Ajphåne får

Andreas har fixat sin spruckna iPhone 4, så nu väntar jag bara på mitt sim-kort. Fick beställa ett via telenors hemsida igår. Hela 250kr, lite för over price kanske. Men men, det kan vi ta. Så nu kommer jag snart ha en ny telefon :) whoop whoop.


Gravid V. 36

Ja tiden fortsätter att springa iväg. Gravid i vecka 36 (eller 35+2). Så lite mer än 4,5 veckor kvar. Men nu är vi redo för vår lille knorrt att titta ut. Är bara att komma. Men kanske vänta 2-3 veckor i alla fall. Så du är riktigt frisk när du tittar ut. Allt blir mer och mer verkligt. Som igår när vi packade väskan till bb, man väljer kläderna som vår lilla bebis ska ha de första dagarna i sitt liv. Så roligt, spännande. Svårt att greppa om. Har gått upp 14,5-15 kilo nu. Får väl vara nöjd med det. Kunde varit värre. Men benen värker, halsbrännan har blomstrat upp igen de senaste dagarna, är fortfarande väldigt mycket vaken nätterna igenom. Jag känner mer och mer att Knatte trycker neråt. Har mycket sammandragningar, när jag är kissnödig, böjer mig, anstränger mig så blir magen hård som en sten och man känner att det dras samman. Har även börjar känna en lite svidande/tryckande känsla nere inuti. Svårt att förklara, men tror det är huvudet som skruvar, trycker runt i de nedre regionerna. Är inte lika lätt att ta sig ut bilen, upp ut soffan, ur sängen, vända sig i sängen, ta på strumpor, skor ... Man kan fortsätta i det oändliga. Tur att det inte är så långt kvar nu. Och att vår lilla bebis kommer väga upp allt de otrevliga med att vara gravid. En bild från igår. Still getting bigger! :)


Lite mindre förvirrad idag

Tur Andreas finns och hjälper mig att komma ner på jorden. Igår packade vi det mesta vi kunde till bb-väskan. Resten vi ska packa ner står på en lapp. Något ska vi handla, några tidningar, snacks, dryck. Sen kan man ju inte packa ner allt än, mobiler, legitimation, mjukisbyxor (använder dem innu ju) osv. Så lappen får ligga med väskan så de sista grejerna stoppas ner precis innan vi sticker:) blir nog bra. Känns bra i alla fall. Hittade ett riktigt gott bröd igår. Chiabröd, verkar minsann ganska nyttig med. Det gillas, mkt frö, fullkorn, väldigt lite natrium och inte mkt socker eller mättade fetter. Tummen upp på det! Kl är bara 09:00, jag har redan plockat undan, hängt in tvätt, tömt diskmaskinen, diskat upp tvättat mig. Så det ända jag har kvar att göra idag är dammsuga lite snabbt, packa alla saker i väskan som ska med till bb. De ligger just nu i en hög på bordet. Sen ska jag bara ta det väldigt lugnt idag :) ikväll kommer Vanessa, Ola och pojkarna på tacos. Så kanske förbereder grönsakerna och en sås under eftermiddagen. Fick förresten fixat mammas julklapp igår, och pappas är i princip också klara. Andreas är jag också klar med. Så måste bara hitta på något till min syster med. SKITSVÅRT.. På bilden ser ni högen! Och det goda brödet...


Förvirrad lill' mamma

Har tänkt att börja lägga fram lite till bb-väskan/förlossningsväskan. Men drar mig hela tiden för det då jag inte vet var jag ska börja. Listan är skriven. Så borde väl bara vara att börja bocka av? Eller? Det lite svåra är att jag har inga nattlinnen, inget jag använder..använder aldrig innetofflor då jag alltid är varm och svettig. Får bli ett par sånna man snott från något hotell.. Jag har inga speciella amningslinnen eller toppar. Bara amningsbh och inlägg. Så får väl gå igenom villa tröjor, linnen som kan vara lättare vid amning. Orka...?! Blir helt panikslagen när jag tänker på det. Jag vet fan inte vad man ska ha. Jag har ju inte varit med om detta innan. Ska ta något litet varje dag så löser det sig nog. Andreas och jag ska i alla fall välja ut kläderna tillsammans. Och lite annat smått och gott. Så ska man handla med sig lite snacks, godsaker, drycker.


Autokorrekt problem

Det är inte ett ända inlägg på bloggen som är helt korrekt. En massa små fel, där det ska stå sen men står den istället. Och vissa stavfel, skulle skriva källsortering men såg att det blivit källteater. Aja. Ber om ursäkt för detta. Hoppas jag kan skärpa till mig lite. Får vara bättre med att kolla när mobilens rättelsesystem vill rätta lina ord. :)


Min gubbe är riktigt bortskämd

Igår låg vi i soffan och tittade på tv hela kvällen. Riktigt mysigt faktiskt. Mest mös nog Andreas då jag masserade och tog på hans fot. Han såg nog 1/10 av tvprogrammen ;) lagad mat, allt undanplockat, fotmassage. Vilken lirare ... Men sen fick jag lite massage och ryggpillande på kvällen när jag skulle sova. Det var gudomligt, hade nämligen ont i ryggslutet igår. Lite så mensliknande smärta. Kroppen gör sig mer och mer färdig och påminner mig om den kommande förlossningen. Idag ska jag dammtorka lite. Sen får vi se om min syster mår bättre idag. Om så är fallet så ska vi en sväng till Malmö och även in om Emporia.. Fixa mamma och pappas sista julklappar. Och Andreas julklappar är snart färdiga med. Fixat två stycken än så länge. Sen vad jag ska fixa till syrran, DET ÄR INTE LÄTT. Måste komma på något snart. Nedan min utsikt hela kvällen ;)


Sova, sömn?

