Valborg=vår?!

Hoppas alla haft en trevlig Valborg. Själv har min varit lugn och harmonisk. Riktigt mysigt. Syster och pappa kom på grillning. Blev grillad fläskfilé, korv, potatisklyftor, sallad och kalls såser. Adam var glad och var toppenduktig vid läggning idag. Han skrattade busigt när jag bar in honom i sovrummet men efter han kämpat emot (nästan utan skrik) ett tag så tog tröttheten över. Han kan om han vill vår lilla räka <3 sen hade syrran fixat bananer, Marabou och glass. Så det blev Marabou bitar i bananerna på grillen till efterrätt med vaniljglass. MUMMA! Är riktigt mätt nu.

Annars har jag blivit frisk nu (förutom att jag måste ta nässpray 1gång/dag) faaaan måste sluta med det. Så det är skönt ett be back on track.

Var i parken på öppna förskolan i förmiddags med Emma och Kian. Var trevligt med sång o lek som vanligt. Skönt att lämna huset, både för mig och Adam!

Sen gick vi och våldgästade Nathalie och Joakim . Busade lite där , playdate kan man säga. Väl hemma fick jag parkera mig på trädäcket i solen då Adam kunde sova lite ordentligt. Så jag gick igenom posten med en filt lindad om benen. Ganska mysigt ändå, fast jag var så trött efter natten och den tidiga morgonen så jag hade hellre lagt mig på soffan!

Men nu har pappa och Petra gått hem så nu ska jag hoppa i säng.

Trevlig ledig dag imorgon :)

Förresten så hämtade vi Adams pass igår. Och passfotot är inte att leka med. Dubbelhaka deluxe, vår älskling. Han är ju så söt. Fotot gör sig inte riktigt, han har inte riktigt en sådan haka, dålig vinkel på kameran . Men ändå så sött..

Han sitter också själv numera , i några sekunder iaf. Börjar bli så stark och stor våran underbara påg.


Fredag

Har varit sjukis sen i söndags men är bättre nu, vad skulle man gjort utan nässpray? Varit nere på Bvc på mammagrupp, alltid lika trevligt och givande. Vägde Adam med, kan ju inte hålla sig, så han vägde 7330g 4m 3v gammal. Stora killen. Han har haft lite rinnig näsa och hade 38.0-38.1 så var lite temp. Men nu i kväll hade han 37.7 igen så ja vet inte om det var riktig feber eller om han bara var lite varm efter att ha sovit. Handlade lite på Ica i stan (? Om man nu kan kalla Trelleborg stan det vill säga )orkade inte köra till maxi. Andreas har varit hemma idag, han är inte heller frisk. Så imorgon hoppas jag att vi alla mår bättre. Eller iaf Andreas, o även Adam. Dock har hans näsa inte runnit sen i eftermiddags.

Jag ska snart hitta sängen. Är trött, inte sovit så mkt i natt. Har lite nya rutiner på natten nu. Adam äter vid 7, somnar till 8, sen får han mat tidigast 00:00 och sen tidigast 5:00 igen. Vaknar han där emellan är det ingen mat som gäller innan man sommar om. Så ska jag köra detta nu och sen blir det att ta bort midnattsmålet . Thats the next step ahead. Men det betyder ju inte att Adam inte vaknar mellan 7/8 på kvällen och 6 på morgonen . Igår vaknade han 4 ggr förutom då kl 00 för mat. O jag fick klydda med napp, gunga sängen/vaggan och lyfta upp honom mot kudden då han ålat sig ner. Man är knappt människa på morgonen ..

Har köpt två klänningar nu i veckan. En till bröllopet i maj och en långklänning till sommaren. Snygg med jeansjacka .. Min är inte grön dock, hittade ingen annan bild och orkade inte ta en själv. Min är mörkgrå o så hänger min rakt mer, inget band att knyta i midjan. Min når ända ner till marken. Nu skriker sängen på mig!!

