon gång innan och vet ett perfekt ställe att bo på, billigt och mitt i smeten + fyrbädd. Så ja KANADA OCH VANCOUVER here I come....:)

 

Nej nu kära vänner ska jag försöka krypa till kojs.

Och ja vad gillade ni mina örngott jag gjorde?? :) Visst blev de dekorativa??


Godmorgon på er där hemma jag önskar er en toppen fredag och en bra början på en orörd helg!


PUSS PÅ ER FRÅN MIG <3         

Åhh saknar och vill uppleva igen! Fick sådana minnen idag...


SAKNAR MINA BOSTON VÄNNER!

Empire State Building

FÖRRESTEN, JAG HAR HITTAR VÄRLDENS SNYGGASTE SKOR JAG VILL HA..Checka ut denna länken.. Måste till Seattle och köpa dem på lördag, jag bara måste!! Min storlek är nämligen slut på Alderwood Mall..
Nej det blev ingen länk, de har tagit bort just MIN sko från hemsidan.. Jag vet att den bara fanns tillgänglig i en storlek på internet så de kanske har sålt slut på den med nu.

Men här kommer två miniatyrbilder på skon istället.. Så får ni försöka gissa er till hur de ser ut :) Tills jag förhoppningsvis har fått köpa dem själv.


Blivande tal pedagog kanske, vem vet?!

Onsdag och ja det var varit en bra dag!


Imorse kom jag upp ganska snabbt ur sängen, fast jag håller på att dö av en chock när mobilen ringer varje tis-fre morgon.  Man vet inte riktigt var man är, det känns som man sovit 3 timmar, jag fryser lite, måste kolla mailen och se vad som hänt i SWE när jag vilar ögonen.


Idag kom talpedagogen vid 8.30 för vi skulle testa en ny tidpunkt på dagen, annars har vi det halv 4 till halv 5 på fredagar. Men då är pojkarna lite griniga och extra gnälliga, men då är Katie och Joel hemma. Så vi får se hur Katie och Joel bestämmer om vi ska ha kanske varannan vecka på morgonen och varannan vecka på eftermiddagen så de kan vara med.


Pojkarna var superduktiga när Carol (tal pedagogen) var här. De pratade (ljudade, härmade, mumlade) mycket och vi fick ut mycket av vår timme.


Sen fick jag ett mail av Carol där hon skrev att jag var en naturbegåvning och att jag skulle satsa på talpedagog och hon hjälpte mig gärna om nu fallet blev så :) Jag blev helt glad, hihi. Inte ofta man får beröm så.


Sen skulle Marte kommit över med sina pojkar men hon skrev ett sms under morgonen och skrev att hennes pojkar hade vaknat upp sjuka. Sånt skit som rinnande näsor och lite feber.


Jag tog istället ut pojkarna på en liten promenad och sen lagade jag chicken nuggets, ris och kokte morötter och broccoli. De var riktigt trötta så de somnade direkt mina små pågar.


Sen skypade jag med Mammsi (i bakgrunden Lena, Maria, Petra och Gizmo) , Pappsi, Cattsi, födelsedagsbarnet Keithsi . Så det var en lyckad nap för pojkarna och mig.


När de vaknade så gav jag dem resten av lunchen, sen ritade vi och sjöng (svenska sånger, visor). Jag tog ut dem i vagnen vid 15 tiden och sen när vi kom hem så kom Katie efter bara 10 minuter.

Förresten idag när jag hade min kamera med mig så passade jag på att fotografera denna sjukt läskigt parkerade bilen. Den har stått där orörd sen jag flyttade hit. VARJE dag jag känner jag samma oro över att passera denna bil. Jag är så rädd att parkeringsbromsen ska släppa och att den ska rulla på oss och ja då dör vi ju! Det hade inte varit så uppskattat haha. Så varje dag springer jag förbi denna bil med barnvagnen. Alla runt omkring tror nog jag är riktigt knäpp eller något hahha. Men det bjuder jag på för der är faktiskt läskigt!



Det ser inte så brant ut här kanske men det är det kan jag lova er!

På min dagliga tur passerar jag också detta söta granpar. Enligt mig är det en killgran och en tjejgran som pussas! Eller vad säger ni??



Sen tog jag en annan bild på graffiti klotter som jag ändrade lite, den blev ganska cool faktiskt.

 

Här är örngottet som jag gjorde till Katie för hennes födelsedag, jag lovade ju en bild på det och ja bättre sent är aldrig. Jag funderade länge på om jag skulle sätta mina händer på med, men eftersom jag nu har ett eget, unikt, speciellt högerhands avtryck så tänkte jag att det är ju ganska kul då ju. Jag hoppas nämligen att de aldrig vill glömma mig heller, så detta är ju ett litet minne.

 


Svar på kommentarer:

hahaahha din mamma tyst?? va e det?? :S alla vet att hon snackar tom i sömnen fråga sj PETER!!! HAHAHA.  Jonas

HAHAH, nej sant. Jo jag vet att hon gör det redan. När vi var i Thailand första gången så gick hon i sömnen,  och pratade i sömnen, hon skrek på folk, var arg och de var faktiskt lite läskigt. Sen slutade hon med att hon satt på toaletten och när jag frågade om allt var okej, snäste hon av. Ja de är klart, var tror du, vad är det. Jag bara: du snackar i sömnen och går runt i rummet. HAHA då sa hon att de hade hon klart inte gjort HAAH. Mamma lilla du är för söt.. 

 

Hej Malin!
 
Jag visste inte att du hade en blogg men nu vet jag! Du verkar ha det både roligt och bra. Önskar att fortsättningen i USA blir likadan. Kommer att följa din blogg i fortsättningen.
 
Kram Gunnel

Hej Gunnel.

Vad kul att du hittat min blogg med, VÄLKOMMEN! Jag har det toppen här i USA och i  min familj tack. Hoppas allt är bra med dig också och att du njuter av ditt nya barnbarn.

Kram


Din mams kan säkert slänga in lite skånska i mellan...
Prata har hon ju inte svårt för :-) Hi,hi
Måste man läsa kurser när man är aupair nu förtiden???
Kram
Hässleberga (Martin och Kristin)

Ja du det roliga är att du verkligen har rätt där! Det är det hon gör, och det är mycket roligt. Men hon försöker och hon kan hennes engelska är bara lite rostig. Nej prata är inte mammas svaga sida i alla fall.

Ja regeringen kräver 72 timmar, så måste ta klasser så jag får ihop de timmarna. De tycker väl inte det räcker med att ta hand om barn 45 timmar i veckan :)

Kram på er med!

 

Lite jobbigt att svara på detta ;) Normalt sätt så är jag charmören men nu sitter jag här helt speechless (rätt svavat? :P)! Tack så hjärligt Malin, man uppskattar alla grattis man får under dagen, men vissa värmer mer än andra, och det här är definitivt ett av de mer värmande :) Så över till lilla Malin ! :) Slut med spanska haha, tror du kommer sakna den snart :O ? Eller kanske inte...
Jag och Kim är ju några som gillar att luras ;D Och ibland försöker du luras oss men det går såklart inte, men glädjer mig att du iaf lyckas lura i Nicholas hans vitaminer ! Hihi, hoppas vi hörs ikväll ! (: Ha en toppen dag.
 
Miss ya sunshine !


Ja rätt stavat, men svsvat är lite felstavat. Är du säker på att svenska är ditt första språk och inte engelska ;) Låter härligt att höra, vi vet var vi har varandra i alla fall!  NEJ jag kommer definitivt inte sakna min spanska hahah, din krampiga skojjare där! Nej när jag inte kan lura er som jag ofta inte kan så får jag hitta någon annan att lura. Och ja 1½ åringar passade mig hahahha. 

LOVE från mig till dig i Rydsgård!
 

Hola Senorita!!!!! Hahahah jasså 1,5 tim med vår knackliga engelska...tack för den snytingen... Hahahah :-) Du tycker alltså att jag o Petra behöver bättra på vår engelska...men vi klarar av o shoppa med den....hihhhi Ja du KEITH Grattis Grattis på din dag idag för här är det ända sättet jag kan fira dig..:-) Vad trevligt med playdaten.. Kul att se att du klär dom i samma dressar de är så söta dom små liven... Om 14 dagar ses vi...Hihihi Häftigt ska det bli..:-) Men fattar du att joel kommer att vara nervös i bilen...den stackaren..:-) Natti natti...Love you..:-)

Mamma

Hahah det kommer gå bra Mammi det vet du men jag var bara tvungen att skriva de haha. Ja shoppa klarar vi på ALLA språk! Ja visst är de söta i likadana kläder! Älskar att klä dem så..

Ja det är klart han kommer att vara. Han måste ju akta sig för vad han säger med, han vill ju såklart att ni ska förstå med. Det kommer vara såndär skum tystnad hehe. Det kommer gå fin fint! Lovar.. Sen kan ni ju ta Joels mobil och ringa mig och snacka lite så vinner ni ju lite tid hehe. LOVE YOU TOO! YOU’RE THE BEST!

