Kärleksmuffins

Fiffirutor, moccarutor god kaka har många namn.. Jag får bara hoppas att min blev god den med!!

Denna ska serveras på föräldragruppens återträff imorgon. Ska bli kul, hoppas alla kommer :) nu är mästerkockarna snart slut och jag ska hoppa i säng med mina pågar <3


Var tog sambon vägen?!

JO, där var han. Såhär går det när pappa ska natta sonen.


Stolt mamma

Är så stolt över min kille som sovit så bra inatt. Dock känner jag mig inte mer utvilad för det, men det är en annan femma.. Adam somnade vid 22:30 cirka, och vaknade 03:30 och sen tog det ett tag innan han somnade om (tyvärr, kunde gått lite snabbare haha) så somnade vid 04:30-05 och sov sen till nästan 08:00.. Och nu somnade han vid lite i 10... Han började bli trött för 1 timme sedan och borde ha somnat så men ville inte ge efter fören nu precis.. Så bästa natten än så längre, han har inte sovit så många timmar i sin spjälsäng innan.. De har han bara gjort om han sovit hos mig i sängen.. Så han kan han om han vill :) får se om vi får fler nätter som denna. Det är ett bevis på att det kan bli såhär i framtiden.. Det finns hopp haha, jag ser ljuset i tunneln..
Nu ska jag hoppa ini duschen, och förhoppningsvis sover Adam sig igenom duschen och föningen av håret.. Så får han en gladare mamma..

:)


Skypedate

Åhh äntligen fick jag pratat med mina tvillingar på andra sidan jordklotet!! Som jag längtar, och de fick se Adam med..

Som de snackar, några riktiga pladderkillar. De var då uppspelta och pratade i mun på varandra. De hade så himla mycket att berätta.
Jag kan inte förstå att de snart fyller hela 5år, gud vad tiden försvinner. När jag kom kunde de inte prata, hade precis börjat lära sig gå och jag började introducera dem till riktig frukt och inte bara fruktpuréer.. Så mycket kul vi har haft. Nicholas och Dexter förgyllde mitt liv då och gör innu. Det var något speciellt. En av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv (på 1:a plats har vi ju såklart när jag träffade Andreas och fick Adam). När man blickar tillbaka och tänker på den tiden, tiden i USA så finns det mycket man saknar.

Finaste tvillingarna i hela världen , saknar er och hoppas vi ses snart .. Förmodligen efter sommaren. Vi får spara pengar och hoppas på att vi kan åka över och hälsa på ..
Gjorde så ont i mig idag då Nic och Dex frågade om jag skulle komma på deras kalas :/ och jag svarade nej men att jag verkligen ville. Vi vill ta Adam på en kortare flygtur först och inte hela vägen till Seattle .. Så blir Rhodos i juni och om plånboken tillåter kanske då Seattle i september .. Håller tummarna för det iaf ... Nu måste jag försöka sova. Saknar mina USA bebisar som inte är små längre!! <3


BVC 2 mån kontroll

Idag var det dags för Adams 2 månaders kontroll. Fast han inte är två månader fören den 7 feb, och 8veckor på fredag.. Men men, det är ju inte på håret noga såklart..

Iaf blev resultatet att Adam vägde 5130g och var 58,5cm lång (50 vid födsel) . Vår fina kille.. Och läkaren hittade inga större fel.. Så det var skönt.. Han växer som han ska och följer sin kurva fint.