Hörs snart igen förhoppningsvis.


blogg.se appen SUGER

appen till blogg.se är så himla ofta ur funktion, tråkigt. sen att jag varit krasslig nu de senaste 3-4 dagarna har inte gjort det bättre för bloggandet heller ;)
 
har åkt på en sådan dum förkylning, började i helgen men känns idag bättre. idag tog Andreas förmiddagen ledig från jobb (om det nu räknas som ledig när man pratar i telefon med jobb var 10:e minut, förutom när han var i bassängen)... 
 
men men..
 
så kl 09.00 var det dags att packa in oss till bilen och åka till lasarettet för babysim. Tur att det var just idag som Andreas bestämt att följa med, annars hade jag nog fått stå över idag på grund av min rinnande näsa och trötta huvud. Var en riktigt mysig stund, så kul att även pappa fick vara med och busa i bassängen. Adam gillade ju det som vanligt, han tycker det är mysigt. Idag fick han dyka 3 ggr också, han var så duktig. Första gången var han inte riktigt med på det, tror Andreas doppade han under ytan när han försökte stoppa handen mot munnen så han sög ju in vattnet istöllet för att hålla andan. Han var inte beredd helt enkelt, så han fick en rejäl kallsup. Men de två andra gångenrna gick det galant :) jag fick tagit en massa bilder och någon film med.
 
en åkte vi direkt till polisen för att fixa pass till Adam. Blev alla förberedelser för att jag sedan skulle gå tillbaka på eftermiddagen och fixa resten. Adam sov nämligen så vi ville inte väcka honom för att ta ett foto.
Så vid 14.00 var jag på väg till polisen igen, och jag skulle bara ha med ett ynka papper. precis utanför fick jag en underlig känsla av att jag glömt pappret och såklart hade jag det. så hem igen, inte lite irriterad vad jag. gaaaah sånt får bara inte hända. så hem igen, hämt pappret, byta skor och mot polisen igen. var inte lite svettig nu, jag har mens alltså en massa extra hormoner som rusar, plus förkylningen i kroppen så inte lite svettig var jag. in, tog en nummerlapp, nästa var vi. upp med adam ur vagnen, bar in honom och då blev det vår tur direkt. svetten pärlade sig i pannan, adam var så chockad att han hade fortfarande nappen i munnen, annars spottas den ju ut direkt. jag bara ryckte upp honom ur vagnen när han sov. allt för pass foto!!! :) vilken mamma.
fotot blev väl sådär, jag var lite uppe i varv så jag började nästan gråta när jag såg fotot. jag vill alltid att det ska vara perfekt. men detta var lång ifrån perfekt. får väl leva med det. adam blev väl bra, men jag fick ju ha ett skynke för min öveerkropp och det syns på fotot, så riktigt dåligt, det hängder ner ett svart band diagonalt på bilden. usch nej. inte okej. kanske kan skratta åt de sen och hela min miss med pappret, men inte idag,
 
nu ska jag hoppa in i sängen. är fruktansvärt trött. ögonen går i kors och de rinner. ska se om jag kan ladda upp några bilder från mobilen. ska ta en bild på en klänning jag införskaffat mig idag som jag eventuellt (antagligen) ska bära på bröllopet i maj. en fin sommrig vita sak med rosa och gröna blommor.
godnatt alla
 
  
 
 
 

Åhhhhh


Vilket väder

Sitter ute på däcket, Adam sover gott i vagnen. Jag sitter i tunna haremsbyxor och ett linne. Smörjt in ansiktet då det började strama lite. Vilket härligt vårväder. Så himla skönt. Jag får så mycket mer energi. När Adam vaknar r det matdags.

Sen är det dags att börja så smått med middagen. Kyckling fajhitas (stavning?) med massa grönt och tzasikisås! Mums.

Adam var så himla duktig på simningen idag. Han vågade mycket mer, tog för sig. Han sprattlade och slog med armar och ben så det skvätte på han själv, mig och grannen ;) vår lilla räka! Och inget gruppskrik i omklädningsrummet efteråt heller. En dröm badstund helt enkelt.

