Full show i bakverkstaden idag igen

Såg på mitt kök på tv4 morgon härom dagen. De gjorde chokladmuffins med topping. Så idag efterom jag hade alla ingredienser (utom philadelphiaost, men skulle ändå till affären så då kunde jag lika gärna köpa det) blev det chokladmuffins med min egen påhittade frosting. Eller ljuger lite där, jag hittade inte på grundreceptet, philadelphiaost och vaniljsocker.. sen får man smaksätta med vad man vill. Jag valde apelsin, så blev rivet apelsinskal, pressad apelsin saft och lite saftkött.
 
Muffinsarna blev lite så halvkladdiga (godast så om jag får säga mitt), så de blev en håla i mitten, så den fick bli fylld med apelsinfrosting och lite mandelkross plus strött kakao. Jag blev minsann ganska nöjd, de ser ganska goda ut om jag får säga det själv. Får se om jag smakar en ikväll eller kanske väntar tills imorgon.
 
Ganska mätt idag på sötsaker... men det är ju i och för sig just nu. Kanske inte om 1 timme ;) who knows.
 
När jag stod och bakade lyssnade jag även på julmusik. Mysigt! Så tittade jag ut genom fönstret och såg att det snöade. Var dock skåneland snö, så inga stora flingor sådär sista dagen i november.
Men var ändå ganska härligt här i inne i den varma bakverkstaden! Glad att jag varit ute vad jag skulle idag!
 
Nu ska jag hålla kväll. Andreas steg precis inom dörren. Maten ska värmas sen igår och sen intas nog en säker plats i soffan resten av kvällen!
 
Imorgon den 1:e December! Tiden bara rusar...

Fredag, efterlängtade fredag

Varit full rulle sen klockan ringde imorse. Upp vid 08.00, slog in två paket som mamma ska lämna på mitt jobb nästa vecka igen, fixade lite här hemma och stack sen till statoil och handlade bullar. Hem till Anna på go´ frukost. Vidare till Mc Donalds för att möta mamma och Jonny för en cheeseburgare (bara för det är min favvis) och en lite glass, konstigt att man BARA SKA HA, fast man är mätt. Men som sagt efter Knatte är ute då ska de minsann inte vräkas in en massa skit, såklart till jul och så men sen efter jul/nyår är det hårda pix!
 
Hann med att handla på ICA i stan innan parkeringen gick ut. Skönt! Då sparade jag mig en körning till ICA Maxi.
 
Känner mig helt slut, mätt och slö. Skulle lätt kunna somna i soffan. Men nope, det är jag för envis för. Ska nog baka muffins istället ;)
 
Måste ju dela med mig av en händelse till. Igår fick jag gå på hemma spa. Andreas fixade med mina fötter. Fotbad, scrubbing och insmorning! Verkligen lyx på mina svullna stackars fötter.
Och eftersom vii nte har en balja så får vi låna Knattes balja! Funkar toppen ;)
 
Känns lite så konstigt att inte boka upp så mycket. Svårt att planera liksom. Folk frågar: Vad händer till helgen. Jag svarar, hmm typ inget bestämt. Vilket är j'vligt skönt samtidigt som det är klart mysigt att göra lite. Men de senaste två helgerna har det knappt varit något planerat och ändå så har det varit fullt ös när helgen väl börjat. Och ganska skönt att ta det lite lugnt, ta dagarna som de kommer. Det kommer vara fullt ös när bebisen bestämmer sig för att titta ut. Det är julskyltning på söndag, så då får man väl traska ner till stan en liten sväng. Annars ska jag kanske bara julpynta lite. Och fixa lite smått hemma.
 
Nej nu kallar muffinsarna, ska bli chokladmuffinsar med apelsinfrosting!!! LITE JULIGT IAF ;)

Härliga kalla torsdag

Såhär i söder blåser det ju alltd så himla mycket. jäkla synd tycker jag haha. men så är det och det får jag fortsätta leva med.
Pappa kom vid halv 12 med Gizmo, så vi tog en tur på 45 minuter. Skönt men så in i hundan kallt. Mina ben, armar och korsryggen var alldeles för kalla. Tog lite tid att få upp värmen, tog på några extra lager med kläder, gjorde lite varm choklad (riktigt varm choklad på spisen med kakao). Men såklart brände jag mig på tungen IGEN. Så den är helt skinflådd nu. TOPPEN!
 
Regel 1. Stoppa aldrig in ett smakprov av knäcksmet som precis tagits ifrån spisen!
Regel 2. Häll inte i dig (inte ens den minsta mängd) chokladmjölk som också precis tagits ifrån spisen!
Detta resulterar i en förstörd tunga!!
 
Dumma är man, men man kan inte alltid ha tur heller. Jag trodde såklart att det hade svalnat lite mer än vad det hade.
 
idag har jag bara myst runt. Kollat bloggar, lite tv (nyhetsmorgon, då det är det ända som går på tv) tvättar handdukar (mest pga att Katt kl 00.30 spydde ner vår ena fåtölj och vi fick torka med handdukar), tömt diskmaskinen, var ute med pappa som sagt på en tur, kollat genom reklamen och snart ska jag ta tag i mig och tvätta av mig lite, platta till håret och börja ställa fram lite till kvällens middag.
 
Blir thaicurrykyckling med kokosmjölk, wokgrönsaker och ris.
Katt ville verkligen in i diskmaskinen tidigare idag ;) Knas katt.
 
 

Turkiskpeppar knäck!

Lyckades även denna gång med mina knäck. Nu har denna tjej lärt sig hur man gör knäck. Men blev bara en halv sats.
 
Nu är alla infrysta och väntar på att bli bjudna på. Nu finns här lite att bjuda på när folk kommer över (om jag nu inte råkar få i mig allihopa innan dess) hehe..
 
 
Har varit så himla produktiv idag. Känner mig duktig. Hunnit med mycket. Blev som sagt en lunch med mamma och hennes arbetskamrat tjocke Jonny på kinarestaurang. Väl hemma blev knäcken lagade och jag dammtorkade resten som jag inte hann med innnan lunchen. Pysslade sedan ihop denna julkula till Andreas på vårt katt, Katt. Efter en timmes slitande och lite små mindre trevliga ord blev jag äntligen nöjd. Den ska hänga i julgranen i år :)
 
Lagade sedan pizza (som blev riktigt god minsann) lök, vitlökssallami, kalkonstrimlor, champinjoner och ost! Med lite creme fraice/chili7vitlöks sås (ja mkt vitlök!!!) med sallad. Nu är vi supermätta. Snart är det dags för walkingskorna att åka på så vi kan ut och röra på benen. Sen ska jag ta en lång varm dusch ! :)
 
Just det, tvättade lakanen och har renbääddat sängen med. Ska bli så mysigt att krypa ner om några timmar. Luktar så gott!
 
Nej vi hörs imorgon :)

V. 40 (39+1)

Såhär ser jag ut idag då ja. Tog lite extra bilder idag då det snart är slut med sådana härade bilder. Så man kan minnas hur man såg ut :) 5 DAGAR KVAR TILLS SATT DATUM.
 
Nedräkningen pågår för fullt :) Fast man inte vet vilken dag man egentligen räknar till.....
 
Så antar att bilden till höger är i princip så stor jag kommer bli. Såklart beroende på om man går över 2 veckor.. Då kanske jag bara sväller upp som en ballong och inte magen ... Återstår att se..
 
 

Julfint med blommor och grönt

Blev så himla frustrerad igår när jag skulle sova. Har ont längs med högersidan av ryggraden i en lång (jävla) muskel. Den stramar, ömmar, strålar och USCH. Det är inte bekvämt, och inget man kan göra nu när jag är (hög)gravid. Så det är bara att vänta ut tiden och sen få den masserad och omhändertagen. Men är så himla smörtsamt och störigt. Känningarna kommer när jag suttit för länge. Ligga är det bästa, då känns det ALDRIG. Tills igår kväll, lägger mig och det släpper inte. Snacka om att det gick denna gravida kvinna rejält på nerverna. Tappade humöret. ORKA, jag ville bara sova, hur jag än låg så stramade det och var obekvämt. Benen värkte och glaset vatten jag drack innan sängdags ville bara komma upp då magmunnen fortfarande inte är bättre ! KUL ;) Det här med graviditet är KUL, hahahha. Inte alltid tyvärr..
 