Då var det måndag igen

Imorse testade jag en ny sak. Jag hoppade in i duschen med Adam i babysittern.. Gick toppen ända tills jag kom till avsköljningen av tvålen och balsamet. Då körde högsta stämman igång! Jag hade hoppats och trott att han kanske skulle somna då jag visste att han var trött och det var sovdags. Men icke. Så efter skrik i någon ynka minut (kändes som MÅNGA minuter) öppnade jag duschväggen och försökte ge honom nappen . Men det var en förlorad kamp redan innan! Han var hysterisk och hade fått gråta för länge, så den gränsen var passerad, nu behövde han luftas upp, lugnas ner och sen nappen. Inte så lätt när man fortfarande har håret smort av balsam och är hal som en ål av tvålen. Så jag tog mig ett snabbt beslut. Högsta sprutt på vattnet och snabbt på med handdukar (en runt håret på huvudet och en runt kroppen). Och såklart, svårighetsgraden på att ta sig ut från vår duschhörna med världens minsta badrum PLUS en babysitter som tar upp den lilla ytan vi har = 10 av 10 svårighetsgrad!!! Upp med hysterisk kille, ner i sittern igen, i med nappen och vagga. Nöjd sovande kille efter 5min. Sen var det lugnt. Jag fick fönat och plattat håret, ätit lunch, plockat undan tvätt.

Vi åkte också och veckohandlade för första gången själv tillsammans idag , Adam och jag.. Gick också förvånansvärt smärtfritt. Adam var snäll som han oftast är. Men det är inte lätt när babyskyddet (bilbarnstolen) tar upp 2/3 av kundvagnen! Varorna kan man ju bygga runt bilstolen men när man packat de i påsar går det väldigt mycket sämre. Så man balanserar ut med en kasse bakom bilstolen i vagnen och två uppe där man kan ha sittandes barn. Fulla händer gånger 2. Men allt går :)

Ikväll gick vi en tur med vagnen. Skönt att rörd på sig. Bra initiativ av Andreas . Vi powerwalkade minsann. Ganska fort gick det iaf..

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa ner i sängen. Hoppas vi alla 3 snart sover gott ;) drömma kan man ju.. Imorgon är det dags för läkarbesök och BVC. Äntligen ska vi få reda på hand längd. Var 50cm vid födseln (som känns långt bort) vad är han nu tro.. 57-58cm tror vi..
Får se.. Vikt lite över 5kg..


Skridskor

Idag åkte vi till Hallongården i Bodarp. Där träffade vi farmor Aino och bonus Leif, Leifs barn Daniel, hand sambo och deras två barn. Liam 3 och Theo snart 10 månader. Var jättemysigt, ägarna till gården hade värmt upp en lite bastu/stuga nere vid dammen. Så där värmde vi oss lite och sen bar det åka av.. Riktigt kul. Alla åkte utom Leif, Theo och lille Adam (han sov som en stock i vagnen, varmt och gosigt). Aino provade några konster, för att vara snart 59år är jag impad. Baklänges åkning och något lite hoppförsök. Andreas och Daniel stylade såklart lite;) men ja kan man så kan man. Sen blev det fika i cafeterian/gårdsbutiken, hemlagade pizzabullar, supergoda hallon/vitchokladmuffins, kaffe, varm choklad och goda saft/drycker. Det är jag en riktig baddare på, att fika. Mkt bättre på det än att åka skridskor kan jag lova!! ;)

Sen åkte vi in om stan och köpte en ny fleece overall till Adam som växer så det knakar. Hans svarta björndräckt. 50/56 börjar sitta lite tajt om man säger så.. Blev en fräck turkos/vitrandig från Lindex.. Kommer bli riktigt bra, men allt passar ju en skönhet;)

Nu är tvätten i full gång. Andreas lagar korv med mos till oss så korvarna viner!
Sen ska vi nog sätta på en film ikväll.
Helgen har varit toppen. Jag är nöjd . Vi jag hunnit med lite av varje, sånt som stått på den osynliga "att göra" listan och även haft tid för att mysa som den lilla familj vi nu är<3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2013/pic_51054d1cddf2b351b4f333eb.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2013/pic_51054da1e087c32ca5caa4e9.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2013/pic_51054da29606ee5b05e3187a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2013/pic_51054da29606ee5b0bef79ab.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2013/pic_51054dabe087c32c7176052c.jpg" class="image">


7 veckor ??