 

Fräckt. Timmy

Timmy jag uppskattar din kommentar. Gullet du är för söt, FRÄCKT. Det säger mer än tusen ord. Tack för att du kommentera, det värmer!

 

Hej älskling! Bilden är verkligen fab och tänk vad tiden går . . Om en månad befinner jag mig också over there och imorgon är det en månad tills jag änländer till familjen. Sjukt! Ville egentligen bara säga att jag sitter här i väntan på att klockan ska bli tre i hopp om att få prata med dig en snabbis. SAKNAR DIG HELT GALET MYCKET! Love u, din Cattis <3

Ja jag gillar bilden med, det är verkligen mig! Ja jag vet, tiden springer iväg, åhh vill att du ska få åka. Det är toppen här! Ja min ljuspunkt varje morgon när klockans alarm precis har försökt döda mig med en hjärtattack är att du sitter och väntar på mig på andra sidan jordklotet!  Du är min allra bästa vän mitt hjärta! (Du delar den titeln lite med Mamma, Petra och även Pappa med om det går bra)

<3


När jag duschade efter jag slutat idag så smög Joel sig in på mitt rum och lämnade en paket som kom från Sverige. Och ja det var ju INTE speciellt svårt att tyda handstilen. MAMMA!

Detta var vad hon skickade min älskade Mamms.

Och det roliga är att mina tuggummi som du skickade sist tog slut igår.
Så bra tajming.


Glömde skriva igår att för att Joel ska kunna fixa så att min lön förs över varje vecka automatiskt via autogiro så behövde han ett par uppgifter från mig. De uppgifterna måste jag gå in och hämta på mitt konto på internet (min internetbank). När jag skulle logga in igår, ja vad tror ni händer då? Jo, jag har själv (läs SJÄLV) valt dessa frågor och sen skrivit svaren på dem. Så när jag loggade in igår så kom den ena frågan upp och de ville att jag skulle svara på den. Vad är din mammas mellannamn?

Svar:

första försöket. Astrid

andra försöket. Astrid Marie

tredje försöket Astrid Marie Helen

MISSLYCKATS, ditt konto är nu spärrat. Ring följande nummer för att öppna det igen!


Kul ju, eller inte. Hur dum får man vara och ändå tänkte jag att jag skulle skriva ner svaren när jag gjorde det första gången så jag hade en backup i en situation som denna. Men nej, tänka är jag bra på men att sen sätta det i praktiken är svårare.. Och det roliga är att det tredje alternativet är RÄTT typ , eller ja det är hennes namn. Men jag har kanske skrivit för fort när jag skrev i svaren och stavat det ena namnet fel eller något.

Så idag fick jag ringa till BECU (min bank), då frågar de först mig (en sådan inspelad röst, så man ska typ prata med en datorröst) vad mitt ärende är. Jag säger att mitt konto är spärrat, sen ber de mig läsa upp mitt kontonummer!

 

SKIT!! Det ligger på ovanvåningen i min plånbok! Då säger rösten när jag tvekar, om du inte har numret hos dig just nu, säga VÄNTA och säg när du är redo igen så läser du det då. SMART, så jag sprang upp och hämtade numret. Sen säger rösten, säg typ några 4 siffror och nu är jag ute och cyklar. Jag fattade inte vilka de 4 siffrorna skulle kunna vara. Det hade liksom inte med mina konton att göra.

 

Så jag tvekar, då säger rösten. Eller nämn dina 4 sista siffror i ditt Social Security Nummer. SKIT tänkte jag igen. Vad är nu det, tänk Malin, tänkt. Du ska inte behöva springa upp på ovanvåningen igen och ta kort nr.2 ur plånboken. Och från ingenstans så kom jag på mina 4 sista siffror och sa dem. Sen kopplades jag till en RIKTIGT, LIVS LEVANDE PERSON! Jag gillar inte riktigt det moderna med att inte knappa in på telefonen eller få prata med någon direkt.    


Sen så löste vi det mannen i telefonen och jag. Han raderade den frågan så fick jag logga in och välja en ny och då gjorde jag om alla igen och skrev ner svaren på ett papper och dubbelkollade så det stämde!


Nu kunde jag då logga in och ta uppgifterna Joel behövde! ÄNTLIGEN..

 

Nej nu måste jag rusa, jag ska köra till Spotted Cow och träffa tjejerna nu och dricka milkshake för hela slanten!

PUSS PÅ ER<3

 


Chau Espanol!

Buenos Dias AMIGOS!

Idag hade jag en toppen morgon, jag tvättade och barnen åt som de skulle och lekte fint. (Måste göra ett instick här: Nicholas tar FORTFARANDE sina vitaminer på morgonen i byte mot russin). När städerskan kom vid 10 tiden så packade jag inte pojkarna i bilen och körde en sväng till Marte. Hos Marte var även Melissa med sina pojkar. De är supersöta, de är mörkhyade, har krylligt smått hår och de är 1 år äldre än våra pojkar, så de snackar för fullt.


Glömde tyvärr kameran hemma så blev inga bilder idag från playdaten.


Jag var hemma igen vid 12 tiden, gav pojkarna mat och sen la jag dem.


Då skypade jag med min bästa Cattis, åt lite köttfärslimpa som Katie hade gjort kvällen innan. DEN VAR SUPERGOD! Gjorde även en liten ost tortilla.


Pojkarna vaknade som vanligt efter 1 timme och vi lekte lite, busade som bara den. Sen fick de snack, jag tog dem på en tur i vagnen. Det har varit en riktig toppen dag. Pojkarna har varit roliga, de har spelat Allan och varit mycket snälla mot varandra, ni vet sådär bröder emellan.


Katie ringde vid 4 tiden och sa att hon inte fick igång bilen och att Joel skulle köra in om hennes jobb och starta bilen innan de kom hem. Tur att de fixade sig i alla fall, men nu var jag lite orolig för att den inte skulle starta för mig heller. Men Katie hade kommit till larmknappen eller något så de var därför den dog först så de borde inte vara några problem, och de var det inte heller.



Vid lite över 17.00 hoppade jag in i bilen för min SISTA spanska, äntligen! Och fler spansklektioner ska jag inte ta mer, never, aldrig!


Så nu har jag spanskböcker till salu, au pairer hör av er ;) Ni får ett speciellt au pair avdrag! Skämt och sido, nej men är ni intresserade så hör av er så får ni gärna böckerna till en mycket billig peng.

När jag kom hem pratade jag lite med Joel, om bland annat framtida kurser, alla timmar jag måste samla ihop och Mamma och Petras ankomst om två veckor och 1 dag!  Så nu ska jag ta min digitala fotografklass, sen ska jag kanske ta en göra smyckes klass över en helg (ger mig 16 timmar), sen en Photoshop klass på 8 timmar över en lördag. Det är lika med 72 TIMMAR! Äntligen..


Sen är Joel så snäll att han erbjöd sig att hämta Mamma och Petra på flygplatsen när de anländer den 25 Mars. Så snällt, tack. Joel ville inte skicka dem med allt bagage på tåg/buss till Seattle sen ytterligare en buss till Everett och sen med deras lite ringrostiga engelska. Så han vill hämta upp dem istället så de kommer säkert hem. Så Mamma och Petra, BÖRJA ÖVA PÅ ENGELSKA FRASER NU. Ni måste hålla konversationen flytande och förbered några ämnen och lite fusklappar. Det kommer gå toppen, och ja de är ju trots allt BARA 1-1½ TIMMES BILTUR! HAHAH 


Det kommer bli lite för mig att bidraga med pengamässigt , men jag tar hellre en veckolön och gör något jag gillar och blir av med mina timmar så fort som möjligt!


Har inte mycket mer att säga, ska svara på era kommentarer och annat dylikt imorron.


Imorron kommer pojkarnas talpedagog kl 8.30, sen kommer Marte med sina pojkar vid 9.30 och stannar till vid 12 tiden. Så imorgon borde bli en mycket trevlig dag, det ser så ut på papper i alla fall.

På kvällen är vi ett härligt gäng som ska träffas på Spotted Cow (café) och dricka milkshake och snacka skit!


Nu är det den 10:e Mars hemma i Sverige men inte riktigt än för mig! Men ni kanske inte vet att detta är en mycket speciell dag för mig? Jo en av mina bästa killkompisar föddes nämligen denna dag (datum, jag vet inte om det var en onsdag du föddes på Keith) för exakt 21 år sedan föddes han, Min Keith!


SUPER DUPER DUNDER GRATTIS MIN BÄSTA! Keith du förgyller min tillvaro fast du är så himla långt ifrån mig. Du får mig alltid på bra humör och du ger mig alltid så många komplimanger så någon av komplimangerna tar man åt sig. Men inte alla för hälften är inte sant;) HAHAH


Hoppas du får en trevlig dag, Grattis igen! Love you,



Här kommer lite bilder från imorse på pojkarna, ledsen att de blev mest på Dexter, men Nicholas var inte på pose eller foto humör idag!


Hörs imorgon, ha en trevlig onsdag (lill lördag)!


PUSS PÅ ER!  Hasta luego amigos..

 


2 månaders gratulations blomma!

Idag börjar vi med lite svar på kommentarer!