Det blåser en massa utanför vårt öppna fönster. Som värsta ovädret. Känns ganska mysigt att krypa under täcket och inte frysa. Lite tråkigt att man varit vaken flera gånger de senaste 3 timmarna. Nu är klockan 03:01 i skrivande stund och jag har kollar FB, mailen, instagram, Aftonbladet, groupon, bloggar osv .. Är hungrig. Får gå upp och ta en yoghurt eller knäckemacka och se om jag kan somna efter det. Såhär ser alla mina nätter ut den 1-1,5 veckor sedan. Mycket vaken under nätterna. Mycket hungrig under dagen och nätterna. Svårt att känns mig mätt eller så känner jag mig spymätt. Antingen eller, liksom inget som är så himla kul. Ska bli skönt att sånna vanor (inte sovvanorna dock) ska bli lite bättre när knatte tittar ut. Är ganska fascinerande ändå hur kroppen förbereder sig mer och mer för varje dag som närmar sig förlossningen. Alla vakna nätter, alla timmar. Kroppen är ett ganska fantastiskt påhitt vill ja då säga.. Men jag hade gärna somnat som jag gör kl 22:00 och sovit hela natten. Inte legat här och fjöntat. Men men, magen skriker efter mat. Dags att ge efter nu. Hoppas alla andra sover gott nu :)


Oct. 29, 2012

Känner mig riktigt nöjd med vad jag har åstadkommit idag. Tvättat två maskiner tvätt (råkade färga två örngott lite ljusblåa, skulle vara vita. Men vi överlever nog), diskar upp, tömt diskmaskinen, åkte till återvinningscentralen, slängde två säckar löv och en växt. In om mack och handlade det mesta för hela veckan. En helt okej dag, känner att jag kan nu njuta av lite NCIS på tv innan det är dags att laga mat och tänka lägga fram lite till förlossning/bb-väskan sen med. Man vet ju aldrig när den kommer att behövas. Skönt om det nästan är klar, då behöver man inte tänka mer på det. Kan ju bli att man måste ila iväg ;)


5ish weeks left

Enligt uträkning är det 5 veckor kvar tills Knatte ska titta ut. Vi längtar en massa efter vårt lilla tillskott. Kan knappt vänta på att få hålla dig, lukta på dig, lära känna din personlighet. Och se ditt fina ansikte. Det är så mycket som står framför oss, förlossning, nya vanor/rutiner. Ovissheten, spänningen. Kommer han/hon titta ut innan den 3 december, eller en vecka innan ? Två veckor efter? Längtar, svårt att beskriva.


Snabba ryck

Varit riktigt flitiga nu under förmiddagen. Hängt in tvätt, plockar undan, källarteater allt som skräpade på diskbänken, samlat ihop alla löv på baksidan. Andreas tvättade fönsterna på baksidan och tog in dynorna (skulle varit gjort för längesedan). Lekte med Katt lite. Och sen putsade jag fönsterna på framsidan (men bara det som Katt ständigt smutsar ner med sina förbannade tassar när han vill in. Störigt. Det positiva är väl att jag inte behöver tvätta hela fönsterna, utan bara längst nere. Men ändå ;) så kul är det inte att tvätta fönster!! Nu ska Andreas iväg och bli klippt och tanka bilen, jag ska hoppa i i duschen, sen blir det en snabb sväng till maxi och tippen. Kl 16:00 kommer ju Annie, Peter och stora Dominic, han är snart 8 månader. Stor kille nu. Kommer en bild på Dominic sen. Nu kallar duschen.


Emporia, Ikea och Biltema

Så idag fick vi äntligen besöka Emporia. Lite american feeling over it. Var väldigt fint, elegant och spexigt. Kommer lätt besöka det fler gånger. Godaste glassen åt jag med. Glassfabrikens, cookie's n' cream och chilichoklad! Sagolikt gott. Fick också köpt en bh då brösten växt ytterligare lite, och kommer göra nu när det närmar sig knattes uttittande. Hade ett tillgodokvitto, så kändes som det var gratis hehe. In om Ikea köpte lite julklappar till pappa och matta, pallar och bord till huset. Vi blev väldigt nöjda, nu fattas det bara en lampa i taket och en stor färgglad tavla på väggen bakom stolarna. Ikväll blir det film mys, förhoppningsvis rock of ages. Nu ska vi fortsätta kolla youtubeklipp på tv:n och tända lite ljus.


Gårdagen och lite smått lördag

Gårdagen då. Fullt ös hela dagen lång. Det var städning, handling och fix av mat. Spred ut det över hela dagen så var inte överdrivet muckar, inte stressigt iaf :) men allt tog ju sin tid. Bjöd på fläskfilé/kantarell gryta och pressad potatis. Till dessert brownie/kladdkaka med karamell/kola topping och glass. Mumsigt blev allt faktiskt, och mätta blev vi nog allihopa. Fick jättefina blommor och vin (både alkoholfritt och med alkohol) :) snälla vänner vi har. Var en mycket trevlig kväll med god mat, mycket trevligt sällskap och bus med barnen. Idag får vi se om vi ska dra oss upp för frukost och kanske ta en sväng in om Emporia (med typ alla andra, första öppningshelgen, helg efter löning) toppen ;) sen ikväll ska vi passa Andreas småsyskon. Får se vad som blir planerat. Har ingen aning än, hämtemat, laga egen mat?? Andreas och Bobby lär väl mest sitta fastklamrade framför Playstationet. Blev dock lite ändrade planer. Andreas pappa kände sig krasslig. Så vi får mysa hemma istället. Bygga lite saker vi fick med oss från ikea. Imorgon kommer Annie, Peter och Dominic hit och myser. Även de kommer bli bjudna på mat. Måste bara komma på vad, blir nog kyckling med något ... Ha en bra lördag allihopa! Riktigt kallt imorse, frost på bilarna och i gräset! Brrrr


