Äntligen helg!

Så idag är det fredag och jag har bara 3 jobbdagar kvar innan jag går hem på havandeskapspenning. Lite blandade känslor där allt.

Längtar något så enormt mycket, samtidigt känns det vemodigt att inte träffa mina fina arbetskamrater och gäster alls lika ofta som innan.

Är alltid såhär när det väntas ett nytt äventyr. Men det börjar bli jobbigare nu. Graviditetens tredje trimester, sista delen (9v kvar) börjar ta ut sin rätt på kroppen.

Jag ska inte klaga, har inte foglossningar, har inte så himla mycket ryggont, har ingen diabetes, har inte järnbrist, har bra stabila värden och blodtryck, dör inte av min halsbränna för det mesta etc. Andra har ju det ännu värre.

Men min kropp är minsann inte van att bära runt på dessa extra 10-11kilo!!! Vissa dagar är bättre än andra. Ibland får Andreas stå ut med mina små utbrott. När man nått toppen och orkar inte bita upp mer. När halsbrännan vill äta upp dig inifrån, när benen och/eller fötterna värker, när du inte kan sova bekvämt för magen är i vägen, när man tittar på hur sin kropp har förändrats (är inte lika nära felfri som innan precis haha), när ryggen gör ont hur i än sitter, när i kissar på dig bara av tanken att nysa, när man inte kunnat gå på toaletten ordentligt på ett par dagar, så man känner sig som en uppblåst babian och ändå gör man inget annat än att springa på toaletten. Ja ni fattar, ibland rinner helt enkelt bägaren över! Och man skulle vilja gråta en skvätt. Men tur är väl att det går snabbt över igen:)

Ska som sagt inte klaga, jag är ju inte sängliggandes än!!

Smart är jag hemma, och imorgon ska Andreas och jag till Köpenhamn över natten. Ska bli så mysigt, som alla säger. Passa nu på att umgås när ni bara är två.

Så det ska bli mycket trevligt.

Knatte sparkar på som vanligt och verkar nöjd inne i magen. Så det är positivt. Skönt att veta att allt är okej ..att den lilla krabaten lever. Även om jag ibland tror att han nästan vill slå sig ut ur magen sådan fart där kan vara :) en livlig liten en.

Ha en trevlig helg alla!

Kramen
Malin


Sockertest på MVC (mödravårdcentralen)

Ja då sitter jag här på MVC. Hade en mysig kväll igår med falukorv i ugnen och mycket god potatismos (som jag hade gjort). Sen tyckte Andreas att vi skulle röra lite på oss, vilket inte alls var någon fel tanke. Så iväg kom vi, jag på cykel och han med rullor. Åkte till svärmor och Leif, satt och snackade i flera timmar och cyklade sedan hem till läggdags. Mycket trevligt.

Upp idag kl 07:00 fast jag inte börjar jobba fören 14:30. Skulle ju som sagt på Sockertest (ska testa om jag har gravid diabetes).. Så här sitter jag nu och har druckit min drink. Smakade nästan precis som lemonade in the US. Skumt ändå, var ändå ganska gott hehe. Lite knasig är jag nog ändå. Och hör det roligaste:
- Andreas frågar, Malin vad gör du (kl03:09)?
- Jag kissade bara.
- Andreas igen, hördes som du åt?!
- Jag tog en dumlekola...?!
- Andreas suckar fram, MALIN du är ju knast..

Jag fattar fortfarande inget, sen kommer jag på då Andreas säger, du fick ju inte äta något efter 00:00... Då skulle du ju fasta för testet imorgon..

AJDÅ, aja berättade det för barnmorskan och hon trodde inte de skulle vara någon större fara. Mest om de låg nära gränsen för diabetes men då var man tvungen att testa om ändå. Så ja är nog ingen större fara:)

Glömde såklart också alla våra journaler, blodpapper osv på hotellet i Köpenhamn i helgen. Jävla typiskt det med. Kunde vara svårt att få tag i blodpapprena och vissa andra svarspapper. Men journalerna är ju inget svårt. Så får fortsätta jaga dem...

Nu ska jag gå och kissa och väga mig innan jag ska lusläsa alla tidningar och böcker som finns i väntrummet.

Mysigt med tända ljus i väntrummet förresten :)

Ha en bra dag alla.
Stor kram
Malin


Mycket nu...

Usch jag varit mycket nu de sista dagarna.. Känner att det tar på kroppen, handla mycket mer än det gjorde innan.. Som jag skrev i förra inlägget hade jag riktigt ont i magen.. En massa sammandragningar, obehagligt och inte skönt ont alls..

De höll i sig ända tills dagen efter kl halv 10.. Men sen för att återkomma på eftermiddagen och kvällen (dock inte i närheten av så besvärliga och sv samma smärta som de dagen innan).

Varit extra trött de senaste dagarna med. Sitter just nu på bussen, riktigt glad över att det är helg och jag är LEDIG!