Anna

alltid lika kul o läsa om dina äventyr o shopping rundor!:D klänningen ser super snygg ut! vad fick du ge för den? hoppas du får en kanon vecka! till helgen åker jag till stockholm, så jag oxå kan få shoppat lite. :P ha de bäst! kramar anna

Hehe låter bra Anna, ja mina shoppingrundor är riktigt härliga ska jag säga dig. Mmm jag gilla den direkt med, forever 21 vet du. Ska du, så kul. Ska du träffa Sofie? Hoppas du får en trevlig vecka och en trevlig helg i Sthlm. Och att du får SHOPPAT MYCKET!


Cattis

Vilken härlig helg du ser ut att ha min sköna!!! Förutom att du inte pratat med mig en enda gång :( JAG SAKNAR DIG JAG SAKNAR DIG JAG SAKNAR DIG <3 Massa kärlek!

Det är dig jag saknar på helgerna! Du är det ända jag saknar, alla andra får jag pratat med och kul har jag här men saknar bara, bara dig! :(  MISS YOU GIRL LIKE CRAZY<3


Keithan

Jag fullkomligt avgudar din gröna Ninja Turtles tröja ! Skit häftig :) Lite coola bilder med solen också, men vet du vad ;) ? Jag tycker du lyser starkare än solen :)
 
En trött Keith (:

Ja visst är den helt underbar, den är brownie, heeeeelt klart! ÅHH min bästa grabb, ja bilderna är supercoola och nauw lyser starkare än solen. Den var bra du, nu sken jag upp som en sol om inte annat!


Martin och Kristin (Felicia)

Tur att Petra fixar kaffet nu... din mamma var inte vän med maskinen när vi var där ;-)
Kristin & Felicia hälsar

JA, oj de har inte mamma berättat för mig. Nej mamma och tekniska maskiner är inte alltid bästa vänner. Tur Petra var där sen resten av dagarna. Vad jag har hört så gjorde hon bra ifrån sig. Jag hälsar till alla er och hälsa de andra i Staffanstorp med.


Håkan & Ulla

hej malin!
nästa shopping tur fundera på en navigator
nu när du har en fin kamera.
från klagstorp.

Ja jo Håkan det är sant. Men klarar mig ganska bra med google maps där jag får ganska okej vägbeskrivningar det är bara ibland google map ljuger för mig haha.

Men däremot är mitt nästa inköp en extern hårddisk till datorn tror jag.

Hälsa Klaggan (Klagstorp, KIF från mig)



Så idag vaknade jag vid 8 tiden. Jag tog en dusch och invigde mitt nya schampo och balsam, än så länge ser det bra ut så får de hur det artar sig. Pratade den lite med mammi som vanligt (vilket jag älskar), gick ner och åt frukost och sen fixade mig till jag började kl. 9.00.



Jag gav pojkarna snack och sen hjälpte Katie mig att fixa killarna för en tur i vagnen. Jag gick en ganska lång tur, ändrade min vardagliga route lite. Tog en ny väg som jag aldrig gått förut och kan ni tänka er allt gick bra och jag hittade hem ;) Fy för det ni, det går riktigt bra för mig nu!
 


Väl hemma lekte vi lite och sen förberedde jag lunch som de inte var så glada för att äta. Eller de älskade mina kokta morötter men sen ville de inte ha korv med pasta.. Så de fick bli lite jordnötssmör/sylt macka, lite skinka till Nic och sen frukt cocktails (inte frukt drinkar då utan blandade frukter i sockerlage på burk haha).


Sen var det dags för de små liven att kravla sig upp för trappan och ta en liten tupplur. Under deras lilla lur så skypade jag med mammsi igen och sen med Kim och Keith. Det är alltid lika kul, KK och KM (Jag) haha!!!! Lite internt där men ändå..Ni är fortfarande ljuset i min vardag!


Sen kom Katie hem vid 2 och då hade nästan precis pojkarna vaknat. Katie hade varit och handlat lite och sen slutade jag.


Och vet ni vad Katie hade gjort till mig då????? Hon hade köpt en jättesöt, fin ”grattis till dina 2 månader hos oss idag” blomma! Jag blev lite rörd, sånt uppskattar jag så mycket. TUSEN TACK! You are the best, my american family!




Så jag bytade om och körde till Marte. Det var lite kyligare här idag, temperaturen var lägre än vanligt (eller vad de normala som inte är normalt har varit här sen jag kom hit). Jag rullade ner bilrutan, höjde musiken, på med Ray Ban solisarna och ut på vägen for jag.



Trivs så bra med Marte, jag kan prata om vad jag vill. Allt är så lätt! Vi badade hennes pojkar, snackade och lekte. Sen körde jag så jag var hemma vid halv 6 tiden. Förresten, jag lärde Marte vad ”jag borde nog tänka på refrängen” betyder och hon gillade det. Hon tyckte det passade och skulle börja använda det nu då och då.



När jag kom hem gjorde jag sallad till oss och Katie lagade maten. Sen kom Ryan och hans kompis Scott förbi och lämnade lite saker till pojkarna och snackade lite.


Efter maten blev jag TVINGAD till att äta chokladkaka med Katie och Joel annars skulle de vrida min arm (typ göra tusen nålar). Kan jag inte anmäla dem för det, HAHAH! Så jag fick gå ner och äta chokladtårta mot min vilja :)

 

Imorgon ska jag nog skriva upp mig på den digitala fotograf kursen och kanske en sy kurs, för tar jag båda två så har jag alla mina 72 timmar! :) Vilket är RIKTIGT NAJS! Jag måste bara kolla upp om de är läxor på sykursen och hur mycket materialet kostar (om jag måste stå för materialet själv eller om det ingår). För vi har ingen symaskin här hemma så läxor går inte.  Om nu dessa klasser blir av och jag hoppas jag kan ta båda så kommer jag gå i skola på måndagar och onsdagar från början av april till mitten av juni. Men det är helt okej, de ska jag väl klara.. Sen är det över så kan jag leka livet och ha det toppen resten av mitt år som är kvar!

 

Jag har precis gjort min sista spanskläxa EVER! Så himla skönt, imorgon är det nämligen min sista spansklektion.


Ja som jag skrev innan så är mitt nästa större inköp en extern hårddisk till min dator. Så jag kan spara alla mina bilder, all musik, dokument och annat som är bra att spara på en extern, medtagbar och ganska säker liten teknisk mojäng.  Sen är det ju bra för datorn med för jag behöver inte lagra så mycket på den, vilket resulterar i en friskare och mindre seg dator längre.

 

Jag ska nog en sväng med pojkarna till Marte imorgon efter jag släppt in min städerska, sen ska antingen Marte komma med sina pojkar hit på onsdag eller så tar vi kanske en sväng till Marte då igen.


Har ni frågor, vem som helst, familj, vänner, släkt och er jag inte känner! Skriv gärna, fråga vad som, det är många jag inte hinner prata med hemifrån, eller inte så ofta i alla fall. Skriv frågor, kommentera gärna. De svarar jag alltid på minst 2 gånger i veckan. Det måste finnas lite saker ni skulle vilja veta om USA, lite har ni nog som är obesvarat flygandes runt i era huvuden.


Eller inte kanske?


Sen en sista sak:

Det är jättesvårt för mig att veta vem som läser min blogg. Jag hade tyckt det var kul att veta vem som läser och följer mig lite då och då (inte behövligt varje dag såklart). Skriv gärna ert namn i en kommentar, jag hade uppskattat att veta vem det är som är med på mitt äventyr!


KRAM MALIN

Ha nu en toppenvecka där hemma i Sverige, ni i USA och alla andra var ni än är i världen!  


Min favoritbild, älskar denna! Den är så MIG. Fotboll, sol, värme, glädje och lycka!


Jessie's Girl ?! och Katies b-day

Söndag och ännu en helg har passerat, det var min 9:e helg spenderad i USA.


CONGRATULATIONS KATIE! Hope you had a great day..

(ursäkta bilden, inte rätt inställningar där av den dåliga kvaliten)

Jag kom ju inte i säng fören vid 02.00 igår så jag orkade mig inte upp ur sängen förens vid halv 10 imorse. Då pratade jag med mamma, jag bar ner datorn i köket och Katies presenter. Mamma och Peter sjöng ”vi gratulerar”´ för henne och hon öppnade mina paketer. Och hon blev glad, hon fick ett biopresentkort och örngott med handavtryck från barnen och mig. Kommer bilder på dem imorron, har inte tänkt på att ta en bild idag.


Jag åt lite våfflor med nutella och gick sen upp och gjorde mig i ordning, fixade mig lite. Pratade lite till med mamma och sen började jag jobba vid 11.30. Katie och Joel skulle ut och äta + hämta hennes morbror på flygplatsen. 


Jag gav pojkarna lunch vid halv 1, de åt själva ur en skål med sked. Och de var riktigt duktiga, men de var inte så hungriga så det blev lite mycket slabbandes och okoncentrerat mot slutet dock. Sen la jag dem och satt sen och skypade med Keith och Kim. RIKTIGT KUL, NI ÄR BÄST, MEN DET VET NI REDAN! Hade det riktigt kul och ja lika skämtsamma och ironiska som vanligt de busarna. Ni fick mig idag, fast lite tveksam var jag hahah.