Tur det inte är flera månader kvar nu! Inte alltid en dans på rosor precis. Somnade tillsist i alla fall. Sen att man vaknade 3 timmar sedan, låg vaken i 1 timme. Sov sen 3 timmar till innan Andreas gick upp, var sen vaken 1 timme till och somnade sedan om cirka 2 timmar till. Så ser det ut, varje natt.. Men jag klagar inte, är inte trött på dagarna precis, eller jo där ljög jag. Men inte så trött så jag behöver sova i alla fall :)
 
Mamma hade varit och lämnat lite saker till mig i min cykelkorg imorse. Tre superfina hyacinter som hon satt mossa med silvertråd runt roten. Riktigt tjusiga. Satt dem på ett fat och ska nog dekorera fatet lite sen med, Snö, kanelstänger, nötter kanske.. Får se.
 
Igår hade vi Birgit och Bertil över, (mammas moster och morbror, men de är som min mormor och morfar). Fick en jättefin liten söt grupp med blommor. Också lite julinspirerad.
Så nu ser vårt köks/matbord ut såhär:
Ganska dekorativt om jag får säga det själv. (OCH JAAAA, jag har fuskat och tände första ljuset i adventsljusstaken igår, men vi behövde extra ljus vid middagen! Så det var OK, haha)
 
Ska snart börja dammtorka, så det är ur världen. BLÄ, vad det är tråkigt. Ska göra mig lite i ordning. Ska ut till mammas jobb en sväng sedan, eller om vi skulle luncha.. Inget riktigt bestämt än. Så jag får ju var lite i ordning. Sen köpte mamma en sak på panduro hobby igår till mig som jag ska pyssla lite smått med. hemligt än så länge till bild kommer :)
 
Nu är jag så varm att mina fingrars storlek har fördubblats haha, skönt. Ska koppla min julmusik på datorn till högtalarna och starta dagen!

Knäck och matverkstad

Så fick gjort det mesta på min lista. Gjorde supergoda knäck med mandel och flingesalt. De hårdnade och jag blev riktigt glad. Andra gången i mitt liv jag gjorde knäck och dessa blev lyckade. Så nu vet jag hur man gör tills nästa gång. Jag skippade dammtorkningen idag, den får vänta tills imorgon. Men gjorde klar köttfärssåsen imorse, så det är bara att värma upp och koka spagettin. Snart kommer Birgit och Bertil på kakor och när Andreas kommer hem vankas det middag. Ska snart slänga på mig lite smink och platta till håret lite. 
 
imorse fick ytterligare ett par från föräldragruppen sin bebis, flicka. Så nu är det bara vi och ett par till kvar. Jag känner mer idag än innan. Har svårare att vända mig i sängen och resa mig upp ur sängen. Känner att tungt tryck neråt, i bäckenet. Har känt mig konstig i magen och det känns annorlunda. Närmar sig, har lite små värkar i ryggslutet. Så spännande att se när det sätter igång. 
 
har också källsorterat, plockat undan. Lagade lunch till mig själv, blev vårrullar med pommes ;) gott. 
imorgon är det dags att powerwalka och dammtorka som sagt. allt för att bebisen också ska komma så snart som möjligt. Och den är det bra för mig att promenera med ju ;)

Frukost? Börja dagen?

Nej om man skulle dra sig upp ur sängen för frukost kanske? Och såklart ett toalettbesök (har varit kissig länge, det är jag i princip ALLTID) ska bli kul sen när bebisen är ute när man kan hålla sig mer än 1,5 timme ;)

Idag består dagen av lite känningar i benen efter gårdagens gravid-powerwalk, mina knä och benhinnor gillar inte att jag väger nästan 20kilo extra;) så idag får de vila. Men imorgon är det dags igen. Nu ska bebisen powerwalkas ut!
Så idag får det bli dammtorkning, förbereda middagen för ikv. För Birgit och Bertil kommer vid 15:00 på fika, sen ska jag laga spagetti och köttfärssås till oss plus Andreas till middag. Så tänkte förbereda ingredienserna så det bara är att slänga ihop allt och steka på.

Och eftersom mina knäck aldrig blev stela (knasigt) så tänkte jag göra ett myt tappert försök idag.

Ha en bra tisdag. Själv är jag nu gravid i sista veckan. Så om någon frågar
-Vilken vecka är du i? Då är mitt svar:
I vecka 40!!

Det är Najs!


2,5% kvar (typ)

Ja enligt vad som blivit framkalkulerat så ska vi ha Knatte hos oss om exakt 7 dagar, 1 vecka! Men det är inte ens en garanti på 2%... Vad är det, 5-8% av bebisar som föds på utsatt datum. De andra föds oftast 1-2 veckor innan eller utsatt datum. Så vi får snällt kanske vänta 3 hela veckor till. Men jag hoppas såklart att jag max går över 1 vecka. Men ja, det gör väl alla. Det är inte lika kul nu mer. När det är då nära men ändå så långt bort.
Lite kul ändå, jag planerar alltid ALLT i förväg, älskar att planera och fixa. Men här är det bara att vänta, denna väntan :) är ändå lite kul att man inte kan göra något precis. Det är verkligen bebisen som själv säger till när han/hon är redo. Och vi vill ju såklart inte att Knatte ska komma ut om han/hon inte är redo.

Fast enligt all statistik som finns så har han/hon varit "färdig" i 1-2veckor nu :) men kanske inte redo, är väl en skillnad på det. Redo och färdig. Färdig utvecklad men inte redo för att möta världen än.

Så vi väntar med spänning på att smärtan ska starta , eller vattnet ska gå, eller på andra vis visa att han/hon är redo.


Ut och gå?

Sitter och funderar på om jag skulle klätt på mig (försökt hitta något som passar och som blir varmt nog) och traska ut på en promenad..

Sen står laga jacka på schemat, åka och handla lite smått på maxi. Annars har dagen inte så mycket mer att erbjuda, inget som är planerat i alla fall.

Får hitta på något att pilla med här hemma. Vilket inte är så svårt ;) ska även duscha idag, och ja det tar ju längre tid än vad det brukar göra. Inte lika smidigt att duscha en flodhäst och skrapa duschväggarna med en mage som är i vägen. Sen ska man föna håret, smörja in denna smärta kropp och platta håret. Sen är man helt dyngsur av svett igen pga allt böjande, all värme och ansträngning man fått lägga ner. Så man borde duscha igen;) så ser mina duschrutiner ut! KUL ....

Längtar till vi ska köpa gran och dekorera den !!!


Till Cattis på förändringen

Så stora bordet flyttat och en myshörna skapad, ska nog ja andra pallar sedan. Får se, men pinpallarna från Ikea duger bra sålänge. Sen ska vi ha några modernare färgglada tavlor på väggen bakom se äldre emmafåtöljerna :) blir nog bra så småningom . Mkt bättre möblerat, känns bättre.


Emil och Maria

Hemkomna efter en väldigt trevlig eftermiddag hos Emil och Maria. De hade skapar riktig julstämning med julmusik, tända ljus, lite äpple och höst dekorationer. Alla kakor vad julinspirerat (vilket passade utmärkt då jag redan var i julstämning idag med pynt och allt), vi fick vanilj/saffransbullekaka, pepparkakor, polkagriskäppar, polkagrisbiscotti, clementiner, pepparkak/lingoncheesecake plus julmust och saft. Allt var toppen gott :)

Tyvärr har jag inga bilder, det är lite dåligt. Det måste jag verkligen säga.

Nu sitter i och väntar på vår hjortstek i ugnen, blir svamprisotton sen igår till. Jag är hungrig men måste hålla mig 50min till. Men svälter nog inte;) har ett kilo eller två extra att ta av (minst).

Sen är det Solsidan ikv.

Började skypa med Cattis men var så dålig täckning så vi såg varandra lite och uppfattade några ord. Sen fick det bli lite chatt istället. Längtar tills hon kommer hem nu :) då är det babymys på schemat !!

En gammal bild på mig och Catrin.


Fler bilder


JUL i stugan

Har fått Andreas till att plocka ner alla julpynt. Går igenom allt, så himla mysigt. Längtar ännu mer till Knatte och jul nu. Ska fixa adventsljusen, 4 block ljus och silvrigt.. Blir bild på den sen med :) men inte påbörjad än. Så ska adventsstjärnorna och stakarna fram så de kan sättas upp nu i veckan (eller ja till helgen om jag kan hållning mig så längre).
Nej nu är pausen slut och jag ska dyka ner i pyntet igen. Kanske ska ta en eller två pepparkakor med mig som sällskap, inte alls fel faktiskt ;)
Och måste ju också nämna hur förbaskat god risotton blev som jag gjorde igår. Hög klass på den säger jag bara! Fy för! Smaskens..