Imorgon är det parken som gäller för öppna förskolan :)

Och Andreas sa att han skulle försöka komma nästa gång på babysimmet med. Det skulle varit toppenkul:)

Nej nu ska jag återgå till mitt solande, mjölken i brösten kan inte bli överkokt väl?? !! :)

Sorry för de dåliga bilderna, men de är fotograferade från kamerans display !


Play date

Igår var det en impulsiv playdate. Jag tänkte när jag vaknade. Kanske ska vi bjuda hem några mammor och bebisar idag. Sagt och gjort så flög det iväg ett sms till 4 mammor. Här såg det ut som ett bombnedslag. Jag fick hoppa i skorna och ta mig ner till affären, köpa bullar och reklamera en body på lindex. Visste inte min mamma köpt den på rea, men jag fick 99,50kr på ett värdekort. Så det var najs. Nu blir det lite shopping till Adam :) var jättetrevligt igår. Alla kunde komma tillsist. Så de var 3st plus Adam från mvc föräldragruppen , fattades bara 2st. Den ena gick på babysim igår och kunde inte komma och den andra har jag ingen kontakt med. Man kan ju inte ha det med alla, och det är såklart inget fel på henne men det blir alltid så att man börjar umgås med några lite mer. Och sen var där en till inbjuden som har en äldre son, 9mån. Vid 2 hämtade den ena mamman sitt andra barn på dagis. Så tillslut var vi 4 mammor och 6 barn :) jättekul.
Tyvärr så blev det inga bilder från igår. Men det kommer vi göra om. Nu laddar Adam och jag inför babysimmet. Pappa/morfar ska följa med idag också, och få några bilder. Blev ju inga i vattnet sist så de blir det förhoppningsvis idag:) så kan visa några ikväll.. Älskar vädret förresten. Då skönt att inte behövs frysa om fingrarna om du känner vantarna eller får ta av dig jackan när du är ute och går för det blir för varmt. Våren komsi, komsi...


Fixartagen

Inatt var en bra natt. Adam somnade 19:30, sov till 00:30, åt, fick ny blöja somnade ganska snabbt om. Och vaknade nästa gång 5:13 och då började morgonen. Var en toppen natt alltså. Hoppas det blir fler ...

Annars har vi haft en mysdag. Innan vi åkte till maxi för veckohandling svängde vi in om mamma/mormor på jobb och sa hej. Pantade även lite flaskor idag (så skönt att bli av med dem) .. Vi fick handlat allt vi skulle och lite till såklart ;) haha. Fattar inte hur det kan slinka ner ett par extra saker varje gång..det är tur jag bara handlar en gång i veckan;) det finns liksom en bakomliggande tanke till det...

Väl hemma så somnade tillsist Adam och sov hela 3 timmar. Det har han inte gjort på länge. Så bådar inte så gott inför denna natten. Igår sov han nästan inget alls och då fick vi en bra natt..

Jag hoppas och hoppas att nätterna kommer bli bättre inom kort. 4mån utan knappt någon sömn alls tar på en.

Jag har gått igenom lite foton idag och ramade in några. Ska få Andreas till att hjälpa mig med att få upp dem på väggen i sovrummet med de andra fotona.

Mamma kom snabbt förbi med två bodysar till Adam två pyjamasar o trosor till mig. Jag önskade mig det i födelsedagspaket (fyller åt den 9maj) men så kastade hon upp dem på bordet och sa. Äh du kan lika gärna få dem nu haha.. Hon är så rolig. Älskade mammsi.

Nu ser jag Morgan o Ola-Conny på 5:an. De är på tur i USA. HERREGUD.. Finns så mkt att säga så jag skippar det


Helg, REGN och grått

Igår var jag uttråkad på dagen, sen kom räddningen. Pappa/Morfar kom på besök. Värmde rester och gjorde pannkakor till oss. Så kom Mamma/Mormor också förbi på lunchen. Adam ville inte sova på hela dagen, vi är förhoppningsvis påväg till mindre sömna på dagarna och MER sömn på nätterna. Inatt var det helt okej, Somnade lite i 8, vaknade 12 för mat och vaknade 4 för mat och sen upp kl 6. Det är en mycket bra natt för mig :) om han somnar om snabbt efter att han ätit dock (det är sällsynt) men inatt var han duktig.
 