Sen kom förvirrade Angelica hit tillsist. Hon skulle kommit klockan 12, men blev ganska mycket försenad till klockan 14.00.


Först var hon av med någon sak som hon letade efter, sen när hon väl kom iväg så dog hennes mobil som har inbyggs GPS. Vilket betyder att hon nu inte visste vägen hem till mig! Så då bestämmer hon sig för att försöka starta mobilen snabbt och skriva ner mitt nummer så hon kan låna telefonen på Shell macken, men när hon står där och har frågat om hon får låna telefonen så startar inte mobilen alls.


Då frågar hon om vägbeskrivning till ett köpcenter (Everett Mall ligger 3 min från Shell med bil) men Angelica kan inte ens ta/förstå en vägbeskrivning på svenska så ni kan ju förstå att hon inte förstod ett skit på Engelska.  


Så då tänker hon försöka ta sig till till motorvägen (om hon nu hittar dit), åka hem och ladda mobilen och sen göra ett nytt tappert försök för att försöka komma till mig.


Men när hon hittar I-5, motorvägen, så ser hon Everett Mall skylten direkt och tänker att dit borde hon kanske hitta. Och på något konstigt, underligt sätt så hittade hon dig, BRA Angelica! Där köpte hon en mobilladdare som man kan ladda i bilen (hon har redan en sådan hemma, men denna kan hon ju ha med sig i väskan alltid nu ju hahhah).


Vid denna station, alltså Everett Mall så ringer hon till mig och säger att hon nu är på väg och att hon snart borde komma. Så sa jag att ja Mallet är bara 5 minuter här ifrån så du borde komma snart.


Mycket riktigt knackade det snart på dörren och där stod hon, Äntligen, min lilla Angelica! Du klarade det!


Vi snackade lite, sen vaknade pojkarna. Då gav jag dem lite mat till och sen kom Katie och Joel hel vid halv 4. Då hade de varit så söta och handlat med en choklad mousse liknande bakelse/tårtbit till mig. Så kärt, den ska jag äta imorgon har inte orkat idag.


Så iväg for vi, Angelica och jag till Alderwood Mall. Där fick jag inhandlat lite såklart. Vi åt också lite, det blev Asiatisk mat som vanligt och lika gott som vanligt med!


Jag fick köpt ett par svarta Foppa- tofflor, en klänning/linne och shorts på Forever 21 och schampo/balsam/extra behandling för slitet/torrt hår på en salong. Schampot och de andra i förpackningen kostade mig 60kr!!!!!! Jaa ni läser rätt, REDKEN produkter på extra pris, 60% off. Skulle kostat 220kr och de hade redan varit halva priset jämfört med Sverige. Detta ska vara bättre för mitt hår och hårbotten så hoppas det. Köpte även Paul Mitchell serum, silkesdroppar som ska ge mitt hår mer näring, glans och göra det mjuk. Ja vi får väl se om dessa skönhetsprodukter har någon bot på mig!




Jag var hemma vid halv 8 tiden och sen har jag sett lite film med Katie och Joel, ätit popcorn och slappat framför datorn. Snackar med mammsi nu och ska snart gå och lägga mig.

 

Det är så brownie att jag träffat Marte här och lärt känna henne, hon är en riktig vän. Du är digg min kära!

 

Imorgon ska jag jobba kl 9.00 till jag vet inte när men max mina 5 timmar. Sen ska jag köra till Marte och umgås med henne och hennes pojkar.


Förresten så kom Katies väninna och barn förbi när jag var borta och de hade med sig Cupcakes så nu har jag en cupcake som väntar på mig och en bakelse. De ni, slå det om ni kan!


Sen igår natt när jag körde hem efter att ha varit hos Sarah och lämnat Marte så kom världens låt på radion. Jessies girl - Rick Springfield

Jag fick sådana gamla minnen, när pappa spelar denna låten hemma i huset. Där ha nsjunger med och jag lika så. Jag älskar denna låten, jag kan inte riktigt förklara varför men den är bara så bra och medryckande. De var på den tiden när de var bra musik och våra föräldrar var ganska unga! Älskar den! 


Hej svejs i lingonskogen och på krogen och hoppas ni är min blogg förevigt trogen!

Puss från Mig…     

 


What a day it has been

Hej alla söndags läsare, sjusovare och uppe med tuppen svenskar! Alla önskat hjärtligt välkomna till min lilla blogg och inlägg…


Idag har jag haft en toppendag, trots att jag känner mig som en invalid. Näsan klyddar stup i kvarten, ögonen rinner och huvudet känns som bly! Men vädret är på topp, solen lös så fint och värmde allt som kom i dess väg. 


Min morgon bestod av skypande med Mammsi och sen ringde jag och pratade med älskade Maria ”Ia” Lundström i 1 timme och 10 minuter! Det behövde jag, tack Maria för att du finns gamle vän! :)

Vi konstaterade med att vi har börjat prata med nu sen jag flyttade än innan, vi hittade liksom dåligt med tid när jag var hemma. Skönt att ha dig tillbaks!

 

Sen började jag göra mig i ordning så kom Marte hit vid 12 tiden. Jag körde då oss till Everett Mall (med fönsterna nerrullade till max, musiken på hög volym och solbrillorna på!). Där träffade vi Jasmin och så gick vi en sväng på Mallet, såklart fick jag ju shoppat lite. Eller ja ganska mycket faktiskt. Men behöver lite mer tröjor, får se om jag kan fixa det imorgon (idag för er).

 

Efter vi varit på Köpcentret körde jag oss till Mukilteo Beach, (Och kan ni tänka er, jag har varit där 1 gång innan och då körde jag inte ens, utan jag satt i baksätet. Nu körde jag och hittade dit på FÖRSTA försöket, Jiiooooo Malin ibland äger jag haha). Solen stod högt på himmeln, fiskmåsarna flög runt och skrek lite, vattnet kluckade, Jag och Marte tog tag i dagen! Vi tog en massa coola foton, vi gick en bra bit längs vattnet, pratade, hade det trevligt och bara njöt. Sen gick vi och köpte mjukglass och Fish n’ Chips, satt oss vid vattnet på en stock och mumsa i oss av det goda. 

Detta var vad jag köpte:

Ninja turtle t-shirt, indian likanade blus, plånbok, hårspray, brunkräm, puder, läppglans, pilotglasögon, nyckelring (biljard kula med nummer 4, mitt lyckotal), svenska fiskar godis, ansiktskräm, diadem och smink svampar!  


St: Patricks day är snart, det är den 20 Mars..Irländs tradition från början men ja det kanske ni förstår och vet säkert redan!  
 

Nu körde jag oss vidare till Safeway och Bartell’s Drugstore. Här köpte vi make up och lite annat smått och gott + nutella. Marte är så rolig, hon använder typ aldrig smink (naturlig skönhet vet ni) men idag bestämde hon sig för att handla följande till ett totalt pris av 400kr, mascara, eyeliner, vit ögonpenna, ögonskugga och conceler (sån kräm under ögonen som döljer påsar och dåliga dagar haha). Efteråt höll hon på att dö, att hon köpt smink för så mycket, det hade hon aldrig gjort i sitt snart 21 år långa (korta?!) liv.

 

Nu körde vi hem till mig och hon körde hem till sig. Vi bestämde oss för att vara 1 ½ timme själva, fixa lite och så sen ses igen hos Marte.



Så jag fixade lite ed bilder, snackade med Timmy på msn som var uppe mitt i natten i Sverige och tog på mig mjukiskläder.

 

Jag körde till Marte vid lite över sju. Sen passade vi hennes pojkar tillsammans till vid halv 9. Åt pizza och sen körde vi till en av hennes amerikanska kompisar Sarah. Där spelade vi sällskapsspel, Sarah, Brycen, Jacob, Jake, Marte och Jag. Riktigt kul, de var alla så himla högljudda, sociala, framåt och roliga, alltså typiskt amerikanska människor hehe.  Jag hade en riktigt trevlig kväll och vi åt hemmagjorda, nygjorda brownies med chokladbitar i (som såklart så var smält och ljumna), sååå sjuuukt goda! That’s so brownie!

 

Marte och Sarah

Så nu ska jag förklara, That’s so brownie för er, detta kom jag på ikväll under vårt sällskapsspel. Alla skulle komma på en fras som kom man trodde (på skoj så såklart) bli den nästa ”inne” frasen. Det coola alla kommer säga om något som är coolt, fräckt, roligt, sjukt osv. Jag kom då på That’s so brownie, alltså det är så brownie =  [fyrkantig] kaka med choklad och nötter! Riktigt coolt, det är numera mitt och Martes nya ”detta är inne att säga”.

 

När klockan började närma sig 00.00 kände vi att vi kanske skulle börja rulla hemåt. Så vi packa in oss i bilen och jag körde hem Marte och sen mig själv.