Idag blev vi också bjudna på fika hos Maria och Emil, ska bli kul att de hur deras lägenhet artat sig sen sist. Har hänt mer enligt bilder så ska bli kul att se hur fint det blivit.

Ha en mysig söndag. Så kommer det en bild på adventsljusen sen;)

Tack för kommentaren Johanna :) sitter vid telefonen så kan inte svara på kommentaren så. Så gör det här :) ja snart snart är det dags. Känns som han/hon aldrig kommer titta ut, men för varje dag som går så vet man ändå att det är en dag närmre. Och eran Lilly är då himla söt. Vi får de om i själv får en Lilly. Det är också vårt namn som står högt på toppen.


1års kalas avklarat

Då var fikan i stan avklarad med släkten mycket trevligt :)
Vi har fått vara på ett 1års kalas, mysigt och allt var fint i rosa och lila. Alice fick en massa fina paket och vi blev höga på socker!

In om maxi på vägen hem för snabb komplettering till kvällens middag. Blir hemmagjord svamprisotto med stekt fläskfilé (eller kanske grillad). Syrran och Sebbe kommer hit och joinar oss maten och stannar för en snackekväll.

Imorgon ska det julpyntas ;) det ser jag fram emot!


Trötter/yr

Alltså igårkväll, jag har helt tappad. Vet inte var jag lämnat mitt huvud. Ja mins kolor blev aldrig kolor, de blev knäck istället. Stelnade ju aldrig, skumt.. Så jag du fick roa mig (vilket j@#%la jobb) med att fylla 104st knäckformar och sätta några i frysen, så ska jag fylla på med de som är i kallförrådet idag. OM nu de i frysen har stelnat, håller tummarna för det.

Så kom pappa på middag vid halv 6. Dags att ta ut vitlöksbagetterna, då har det droppat lite på undre delen i ugnen. Så det ryker som värsta branden och brandlarmet startat sin underbara siren. Andreas får tyst på det och vi äter. Kaffe dags, jag ska värma några nutellagrottor i micran, kastar in dem med aluminiumformar och jag ser hur det slår gnistor och blixtrar. Jag springer fram (så snabbt denna 18kilo extra tunga mossa nu kan springa) stänger av den. Tar ut formarna och försöker igen ;) mkt bättre.
Ska göra en andra kopp kaffe till Andreas och pappa. Fattar inte varför det är så lite i Andreas kopp. Trycker flera gånger på knappen och den börjar spraka och pusta. Inser då att VATTNET är slut, den går på torr! Stänger snabbt av apparaten, fyller på vatten och gör ett nytt tappert försök. Lyckas :)

Vilken kväll. Allt detta på 1 1/2 timme. Yr mamma to be. Herregud säger jag bara. Där höll vi på att behövs köpa ny mikro, kaffemaskin och nya öron till oss och pappa plus Katt. Han var livrädd vid brand/rök övningen.

Nu till något helt annat. Frukost! Så man kan lägga på sig ett kilo till, varför inte liksom;)


Fredag, trötte dag

Sovit (om man ens kan kalla det sovit) riktigt dåligt i natt. Vaknade varje timme av en halsbränna som inte var att leka med, tillsist gav jag med mig för en losec (varför gjorde jag inte det tidigare liksom). Sen tog det såklart 1-2 timmar innan halsen kändes bättre. Och när jag vaknade imorse var jag fortfarande öm och sårig i halsen, vilket jag hade känningar av hela förmiddagen. Vad har jag nu lärt mig av detta?! JO, ta en pilla i tid!! Varit vaken 1gång i timmen från 22:30-05:30.

Drog mig upp vid halv 9. Åt lite müsli. Ringde en massa behövliga samtal. Bland annat till försäkringskassan, facket och securitas direct. Allt löst som behövde lösas. Tog mig till maxi, handlade lite smått inför helgen, spelade på hästar (något mamma införskaffat som syrran och hennes kille, mamma och hennes sambo plus Andreas och jag turas om varannan lördag) och pantade flaskor. Jag slängde också ihop lite mjuka kolor som står på kylning innan jag ska försöka mig på att skära massan i bitar. Återstår att se hur det kommer gå ;) jag la till en liten extra ingrediens flingsalt, smeten smakade gottis ;)

Andreas sov inte alls bra inatt heller, och fick larm på bygget så larm centralen ringde kl 02:55. Sen ringde de igen 03:20, då hittade väktaren inte till bygget?? Han var het off, så då fick han ringa upp Andreas 03:30 och bli guidad till bygget. AMEN HALLÅ!!!! Sjukt ju.
Så Andreas kommer kanske hem lite tidigare och ska vila. Sen kommer pappa vid halv 6 på "left over" korvstroganoff och kaffe.

Blir inget speciellt, sen ska jag och Andreas hålla helg och kväll. Hitta sängen tidigt!
Imorgon ska vi på fika nere i stan, på 1års kalas och sen tänkte jag charma Andreas att ta ner julsakerna från vinden. Så jag kan förbereda inför första advent nästa helg :) MYS! Längtar så.

Trevlig helg alla!

Och by the way, mitt citygross kort kom efter över 1år!!! Men det kom iaf;) så nu kunde ja slänga mitt provisoriska..


Torsdag helt enkelt

Satt klockan på 7:30 imorse. Fixade frukost och plockade undan lite. Så kom Monica vid halv 9 och vi hade två trevliga timmar med snack om allt mellan himmel och jord. Åt även en kanel/mandel snäcka :)

När Monica gått stod dammsugning och en dusch på schemat. Sen blev det lite ändringar i planerna. Lisa skulle komma på middag ikväll, men hennes kille hade fått maginfluensa. Jag bryr mig inte så mycket om sånt annars. Men eftersom förlossningen kan sätta igång när som helst och den bryr sig inte om jag har en maginfluensa bakterie. Så känns det lite dumt att chansa..

Jag lagade korvstroganoff och ris till lunch. För mamma frågade om jag ville följa med henne och syster till emporia. Äta och strosa runt lite. Mysigt!
Nu finns där mat till Andreas som han kan värma och mat till några dagar till ;)
Kan frysa in annars ju!

Nu kom syster hit i väntan på att mamma ska sluta jobb. Så jag ska vara lite social. Och kanske sminka mig ;)


Gravid vecka 39 (38+1)

Idag är jag gravid i vecka 39, 12 dagar kvar till BF (barnafödande). Lite bilder från idag.


Snutten.se

Äntligen har jag fått mina snuttar :) har fått jättebra respons av de på snutten.se. Riktigt bra service, snabba svar och de skickade mig nya snuttisar för posten fibblat bort de första paketet de skickade. Igår skickades detta paketet och kom till mig idag. Snabbt då eller :)
I ett paket ingår 3små snuttar (storlek som tvättlappar) och 3större ..

Nöjd med mitt köp! Tror de kommer vara mycket användbara


Ännu en härlig dag, med tråkväder

Sovit ganska gott inatt, vaknade tyvärr av en riktigt obehaglig halsbränna flera gånger. Så fick sluta kämpa emot och fick ta mig en losec. Sen blev det lite bättre, och högläge på huvudet med såklart.

Åt frukost, tömt diskmaskinen, tvättar sängkläder (naaajs med torktumlare, makes it so much easier), gått igenom ni garderob och lagt in lite saker på loppis på Facebook. Synd med vissa saker som bara hänger och skräpar. Bättre någon annan kan ha glädje för det.
Ringde och pratade med försäkringskassan, fick svar på en massa frågor angående Föräldrapenning/mammaledighet. Riktigt trevlig kvinna jag fick prata med. Fick lite tips :)
Andra tips får jag få av alla våra söta vänner som är hemma med sina änglar :) för det är minsann ett hav fullt med olika sätt att göra, ändra. Men så är det ju alltid med nya saker man står inför. Om någon månad kommer jag nog vara superinsatt, värsta proffset! Kan ju hoppas iaf ;)

Längtar efter lunch, vilket är alldeles snart. Så ska jag värma pannkakor med sylt. I like!!!
Ska duscha och göra mig lite i ordning med. För som sagt kommer det ju n larmkille vid 13, och tyvärr ska jan vara här i 2 hela timmar :/ lång tid. Jag får underhålla mig själv med att förbereda maten inför ikväll kanske.. Bakpotatis. Andreas ska ja baconröra jag älskar bakpotatis med creme fraîche, räkor, fiskägg, rödlök salt och peppar. GOTT, kan man mer än älska mat;)

Nej nu ska jag duscha sen är det pannkaks dags!
Trevlig onsdag allihopa!