Igår blev vår älskade skatt hela 7 veckor gammal.. (Var tar tiden vägen undrar hans föräldrar) och vi ser framsteg för varje dag som går (nästan iaf) ..

Svårt att förstår att Adam har varit med oss under en sådan lång tid . 7 veckor är ju faktiskt ändå lång tid. Tänk så lite jag sovit på de sju veckorna. Du sådär 2-3 timmar åt gången, oftast 2... Kroppen orkar så mycket mer ön vad man tror..

Har bara 3-4 kilo kvar att gå ner nu, kroppen börjar så smått bli mer och mer återställd. Bristningarna börjar bli ljusare så smått (thank god for that !!!! inte en dag för sent), alla stygn verkar vara borta, nu ska jag bara köra på stenhårt med knipövningar ;) inte så kul och inget jag prioriterat än så länge. Men måste börja med det snarast..

Idag har jag bakat chokladmuffins som dessvärre var inne i ugnen lite för länge så de var lite torra.. Men de gick ner ändå ;) inte så kräsen här inte..

Känner mig väldigt nöjd med dagen. Vi har fått undan lite här hemma. Och kollat lite på saker på internet.. Ni vet fönstershoppat fast på skärm;)

Nu sitter vi och kollar på tv efter att ha avnjutit en toppengod middag. Helstekt fläskytterfile med potatisgratäng och sallad. Imorgon ska vi åka skridskor på en liten damm/sjö på hallongården med farmor Aino.. Vet inte vem som mer har blivit bjuden dit så får se..
Det var väl min lördag ;)

Bjuder på några bilder från de senaste 3 dagarna..
Vår älskade unge<3


Mammagrupp

Idag var det dags för första besöket med mammagruppen som BVC dragit samman. Vi var 3 st mammor med våra bebisar idag, en mamma var hemma pga sjukdom. Bebisarna som var med idag hette Belle och Elvira, får se vad den sista bebisen i gruppen kommer heta. Det var jättetrevligt, vi pratade om förlossning och lite annat smått. Perfekt för mig som älskar att lyssna på förlossningsberättelser :) så efter 2 timmar åkte Adam och jag snabbt in om maxi för att inhandla blöjor.

Väl hemma tog jag in posten där jag hade fått ett paket. Det var från min faster Marianne. Jag öppnade det och fann till min förtjusning en äppelskrutts-urkärnare !! Hon hade läst i ett av mina tidigare inlägg att vi inte hade en sådan. Så jag kunde inte göra exakt den äppeldesserten som jag ville. Tack igen :)

Nu sitter vi och myser i soffan och jag tänkte snart ta mig samman och plocka undan maten.
Sen hoppa i mina mjukiskläder ..

Har inte så mkt planerat i helgen. Ska DAMMTORKA imorgon, måste verkligen det. Sen ska vi träffa Andreas Pappa och Monica plus småsyskon och på söndag kl11 ska vi infinna oss på hallongården och åka skridskor på deras damm med Andreas mamma och kanske några till (vi har inte fått så mkt info haha)..

Trevlig helg alla!


Nästan bara jag och Adam

Igår var jag och Adam på besök hos jobb. Första gången jag körde så långt själv med Adam. Eller ja t.o.m första gången jag körde så långt sen jag vet inte när haha ;) och det var ändå bara till Malmö (cirka 3mil enkel) .. Allt gick jättebra, var kul att komma till jobb och hälsa på, riktigt kul att träffa mina underbara kollegor.. Saknar dem, saknar våra gäster och saknar att vars internationell... Saknar att prats engelska, hur ska jag kunna hålla upp den?! Måste läsa en engelsk bok, skulle behöva prata engelska.. Va fan, känner redan att jag tappar lite på talet haha.. Aja löser väl sig..