 


Imorgon ska jag passa Nic och Dex cirka 2 timmar. Det är Katies födelsedag så de ska ut och äta på tu man hand. Angelica ska komma hit och leka med mig och pojkarna, om de nu är vakna, de kommer de vara i alla fall 1 timme medan hon är här.

 

Sen ska vi spendera söndagen tillsammans, vi får se vad som händer. Jag behöver ju som sagt tröjor så vi beger säkert oss mot ett köpcenter. Men inte Everett Mall i alla fall, där har jag varit så det räcker denna helgen.

 

Förresten, pojkarna är så fruktansvärt söta. Nicholas och Dexter har sprungit runt hela kvällen och snutit sig i pappersnäsdukar. De grimatiserar och spänner hela ansiktet och snyter! Sen skrattar de så ögonen glittrar och det kluckar från magen. Man kan inte annat än ÄLSKA DESSA TVÅ UNDERBARA VARELSER! <3 Malin älskar er pojkar…

 

Nu är klockan 01.12 och jag ska ladda upp lite bilder till er sen ska jag krypa till kojs.

 

Tack och hej leverpastej för lille mej.


Förresten, imorgon ska jag svara på lite kommentarer, mail osv. Har inte haft tiden till det idag! :)

Måate bara lägga in ett bord, som Joel snickrat ihop och designat HELT SJÄLV. Det blev riktigt fint, kolla här själv och avgör. Det är en för tidig födelsedags present till pojkarna, ett lekbord för dem. Very well done Joel, really NICE. Very brownie! ;D hahahah


Avatar, checkar och sånt

FREDAG hela veckan, eller nja kanske inte. Denna veckan har bara sprungit iväg, shit var tiden går. Imorse var ingen av pojkarna uppe när jag började, men efter 15 minuter vaknade Nicholas och Dexter sov minsann länge, ända tills halv 8.


Och tro det eller ej, jag fick Nic till att ta sina vitaminer imorse med hjälp av att locka med russin. JIPPI!


Vid halv 10 tog jag och spände fast dem i vagnen så tog jag dem till Hilton sjön. Det är en väldigt mysig liten sjö som ligger 10 minuter från oss. Man tar ”Mördarbacken” ner och sen går runt sjön, det finns en lekplats som jag lät de leka på. Tyvärr var det lite blött, det hade nog regnat under natten. Så de blev helt blöta, sen är det bark på lekplatsen, så ja ni kan ju tänka er att dessa pojkar blev lite smutsiga. Vatten, jord och bark är INGEN bra kombination.  Så det blev tyvärr en ganska kort visit vid sjön, men till sommaren då ska vi hänga där och sparka boll.


Ja, jag fasade för hemvägen, varför tänker ni nu. Jo för ni har redan glömt att jag nämnde ”Mördarbacken” tidigare. Ja nu var det ju dags att ta sig upp för denna himlans, onödiga, störiga, helt ofattbart jobbiga och tröttsamma backe! Men upp kom jag och jag sprang minsann de sista 4-5 metrarna, jag ville bara UPP, UPP OCH UPP. Vara i mål, slippa känna smärtan och tröttheten rusa runt i varenda den och armmuskel jag äger och har!


Mördarbacken!!


Hilton Lake



Vi har varit ute och lekt mycket idag, vädret har varit fint och jag har varit på humör för det. Jag tog pojkarna ut i trädgården. De var så söta, de upptäckte alla små kottar vi har i trädgården. Alla små kottisar som ramlat ner från träden. De hade sina stickade tröjor på sig så ni kan ju tänka er hur kottarna fastnade på tröjorna och hur kul vi hade med det. Nic bestämde sig för att börja samla på små kottar och gick runt och bar på dem. Så himla söt! By the way, kotte heter här Pine Cone för er som är intresserade.


Dexter säger nu ”naanaa” för banan, och de låter så sött. Han säger det på ett sådant mjukt och gulligt sätt. Måste filma det nu nästa vecka så ni kan höra det själv.


Katie var hemma 1 timme tidigare idag så jag fick sluta vid kvart i 4. Det var skönt, jag tog en dusch, sminka mig, platta håret och lyssnade på musik! Allt utan att stressa det minsta!


Jag gick ner o så åt vi mat, jag diskade och satte in disk i diskmaskinen. Sen kom Marte och hämtade mig vid halv 7. Jag frågade om hon kunde åka in om Safeway och min BECU automat, så jag kunde lämna in min betalningscheck och få pengarna in på mitt konto istället. Ja, ni läser rätt, CHECK! Jag fick min första check någonsin igår (torsdag). Sen löser man bara in den i en bankomat och så skannar automaten av checken sen sätts pengarna in på det kontot jag valt. Riktigt fräckt hehe, eller ja kanske för att jag inte är van vid det men ändå ganska coolt.     


Jo iväg kom vi till Everett Mall (ligger 5 min från mig, med bil så såklart! Hahah allt är med bil här.) Där mötte vi upp Jasmin, hon åt pizza, jag tog två kulor glass från Baskin&Robbins med choklad fudgesås och grädde! Det är ljuvligt gott, sen handlade jag med mig en smoothie till filmen.


Everett Mall är ändå helt okej faktiskt, det var bättre än vad jag trodde. Det har ganska mycket att erbjuda faktiskt, och biografen är superfin. Det ligger många bra affärer i närheten med som gör att det blir ett extra plus. Mamma och Petra hit ska vi definitivt, det är värt att besöka.


När vi kommer in till biografen så hittar jag inte min biljett! Det slår mig då att jag inte fick någon biljett från damen i luckan. Jag ser framför mig mina 3D-glassögon och min växel men ingen biljett. Jaha, det var bara till att gå till luckan och fråga damen, då säger hon att jag ”glömt” den på disken så nu kunde jag hämta ut den från Guest Service.  Så ja det hela löste ju sig tack och lov. Nästa problem då!


När vi kommer in i biosalen så är den FULLSATT, och då menar jag verkligen fullsatt. Överallt förutom de 2 första, lägsta raderna. DÄR VILL MAN INTE SITTA! Sen var de typ 3 enstaka platser utspridda på de övre raderna, resten var typ upptagna. Så vi bestämde oss för att trycka in oss och sitta ensamma, så blev också fallet. Men ja såklart hamnade jag i trubbel, vem annars. Jo när jag går mot ja typ den ända lediga platsen som inte är på rad 1 och 2, säger en ung dam på raden ovanför:

That seat is taken!

Så säger jag:

Jaha konstigt jag ser ingen här och här ligger inga saker, ingen jacka. Har här varit någon eller ska de komma?

Well, he went to the bathroom and he is going to have THAT seat!

Ja jo jag förstår vad du menar säger jag, men här är ingen och det är typ fullt over allt och har han ens varit här?

Då svarar de som sitter runt om att där inte varit någon! Jag blir bara så förbannad och börjar gå från raden ut mot sidan igen. Då skriker damen till och säger att han satt nog sig någon annanstans så jag kunde sitta där!


JAHA, svarar jag då. So the seat is available (ledig) now! THANKS! Ganska surt sa jag då detta och hon tittade lite skämmigt på mig, fan rätt åt henne, så otrevlig. De som satt runt om bara himlade med ögonen åt henne!


Avatar var riktigt bra! Jag drogs in i filmen, den var så bra gjort. Alla effekter, gubbarna/varelserna, en helt unik värld! Jag älskade ljusen/skenen i filmen, allt var i pastell/neon blandade effekter på hela skogen och dess växter och även gubbarna hade prickar som lös i mönster. COOLT! Faktiskt en riktigt bra film, jag njöt av att se den!


Marte körde mig och jag har lagt in lite bilder. Ska snart se till att krypa till kojs. Men jag kände mig tvungen att uppdatera er där hemma, det är ju min plikt att hålla er uppdaterade. Klockan är nu halv 1 på natten, snart 1 till och med.



Jag får se vad morgondagen bjuder på, ska kanske träffa Yasse, men får se verkar osäkert nu. Annars sticker jag till Everett Mall med Marte och Jasmin och går en sväng, de ska nämligen dit så ja jag kanske hankar på.


Här är några bilder från ikväll, hörs imorgon. Nu ska jag se till att få lite sömn, de säger att de är bra för kroppen, vem vet. Det kan ju diskuteras haha.


God morgon på er där hemma i Sverige, flera tusen mil här ifrån!

God natt Västkusten!

     


Nu jäklar, här har ni den bästa fredagsläsningen ever!

FÖRLÅT FÖR GÅRDAGENS BLOGGANDE SOM KNAPPT VAR VÄRT ATT LÄSA!

Hoppas att denna ska bli mer läsvärd.


Playdate igår då och ja ni såg ju bilderna. Jag ska även lägga upp en video här till er från igår.

Från Playdates

 

Jag hade det jättetrevligt med Marte igår. Vi kommer mycket bra överens. Vi kan prata om allt och hon har en väldigt härligt personlighet.

 

Det känns bra att komma ut lite med pojkarna, mest för dem men även för mig med. De behöver verkligen träffa mer barn och barn i deras ålder. Eftersom de inte går på dagis eller någon aktivitet (än, kommer komma) så lär de sig inte att leka, läsa av eller hur de ska bete sig kring andra barn. Så detta är toppen med playdates minsann. Jag ska försöka träffa Marte en gång i veckan minst, sen ska jag prata, med två andra tjejer som har barn i ungefär samma ålder.  