Frisören- CHECK

Renbäddat sängen, tvättat handdukar, hade det mycket trevligt hos Ingrid och Bengt. Fick god lunch, lax med hollandaisesås och potatis, sen chokladmousse till dessert. Snacka om att man var mätt efteråt.

Sen fick jag äntligen komma till Emelie så hon fick fixat mitt hår. Soooom jag längtat, som ni alla redan vet som läser bloggen haha. Ett jävla tjatande Malin ;) Emelie började kapa av en massa hår, la två lager/skikt med färg, mörkare under och ett lager med mitt egna hår (la bara lite glans i det) och en lite ljusare brun på toppen. Så tre lager av olika färger :)

Blev riktigt nöjd. Skönt med kortare och framför allt TUNNARE. Så lättare och skönare att ta hand om och vårda.
Kul med lite förändring, eller ja blev ju ändå ganska stor kanske . Ljushårig och längre till kort och brunt :)

Lagade en massa pannkakor när jag kom hem. Blev riktigt mumsiga.

Fick sen sålt en jacka idag. Försöker bli av med lite kläder och annat. Man har ju en massa skit. Alldeles för mycket jackor och skor. Så la ut några jackor som inte riktigt sitter så skönt på mig. Fast tog emot, älskar två av dem. Men sitter de inte bekvämt så skräpar dem bara i garderoben ändå. Så man kan ju samla in lite pengar istället .. Inte fel det heller...

Nu myser vi framför tv:n och knatte är välkommen NU!


Snutten

Jag beställde för jättemånga dagar sedan ett paket snutten till mig själv och Knatten. Man får 3st i ett paket. Kan användas till så mycket. Jag tänkte mest använda den till att täcka över vagnen och vid amning (om man nu kan göra det, hoppas vi ju på). Så när man är ute bland folk och ammar, att man inte behöver visa sig för mycket för alla andra .. Beställde den/de som är vit med gråa stjärnor. Men så har posten slarvat bort paketet. Så nu har de på snutten.se skickar ett nytt så vi hoppas att det kommer fram :)


Tisdag och frisören! Taggad

Sovit gott inatt. Sov mellan 22-02 hela 4h i rad :) sen var det dags att vakna vid 05:15 när Andreas gå upp. Och då somnade jag om lite till 08:00. Satt igång handdukar på tvätt, gjort mig i ordning. Ätit goda ost/skink mackor med gurka och majonäs :) lyx! Ska renbädda sängen idag med. Älskar att lägga mig på kvällen i en renbäddad säng. Luktar så himla gott.

Vid halv 1 ska jag vara hos Ingrid och Bengt på lunch och snack.

Sen ska ni äntligen få slut på mitt eviga tjatande om frisör besöket. Men mitt hår är verkligen i behöv av det. Alldeles för tjockt, kan inte göra något med det. Så ska bli så fruktansvärt skönt.

Sitter nu framför tv:n och det finns som vanligt inget att titta på:/ himla tråkigt.

Får kolla på Nyhetsmorgon eller något.

Och ikväll blir det pannkakor med sylt och grädde till middag på liljeborgsgatan 54 :) mums, längtar!

Fick fina tulpaner av Petra och Sebbe i lördags. Står riktigt fint, imponerad faktiskt!


Barnmorskebesök avklarat

Då var kanske sista BM besöket idag. I får se nästa tid är 4december (dagen efter beräknat ankomst). Så får de om vi ska till mödravårdcentralen en sväng till innan förlossningen..

Mitt blodtryck 110/70 (som vanligt)
Knattes hjärtslag 138 (brukar ligga på 135)
Hb-värdet (järnvärdet) 127
Viktuppgång 18kilo cirka
Sf mått (livmoderns längd) 35cm kan inte växa mer. Bara på bredden nu!

Bebisens huvud hade trängt längre ner i bäckenet. Den gör helt rätt alltså ;) och har ju varit fixerad länge.

Sen åkte vi hem och lagade vitlök/chilifrästa räkor med svamptortellini :) blev riktigt gott.

Var trevligt att träffa alla kollegor på jobb idag. Saknar er faktiskt :) lämnade av lite kakor till dem med. Det är fem värda ...

Sen åkte Anna och jag till Emporia. Så nu är Alice födelsedagspaketer helt fixade och köpte även paket till en annan liten grebba som också fyller 1 inom kort. Skönt att ha det fixat med!!

Och så köpte jag den älskade parfymen till älskling. Slog in den när jag kom hem så han inte skulle misstänka det lika lätt. Och han blev jätteglad (ville jag redan visste att han skulle bli), men det var kul. Så denna kväll blev där räddad.
Imorgon kommer äntligen dagen jag längtat efter!!!

JAG SKA KLIPPA OCH FÄRGA MITT HÅR. Whoop whoop

Ska till Ingrid och Bengt någon timme innan och snacka lite. Får slå två flugor i en smäll när man ändå ska till Anderslöv.

Sen på onsdag kommer en kille och kopplar in larm. På torsdag ska jag ha frukostdejt med "svärmor" Monica och så kommer Lisa på middag på kvällen.

Fullt ös medvetslös :)

Nu ska jag kolla lite tv och mysa med gubbe. Snart sängen ju...


V.39ish

Idag är Knatte hela 38 veckor (i princip, egentligen imorgon men jag har valt att räkna från måndagen). Så ja imorgon får vi in i vecka 39.

2 more weeks, that's insane!
Känns som jag skriver samma i varje sånt här inlägg när det gäller bebisen. Alltid samma---> vi saknar dig, vi vill att du ska komma ut nu, vem är du...

Går knappt att förstå, eller det går inte att förstå att det kan sätta igång när som helst. Efter tisdag eftermiddag kan han/hon få komma när som. Jag känner att jag MÅSTE verkligen till frisören imorgon. Så helst efter där i så fall ;)

Ska upp och duscha nu, äta. Åka och handla, hem om. Fixa fika, köra till Malmö och hälsa på jobbet. Sen till barnmorskan i eftermiddag.. Det ser vi fram emot. Tänkte fråga henne om hon kan känna något? På nått sätt se om det kan vara nära.. Man vill ju då gärna veta.


Flitiga A och M

Idag har vi varit riktigt flitiga, mest Andreas får man nog ändå säga. Han har tvättat forden och min bil, dammsugat dem och allt. Bytat till vinterdäck på forden och skrubbat sommardäcken och fäljarna med tandborste (alltså noga). Jag har fixat här inne (alldeles för kallt för mig att vara ute). Dammsugat, tvättar, tömt diskmaskinen, ändrat om lite i sovrummet, (platsen ändrades på lite dekorationer) inget stort. Vilade lite innan också, kom till att må illa.. Konstigt.
Så jag har mest gått och plockat lite här inne. Så här ser fint ut :)

Mamma och Peter är och ser bio nu. Och efter bio bjöd de in sig själv på mat, tog med råvaror som jag ska tillreda. Så jag ska hoppa in i badrummet och fräscha till mig snart.

Dagen har varit lång på något vis. Känns som vi fått gjort så mycket och ändå tagit det lugnt och dagen är fortfarande ung;)


Gravid bild och gårdagen svarta outfit. Vecka 37+4..


Vår fina vagn

Har fått (för flera månader sedan) en jättefin Emmaljunga Mondial Duo, navy blue. Har även sittdelen som tillhör. Allt är i toppenskick. Detta och mycket med fick vi av min mammas kusin vars pojke nu är 6år . Allt ser i princip helt nytt ut. Så set blev vi jätteglada för. Vagnen har varit bäddad ett bra tag, men har legat under en handduk för att skydda mot damm och skit. Eftersom den inte blir använd så står den i princip bara och dammar i ett hörn. Och jag är en person som är rädd om mina saker. Så när allt var tvättat, bäddat och fixat - så kom den in under en handduk.

Men idag kände jag att det var på tiden att en fick komma fram och glänsa lite. Är trots allt bara 2 veckor kvar till Knattes "titta ut" datum är här. Det ser så mycket finare ut nu utan handduken:) känns som en ytterligare förstärkning till att det är NÄRA nu.

Vi har en så gosig filt med ull på ena sidan, tror att Knatte kommer få låna den sen. Ska vira in honom/henne i filten i vagnen. Tror det kommer bli toppenmys. Filten är RIKTIGT varm och gosig.