Latis dag med bak på schemat

Kände mig riktigt hängig imorse. När jag ätit frukost, tömt och satt i diskmaskinen la jag mig på soffan. Skönt! Kollade lite på Dr. Phil, kan vara lite intressant ibland, men oftast väldigt amerikanskt och lite överdrivet. Men men, finns inte så mycket att välja på innan säger så;) vid 11 drog jag mig upp, började baka brownies och gjorde kolasås. Gjorde min egna version när det var dags att ta på kolasåsen. Började ringla den lite. Men var så tjock och tyckte inte det var så snyggt. Så la det som ett tunt täcke istället och strödde lite florsocker på. Är så himla gott med kolasåsen (smakar precis som gräddkolor mums). Ska servera dem med lite vaniljglass och kanske krossade nötter.. Till de som vill :) glömde bort att äta när jag bakade, så när jag var färdig kände jag att hungern fanns redan där.. Blev en tallrik godsaker :) ska börja göra mig i ordning om ett tag.. Ska gå ner till mödravårdcentralen om cirka 2 timmar. Så är det dags för oss att träffas i en föräldragrupp. Spännande, ska bli kul att se om där är någon man känner. Kanske till och med någon man skulle kunna träffa sen efter bebisen. Får se :) sen imorgon kommer Sofie, Christian, Alice, Jessica, Rickard och Ebba hit på middag. Det längtar vi till, mysigt. Har fått vår torktumlare nu med, men såklart fattades vi någon monteringsgrej så den kommer förhoppningsvis imorgon. Annars får vi vänta tills på måndag :O och jag kan inte tvätta!!!!
Var hos Mvc igår ju, allt var normalt. Gud jag följde alla kurvor precis som man skulle och Knatte med :) skönt det, att höra att man är normal haha (vad som nu egentligen är normalt) !!!! Gillar egentligen inte alla dessa diagram oj riktlinjer av olika slag man ska följa. Kg bebisen och alla andra i detta land. Alla är vi unika och olika, hur ska vi då kunna följa samma linjer, och prickas av i diagram? Riktigt konstigt, verkligen något man ska ta lite med en nypa salt. Men 136slag per minut hade Knatte, mitt blodtryck var 120/70, (Andreas ville gärna kolla så BM Annika fick ta hans med, 125/70 eller om det var genom 75) men han var också frisk haha.. Min knasbolle <3 huvudet var fortfarande fixerat, så Knatte ligger förhoppningsvis skönt där inne upp och ner. Magen (livmodern) hade växt 1cm uppåt bara. Men nu går det inte mer då mina revben är i vägen. Så nu kommer magen sjunka ännu mer och växa utåt, och bli rundare. Mer som en fotboll :) eller ni vet en sådan brun tung medicinboll man hade på gympan i skolan ;) nej dags att ta tag i lite saker nu. Också skrivit ner på ett papper en packlista för bb-väskan. Får börja så smått packa den. Man vet ju aldrig. Hej hopp, vi hörs imorgon. Då är det fredag ! Härligt!


En liten kortis

Precis duschat, ska snart göra mig lite i ordning. Imorse var jag på fika hos faster Bettan :) så kom nästan precis hem från henne och hennes man Gert. Var lite frusen. Cyklade till dem och tillbaka. Inte så långt, men är minsann rått ute idag. Så var mycket skönt med en varm dusch :) ska möta syster om cirka en timme och vandra ner till pappa. Hjälpa honom med lite tavlor, fika och sen måste jag lämna för att traska vidare till mödravårdcentralen. Efter mvc så åker Andreas med till pappa och så blir det mat och efter det min (förhoppningsvis) goda äppelpaj. Resten av kvällen lär det bara bli mys framför tv:n. Bjuder på en liten sneak peak bild på babykorgen som förhoppningsvis Knatte ska gilla när han/hon kommer ut. Den har gått i arv, ändå väldigt söt. Lätt att köra runt på med. Så förhoppningsvis gillas den och då är tanken att den ska vara i sovrummet de första månaderna. Lättare och inte lika klumpigt som att flytta in spjälsängen.. Min mamma, morbror, mammas kusin, min kusin, min syster och jag har legat i den :)


V 31 vs V 34

Bilden till höger är jag gången 31 fulla veckor och den till höger är jag gången 34 fulla veckor. I princip exakt 3veckors skillnad.. Vet inte riktigt om jag själv ser så stor skillnad. Lite kanske. Magen ser kanske lite annorlunda ut nu i. Får se om 1-2 veckor. Om skillnaden är större. Gått upp 14 kilo nu isf.. 6 weeks to go (more of less)..


Ni kan kalla mig lilla runda husmodern

Idag har varit en härlig dag. Gjort lite men ändå känts som det varit en lugn dag. Tagit dagen som den kommit.. Kl 9 kom Camilla med sina barn Anton och Felicia.. Blev frukostmys, mkt prat. Pratade lite med barnen och sen kollade de lite på Smurfarna och Bamse. Blev även lite blåbärspaj för mig och Camilla. Barnen ville bara ha frukt. Smarta ungar ;) när de åkte vid lunch tog jag tag i äpplena. Kokte äppelmos för första gången. Riktigt kul, inte svårt allt. Enligt receptet skulle det vara ganska mkt socker i. Jag bara strödde lite försiktigt på toppen.. Typ inget alls. Och den är söt och fin, smakar precis perfekt. Tänk om man hade tagit i allt de sockret som det stod. Sjukt ju, hade bara smakat sött.. Nu står 3 burkar i frysen. Gjorde ju en äppelpaj igår som ja ska ha med till pappa imorgon. Kände för att ta mig ner till stan en sväng. Köpte en kruka till en blomma jag fick av Camilla, en lampskärm till arbetsrummet och en burk till äppelmosen. That's it :) sen gick jag bara i några affärer, tittade och njöt av tiden. Sitter och kollar lite på tv nu, börjar närma sig middagsdags. Blir chili con carne idag. Fick testat min egna äppelmos med lite äppleskivor, kanel och fil som eftermiddags snack. Var gott minsann. Fick den fina rosen av Camilla :)


Entering pregnancy week 35!