 

Marte berättade även att hon varje torsdag tar barnen till ett bibliotek där de har högläsning för barn mellan 9.30–10. Så det är något jag ska börja med typ nästa vecka tror jag!

 

Igår när pojkarna hade sin nap tog jag mig min första nap sen jag kom hit (under arbetstid då). Det behövde jag verkligen, sen vaknade jag upp av en skrikande pojke, mindre kul kanske hehe.

 

När vi var ute på vår dagliga promenad så började Dexter gå med händerna på ryggen. SÅÅÅ HIMLA SÖT! Så då hanka jag på och sen gjorde Nicholas det med, så där gick vi som på en gåsarad, med händerna på ryggen och lunka fram. Jag skrattade för mig själv! Både igår och idag (mer och mer, oftare och oftare) får dessa underbara pojkar mig att skratta, de är så roliga, de kommer på de mest roliga tricks och grimaser!

 

Det är en himlans massa jobb, men gud så kul det är med barn. De får en att gråta, älska och SKRATTA!

 


Vid 18.00 åkte jag hemifrån, jag skulle hämta upp Noemi som bor 10 minuter från mig, men ack så fel jag kan köra. Det var visserligen min första gång jag skulle köra hem till henne, men vafan Malin se till att skärpa dig! Shit, men de var faktiskt googlemaps fel, där jag slagit upp vägbeskrivningen. Egentligen visste jag vägen men vägbeskrivningen förstörde för mig. Tillsist hittade jag i alla fall dit och vi kom väl 5 minuter försent till Marte. Men vad gör det, de tog vi ikapp på motorvägen.

 

Vi körde till Bellevue som är den 3:e största staden i Washington. Här skulle vi till The Cheesecake Factory, det är en restaurang som är som ni säkert förstår kända för sina cheesecakes.  Vi skulle nämligen fira Paula en aupair i vår LCC grupp som fyllde år. Hon ska snart åka hem med oturligen, hennes mamma är nämligen svårt sjuk i cancer och hennes pappa fick (pga mamman och allt) en stroke bara för ett par dagar sen. Så ja man kan ju säga att det se inte så ljus ut för henne. Hoppas de löser sig till det bästa.

 

Jag och Jasmin delade på nachos sen delade jag och Marte på en cheesecake med choklad droppar, chokladsåsliknande och chokladsmulkant och botten. MUMSIGT ska jag säga er. Och portionerna är så superstora så man tar lätt en förrätt och klarar sig på de och sparar ett par dollar. Vi t.o.m. delade en förrätt, allt för att man ska orka äta en cheesecake efteråt eftersom det ÄR ETT MÅSTE!

 

Jag var inte hemma förrän sent, vid 22.45 var jag nog innanför dörren. Så därav den korta uppdateringen igår.


Så nu över till dagen som har varit minst lika spännande som dagen innan! Lovar, det är värt att fortsätta läsa…

Idag då, ja trött som en gnu pallade jag mig upp när klockan ringde. Idag hade jag bestämt mig för att låta pojkarna ha tillgång till mjölk hela dagen, eller i alla fall förmiddagen. Vi har nämligen svårt att få i dem mjölk, mest Nicholas. När vi var hos Marte igår så hade hon mjölk framme i muggar som mina pojkar klamrade sig fast vid ganska så fort och fortsatte även med det under hela playdaten.

 

Så idag har jag gjort likadant och det har visat sig vara toppen. De har druckit mycket mjölk och det verkar till och med som Nicholas tyckte det var gott, och inte brydde sig om att det var mjölk och inte vatten.

 

Jag har också ett annat problem som jag nog löste idag. Jag får inte i Nicholas hans vitaminer om morgonen. Så idag bestämde jag mig för att göra en deal med honom. Så om han tog vitaminerna så fick han russin som jag lockade med framför hans näsa. OCH tro det eller ej, det funkade, i alla fall för idag. Imorgon är det upp till bevis! 

 

Ett annat problem som dök upp ett par dagar sen är att de vägrar sin gröt på morgonen, så nu är den utspädd med yoghurt! Alla tricks är värda ett försök, och ibland funkar inte bara yoghurten så då blandas även lite jordgubbspulver ner så att allt smakar ”hallon” (alltså toppen!).

 

Idag hade Dexter PT, som Joel tog honom till. Då tog jag Nicholas på en liten promenad runt i vårt område.  Det är väldigt mysigt att få lite egentid med ena tvillingen då och då.  Under deras 1 timmes långa (KORTA) nap så pratade jag med mamma och pappa. Sen när de vaknade tog jag dem på en promenad, och sen åt vi när vi kom hem.

 

Vi lekte i garaget, kastade boll och busade.

 

Sen satte jag dem i vagnen och tog dem på en 20-25 minuters tur. Solen sken och jag DOFTADE, (ja ni läser rätt!) blommorna, kände den milda vinden mot mina kinder. Det luktar vår, hyacinter, påskliljor, kinesiska körsbärsträd ja ALLT blommar. Joel utbrast igår, från ingenstans:

DET ÄR VÅR NU!

Mm jag vet var mitt svar såklart!

Några bilder från idag..
Nicholas älskar att trycka sig in i fönster karmen och vara fastklämd där och leka clown..

Ikväll lagade jag mat, med Katies observation/ hjälp. Jag erbjöd mig laga mat så sa hon vad hon tänkt sig så gjorde jag det. Det blev chicken nuggets med apelsin/sweetchilisås och asiatiskinspirerat ris. Till efterrätt/sallad blev det keso med kiwi och jordgubbar. GOTT!

 

Efter maten gick jag upp, tog med min bok in till badrummet, tappa upp ett bad och läste ett par sidor. Nu sitter jag här och skriver och jag har pratat lite med Johan ikväll. Inte så mycket men ändå lite, det är värt mycket. Jag saknar mina vänner på östkusten riktigt mycket från och till. Jag flög med Cecilia, Hannah och Johan, men sen på aupairskolan i NY, lärde jag även känna (lite i alla fall) Linda. Det hade varit det ultimata, toppen de bästa att ha varit på östkusten med dem. Vi hade rockat östkusten! Inte för att jag inte trivs här, jag skulle inte vilja flytta här ifrån, men jag skulle vilja att de flyttade till mig!

 

Idag hade jag bestämt mig för att hinna med att blogga, läsa lite och snacka snabbt med Katie och Joel och lägga mig vid 21.00. Jag behöver försöka komma i säng vid 21–21.30.

Än så länge ligger jag inom tidsbegränsningen! WHIIOOOO.  

 

FÖRRESTEN! JAAA, vad tror ni??!! Gissa, JO RÄTT GISSAT FÖRMODAR JAG! Stopp i dasset igen, så det var bara fram med avloppssugaren och få det överstökat igen. Gick lika bra denna gången faktiskt, tro det eller ej. Joel bara skratta när jag kom ner och sa att han undrade vad jag stoppar ner i dasset, jag sa bara att AMERIKANKSA TOALETTER suger, de är så klena!

 

Mamma berättade att hon träffat hennes kusin Martin, med fru Christine och deras 2 månader gamla dotter Felicia. När jag kollade min mail idag såg jag sen ett mail från Martin. Mamma gav nämligen min  email och bloggadress till dem idag. Tack så mycket för mailet, Martin och Christine. Så söt hon är min lilla nästkusin Felicia. Jag ska svara på mailet, men vill bara säga grattis och hoppas allt går bra och att ni alla mår bra.

 

Nej nu ska jag posta detta, gå ner till mina värdpäron och sen läsa lite innan sängdags! Ha en toppen fredag (ja kan ni fatta, FREDAG IGEN) på jobb, i skolor eller hemma!

 

PUSS PÅ ER / Malin         


En snabbis

Imorse sov Dexter lite längre, ända tills 07.15. Under morgonen slängde jag ut soporna och packade lunch/skötväska.

Vid lite i 9 bar det iväg med pojkarna till Marte.

PLAYDATE!

Den första timmen satt Nicholas i mitt knä hela tiden, men sen lekte de båda två och det var fullt ös.

Jag har så mycket mer att berätta om denna dag, men är super trött, kom hem för en liten stund sedan. Klockan är nu 23.00 och jag måste verkligen sova. Ikväll har jag varit på The Cheesecake Factory, ätit cheesecake och nachos. Paula en brasilianska fyllde år idag.

Här kommer lite bilder sen idag.. Skriver mer imorgon och det kommer bilder från ikväll med.

Sorry, pusspuss på er alla trogna läsare..  