Julshopping deluxe

HELT SLUT I BENEN! Värker i fötterna .. Puh, jag är inte gjort för att släpa runt på över 70 kilo!! Men jag är riktigt nöjd med dagen. Julklappar inhandlade till Andreas mamma, Leif, Annie, Peter, hans småsyskon Ellie och Robert. Fick köpt en paket till Alice som fyller 1 snart. Och sen handlade Andreas lite till sig själv, en kostym, väst och en piké tröja från Hollister.
Han köpte även en parfym till sig själv, också från Hollister. Men väl hemma blir det en stor besvikelse som fyller huset. Han har råkat ta tjej versionen av den parfym han skulle ha (samma namn på både tjej och kille). Så nu fick jag en ny parfym :) jag klagar inte. Men tycker faktiskt lite synd om honom. Han blev ju så besviken. Han skulle ha den på sig ikväll:/ aja. Vi får kanske åka in och fixa den innan i ska bort ikv, eller imorgon...

Nu har han bara mig kvar att lösa ;) men det får han klara utan mig dessvärre.
Så himla skönt att ha allt klart. Eftersom Knatte kan välja att titta ut när som. Så man inte ska ha en massa klydd sen nära inpå jul. Och känna sig tvungen att gå ut och shoppa klappar.

En smårolig sak: vi är 6par i vår föräldragrupp. 3 av dem är just nu tillsammans på bb i Ystad. Två har fått pojkar och ett par har fått en flicka. Komiskt att de allihopa är där tillsammans. Vi andra tre par har barnafödande på datum mellan 2-4dec. Så vi får se om vi ses där då;) andra halvan av gruppen liksom.

Nu ska ja ta lite blåbärssoppa och ta det lite lugnt. Kl halv 7 är vi bjudna på tacos hos Anna och Björn. Trevlig lördag!


Detta blev en riktigt bra dag helt plötsligt!

Gick upp, sovit förvånansvärt gott. Alltså inte så mycket nattliga toalettbesök, inte så mycket djupa drömmar och mer än 2-3 timmars sömnig rad :) gott!
Konstigt nog är jag ändå slö och trött denna förmiddag. Men det kan man klara av.
Kom upp, gjorde mig klar, ser Monica Andreas pappas fru komma promenerandes utanför huset och vinkar. Hon kommer in om och säger hej. Så nästa vecka är det en frukost dejt bestämd :) jag äter frukost, plattar mitt hår (kommer inte ihåg när jag gjorde det ordentligt sist), fick en sådan julkänsla. Så jag koppla in datorn i stereon och lyssnar på alla mina jullåtar. Så himla mysigt! Det fick mig på bra humör idag! Var till och med lite kul att dammtorka (ska inte ta i för mycket, ÄR INTE kul att dammtorka, men kändes som det gick liiiite fortare än vanligt). Städade toaletten och nu sitter jag i soffan igen. Myser och sjunger med i min go'a julbitar.
Så ringde mamma, hon ska hämta mig om 1 timme så bär det av ner till stan för lunch, sen ska jag skriva de sista julkorten ute på hennes jobb, och sen ska min bil förhoppningsvis vara klar för hämtning.

Sen kommer min älskling hem och vi ska BARA mysa idag .. Längtar efter knatte varje dag som går nu. Det var ett par i vår föräldragrupp som fick sitt mirakel igår och kanske där är fler som fått, vem vet. Har inte kontakt (ja ni vet, vänner på Facebook iaf haha) med mer än 2par. Knatte får max vara kvar en vecka tycker jag. Sen kan han/hon komma ut! Då räcker det..

Borde kanske åka in om affären med när jag hämtat bilen, har igen mjölk oj inget bröd :S och det håller inte måttet.

Här är Knattes rum, som än så länge är inrett såhär :) (har såklart ett överdrag till skötbordsdynan som är med röd kant med) haha så ni inte tar för givet att det är en pojke ni vet;)

Nej nu får jag ta lite blåbärssoppa (dricker nog en halv liter varje dag) och sminka mig så jag inte ska stressa fram tills mamma kommer.

Trevlig fredag och helg alla glada där ute :)


Köttfärslimpa deluxe

Säger bara ett ord. GOTT!

Detta blev en succé torsdags limpa. Mammas inlagda gurkor, lingon, gräddsås, potatis och så köttfärslimpan! Sätter lätt 10poäng till mig själv på denna anrättning.


Nöjd med dagen!

Upp, åt frukost. Körde bilen till mekanikern. Jonny körde mig hem. Tömde diskmaskinen, dammsugade hela huset (noga), slog in pappas och Dominics julklappar, skrev alla (utom 3 st, måste köpa 3 till) julkort med adresser och frimärken. Källsorterat lite, tagit emot vinterdäck till forden. Har skalat potatisen, blandat ihop köttfärslimpan så allt är förberett till kvällens middag. Sitter och tar det lugnt i soffan. Har inte i ryggen:/ tungt nu, magen är stor. Knatte rör på sig hela tiden, vänder sig. Trycker med armar och ben. Känns som att han/hon vill ta sig ut genom magen. FEL HÅLL, lille söte. Fel håll :)
Ser fram emot nästa vecka. Blir en vecka full med planerade saker.
Måndag ska vi till barnmorskan, och jag tänkte ta mig till jobb med fika och hälsa på. På tisdag ska jag till frissan (jippi!!!), tänkte svänga in om Ingrid och snacka en stund innan också, onsdag inget än så längre (ska nog inte bestämma något heller!!) torsdag ska Lisa komma på besök på kvällen. Lördag bjudna på Alice 1års kalas.
Full rulle :) får se när knatte tänkte titta ut. Allt kan ju ändras på några timmar.


En dag med Anna

Bäddade vaggan (babykorgen) till Knatte, åt frukost, gjorde mig klar, åkte och hämtade Anna. Ner till stan, köpte min reservdel som gick isönder igår och hämtade ut allergipiller. Vi köpte även med oss sallader hem. Snackade lite, åt goda sallader, snackade lite till och bakade hallongrottor. Men vi ville förnya dem lite så vi gjorde egna påhitt --> jordnötssmörsgrottor och nutellagrottor :) de blev riktigt goda! Vi var ju tvungna att smaka... Sen körde Anna hem och hämtade Petra på vägen också. Hon hade slutat på jobb. Stannade till på citygross innan Anna blev avsläppt.

I fick ätit rester och så kom en larm nisse förbi och sålde larm. Så ja, varför inte. Vi slog till. Det hade vi snackat om ett tag, sen det var inbrott hos grannen. Fick rabatt med då de hade en pågående kampanj nu. Så nu är det avbockat på listan.

Fick satt oss ner, skrivit samman de vi ska skicka julkort till (så jag kan skriva dem nu innan, så de bara är att skicka). , och skrev ner vad vi ska köpa till Andreas släkt i julklappar. Min släkt är redan klara. Så känns skönt.

Kollar på halv 8 hos mig, ska nog ta en macka och en frukt. Sen är det FOTBOLL IKV :) det är kul. Äntligen något att se på tv en kväll..

Här har vi korgen och våra goda kakor , en bild på mig från idag och en katt som myser hos sin plastpappa Andy


Tjocksmock!

Jag känner mig otymplig, ofräsh och osexig! Stor är namnet. Har växt som in i hundan den senaste veckan, eller magen om man ska vara helt korrekt. Har gått upp 17kilo nu cirka. Usch tänk om man ska behöva gå över utsatt tid. Hur ska man orka det..??!! Nej knatte se till att komma ut snart. Typ nu kanske? Så gör du både mamma och pappa glada! Är 3 veckor kvar nu, men tänk, det kan alltså bli hela 5 veckor till. Usch nej, hujeda mig! Det vill vi verkligen INTE.

Jag hade tänkt att jag skulle baka hallongrottor idag. Men var för spänd på att börja med pysslet till Dominics julklapp. Så började direkt efter frukosten med det. Till lunch åkte jag och lunchade med mamma och en snabbis in om Ö&B. Hemma igen så skulle jag fixa det sista på paketen. Men när jag har super lite kvar, typ sådär yttepytte lite kvar så gick en del av mina verktyg i sönder. Så typiskt. Imorgon får jag ner och köpa reservdelen. Den får vänta med att bli klart tills imorgon.
Hallongrottorna får också bli imorgon :) de kan man ju frysa in med. Så är här lite att bjuda med till kaffet eller saften när folk kommer och hälsar på när lillen kommit ut.

Tvättar också. Skönt att få det gjort. Ku är klockan halv 4 och jag ska börja med maten om 45minuter. Ska nog kolla lite på tv nu. Och ta det lite lugnt. Känner att kroppen säger ifrån. Värker och ömmar lite över allt. Borde duscha med, men det får vänta tills Andreas kommit hem så han kan duscha efter mig så jag slipper skrapa duschväggarna. Det är minsann för jobbigt nu. Får en massa sammandragningar, blir helt anfådd. Blir helt enkelt lite för mycket akrobatik på en gång.