Har ont i ryggen (pendlingen är inte så bekväm längre..kvittar hur man än sitter), känns mig illamående och från ingenstans börjar näsblodet rinna..

Kroppen säger helt enkelt ifrån, Måste försöka tagga ner lite. Svårt på jobb dock.. Räknar ner dagarna til min havandeskapspenning.. 2,5v kvar! När jag fick det godkänt tänkte jag direkt att man kanske skulle bita ihop och jobba lite längre.. Men usch nej så fel man hade då. Nu längtar jag tills jag ska vars hemma..

Inte kul att man ska behöva stressa så mkt som vi är på jobb.. Och sen ska ett par dagar efter vara förstörda med fruktansvärda sammandragningar.

Ska till barnmorskan nu på tisdag.. Ska ta glukostest/sockertest för att kolla så man inte fått graviddiabetes. Får prata lite med henne så med angående sammandragningarna jag haft de senaste dagarna..

Inte lätt alltid att vara gravid minsann.. Fler och fler saker dyker upp. Det där med halsbränna är ju också en ny kul grej jag fått lägga till på min lista till på min klagomålslista!! ;)

Tur man vet att man inte ska vara gravid i all evighet.. Utan att det är under en begränsad tid.. Samtidigt väldigt mysigt att vara gravid, såklart mest positivt (kanske inte fysiskt, hehe) ..

Ser riktigt mycket fram emot vår älskade lilla knattefnatt.. Ska bli så spännande att se hur du kommer se ut. Snusa på dig och försöka förstår att du är verklig och att du funnits med oss så länge. Svårt vad man ska för förvänta sig.

Nu ska jag snart hoppa av i regnet och cykla hem.. Sen hålla spendera resten av kvällen i soffan!

Imorgon blir det Danmark och övernattning på tivoli hotell för att fira Andreas lillebror som inte fyller så litet mer. Nog mer bestämt 13 år, om jag inte har helt fel för mig..

Trevlig helg alla.
Stor kram
M


Ont i magen!

Usch, idag har jag haft riktigt ont i magen. Stramar liksom. Så himla svårt att förklara.. Känns som en blandning mellan när man man får "håll" och träningsvärk i magmusklerna... När jag åt lunch fick jag så ont att jag knappt kunde andas ordentligt.. Fick liksom kippa efter luft, precis som när man får håll.. Sen stramar det så kunde knappt röra mig.. Konstig känsla..

Obehaglig känsla..

Som tur släppte det efter ett tag.. Det värsta i alla fall.. Nu kan jag andas normalt och röra mig lite bättre iaf..

Vet inte om det varit lite för tufft på jobb idag, var mkt stressigt imorse samtidigt som Knatten växer mycket nu, och livmodern växer ju såklart automatiskt även då.. men fy fan.. Aj..

Så står det överallt: bara lägg dig och vila så går det över sen.. JAHA, och HUR lätt är det på en skala när man är på jobb?? Vila? Jag kan inte ens sitta ner..

Aja hoppas det är bättre imorgon..

Vanessa min kollega tittade på mig flera gånger och frågade om allt var okej. Såg nog inte ut till att vara så väldigt happy så inte;)

Är ju såklart kul att känna att bebisen rör på sig, att den är full av liv. Sparkar och har värsta cirkusen där inne.. Men sen förra veckan känns det även lite mer obehagligt. Det är ordentliga sparkar och vändningar.. Det gör liksom riktigt ont från och till. Det känns som det är en arg alien som vill ut ut magen, lämna kroppen..

Såklart skönt att veta att lillen lever, men är lite i en mellan period nu vad jag förstått enligt mina gravid appar.. Bebisen har fortfarande ganska gott om plats de närmsta 2-3 veckorna.. Efter det kommer den inte kunna röra sig lika livligt. Men kommer väl göra ont och kännas lite obehaglig på något nytt sätt ;)

Aja för det mesta är det mysigt i alla fall.. För bita ihop, bara 3veckors jobb kvar.. Sen kan jag försöka vila lite mer och varva ner lite.. Tänka på mig själv, bebisen och den kommande tiden och vad vi har framför oss.. Andreas och jag ..

Nu är jag snart hemma och pappa ska komma på mat.. Får bli spagetti och pasta.. :)

Stor kram.
M


Start "blogging" again? It's about time

So i'm back, at least I will give it a try..
 
We'll see how long it will last.
 
But I thing it might be fun, I have a lot to share now a days :)
 
A baby due coming up! December 3rd is the set due date, and the weeks are flying past..
 
So I will from today try to upload some pictures and share some of my life stories.. Even thought they might not be big stories and super interesting ones ;)
 
Might be fun for my friends and second family in the US, which I don't get to see or talk to very often (sadly)...
 
But life is busy for all of us..
 

Knatte's head and belly and a filled bladder ;)

Baby feet (Knatte, that's what we call him or her)

RSS 2.0