Ja som rubriken själv säger så går jag in i vecka 35 denna vecka. Idag är Knatte hela 34 veckor "gammal". Tiden springer iväg. Jag sa till Andreas igår att vi kanske borde lite så smått börja packa bb-väskan. Så vi inte ska stå i panik om Knatte bestämmer sig att komma ut lite tidigare än planerat. Idag är det exakt 6 veckor till beräknad BF (barnafödande). Lika så skriva rent och färdigt förlossningsbrevet. Vi ska på Föräldrakurs nu på torsdag ju. Riktigt spännande att se alla förväntansfulla föräldrar. Ska bli kul att se om det är några känsla ansikten :) och på onsdag är det dags för besök hos Annika får barnmorska igen. Mäta magen, lyssna på hjärtatljuden och blodtryckskontroll m.m. denna vecka är såklart redan fullbokad .. Nästan i alla fall. Idag passar jag hunden hos Mammsen i Anderslöv. Ska snart gotta mig med ett rykande varmt bad ;) vi har ju inget badkar hemma, så man får passa på! (och när kommer jag ha tid att bada efter Knatte tittat ut?! Det kan man fråga sig utan något vettigt svar;) hehe ) imorgon kommer Camilla och hennes två ban på fika. Blir bullar och tänkte också göra en äppelpaj. På onsdag tänkte jag gå till min faster Bettan och fika hos henne. Ska hjälpa pappa med lite saker på eftermiddagen/kvällen. Och Mödravårdscentralen såklart. Torsdag kanske till Emporia som öppnat kl 12:00!!!! FEEEEEEL HELT FEL. Dit ska man nog inte på torsdag hehe. Men efter någon dag så får man nog ta sig dit och check it out:) så ska väl fixa lite inför fredagen bara då vi får främmande. På lördag ska vi passa Andreas syskon. Och till sist söndag, då kommer Annie, Peter och Dominic på middag. Tur jag hann med att handla idag. Fick i princip handlat allt för hela veckan. Och alla middagar är bestämda för hela veckan. Riktigt skönt. Ordning och reda, pengar på fredag (i detta fallet torsdag;) nej nu ska jag sluta pladdra, kanske det blir någon dessert som på receptet nedan till någon av våra besökare under veckan ;) får se. Badet kallar på mig! Trevlig vecka gott folk. Kommer en bild på tjockismagen i veckan..


Min nya bästis

Jag har fått en ny bästis by the way. Den heter LOSEC..

Förstår precis hur man ska hjälpa lilla mig mot sura uppstötningar, alltså halsbränna. Toppen! Hoppas jag slipper lida av det nu sista tiden fram tills Knatte är ute:-)

Förresten igår blev Knatte skrämd för andra gången. Eller i alla fall andra gången jag kände det. Jag duschade och så ramlade tvålpumpen i golvet. Så blev jag rädd, hoppade liksom till (var ju inte beredd på det) och Knatte gjorde detsamma. Så kul att känna :-)

Första gången jag märkte det var cirka en månad sedan då ett toalettlock smällde igen och Knatte hoppade/ryckte till i magen :-) då blir man ytterligare påmind.. Påmind ut över det vanliga rörelserna och hickattackerna ..

Varit riktigt flitig nu i en timme dammtorkat, hängt tvätt, ryst sängkläderna, bäddar sängen plockat undan. Snart dags att göra sig i ordning för besöket och fixa mat såklart.


Helg och mys med gubbe

Igår var det fullt ös. Hjälpte pappa lite på förmiddagen, åkte och handlade. Hämtade fläskfilé som mamma köpt åt mig så länge som jag ska bjuda på nästa fredag när vi får folk. Blir någon gryta av något slag.. Blir nog toppen nu när det är lite höst i luften.

Sen fixade jag lite hemma, tog en tupplur. Började göra mig i ordning tar lite längre tid nu mera att raka sig och duscha. Samma som det kommer göra sen när bebisen är ute med.. Man kommer väl vara hårigare än en orangutang sen ;-)

Vi åkte hem till mamma där vi var ett gäng som träffades innan vi tog oss ut till Rosenhagen där kvällen spenderades med mat, trevligt sällskap, musik och dans.

Har minsann inte sovit mycket i natt. Får kanske vila lite nu snart så man orkar med resten av dagen. Får lite besök i eftermiddag. Blir bullar och paj. Sen ska jag och gubbe bara mysa helg kvällen och kanske småplocka lite här hemma.. Får se om vi orkar.

Har tvättat alla babykläder nu. Så det är klart. Ska vänta lite med att tvätta de andra, har lite pålakanset och annat. Men det får vänta :-)

Nej nu är det sängen för lite vila lite.

Trevlig helg gott folk !!


Känner mig duktig

Ja som vanligt fast man inte skulle göra så mycket så har jag ändå farigt (på skånska "faarred") runt hela dagen. Tvättat handdukar, påslakanset typ alla Knattes kläder vilket resulterade i 3 maskiner. Hade gärna tvättat en maskin till men har ingenstans att hänga det ;-) så det får vänta tills en annan dag.
Tömt tvättmaskinen som jag skrev innan, gjort en blåbärspaj som vi ska bjuda på Josefine och Jonas nu på lördag. Så den ska bara gräddas i ugnen.
 
Kunde inte bestämma mig om jag skulle baka den färdigt i ugnen idag och bara värma den på lördag, men sen kände jag att den blir nog godare och färskare om den blir färdigbakad på lördag efter vi mumsat på bullar :-)
 
Kände mig lite snurrig, varm, konstig och hade värk i kroppen i förmiddags.
Har druckigt en massa vatten och tagit det lugnt med lite filmer. Så känns bättre nu. Till lunch blev det nudlar, en macka och keso med ananasbitar. Mumms.
 
Nu väntar jag bara på att älskling ska komma hem så ska vi mysa hela kvällen. Blir rester från igår. Så mos och falukorv.
 
Och idag är det Kockarnas Kamp, det gillas! Kass bild nedan, men iaf en sneak a peak av blåbärspajen :-)
 
  
 
 
 

Smaskar på mina ostmackor

Sitter och smaskar på mina goda ostmackor. God ost och gott bröd. Kan inte bli bättre. Satt igång min första maskin tvätt på vår nya tvättmaskin.      
Denna dagen har varit upp planerad men är helt plötsligt planlös.                  
 