Ja bildtexten säger väl sitt egentligen.


Flitiga måndag

Idag har har fått gjort en massa. Känns skönt! Gjort lite här hemma, åkte och handlade för hela veckan. Alla middagar är förberedda. HÄRLIGT, då är de problemen ur världen.
Månd. Quiche
Tisd. Sprödbakad fisk med potatismos
Onsd. Vitlök/chilifrästa räkor med tortellini
Torsd. Köttfärslimpa med gräddsås och potatis
Fred. Rådjurskött (av något slag) och hemgjord svamprisotto

Till lunch kom mamma förbi och jag hade fixat sallader till oss, med tzsasikisås.

Fick sedan ett ryck och körde till Svågertorp. I på stoff och stil, barnens hus och Ikea såklart. Fick inhandlat lite smått. Lite till pappas födelsedag och lite till Knattes kusinvitamin :)

Hem igen. Tömde diskmaskinen, och började laga mat. Första gången jag gjorde quiche. Det var alltid mkt gott när Katie min värdmamma i USA brukade göra det. Och jag blev minsann nöjd med min. Och mkt enkelt att göra:)

Sen fick vi åkt iväg och hämtat en tjocktv till Andreas mormor. Hennes hade gått isönder. Lagt av, den var för gammal helt enkelt. Så Andreas fick fixat en "ny", för 100kr och det var till och med en widescreen. Ruth var mycket nöjd, hon hade inte tid med oss när sen väl kom upp, det var nyheter och de hade hon missar flera dagar i rad. Så vi avlägsnade oss ganska snabbt så hon fick kvalitets tid med son nya tv :)

Nu ska jag nog snart ta mig något gott att äta ;)
Imoron ska jag börja jobba med Dominics ena julklapp.. (Knattes kusin) Ska bli så spännande. Pyssel pyssel!!!!

Hörs imorgon. Då kommer en ny magbild. Knatte är 37veckor idag! 3 veckor kvar!!!!


Knatte

När kommer Knatte, det är frågan.. Man känner att det börjar närma sig som sagt. Men känns samtidigt väldigt långt borta. Magen blir större och större och man känner sig som en klumpeduns. I längtar en massa efter bebben nu. Allt är färdigt för att vi ska ta emot dig nu.. Imorgon är Knatte 37 veckor och jag går in i vecka 38. Sick sick sick!

Bilden på pappa får komma i detta inlägg istället ;)


Fassans dag idag

Haft en riktigt härlig, givande förmiddag än så länge. Låg på spikmattan innan jag lämnade sängen. Upp, åt god frukost. Vi har numera ändrat vår personliga bulleverans. Innan fick vi 2 vanliga frallor och två ostfrallor. Men sen min halsbränna så funkar inte ostfrallorna så bra längre. Så idag och helgerna framöver är det ett gott nybakat franskbröd som intas istället. Vilken svärfar man har, bortskämda med nybakat bröd varje lör och söndag :) vi klagar inte.. Sen såg vi ensam hemma 2, riktigt bra. Som man skrattar. Älskar de filmerna.. Och så får man extra mycket längtan efter jul. Jag bara älskar julen... All mysig musik och pynt. Saknar USA lite extra då, med alla deras dekorationer och traditioner. Allt är så mycket mer och större. Vilket ger lite extra feeling. Nu har jag duschat, rakat mig, noppat ögonbrynen, ska fylla på färgen på naglarna. Ätit lite frukt och en macka precis, med lite blåbärssoppa. Så nu håller jag mig väl en timme eller 2 ;)

Ska till Andreas mormor på en snackestund innan vi ska vara hos pappa och fira fars dag kl halv 4. Blir tacos så är inte helt fel.
Solen skiner och denna dag blev helt plötsligt riktigt fin. Var då grått och trist innan. Duggade och var inte så inbjudande.

Nu ska jag fortsätta heja på gubben som spelar Super Mario på Super Nintendo. Vi har Super Nintendo race denna helgen haha.


Mys lördag

Bjöd in oss själv på frukost hos Andreas pappa och Monica. Det är lyx det :) sen åkte vi hem och fick lastat allt som skulle källsorteras och ställt rätt lite i kallförrådet. Jag har plockat undan lite och vi åkte även in om maxi snabbt då Katt tappat två halsband på en dag (om hur nu ens det är möjligt??!! Knas katt) och fick inhandlat smör (som helt plötsligt tog slut igår, trodde vi hade mer). Väl hemma gjorde jag butterscotch cookies w/ white chocolate chips (werthers original/ mjuka kolor med vit choklad cookies).. Jag ville egentligen att de skulle blivit lite mer sega och lite tunnare. Men smaken räddar allt, de blev toppen smarriga. Andreas åt och delade med sig av lite njutningsljud, så antar att han med gillade dem ;) sen har vi spenderat resten av dagen i soffan och spelat Super Mario på Super Nintendo!!! Två glada, nostalgiska själar här! Riktigt kul.. Nu har jag kanske något att göra om jag blir uttråkad i veckorna :) jag fick nämligen veta IDAG att vi (Andreas) ägde ett sådant..

Ringde till mamma och sa att hon och Peter kunde komma till oss med bussen från Malmö och snacka/äta lite. Vi har varit hos dem så mycket nu den senaste tiden.. Så får de skjuts hem till alöv sen.

Nu ska jag snart hämta dem på hållplatsen. Här är mina cookies...


Fredag, älska fredag

Idag har jag gjort lite mer än igår. Tvättat en maskin, varit och handlat med pensionärerna och några gravida/mammalediga mammor :) så är det när man är och handlar 09:15 på morgonen. Men ändå ganska skönt, inte så mycket folk :)

Innan jag glömmer det, min bil har haft ett konstigt slående/klunkande ljud. Och jag har varit rädd för att det var något som var farligt. Igår åkte Jonny med mig till en kille han känner som kan bilar. Han körde 2sek och konstaterade sedan att fjädern på höger framhjul är borta. Så nu ska det fixas nästa vecka. Och borde inte vara överdyrt. Skönt! Skönt att få det konstaterad.

Så tillbaka till denna dag. Har bakat banan/chokladmuffinsar (verkar dock so att de är lite torra) ville ta ut dem tidigare men de fick inte färg. Och ville ha lite gyllene färg. Men de går säkert att äta. Åt god lunch, piffade till pizzan med tomat/chili/vitlök crème fraîche sås :) och spenat såklart ...
Jag har även fått dammsugat, bara det.

Snart kallar duschen, kyckling/pasta salladen är förberedd. Bara att ta fram och avnjuta. Ska även ha lite surdegsbaguett till.

Sen klockan 19:00 är tanken att Andreas och jag ska se nya Bondfilmen Skyfall.

Blir nog en toppenmysig fredag. Knatte rör på sig för fullt som vanligt. Skönt att veta att han/hon lever och att allt (förhoppningsvis) är som det ska.

Var på sista Föräldrakursen igår, lite tråkigt. Ganska kul ändå. Få se lite filmer och diskutera små problem, roligheter och mindre roliga saker med att vara gravid/förlossning och efter förlossningen plus amning. Sen bestämde vi att alla skulle träffas när vi fått våra guldklimpar. Så då skulle Inger kalla oss på en återförening. Spännande.


Frisören om 1 1/2 vecka

Har bestämt mig tror jag för att klippa page, ska dock vara så att jag precis kan sätta det i en hårsnodd. I alla fall nu när bebisen kommer. Håret ska kortas av, och tunnas ut (är extremt tjockt nu, föööör tjockt) och så ska jag lägga slingor. Har inte riktigt bestämt färg på slingorna dock. Tror på en ljusbrun och en mörkare. Nu till höst och vinter .. Detta var sist det var kort, precis innan jag flyttade till USA. Något liknande tror jag det blir, inte riktigt så mörkt men liknande i alla fall.. Sen blonda tjejen, gillade hennes frisyr.. Så ja spännande, hoppas inte knatte tittar ut innan den 20nov.. För när ska jag få tid till att gå till frisören om jag inte hinner innan.. Är i behov av klippning.. Så han/hon får minsann hålla såg där inte ett litet tag till.