Onsdagen har gått i konstens tecken

Ojojoj idag har jag hunnit med så mycket. Tvättat flera maskiner, strykigt, målat och donat med Katies födelsedagspresent fråntvillings grabbarna och mig. Tyvärr kan jag inte lägga in bilder på det eftersom Katie kanske får för sig att kolla bloggen. Ber om ursäkt för jag kunde fotograferat händelseförloppet med överraskningen men så här ligger det till:


1.  
Försök underhålla den ena pojken när du tar färg på den andra pojken.


2.  
Håll koll på färgpojken så att färgen sitter där sen ska och ingen annanstans (ex. kläder, bord, stolar, hår osv.)


3.  
Du kommer på dig själv med att du fattas en trasa som du måste fixa.


4.  
Oj, den andra pojken Malin utan färg, han gnyr/gnäller lite. Prata med honom, eller till och med sjung medan du gör allt de andra du redan gör. Liksom lägg till en extra syssla, det försvårar ju inte. HAHA


5.
Tvätta av färgen utan att kladda på det i och för sig nästan heltäckta köket (allt var inklätt, stolar, bord, diskbänk HAHA). Men OM nu färgen skulle slita sig från där den får vara så är det såklart på de fläckar som inte är täckta.


6. 
Avsluta med lite skrikande pojkar som inte vill sluta måla, skynda dig så in i attans att ta bort all färg, material. Torka bort resterande färg som fastnat (trots att allt var täckt, KONSTIGT, UNDERLIGT, inte sant) innan det blir permanenta färgglada fläckar i köket.


Men resultatet blev hur bra som helst för att vara första gången. Ni ska få se bilder på resultatet senare. 


Roligt var det sen med, jag hade berättat det för Joel, alltså vad jag skulle göra till Katie. Sen kommer både Katie och Joel hem och jag sitter i godan ro och leker med pojkarna och ANVÄNDER INTE MIN HJÄRNA! Utan Joel agerar snabbt som attans, springer till finbordet och tar bort mina målarverk och jag kommer hack i häl och tar dem med mig till mitt rum. TACK JOEL, vad skulle jag gjort om det blivit avslöjat?! Ja inte mycket i alla fall.


Vid 10 tiden tog jag ut pojkarna på en liten runda, vi gick på spåret som går utanför huset och sen på vägen hem (trottoaren, och då måste de hålla mig i handen). Vädret har varit toppen även idag, 16 grader varmt (inte kallt), lite er blåsigt, men gör inget eftersom det var milt. Riktigt mysig runda blev det.  Nu blommar i princip allt här, inte bara vissa speciella växter/blommor. Även påskliljor!


Okej, nu ska jag dela med mig av något VÄLDIGT AMERIKANSKT!

2 veckor innan alla hjärtansdag var butiker fulla med alla hjärtans saker/prylar och skit, det hinner knappt tas ut innan hyllorna fylls med påskinspiration, våning efter våning. Vad kommer sen liksom, måste vara 4 July (deras nationaldag)(är där något imellan? Ingen aning). Men ni förstår principen, Det är inte som i Sverige där man trycker in ett eller två extra ställ/set med hyllor med lite nytt inför en tradition som ska firas. Utan här är speciella hyllor som alltid är fyllda inför någon kommande tradition. M&M’s (ni vet linser och jordnätter doppade i choklad och olika färger), de görs i speciella färger, röda/rosa nyanser till alla hjärtans dag, till påsk är allt i pastell färger. Godis och fabrikörer ändrar utseende och färger till olika speciella tider på året. Det är sjukt, konstigt och lite too much kanske.


Jag fattar inte vad som är felet med mig! Jag mår sämre/bättre/okej/skit från dag till dag och från förmiddag till eftermiddag. Idag har det känts som jag har haft början till bihåleinflammation, men ändå inte riktigt. Men jag kan ju i alla fall berätta att jag har snutit ut halva hjärnan och tömt bihålorna x-antal gånger under dagen.  Jag kände absolut inte för att köra till Spanskan. Men eftersom jag skubba förra gången så var jag ju tvungen att visa mig på denna. Så iväg kom jag och efter en timme körde jag hem. Jag hade kunnat klara den sista timmen men jag orkade inte om jag ska vara ärlig. Jag ville komma hem lite tidigare och jag ska försöka lägga mig om 20 minuter då klockan är 21.00.


Imorgon ska jag köra med pojkarna till Marte, så de kan få leka med hennes tvillingpojkar. Detta uppskattas riktigt mycket och då får jag någon att prata med som svarar tillbaks med riktiga svar och inte bara mummel, skrik och konstiga ljud hehe. Så kommer vara hos Marte mellan 9 och cirkus 12.


Ska försöka träffas 1-2 gånger per vecka nu så de får leka av sig och lära sig handskas med andra barn. De får ju inte göra det så ofta eftersom de inte går på dagis och inte på så mycket aktiviteter, de är ju ganska små inu. Men till sommaren eller efter sommaren har Katie anmält pojkarna på någon gympa för barn. Så det kan ju bli kul, intressant och livat.


Så imorgon kommer ni få se bilder från en playdate. Förresten, Marte åker snart hem och då kommer en ny norks aupair, så de ska bli kul. Riktigt tråkigt att hon snart lämnar (i maj, men tiden går fort, de kan jag lova er), trivs så bra med Marte. Men kul att det kommer en ny norsk aupair, så jag vi fortsätta ha playdates och jag kan snacka svenska och utöka min norska.


Nej sorry guys, detta är allt för idag. Nu ska jag ta piller, allergimediciner, smörja in mina torra händer, ta på vicks blå under näsan så jag kan andas i natt.


God Onsdag på er hemma i Sverige och God natt Tisdag i Washington.

 


2 MÅNADER I USA

Svar på kommentarer..

Petra

Hej hjärtat mitt !
Det låter hur bra som helst, tur det fixade sig med toaletten med, haha !
ska ha utvecklingsamtal imrgon halv 11, sen efter det är jag hemma, så kan prata lite då på lunchen, när pojkarna sover :)
Det du hittar är så fiinnnt, jag längtar !
Gud , det är otroligt så saknad du är syster, aldrig saknat dig så !

 

Petra du är det bästa som finns, jag kan inte beskriva det med ord. Men jag tänker på dig varje dag som går. Jag vill så himla gärna ha dig här hos mig! Och ja som vi ska shoppa här! Herrejävlar! Vi är shoppinggalna om några, du mamma och jag! <3

 

Keith

Vilken tjej ! Haha du är ju bara bäst, nu har du förgyllt min kväll haha!!! Saknar alla dina galna upptåg :( Men nu har du varit där i snart två månader... Då närmar det sig en flytt hem ;) Can't wait ! :D

 

AMEEEENNN ÅHHHH ÄR DU INTE BÄST SÅ SÄG HJÄRTAT! Blir så glad när du skriver, älskar dina kommentarer, you make me laugh! Thanks <3

 

Stopp i avloppet?? Söt är du ...i dina gummistövlar. Vilken tur att du inte behövde de egentligen. För du lyckades jujujuju :)
Ja jisses vad tiden går. Njut som attan av varje dag, för det är de som är LIVET. Blev helt tårögd av dina underbara VÅR-bilder som du tagit. Att Rhododendronbuskarna blommar redan...vackert, vackert! Får väl drömma vidare...hoppet är det sista som överger en.
Kram på dig/
Ninni

Ninni, åhh dina kommentarer värmer alltid lite extra. Hörde om rensningen på vinden och att Johan ville försöka rädda sina soldater och leksaker från USA hehe. Rensas kan det aldrig göras för mycket av! Ja vädret är fint här, solen skiner (inte alltid men ofta) och, blommorna blommar och det är milda temperaturer.

KRAM PÅ DIG MED!


Jag började klockan 8.30 imorse. 15 minuter innan jag börjar ringer Camilla Fridholm upp på skype. Så himla kul, så jag fick pratar lite snabbt med henne och Anton. GULLUNGEN SJÄLV! Så stor han har blivit, herregud. Vad mycket jag missar i Sverige, och snart får Camilla en bebis till. Tur vi har skype så jag kan följa Anton och det nya tillskottet!

 
Clownen ANTON i högsta person! <3


Jag jobbade fram till vid 1, och under pojkarnas ”nap” skypade jag med Petra sen Mammsibamsi. Alltid lika mysigt! Det är Malmö Mässan /Hem och Villa Mässan nu i slutet av veckan. Och ni som känner mig vet att jag alltid är given där! Jag hjälper alltid mammas företag (där lät det nästan som du äger det mamma, men du ”rule there” (styr) där i alla fall). Men nu är det väl dags för lillsyrran att ta över, så Petra ska hoppa in och vara en extra hjälpande hand. Petra du läser ju företagsekonomi och om försäljning så det passar dig ju toppen att stå i en monter och sälja fönster! Go for it, jag hejar på dig från USA.   

 

Så i eftermiddags fastnade jag framför datorn, i mitt nya Picasa taggas alla ansikten på alla mina bilder på hela datorn (vilket är sjukt många bilder och personer). Sen får jag sitta och namna och dra in de i rätt mappar (vilket tar tid med ca 10.000 bilder och tänk så många personer det är på varje bild)!

 

Sen ringde jag upp Keithan och snackade med honom ett tag, alltid lika trevligt!


Sprang sen ner och hjälpte Katie med pojkarna lite snabbt. Fräschade till mig för vi skulle till Katies föräldrar och fira Katie i förskott.