Jag skulle kanske ja fotograferat min hårfrisörska i hennes bröllopsklänning idag. Men vi ställde in och sköt minsann på det till våren. Blir så stressigt nu med vädret ska vara fint och allt ska klatcha. Och lite svårt med min ständigt växande mage med. Så känns skönt att ta det i vår istället. Då är vi båda nyladdade och redo :-) Sen skulle vi varit på vår första Föräldrakurs ikväll. Men barnmorskan hade blivit sjuk. Så vi får snällt vänta tills nästa torsdag :-) 
Så igår sa jag till Andreas, att imorgon (alltså idag) ska jag minsann inte göra ett skvatt (där ljög jag lite, eftersom jag aldrig kan sitta still). Men ska inte ut och gå (har faktiskt ont i knäna och anklarna, belastade med mkt mer tyngd nu) ska bara hänga lite tvätt. Tömma och sätta i diskmaskinen. Den ska jag bara lata mig framför Netflix som precis kommit till Sverige .. Så blir nog en och annan film idag ;-) 
 
Och just det gårdagens sjuka händelse!!! Vi sitter och äter middag. Jag tittar ut genom fönstret och ser Katt komma springandes triumferande över uteplatsen och in bakom Andreas bil. Jag säger hysterisk:                                  
- Andreas han har nåt i munnen.
Typ en mus eller nått.
 
Andreas sprang ut och skrämde Katt han råkade då släppa FÅGELN han hade i munnen. Men hann snabbt fånga upp den igen i ett moln av fjädrar. Fågeln skrek, Andreas tyckte det var obehagligt, inte kul när de leker så med sitt byte och de bara skriker :-( gör ont i en ju. Jag var glad över att jag var kvar inomhus. Sen var både Katt och fågel borta när i åkte till Rickard och Jessica igår. Vilket för övrigt var mycket trevligt. (Andreas hjälpte dem att lägga golv på ovanvåningen). Så ja idag gillar jag inte riktigt Katt, även om det är vad katter ska göra. Det är ju deras instinkt. Men ändå stackars fågel...och om jag inte skrev det så dödade han fågeln när Andreas var ute så ja den lever inte mer. Där låg han och tittade på sitt byte och var gudastolt såklart... Nej gott folk. Nu är det tvätt och diskmaskinsdags! Imorgon är det fredag :-) :-) och det betyder perikles i rosenhagen i anderslöv. 

En härlig tisdag


Ultraljud och helgen

So back on track again after a busy weekend.
 
I torsdags var jag ju på Star for life shown. Riktigt bra, hade piggar på armarna hela föreställningen. Var så mycket glädje, dans, musik och underrhållning. Och allt hade en mening, utveckla barn i africa, stoppa spridningen av aids, ge alla en möjlighet. Och det bästa med konserten var de cirkus 10 stycken africanska tjejer och killar. Deras glädje och passion gick rakt in i ens hjärta.
 
Fredag då, äntligen dags för ultraljud :) Skulle bli så kul att se bebisen och få lite ny information. Allt såg normalt ut, ben, fötter, tår, armar huvud fingrar. Alla viktiga organ såg OK ut. Huvud, mage och lårbenet mättes. Huvudet var lite stort, men annars var allt normalt.
 
Var beräknad att väga cirka 2065g men vår klump vägde 2209g (enligt deras beräkningar av måtten och mängden fostervätska osv). Så lär väl bli en klump :) Bättre det än en klen en.
 
Jag är så spänd på vad det är för en liten krabbat som gömmer sig där inne. Hur ser han/hon ut, personlighet, stor-liten, lugn-fullt ös ..... Kan ju fortsätta i det oändliga.
På ultraljudet kunde vi i alla fall se (med barnmorskans hjälp) att bebisen skulle ha lite hår i alla fall, kanske till och med mycket :) ändå kul ju, hehe.
 
3D bilderna vi fick var sådär, Knatte låg med armen över huvudet och sov så gott. Såg så söt ut :) fick två stycken, så vi kunde se halva ansiktet i princip. Nästan hela pannan, hår, ett öra, kind och ena ögonet (ögongloben, stängt öga såklart eftersom Knatte sov).
 
  
 
Så översta bilden ansiktet och under är en fot mitt på bilden. Hoppas ni kan lista ut det själv, kanske inte det lättaste. :)
 
Knatte var 7% större än vad de trott, och beräknas väga omkring 3700-3800g vid födsel.
På fredags kväll var vi bjudna på fredagsmys hos Sofie och Chrille och Alice såklart.
 
Väldigt trevlig kväll. god god potatis och purjolöksoppa (min favvis, Sofie hade träffat helt rätt), med bacon och baguetter.
Följt av riktigt god chokladpanacotta a la Chrille med hallon!!! Också supergott.
Vi var hemma vid 23.30 tiden, la oss direkt, sen i lördags var det dags att gå upp tidigt. Ännu en lång dag.
 
Det var försenad svensexa respektive möhippa för Herr och Fru Krondahl. Frukost kl 08.00, förberedelser.
 
Vi överraskade Sophie till lunch. Åt goda pajer, jag sminkade henne (blev liksom min uppgift, lite nervös var jag, men hon blev en riktig snygging) och Sofia fixade hennes hår. 3 klädkombinationer valdes ut. Till en modellfotograferings studio far vi och hade det riktigt kul. Sophie blev riktigt fin på dessa bilder och sen någon gruppbild med.
Sen fick jag desvärre avvika då Andreas och jag var bjudna till Mamma och Peter på middag tillsammans med Andreas mamma Aino och Leif.
 
Fick toppengod mat även här. Och det var en mycket trevlig avslutning på en lång lördag. Vi var inte hemma och la oss fören 01.00.
 
Sen blev söndagen en fixar dag, tömde källsorteringen, satt upp massa väskor, lådor och annat skit på vinden. Tvättade, organiserade och möblerade om lite. Och resten av dagen slappade vi bara. Tog det lugnt och mös. Lagade god middag (mest Andreas), färshjärpar med mögelost, svarta oliver och lök, ost tortellinis och tillbehör :) Mums
 
Idag, måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Tog mig ut i regnet och promenerade till Valen, hämtade ut en gratis body på Kappahl, köpte coscous, fil och katrinplommon och promenerade hem igen, Skönt! Fixat lite här hemma och nu ska jag snart plugga på psykoprofylax inför förlossningen. Skumma igenom lite och försöka minnas :)
 
Det var väl allt för nu. Blir thaimat ikväll som jag ska laga och sen ska jag dra ut Andreas på ytterligare en promenad :)
 
Ha en trevlig vecka alla.
Malin
  
 
 
 
 
  

Vecka 33 (32+2)

Så vå var vi i en ny vecka igen. Tiden springer iväg. Var hos MVC igår. Mitt blodtryck var som bra (som vanligt, så skönt det) magen hade växt (eller ja livmodern) var nu 31cm för 3 veckor sedan var den 27cm. Så lite händer det här. Jag fick göra en liten övning som jag inte gjort innan, låg på rygg, drog upp mina knän och så skulle jag andas in djupt och sedan ut och så skulle barnmorskan trycka ner sin hand i mitt bäcken och känna om det var som hon trodde att bebisens huvud låg fixerat. Och det gjorde det. Andreas fick med känna. Kul :)
 
Så ja det är ju skönt att veta att den ligger i rätt position för förlossningen, och den borde inte kunna vända sig något nu då det är för trångt, men ja inget är ju 100 procent. Men Knatte borde ligga kvar som han/hon gör nu. Skönt det.
 