Fint

Hittade denna igår. Var bara tvungen att dela med mig:)


Höstnaglar i höstrusket

Kände att jag behövde fräscha upp naglarna lite. Så fick bli vinrött nagellack. Sitter och myser framför tv:n. Ringde och grattade Sven, mammas sambos pappa på födelsedagen. Tvättar och renbäddar sängen + vädrar ut i sovrummet. Har inte bestämt mig om jag ska ta tag i något skåp till idag.. Eller vänta till imorgon.. De som står på listan är kylskåpet, skåpet under diskhon, alla andra skåp i köket :) men men lär nog få vänta till imorgon .. Idag slappar jag lite.. Börjar bli smått hungrig, snart lite lunchdags.

Var hos barnmorskan igår, allt var bra. Mitt blodtryck, bebisens hjärtljud, bebisen låg fortfarande med huvudet rätt alltså upp och ner. Med huvudet fixerat, så det är ju skönt. Magen såg okej ut, livmodern har nått sin topp alltså under revbenen. Jag har haft lite svårt att andas veckan som gått. Pratade lite om det, och jag kommer nog dessvärre ha det resten graviditetstiden med. Min mage kan inte sjunka lägre, så trycket kommer inte släppa mot lungorna och magsäcken plus allt annat som finns i magregionen.. Men men inte så mycket tid kvar nu. Och är ju skönt att veta att bebisen mår bra.

Vi längtar mer än man kan ana efter bebben nu. Och även efter att kunna ligga nära varandra utan en överstor mage. Längtar efter att gosa med vår lille skatt och efter att kunna gosa lite med varandra igen. Även om det inte kommer bli som innan.


Vecka 37

Idag är jag i graviditets vecka 37 (36+1). Magen växer och växer. Knatte rör sig en massa varje dag, full rulle en sprallig kille eller tjej <3

Jag har fortfarande en massa bry och kämpar med den slappa magmunnen. Man äter en liten yoghurt och så känns det som man ätit upp ett helt julbord.. Usch, maten sitter uppe i halsen/munnen som en grynig massa. Tur det bara är några fjuttiga veckor kvar nu. Men jag känner mig också gnälligare, är inte roligt. Och om vartannat kommer den sura magsyran upp, men det hjälper i alla fall losectabletten till med. Alltid något. Sen all luft i magen som antingen vill ut ena eller andra vägen. Hygienen är inte lika lätt att hålla efter heller. Det där med att raka benen och ansa busken är en ända plåga haha :) man känner sig inte så väldigt snygg, sexig och smidig. De tre s:en får nog vänta någon månad till haha. Men som alla säger, det är ju såklart värt det. Jag väntar bara på vårt lilla mirakel nu ju.

Får också sammandragningar i livmodern, när jag böjer mig ner, när jag är kissnödig och när jag reser mig upp efter att ha suttit djupare (inte på en vanlig stol oftast, mest från soffor och fåtöljer). Men de gör inte ont, de känns bara hårt och spänt. Det är bara bra, det är bra träning inför förlossningen. Den förbereder sig :)
Spännande vad ens kropp kan egentligen. Och vad man inte kan kontrollera utan bara måste acceptera.
Snart är det duschen som kallar och ska förberedda den hemlagade pizzan innan jag ska till barnmorskan. Så är det bara till att kasta in en i ugnen när vi kommer hem. Bilderna nedan är från idag, alltså vecka 37:s bilder.


Stor sorteringen är äntligen färdig!

Drog mig hela förmiddagen för att ta tag i skåpsorteringen. Usch. Fyllde hela bordet med plastpåsar fulla av schampo, tvålar, balsam, body lotions, smink, plåster, rakhyvlar, parfym = u name it. Allt! Men fick tillsist gått igenom allt, omorganiserat och planerat i skåpen. Riktigt skönt nu i efterhand. Men tog ändå 1 1/2 timme. Väl värt det dock. På bilden nedan kan ni se att jag gjort mer plats till bebisens kläder/saker, står två tomma plastlådor, badrumsskåpet har en tom halva som jag sparat till vi kommer på något vettigt att fylla utrymmet med. Där de tre trådbackarna är har Andreas nu kalsonger och strumpor bara. Så där ska vi lägga fint så blir där ytterligare en låda till bebisen. Känner mig verkligen nöjd.


Socialen

Så då har vi fått vara hos socialstyrelsen och skrivit under ett par papper. Sen när Knatte tittar ut och alla papper blir inskickade, så kommer det stå att Andreas är pappa till bebisen och att vi har gemensam vårdnad om barnet. Var en trevlig dam vi hade på det korta mötet. Och var bättre än vad vi trott det skulle vara:) lite tramsigt med viss sådan här byråkrati och alla bestämmelser. Men man måste ju följa reglerna. Det var snabbt fixat, var hemma igen efter 20min.

Sen resten av kvällen har ägnats åt att fixa Andreas gamla iPhone 4 till mig. Med en massa synkroniseringar och fix. Tar lite tid, varför ska det gå på 5 röda.. Allt är fixat nu i alla fall. Tur min gubbe är duktig. Allt är sparat, är precis som det är min gamla telefon fast i en ny telefon;) me like.

Nu är det mys som gäller innan läggdags. Imorgon ska jag ta nya tag i garderoberna. Rensa lite i badrumsskåpet och träffa barnmorskan på seneftermiddagen.. Ska bli kul, se så allt är som det ska..

En bild på älskling och mig från babyshowern<3


Känner mig duktig!

Jag har bara kastat (inte bokstavlig ) alla saker vi fått i garderoberna. Utan någon som helst organisation och utan planering. Men funkar inte nu när det ramlar in mer och mer. Är fullt! Kände ett starkt behov av att organisera om lite, och gå igenom allt. Garderobs dörrarna skrek på mig, snälla vi orkar inte hålla imot alla baby saker längre ;) hehe, eller nått liknande ... Har fått låna en massa som jag och syrran hade när vi var små, fått av andra vars barn är stora nu. Så en massa filtar, handdukar, lakan, påslakanset osv.. Jättesnällt, uppskattas verkligen. Men som sagt, var tvungen att vika fint och planera om lite i garderoberna.. När skulle jag nu orka det?? Det var den stora frågan.. Så tvingade jag mig till det idag. Då det måste bli gjort före eller senare. Och ja helst innan bebben tänker titta ut. Så allt är genomgått, omorganiserat och bättre planerat. Jag är mycket nöjd för idag. Nu ska Andreas och jag bara hjälpas åt och bestämma lite i de garderoberna vi har. Vi måste nog också krympa våra klädutrymmen lite också. Inte ha 3 lådor med kalsonger och strumpor var haha ;) lite att ta i kanske, speciellt när man inte använder hälften.. Men att sprida ut sig är man förbannat bra på.. Why not liksom ;) tvättar även lite plastade frottélakan och handdukar. Har dammsugat och diskar undan allt i diskhon. Ska snart hoppa in i badrummet och göra mig lite i ordning. För kusin Andreas kommer på lunchbesök om 1timme. Han är ju sjukskriven så vi tyckte att vi kunde hålla varandra sällskap såhär en tisdags eftermiddag. Senare i eftermiddag är det dags för en snabb tur till socialstyrelsen. Eftersom Andreas och jag inte är gifta så måste han och jag svara på någon fråga och signera papper på att det är han som är pappa till bebben. Lite tramsigt, men så är det. Kanske inte att skriva på men att man blir lite smått utfrågad om det verkligen stämmer osv.. Aja, går nog snabbt då kan i släppa det fort. Blir hemlagade hamburgare till middag idag. Mums, det ser vi fram emot. Ha en fin tisdag alla. Så hörs vi kanske imorgon.. Who knows, only time will tell:) KRAM


En överraskning till--> babyshower

 
5:e november 2012
 
Igår tog jag och Andreas oss en snabb tur till Emporia. Hade lite små ärenden att uträtta. Köpte julklapp till min syster och Andreas köpte ett par byxor. Sen hem igen, snabba ryck. Åkte hemifrån 10:21 var hemma igen 12 lite över 12... Effektiv shopping :)
 
Sen var vi ju bjudna till svärmor Aino och Leif på fika kl.15:00. Jag plattade till håret i hästsvansen lite och tog på lite smink till. Andreas tar med sig kameran och jag tänkte kryss i taket (det brukar aldrig hända). Vi skulle in om och lämna en konjaks skvätt som Björns bror hade glömt för en månad sedan hos oss! Jag tänkte, herregud. Var snålt, han hade minsann tur att jag inte kastat ut det lilla som var kvar och källsorterat flaskan. Men men.. Iväg for vi.
Knakade på hos Anna och Björn. Anna öppnar dörren, skumt tänkte jag. Jag hade nämligen fått för mig att det var bara Björn hemma. För bi fick inte komma in vanliga ingången utan bara den mot gatan, för där var inte städat (och då kan ju inte Anna vara hemma, självklart ju haha). Sen när dörren slås upp och jag går in är där en massa människor där! Herregud, vafan nu blev jag sådär grundlurad IGEN. Där var svärmor Aino, Annie, Lisa, Anna, Maria, Lena, Ulla, Alexandra, Mamma, syster Petra, Jessica, Sofie. Snacka om att jag blev paff och anade ingenting. Alla hade varit så rädda för att de skulle ha blivit avslöjat..men icke, verkar inte som det går på mig. Jag är helkass på att lista ut när folk går bakom min rygg såhär med överraskningar.. Har hänt förut om jag säger så, mer än en gång.......
Men kul är det, man blir bara lite tagen. Känns som ens ben slås undan, jag hade ju andra planer. Jag var påväg till fika hos svärmor Aino och Leif.. Och det tog ett tag innan det rann ut i sanden, att det varje faktiskt ingen fika inplanerad där. Och inga gäster heller. Fikan var ju hos Anna och Björn med alla fina vänner och släktingar.
 