Ser mer och mer av Adams personlighet för var dag som går. Han är mycket gladare och han är en riktig buse. Och han har ett riktigt humör den lille räkan ;) Man kan ju hoppas att han har det nu och sedan växer ifrån det. Han älskar att stå upp, han har fått en massa nya leksaker som han är intresserad av. Han verkar tycka om sin gröt han får 2 ggr om dagen, smakportioner då alltså. Får cirka 2 tsk varje gång. Det är så himla kul att följa denna lilla knodds utveckling. Är något av det bösta som finns, att se någon utvcklas och lyckas vecka, master new skills week after week :) 
 
Adam har ingen ordentlig kudde, köpte en i Ullared men den ger inte ordentligt stöd nu när han är större. Och så har han lite platthuvud/eller toppigt huvud. Så han måste ha en ordentlig kudde för stöd. Blev en av märket next generation baby, de har så fina saker http://www.ngbaby.se/se/sortiment/sova/kudde-9146855
 
köpte också lite på rea till Adam, en pyjamas med fötter (då han vill sparka av sig täcket stup i kvarten, ett par mjukisshorts till Rhodosresan, en haklapp i mumin som man kan torka av plus en jeansskjorta till mig själv. 
Hittade ingen bild på pyjamasen, men var en vit med turkosa och blåa bilar :) 
Så lite fick vi allt handlat igår. 
 
Idag är det lördag och vi har varit igång sedan 06. har hunnit med att mysa i sängen, äta frulle, bada Adam, diska upp, plocka undan lite, diskmaskinen är i full gång näst på listan står sortera ut leksaker och för små kläder, stta upp några ramar som jag satt foton i och sätta upp några krokar på Adams rum där vi kan hänga hans utterkläder. Ska in om Farmor/Svärmor och lämna lite försenade födelsedagsgåvor då de inte kommit med posten till födelsedagen. Sen ska vi på kalas för Farfar/Svärfar som fyllde år igår och ikväll kommer nog Moster/Syster Petra på besök. Full rulle :) men man kan ju inte sitta inne och uggla alltid..
 
Imorgon ska vi till Adams kompis Joakim och busa, det ska bli kul.
trevlig helg alla,,, kanske uppdaterar lite bilder i efterhand, appen klyddar ju på telefonen, orka sånt.. 
 
 

Babysim

Idag var det dags för babysimmet. Allt var packat och klart. Vi kom iväg någon minut i 9. När jag skulle parkera såg jag en bil som stod halvvägs utanför parkeringsfickan. När jag hoppar ur bilen stod den kvar och jag ser då att bilen saknat ägare.. Skrattade för mig själv, tog en bild och tänkte att han/hon har glömt parkeringsbromsen (och hade den i friläge såklart). Kul var det iaf. Sånt har varit nära att hända mig med (flera ggr)..
Började byta om och sen var det Adams tur. Han blev så söt i sina badblöjssimbyxa:) morfar var också med idag. Det var kul. Fick några foton, sen trodde pappa / morfar att han fotat en massa bilder. Men när jag tittar på kameran efteråt. Så var där INGA bilder från tidens bassängen... Haha jag blev helt paff. Så jag vet inte vad pappa har gjort, han sa att det var ju så himla många knappar överallt :) inte lätt.. Men fick några st iaf. Adam skötte sig bra och verkade gilla det. Han sprattlade på mer åt slutet. 3 bebisar började skrika på slutet o det fortsatte in i omklädningsrummet såklart. Och då hängde Adam på pga att han var lite trött o så skulle han äta efter vi fått på kläderna. Hade de andra inte varit hysteriska så hade Adam varit lugnt o tyst.. Så jag hoppas att de är lugnare nästa gång . Jag skyndade mig på med kläder och fick ut Adam ut omklädningsrummet så jag kunde ta på honom de sista där och amma honom.