Hjärtljuden var normala, 135 slag per minut cirka. Var samma som förra gången.
 
Vi fick lite papper med oss hem om vattengymnastik (men börjar inte fören den 8nov, så kan bli lite tight för mig, kanske kunde gå någon gång i alla fall), lite om amning, packa väskan inför BB och förlossningsbrevsmall.
 
Jag var ju såklart försenad. Hade en sådan dag igår. Vid frukosten satt jag och skrev ner en lapp på vad jag skulle göra och handla under dagen.
 
Jag dammtorkade hela huset (inte exakt överallt nej, men i princip det mesta), bäddade sängen, vädrade ut, vek all tvätt och la in i garderoberna sen var klockan helt plötsligt nästan 10.00 och jag gick runt i mjukis och jag skulle vara i Anderslöv och klippa mig kl 10.30 (tar 15 minuter att köra!!!). Så stressigt blev det där, och hungrig var jag med. Frisörerna brukar ju alltid vara 5-10 minuter sena ändå, men jag vill ändå vara i tid. Det ska man ju ändå vara. Fick kastat på mig andra kläder och slängt ner en vattenflaska, clementin och banan.
Kom bara 3 minuter sent, fast då gick bilen lite fortare än vad den fick ;) men men ibland måste man bara..
 
Efter frisören besökte jag Ingrid och Bengt, fick supergod lunch och äpplepaj. Snackade i flera timmar, jag pratade väl som vanligt nästan oavbrutet i de nästan 5 timmarna jag var där..
 
Sen blev det såklart stressigt igen, kan ni tänka er.. KONSTIGT... NOT!
 
Skulle snabbt in om och handla lite till gårdagens och dagens mat. Och sen körde jag i ilfart till Trelleborg. Kastade in sakerna i kylen och ut genom dörren flö jag igen. Jag hade bestämt mig att gårdagens promenad (ska ha en promenad varje dag enligt mig själv) skulle vara från huset till MVC. Men ja då skulle jag gå 16.10 för att komma precis i tid och ja jag gick såklart 16.15.. Så jag jom 4-5 minuter sent! IGEN, andra gången den dagen.
Men men, Andreas och barnmorskan fick ett litet fint samtal innan jag kom. Bra för honom med att få prata lite och inte alltid jag ;)
 
Nej nu ska jag fixa disken och diskmaskinen!
 
Så kommer syrran snart.
Här kommer en bild på magen!
 
LÄNGTAR tills ultraljudet imorgon :):):)
 
07.45 är det dags. Ska bli så kul att de bebben igen.
 
 
 
 

Visit Norge and Silje

 
 
Var full rulle kan jag säga, fredags morgon, mama var lite sen när hon skulle köra mig till bussen. Bussen körde såklart 3-4 min sent (kommer en buss var 10:e minut, så varför liksom köra 3-4 min sent?) och varje passagerare betalade med bankkort så allt tog sådan himla lång tid. så vi var inne samma tid som bussen som lämnat trelleborg 10-15 min efter oss...UNDERBAR START.
 
Väl på tåget var väl allt okej, mycket folk som pendlade. Hade lite oturen och få 3 st riktigt bakfulla studenter som bara stank alkohol och föööör mycket parfym. Men men, de stannade väl bara på tåget i max 30 min av mina 6h tågresa. Så man får väl säga att det var okej ändå ;)
 
Väl uppe i Göteborg köpte jag en cheeseburgare och gick till tåget. Väl på tåget får jag ett sms av Andreas som säger: Sitter du på tåget mot Oslo?
 
WHAT, OLSO. JAG SKA INTE TILL OSLO TÄNKTE JAG. Började nervöst fråga alla runtekring, om detta gick till Halden osv osv..
 
Stod ju Strömstad på tåget och jag vet att Silje bor 10 minuter från Strömstad så jag trodde jag var rätt..
 
Aja, ut kom jag med alla mina väskor och påsar och på Oslotåget istället.. Nu VAR JAG RÄTT.. Kändes så i alla fall.. fick upp alla väskor och gick på toaletten. TÅGET BÖRJAR KÖRA, vaaaaad nu tänker jag. Tåget ska inte lämna perongen fören om 15 minuter enligt min biljett..
 
Va hundan händer nu tänkte jag, är jag på fel tåg IGEN?
Tänkte, ja nu kan jag väl inte göra mycket, det rullar ju redan, jag får hoppas på att jag är rätt..
 
Ringde mamma, kändes bra liksom haha.
Killen mitt emot säger till mig att jag är rätt, och att tåget bara skulle byta spår! PUUUHHH
 
Som det kan gå till. Men tillsist kom jag ju rätt och tur att Andreas skrev det sms:et just då. Allt har en mening :)
 
Väl uppe mötte Silje mig. Vi åkte hem till henne och lagade mat sen tog vi oss till Coop och handlade lite. Hem och pratade och mös framför tv:n. Jag fick jättefina gåvor av Silje och Bebisen med. Jag fick en biotherm lotion och ansiktspeeling, bebben fick en jättefin jacka och byxor, två bodysar och ett jättefint påslakanset till vagga eller vagn.
 
På lördagen varr det upp tidigt och åt frukost. Sen tog vi oss ut i Halden stad på två shppingcenter, gick runt i staden/byn. Tog bilder av Fredrikstens fästningen, vattnet genom byn, hus och annat smått och gott.
 