Allt var så genomtänkt och fint. Jättefina dekorationer, girlanger, rosetter i blått och rosa, rosor, ballonger, banderoller, små söta babysaker som var strödda på borden och de fina bakverken som Mamma, Petra, Anna, Maria och Lena hade fixat. Hög klass på det tjejer! Allt var tipptopp, och där stod jag helt plötsligt i centrum på min och Knattes (plus Andreas) egna babyshower. Jag som inte trodde jag skulle få en riktigt babyshower :) men där hade jag ytterligare igen fel.
 
Sen fick se tävla lite. Alla fick ett papper att fylla i. Deras namn, gissa vikt, längd, födseldatum, tid på dygnet, min mages mått och skriva namnförslag.
Magens mått fick vi ett resultat på igår men det andra får vi vänta och se. Se vem som kommer närmst. Ska bli kul att sammanställa sen. Iaf så vann Annie på magmåttet. Det var (ynka) 103cm. Annie gissade på sitt måttband 114cm, sen var alla andra låååångt ifrån på 138-->157cm. Så helt out.. Men det är inte lätt. Jag blev glad för mina 103cm dock. Kände mig riktigt smal där för en stund, hehe.
 
Sen innan alla gick fick de rita, teckna, skriva vad de ville och kände för på ett örngott till Knatte. Blev jättefint :) ett litet minne från babyshowern och de som var närvarande.
 
Allt var perfekt, en riktigt fin eftermiddag. Och fick ju lite presenter med. Men som mamma hade sagt till alla. Köp bara något litet, är ju lite roligare sen när han/hon tittar ut och köpa saker. Könsneutrala saker finns det inte riktigt lila gott om ;)
Men hud, vi fick en massa igår ändå. Underbara människor.
Kommer bilder på allt nedan. Enjoy, för det gjorde jag. Idag är det by the way exakt 4 veckor till barnafödsel. Får se hur det blir med det;) 90% av graviditeten är gånget! Puuh det ni..
             så gott folk. Ursäkta bildernas olika storlekar. men de översta har jag bara kopierat av från facebook och instagram. Har ju inte fått bilder av alla som var där. Jag hade ingen kamera med, så jag tog inga bilder. Bara på alla otroligt fina saker som Knatte fick igår. Jag känner mig helt överväldigad, känner mig konstigt känslosam idag. Är kanske lite gravidhormoner men ändå inte helt. Känner mig riktigt glad och lycklig över alla fina saker som ni gått och köpt och så vet jag att där säkert kommer lite till av vissa när han/hon kommer ut. Och av alla andra släktingar och vänner. Usch nej, var ska vi ta vägen. Vi kommer inte få plats i huset. Knattes ankomst kommer invadera vårt lilla hus. (fast det är såklart värt det:)
tusen tack än en gång alla, jag känner mig lite smått gråtfärdig idag av allt fint vi fick och att ni tänker på oss. Tänk sen när han/hon kommit ut, då lär jag ju sitta och gråta floder av alla vänliga, älskfulla själar som kommer visa sin uppskattning.
Mirakulöst, är det enda jag kan komma på.
Stort tack än en gång.
Kärlek från en känslomässig mum to be.

En månad

Idag är det exakt en månad till Knatte är beräknad :) vi längtar efter dig nu, vi är nyfikna på dig, vem du är<3
Du kommer göra denna vinter och jul till den mest kärleks- och betydelsefulla. Längtan är stor.


Freitag und wochenende!!! Whiiooo

Denna dag har bara flugit iväg. Frulle/fika med Anna och Maria i stan. Fixade lite ärenden. Riktigt trevligt, fick även kolla på Maria och Emils fina lägenhet. Väl hemma började jag med kvällens gryta. Blev ändå helt okej. Smakat av den nu. Är nöjd :) blir ris och sallad till. Som efterrätt står det chokladmousse på menyn med hallon och blåbär.. Blir nog gott det med. Och så fick jag köpt en Tommy och Jerry lördags (fast det är fredag) påse till Phillip :) hoppas han blir glad. Imorgon är det källsortering på schemat, frulle hos pappa och sen får vi se vad vi gör med dagen. Om vi vill kan vi få mat hos mamma. Helgrillad kyckling i ugn, potatis sås och allt därtill. Låter ju INTE fel.. Får se om vi rallar dit imorgon. Söndag är det go'fika hos svärmor och leffe. Så denna helg lär nog gå den med :) riktigt ruggigt, regnigt, rått och grått väder idag.. Blåste halv orkan med.. Tur jag kunde hålla mig inne mesta delen av dagen. Trevlig helg alla!


Titt ut!

Såhär sitter i princip alla mina linnen nu mera. Man känner sig verkligen super sexig och elegant ;) längtar till jag kan ha precis vilka kläder jag vill. Shoppa normalt ! Ska bli riktigt kul. Även fast man lär väl köpa mest till bebisen ändå. Så är det väl alltid när man blivit mamma.. :) rätta mig om jag har fel ... Idag är det dags för föräldrakurs, en barnmorska från BVC ska komma och prata och vi kan ställa frågor. Jag ska snart hoppa in i duschen och börja bli färdig.. Hoppas på att det slutar regna sen, jag tänkte nämligen gå ner till MVC. Vi får väl se. Vädret är minsann inte toppen idag. Kallt, blåsigt, regnigt. Riktigt ruggigt.
JULKLAPPAR:
Mamma: done
Pappa: done
Andreas: done
Petra: not done
That's all :) nu måste jag bara skriva lite önskelistor till de som vill ha.. Det är jobbigt.. Det får bli en annan dag ;)


Katt

Katt är ofta dålig i magen. Kräker och har diarré från och till. Så idag fick jag köpt special foder och avmasknings tabletter mot ALL sorts mask. Så om där nu är några ska de minsann döö. När jag ska dosera upp maten läser jag på paketen (som man liksom aldrig gör, fan samma med tvättmedel och sköljmedel, man bara häller) det gör jag alltid, det blir liksom bra haha. Iaf då ser jag att han ska ha 50 ynka gram OM DAGEN. Om dagen!!! Det är en munsbit jämfört med vad han fått i hela sitt 1,5åriga liv. Ringde veterinären (ska hämta en mätkopp imorgon så det kan bli exakt rätt mängd) och sa att denna katt har ju fått lätt way to much mat i hela sitt liv. Så från och med nu o han ska må bra och vara bra i magen då är det nog strikt med de 50g om dagen. Och så får det delas upp under ett par måltider på dagen. Gav honom lite innan och fodret verkar minsann bra. Han kastade sig över maten som han brukar. Men kastade inte i sig allt på 2minuter. Utan åt lite, la sig bredvid och tittade på maten, åt lite till. Lekte med sin leksak och åt sedan det sista. Och så snackar vi inte en full skål mat, utan kanske 15st små matbollar. Så verkar som detta kan vara bra. Känns så. Att han liksom blir bättre mätt, eller ordentligt mätt. Han fick också en leksak av mamma som han gillade ;) sista bilden gömmer han lite mat till senare hehe


Yr då eller

Skrev ju om det goda mycket speciells brödet härom dagen. Chiabröd.. Rensade lite i frysen och ja vad hittar man inte då om ett halvt chiabröd.. Vad är oddsen. Så helt enkelt var det inget nytt bröd?! Inte för mig i alla fall, verkar som jag gillat det brödet innan ;) ja man är bra yr fantamig...


RSS 2.0