Men var riktigt mysigt :)


Mild havregröt

idag var vi på 4 månaders kontroll med Adam. Vår stora kille, han vägde 7050g och var 65,5 lång.. växer så det knakar. 
 
Vi snackade lite om smakportioner och jag hade lite frågor. Adam följer sina kurvor superfint, så det är ju skönt. Men jag är trött på att ha dessa sönderhackde nätterna VARJE natt.. Som en mamma sa till mig på öppna förskolan förra veckan, du måste börja prioritera dig själv lite nu. Det är dags att du också får lite sömn, det går ju inte annars. Och det är ju många barn som börjar sova bättre när de får ersättning på kvällen inför natten. Men det är lite svårt då Adam inte tar flaskan, utan leker, spottar skrattar och löjlar sig. Sen börjar han skrika och blir helt hysteriskt arg. Så nej flaska är inget som han älskar precis. 
Så då tänkte jag att vi skulle försöka ge ett mål ersättning eller bröstmjölk i flaska på dagen och sen på kvällen och hoppas att han lär sig.. Han är ju gladare på dagen så borde vara lite lättare.. 
 
Sen rådfrågade jag då min BVC sköterska och hon tyckte (såklart) inte att vi skulle mixtra för mycket med flaska och bröstmjölk eller inte ersättning iaf. utan hon tyckte vi skulle börja ge gröt då istället.
Så in om ica på vägen hem och köpte mild havregrynsgröt. Och han älskade det, eller det tror jag i alla fall. Han svalde och öppnade munnen direkt när man närmade sig med skeden. Så himla söt, ser så stor ut. Inte som en liten bebis mer...
Så nu ska han få (smakportioner) gröt förmiddag och eftermiddag/kväll.. han fick idag två baby teskedar av gröt per måltid. Han hade dock kunnat äta mer. Men de får bli om 2-3 dagar.   
 
Himla kul faktiskt. 
 
Sen snackade vi lite om att vi ska resa till Rhodos och jag fick lite tips angående sol, bad och klädval till Adam. 
 
Nu ska jag snart hoppa i säng, Adam somnade för ett litet tag sedan och då gäller det för mig att passa på.
 
Imorgon ska Adam och jag på babysim för första gången. Morfar ska följa med och ta lite foton och titta. Spånnande, se hur Adam tycker det ska bli. 

Adam 4månader

Vad hände liksom? Idag blir Adam 4 månader, eller han är 4 månader och 2 timmar i skrivande stund. Vår stora kille. Han växer och utvecklas för varje dag som går. Blir en tur till Bvc på tisdag. Ska bli spännande, alltid lika kul tycker jag att få höra längd och vikt. Helgen har varit händelserik.
I fredags träffade Adam och jag Anna för lunch hemma hos henne (och Björn).. Var väldigt trevligt, åt frallor, snackade massor och mös med Adam. Åkte in om maxi (eller mer en omväg till maxi) och handlade lite då Andreas behövde jobba över 1 timme. Åt god mat, såg lets dance och la oss sent . Vi var uppe till 22:22 innan vi hittade sängen. Det ni, det händer inte ofta ., inte när Adam sover som han gör på nätterna. Alltså inte hela nätterna, vaknar och strular för mkt.. Sover redan alldeles för lite när jag lägger mig senast 21..
Men för varje dag som går så är det en dag närmre bättre nattsömn :) keep up the positive attitude..
Lördagen bestod av möhippa för finaste Sofie :) var en toppentrevlig dag. Med alldeles för mycket skratt (eller det kan kanske inte vara föör mycket ;) ?! ) ont i alla muskler i ansiktet iaf så det kanske inte vara bra haha. Vi dansade Bollywood (värsta träningspasset), åt god spansk tapas på Trelleborgs golfklubbs restaurang .. Allt var så lyckat . Tyvärr kunde jag inte följa med på kvällen då jag helammar Adam, och han tar tyvärr INTE flaska..:/ så jag fick åka hem 2ggr och mata honom. Helt okej för mig, men såklart lite tråkigt också., är ju inte så längesen helammar så det är snart över :)