Katie tog pojkarna i barnvagnen dit (ca 3 km) så körde jag bilen dit så vi kunde köra hem sen ikväll.


VI fick riktigt god mat, kött/ liknande kalops med en speciell sorts pasta, fruktsallad, gröna bönor (hericoverts) följt med chokladtårta och glass! Mumma på det!

 

Väl hemma vid 19.00 kastade jag på mig myskläderna och intog min favvo plats i sängen, puffa till kuddarna och la datorn på plats i knäet!

 

Imorgon är det tvättdag och på onsdag ska jag köra med pojkarna till Marte och ha playdate! Det ska bli riktigt kul.       

 

Det känns som det är mycket pollen i luften! Usch och fy och blääää på det, mina ögon har kliat i 2 veckor nu, rinner och näsan är inte 100 frisk heller. Det är det värsta med att inte ha vinter utan VÅR. Men jag ska inte laga har hellre vår och ser ut som en uppsvullen version av Malin Persson och har svårt att sova. Bara jag får värme, sol och får se de fina blommorna blomma! Allt för våren, eller?! HAHA

 

Idag är det den 1 Mars, kan inte riktigt fatta det. Shit vad tiden går. Idag har jag varit hemifrån exakt 2 månader, ganska otroligt ändå.

 

Nej ha det bäst där hemma, nu ska jag krypa till kojs, skepp och hojs.

 


GRATTIS!!


Idag fyller världens bästa konståkningsprinsessa år enligt mig är det hela 13 år. (Hoppas jag inte gissar fel nu, men tror der är 13 vännen) Ellinor, hoppas du får en toppendag och att du får en massa paketer du önskar dig. Kram på dig gumman.


Snart, snart 2 månader i USA (imorgon)

Vilken underbar helg och söndag.


Yassibassi och jag vaknade vid 9-9.30 (Yasse segade sig lite). Så skypade vi/jag med Mamma, Maria (Lena) och Petra. Sen när jag ska gå på toaletten inser jag att det är STOPP I TOALETTEN! KUL tänker jag, riktigt mysigt, trevligt och kul.  


Så det var bara till att gå ner och hämta ”sugaren” (vaskrensaren/toalettrensaren) i garaget. Där möter jag Joel och Katie. Jag berättar då hur det hela ligger till och Katie säger direkt:

-Malin du vet att du inte kan slänga bindor och tamponger i toalettstolen!

Då svarar jag: Ja det är klart, men jag går på p-piller och har inte haft mens sen jag kom hit så det är ingen risk.


Hur man använder en vaskrensare (sugare)! Se följande..

1.  Ta på dig gummistövlar, otåliga kläder, helst regnställ (kan bli lite blött och ofräscht).

2.  Töm badrummet på mattor, gamla trosor och strumpor, handdukar och tylikt.

3.  Förbered dig mentalt! Gå igenom hela proceduren i huvudet innan du börjar.

4.  Spola, hugg i och börja JOBBA, kämpa och suga!

5.  Du ser hur vattnet börjar rinna tillbaka, då har du lyckats, stort GRATTIS. Har du fått användning av dina regnkläder, stövlar osv så har du inte lyckats lika bra. Då får du istället skrubba badrummet och spraya minst 1 flaska lucktegott.

6. Spola en gång till för säkerhetsskull så att allt verkligen funkar som det ska igen.    


Se och lär:

Från Random


Vid eventuella frågor är det bara att kontakta mig på
[email protected] eller här på bloggen via en kommentar!

När vi hade lekt färdigt som rörmockare/avloppssugare så gick vi ner och åt frulle, gjorde oss i ordning och begav oss först till Michael’s i Everett så jag köpte tygfärg sen vidare till Alderwood Mall (igen, ja jag vet)

Vädret var underbart, solen sken, inne i bilen kokade vi, musiken var bra och fram gled vi. Jag kände mig LYCKLIG!


Här ovan är vi på Michael's, Ruby's. Milkshaken får man i ett glas + att man får typ lika mycket till i en plåtburk som jag älskar! Så mycket av det goda! :) Det är mumma!


På köpcentret fick jag köpt ett skärp/bälte på Forever 21 för 3.50$ + en svart tröja med spets detaljer för 22.90$. Sen köpte jag en t-shirt på American Outfitters för 15$. Så det blev inte så mycket shoppat idag som vi hoppats på, jag hade velat ha i alla fall två tröjor till, är i behov av det. Men får bli nästa helgs projekt (om jag kan klämma in det med)! Vi åt på Ruby’s som jag älskar! SÅ 1980-TALET OCH GREASE!



Här ser ni biografen vi var på igår, och den största, bästa här i närheten.



Det blev cheeseburgare, pommes och chokladmilkshake. Chokladmilkshaken fick vi gratis eftersom de glömde göra den och ge mig så jag fick fråga var den tog vägen så de bjöd på den. INTE MIG EMOT! 


Yasse kände inte sig så bra, hon fick lite lätt migrän och mådde piss ås vi körde hem och sen körde hon vidare hem till sig i Gig.


Då sms:ade jag till Tyler och sa att jag nu kunde träffa honom lite. Så han kom och hämtade mig klockan 16.00. Vi åkte till Jamba Juice (MITT ABSOLUTA FAVVO STÄLLE), de har en massa olika smoothies, pressade juicer, shakes, glass osv.  Där var Tyler också stammis, så han behövde inte ens säga vad han ville ha de visste de redan! SICK! Han bjöd mig på min, tack tack sa jag bara.


Sen nämnde jag att jag inte hade varit på Target sen jag flyttade hit men jag har ju varit på ett Target innan. Så då insisterade han på att vi skulle gå in och kolla. Han frågade om jag behövde något speciellt och ja sa strumpor. För det hade jag tänkt köpa länge men inte gjort haha. Då säger han att han ska köpa ett par stycken strumpor till mig, då säger jag ABSOLUT INTE ATT DU SKA. Då drar han mig dit och tvingar i princip mig att välja strumpor som han betalar, 4 dollar (30kr). HAHAH MEN BARA EN ROLIG SAK LIKSOM!


Efter det körde vi hem till mig och hämtade min pinkod så jag kunde aktivera mitt bankkort och så visade an mig hur jag satte in pengar. Skönt att få det fixat.


Sen hade jag nämnt något om Swedish Fish, sådana lösvikts godis fiskar. De kan man nämligen köpa här i alla möjliga affärer. Om man tänker efter är det faktiskt ganska sjukt och roligt. Jag menar lilla Sverige och så kan man köpa Ett Svenskt Godis i USA! Så Tyler insisterade på att köpa mig en påse Svenska Fiskar, haha.


Tack Tyler för en rolig eftermiddag! Nu har jag ytterligare en amerikansk vän, jag har Amanda i San Diego och nu Tyler. Tyler är min lokala guide, han ska ta mig till Seattle Space Needle och lite annat spännande om 2 helger (kan inte denna kommande helgen för jag är helt fullbokad redan). 

 


Så imorgon börjar jag klockan 8.30, så vi får se hur min dag artar sig. Men vet i alla fall att på kvällen ska vi fira Katie över hos hennes föräldrar med lite släktingar. Hon fyller år nu den 7 Mars, men då är inte hennes föräldrar hemma (de är då i KALIFORNIA, kul för dem ju). Så det ska bli gott och trevligt!


På tisdag är det dags för Spanska igen, ska bli kul att träffa Jasmin, men jag saknar absolut inte lektionerna!


Ska även försöka ringa Marte imorgon och fråga om vi kan ha playdate nu i veckan, 1 eller 2 dagar.


Till helgen ska jag försöka hinna med att träffa Jasmin, Yasmine, Angelica och jobba ett par tillar på söndag kväll. Det är Katies födelsedag så Katie och Joel ska ut och äta på tu man hand för en gång skull.


TÄVLINGEN!   

Herregud vänner, ni är ju helt otroligt duktiga. Sådan koll ni har på pojkarna Yates. Här har jag gått runt och trott att ni inte sett någon skillnad på dem, men se så fel jag hade. Och eftersom ni alla hade rätt, de som nu gissade/visste svaren. Alla ni som medverkade i tävlingen hade alla rätt (ni vet själva vem ni är). Vinsten är:

NI ÄR VÄLKOMMNA TILL USA, EVERETT OCH TA EN FIKA MED MIG OCH TRÄFFA POJKARNA LIVE! Bra va, guuud vilken vinst!   


Nej här kommer lite bilder och så ska jag palla mig in på toaletten och fixa mig inför sängen. Imorgon är en annan dag som är värd att vakna upp till (så utvilad man bara kan).

 

Ha det bäst där hemma och vet ni vad?!!

Imorgon är det MARS MÅNAD, JAG MENAR VAR TAR TIDEN VÄGEN!?

Jag hinner i alla fall inte ikapp, jag hoppas att ni gör det där hemma, eller var ni är i stora vida världen.

Imorgon har jag varit hemifrån i exakt 2 månader, jag har varit hos min amerikanska familj i 7 veckor och 2 dagar idag.

Jag önska alla en bra start på en ny orörd vecka, men så mycket möjligheter. Ta han om er!  


RSS 2.0