Tog oss till bilen och körde till Fredriksdal, kollade runt lite och åt jättegod Thaimat. Blev alldeles för mätta.
 
Tog oss hem igen. Sen väntade vi lite på solnedgången, den skulle vi se från fästningen.
 
Väl på fästningen (som är ett sjukt stort område, även där Allsång på Gränsen spelas in och hålls), fanns där ett litet sött värdshus. Det kommer ut en kille och Silje säger, det kanske är Sebastian. Och skriker i nästa sekund SEBASTIAN. Han svarar och det är Sebastian.
 
En kock som Siljes mama jobbat med och som de känner lite. Han har varit med i NM, Norska mästerskapen i mat. Riktigt duktig kille!
 
Så han säger, ska ni inte komma in på lite soppa. Vi säger , aja varför inte. Var nämligen svinkallt ute. In kommer vi, riktigt fint, mysigt och ser mkt dyrt ut!!!
 
Visar sig då att detta är ett värdshus som du måste boka i innan och du kan inte bara komma oanmält.
 
De serverar en 5 rätters med vinpaket denna kväll.. Snacka om att vi kände oss lite utanför ;) Men va fan, han bjöd in och och ville bjuda oss på lite av hans mat.
 
Så in fick vi nedan:
         Var ganska mätt efter detta kan jag säga. Var inte ens riktigt hungrig när vi gick in liksom haha.
 
Allt var topp class, riktigt gott.
 
Söndagen spenderade vi på Nordby ett STORT shoppingcenter på Svenska sidan. Riktigt kul, var liksom ett vanligt shoppingcenter / outlet center.
 
Fick shoppat lite under min vistelse, ett Didrikson regnställ på rea och lite söta inredningssaker. Vi var i många inredningsaffärer;) ME LIKE.
 
Sen var vi bjudna hem till Siljes mamma på mat. Fick supergod 3 rätters middag, Någon bakelse med fyllning av fiskbullar, räkor, curry och sparris.
Till varmrätt potatismos, med gryta på kantareller, och renskav (sjukt god) med lingon och kokta grönsaker.
Till dessert, flarnliknande skålar med grädde och hjortronsylt. Allt var mumma.
 
Kul att se Siljes barndomshem och trakter med.
 
Sen var det dags att åka hem igen så på måndagen blev det tågresa mot sydligare breddgrader igen.
 
Nedan följer lite bilder på Halden by, Fredrikstensfästning (uppe vid fästningen finns ett monument där den svenska kungen Gustav den 12:e stupade), Siljes hemtrakter osv.
         Det fina setet med overallen mössa och tofflor fick bebisen av Siljes mamma Merethe. Riktigt fint. Tyvärr har jag ingen bild på Siljes fina sekr till bebisen. Bara det fina sängsetet med nallarna.
 
Sen av Merethe fick jag även två fina muggar med cupcakes på och två cupcakegrytlappar.
 
Nej nu ringde pappa för 10 minuter sedan och sa att han inte mådde riktigt bra, så jag ska hoppa i andra kläder och cykla till honom och gå med Gizmo en runda. Sen ska jag hem och fixa lite här hemma. Petra kommer lite efter 3 i eftermiddag efter jobb. Så ska vi umgås lite.
 
När mamma slutat kommer även hon, så ska vi äta mat tillsammans och sen på en konsert på Malmö arena ikväll.
Ska bli kul, vi ska se Star for life in tour. Se länken nedan för mer info.
 
Ha en toppen torsdag.

Mot norr - mot Norge

Är på väg till Siljis nu :) närmar sig. Är norr om Trollhättan nu.

Så lite drygt 1 timme kvar bara. Skönt det fast tiden har gått snabbt då gillar inte min rygg detta mer:/
Fast den hat fått stöd av en ihoprullad tröja.

Var lite småstressigt till bussen imorse och lika så från bussen till första tåget.

Bytet i Göteborg kunde väl ha gått en smula smidigare. Satt först på fel tåg i god tro om att jag var rätt. Tur gubben tänkte på mig och skickade iväg ett sms så jag tog mig samman och hittade till rätt tåg. Hann knappt på tåget så började det rulla när jag var på toaletten. Tänkte va fan är jag nu fel ändå, tåget skulle inte gå fören 12:42 när de började rulla var kl 12:30!!! Men visade sig tillsist att vi bara skulle byta spår och killen mitt emot mig lugnade mig lite (typ lika gammal som jag) ;) herregud säger jag bara.

Men fick i mig två chilicheese och en cheeseburgare. Sitter på rätt tåg och so far so good som man brukar säga.

Hörs senare nu ska jag försöka uppdatera detta. Inte lätt då servicen och nätet inte funkar hela tiden på tågfärden. It's hit or miss ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2012/pic_506eca849606ee017efbb2fd.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2012/pic_506eca849606ee017efbb2fd.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2012/pic_506ecb239606ee01c1b4f056.jpg" class="image">


Babyshower and last day at work (for a while)

Har längtat efter att få skriva denna uppdateringen på bloggen. Och visa fina bilder på vad jag (Knatte och Andreas också såklart) fick på babyshowern som hölls av fina jobbkamrater igår.
 
Jag far runder till tusen på morgonen innan jobb. Kom på sådär när jag vaknade att jag kanske skulle baka med mig något till jobbkamraterna. Så äppelpaj och banan/chokladmuffins fick det bli.
 
Dammsugade, städade toaletten, satt alla mina orkideer i blöt, plockade undan, tvättade sängkläder, bäddade sängen, åt mat (glömde nästan det då jag knappt hann) vilade i 15-20 min (som jag egentligen inte heller hade tid för) packade alla saker jag skulle ha med till jobb, duschade, fixade en doughnut i håret och svisch sa det så var jag i bilden påväg till jobb.
-För sista gången på ett bra tag...
 
Blandade känslor där faktiskt.
 
De hade gjort allt jättefint dukat upp och satt blåa och rosa ballonger (eftersom Knatte fortfarande är könslöst hehe). Linda (en av kockarna på jobb) hade fixat lite afternoon tea fika med scones, sylt, lemon curd, kärleksmums, croaissanter, pannakotta osv osv.
 