Idag har vi firat Andreas mamma, svärmor/Adams farmor . Åt en jättegod brunch på Idala gård. Färska räkor, lax, surdegsbröd, pesto, tzatsiki, färskpotatis, karré, mozzarellasallad, och så vidare. Goda efterrätter också såklart. Så dit får vi ta oss igen. Jag har bara ätit deras pizzabuffé tidigare. Var en trevlig eftermiddag med Andreas släktingar ., och resten av eftermiddagen har vi fixat lite hemma och tagit det lugnt. Vi var helt slut efter brunchen, mätta och trötta .

Imorgon ny vecka. Och min bil ska besiktigas. Sorry för att det var alldeles för längesedan jag uppdaterade ;)


7 grader

Sitter ute på trädäcket och njuter i solen. Så himla härlig känsla när det värmer på jeansen o i ansiktet.. Adam har varit gnällig o klyddig de senaste två dagarna. Att sova är inte kul och ska man sova så ska det inte vara ordentligt. Är något på g.. Får se om någon dag när jag kanske förstått varför han är som han är just nu.. Men att sova utomhus i vagnen funkar toppen (innu) . Så ut med solstolen o på med jacka plus keps, så är jag redo.
Haft en mysig förmiddag hos Camilla och fick hälsa på lilla Arvid (som inte är så liten). Han är 4 v på fredag o har redan vissa plagg i 62.. Lång o rejäl kille. Så de kläderna jag köpte skulle hon byta till större ;) jag köpte ju 56 haha..

Vi gick en stor runda på över en timme med vagnarna, fikade och sen åkte vi hem igen. Adam var kinkig o bara skrek precis innan vi åkte hem. Så då pallade jag inte mer, han var trött.. Sov i bilen o 10 min innan för dörren innan han vaknade..

Nu är det biggest loser på tv o jag har missat 4 avsnitt (äldre australisk säsong ).. O jag vill ju se det, men Adam ser inte ut till vilja vakna. Orkar inte dra ut babymonitorn, åhh vad ska jag göra.. Kanske kan öppna fönstret så jag hör när han vaknat?! Aja, vi får se. Har 9 min på mig att klura..

Trevlig lill lördag .


Hejdå påsken, på återseende

Igår hade vi en mysig dag här hemma. Var riktigt effektiva . Mannen fixade en massa utomhus, o röjde. Jag fixa inne. Vi åkte till mormor/mammas födelsedags kalas lite tidigare så lånade vi badkaret. Jag och Adam badade för första gången .. Mysigt.. Hade en massa babyolja, så kan ju verkligen säga att det var smort :) mkt mjukgörande för huden.. Kvällen var trevligt, mkt god mat som vanligt o trevligt sällskap. Och Adam var duktigt och uppförde sig bra :) stolta föräldrar.. Han var jätteduktig hos morfar/pappa igår med. Idag har vi varit på Ikea, lämnat tillbaka ett par för stora badbyxor till Adam och handlat på maxi. Handlade en massa fint på Ikea. Ramar till foton jag framkallat, en vas plus plastblomma (lätt dagens köp, så nöjd, tyckte det blev fint, fulländat på byrån i sovrummet), underlägg till kastrull/varma saker som ser ut som ett galler, en matstol till Adam och lite annat .. Sen köpte Andreas en lampa med spottar till vår "lounge".. Blev fint, vi hade ingen lampa i taket där innan..

På eftermiddagen gick vi en sväng och hälsade på Adams farfar och Monica.

På kvällen grillade vi för första gången i år. Riktigt gott, till köttet hade vi nypotatis . Nu kommer sommaren, älska 1:a april;) nu så, nu kommer värmen haha..


RSS 2.0