Sen hade jag med mig mina godsaker med ju. Så ja kan väl säga att jag var GANSKA mätt efter fikat igår. Och ändå åt jag inte så mycket. Som vanligt stod maten jag åt innan fikat redan uppe i halsen (jädrans magmun, varför måste du vara så slapp :(, har man inte halsbränna så känns det som man ätit alldeles för mycket även om man bara ätit ett paket nudlar)
 
Så vad kollegorna hade köpt till mig var följande:
En jättesöt flodhäst som hade blivit påklädd i en söt vid jacka och vita byxor (tyvärr ingen bild på dem)
Satt på en tårta av blöjor. Fäst på blörtårtan fanns en massa bra att ha till Knatte, nappar, blöjpåsar, schampo, nagelvårdsset osv osv.
I den fina blommiga paketen fanns där ett Bvlgari badset, så himla fint (och lyxigt för den delen med)
Lite dålig tagen bil, ber om ursäkt för det.
Och här är hela kalas bordet!
 
Så det var en mycket lyckad eftermiddag innan jag jobbade mitt sista pass.
 
Tusen tack åter igen! Kommer sakna er massor, men jag får komma in och besöka er, både innan bebben kommer och efter såklart.
 
Sen så tog jag även lite bilder på magen idag Andreas och jag är så himla dåliga på det. Ändå lite småkul att ha i efterhand och lika så för att de hur den faktiskt växer. Men nu när jag ska vara lite mer hemma så kan jag väl förhoppningsvis bli lite bättre på att fotografera bullen.
 
Så här är bullen dokumenterad i vecka 32 (eller v31+2 om man föredrar att räkna så). Komplicerat det där;)
 
Vad tror ni, är det en liten gosse där inne eller är det en liten tös?
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Har en massa bokat nu cirka 2 veckor framöver:
 
Imorgon 5 oktober: Åker tåg till Norge för att träffa min kära Silje innan bebben kommer. Stannar tills måndag den 8 oktober.
 
10 oktober, onsdag. Till frisören på morgonen och till MVC på eftermiddagen för rutinkontroll.
11 oktober, torsdag. Med Mamma och Petra på en konsert på Malmö Arena, och äta middag här hos mig innan.
12 oktober, fredag. På sista ultraljudsundersökning, på morgonen (ska bli så kul!!! längtar). På kvällen ska vi äta hos Chrille, Sofie och Alice.
 
13 oktober, lördag. Bjudna på middag till Mamma och Peter, även Svärmor Aino och Leif ska dit.
 
Sen lugnar det er sig lite efter den 13 oktober, då är det lite kurser hur MVC bara och små rutinkontroller.
 
Kanske lite småträffar med folk, måste passa på nu innan Knatte tittar ut ju.
 
Nej hej hopp, nu ska jag hänga lite tvätt till och renbädda sängen (kanske låter Andreas göra det när han kommer hem, är ju så fruktansvärt tråkigt, han får ju göra nått hehe).
 
Jisses, kom precis på att jag måste börja packa inför helgen och slå in Siljes paket, hon fyller nämligen år nästa vecka. Hurry hurry Malin!
 
Ha det toppen!
Malin 
 
 
 

2 dagar kvar

Idag är det näst sista dagen på jobb. Och jag känner mig redo för detta. Ska fixa lite småsaker nu innan det ar dags att ta sig ner mot bussen.
 
Ska sy ett par leggings som gått sönder, ska fixa Andreas hake på jackan som råkade lossna härom dagen ;) Mitt fel där ja, så får rätta till det..
 
Fixat lite annat smått, kanske ska man hänga in tvätten och och bädda också :) alltid skönt att bli av med lite.
 
Knatte har full show som vanligt i magen. Känns bra då vet man att allt är okej. Eller det känns i alla fall bättre :)
Är i vecka 32 nu, 30+0...Tiden springer iväg.
 
Var hemma hos Andreas syster och Peter igår. Hälsade på och lekte lite med Dominic, som vanligt blir man helt chockad av hans stora framsteg och snabbt går det. Var bara två veckor sedan vi sågs och så mycket har hänt. Då fråga Annie om vi är redo, javisst så redo man kan bli är man väl ändå.
 
Lite förberedelser mentalt och fysiskt kvar, mest mentalt kanske. Men de ska nog gå bra, nu när jag går hemma ska jag ta tag i lite andning och avslappnings träning och gå ut och gå en runa varje dag.
 
Sen säger Annie, ja Dominic kom ju i vecka 37, så ja de är ju bara 5 veckor ifrån var ni är nu..
 
De kändes helt plötsligt väldigt nära på något vis, lite skillnade på 5 och 8 veckor...
 
Men spännande är det i alla fall..
 
Går mycket upp och ner nu, man känner att det börjar mer och mer ta på kroppen fysiskt och man börjar bli en riktig gnällspik! Från och till kan man ju undra om något egentligen är bra, som man gnäller ;) Inte lätt alltid inte..
 
Tur Andreas är bra på att stå ut med mig och får mig oftast på bättre humör.
 
Så imorgon ska de ha en liten babyshower för mig på jobb inför mitt sista pass. Ska bli mysigt, lite kul sådär. Men är ju samtidigt vemodigt, detta blir också en liten omställning att både gå hem och inte träffa sina kollegor så mycket som man brukar. Man spenderar ju trots allt ganska mycket av sin vakna tid på jobb!
 
Men det ska nog bli bra, man vänjer ju sig. Och jag lär ju ha fullt upp här hemma med att ta det lugnt (vilket är väldigt svårt för mig), fixa/dona och försöka förbereda mig så gott det går.
 
Nej vet ni vad, nu måste jag ta tag i mina saker så jag hinner med allt innan jag ska till jobb.
 
Hade förresten en jättemysig helg med Älskling i Köpenhamn, fick shoppat lite, ätit gott. Målat magen till en gubbe, och tagit lite bilder. Åkte även in om Lunds BB/Förlossning och kollade läget så vi vet var det ligger när det blir skarpt läge. Lär nog bli Ystads Förlossning i första hand sen Lund men får se allt kan ju ändras.
 
 
Ha en toppen tisdag nu ska jag lägga på ett kol ;) Men bara ett litet..
 
Stor Kram
 

RSS 2.0