Idag har jag lyckats tvätta sängkläder, renbäddat sängen, tömt diskmaskinen, plockat undan disk, sen kom syrran och höll mig sällskap . Andreas skulle ut och äta med grabbarna från jobb och sen kolla bio. Så när Petra kom hjälpte jag henne lite med engelsk läxan, sen tog vi en promenad till stan. Jag köpte en skjorta och ett linne med knappar så man kan AMMA ;) det är allt det handlar om nu.. Och Adam fick en gratis body om jag blev medlem hos Lindex , ja så det förstår ni ju att jag var tvungen till att bli .. Och så handlade jag en body på rea, 50kr.. Det ända jag köpt till Adam sen han kom till världen;) stolt! Plus 3par strumpor som jag också köpte idag.. Men det är allt i klädväg som inhandlats..

Nu ska jag återgå till tv:n och vänta på gubben som precis ringde och sa att han är på väg hem <3


Tisdagsmys

Har en liten småsnörvlig kille. Som sov lite dåligt igår på dagen. Vaknade flera gånger under sin vila som han inte brukar göra annars. Inatt ville han inte heller sova, så fick tillsist bli att han fick sova tätt intill mig . Då funkade det.. Konstigt !!!
Sen var pappa snäll och tog honom när han vaknade imorse vid 04:00. De gick ut och la sig i soffan så fick jag sova lite lite ostört iaf.. Sen ville lille McAdam inte somna om ordentligt. Men till halv 8 kunde jag dra på det. Då blev det amning, sen upp och komma igång med dagen..

Idag lämnade Andreas sin bil hemma och tog min bil till jobb. Detta för att i eftermiddag ska Adam och jag in till Malmö och hälsa på jobb :) ska bli kul att visa upp min skatt.

I söndags hade vi en toppenmysig dag. Fixade lite hemma, skönt! Städade toaletten , satt upp jullådorna på vinden, tömde vår källsortering osv.. Ni vet sånt man inte hinner med i veckan...

Nu ska jag försöks vila lite.. Jag är också lite halv snorig och känner mig lite hängig. Adam sover i min famn, ska försöka flytta honom och sen hitta en bra plats för mig att släcka ögonen på.

Dekorationerna är nu bestämda till doptårtorna:)


Saturday

Igår hade vi en toppenmysig fredag. Lagade god mat som vi till och med fick äta tillsammans då Adam sov sig igenom middagen (nästan).. Baconlindad kycklingfilé med hemmagjord klyftpotatis och min egna kantarellsås! Riktigt gott. Mös resten av kvällen med vår älskade pojk och kollade lite på tv. Idag hämtade vi pappa/morfar och åkte till toftanäs/bertstorp då han skulle köpa en bärbar dator. Vi checkade några affärer till och Adam sov sig igenom alla .. Lite småkikandes då och då.. Svängde in om babyproffsen och provade lite sulkys och sittvagnar.. Vi har bokat resa till Rhodos i juni så måste ha en lättare vagn med oss då ;) så checkade läget bara..

Väl hemma vilade vi alla 3 (Adam sover innu).

Snart är det dags att sätta fart på fläsket då vi ska bara på kalas om 1 1/2 timme..
Trevlig helg..


BVC

Vår stora kille, han bara växer och växer. Nu har han gått upp mer än ett kilo sen han föddes. Idag 5veckor och 5dagar vägde han 4830g på BVC besöket. Hans födelsevikt var ju 3555g. Och man ser att han är mer bebis nu och har lagt på lite mer kött på benen hehe. Idag har Adam varit mer "med", börjar så smått göra lite små ljud, mer och mer grimaser och idag får jag nästan räkna som att han har lett lite med. Så leendet är på god väg och sur (ledsen minen) är verkligen intränad nu ;) mungiporna hänger ner till bröstkorgen .. Så himla söt när han gör så.. Fast hade hellre sett att han log såklart haha..

Efter BVC när vi bar hemkomna var det dags för amning. När det var dags att byta bröst så hände det ni kan se på bilderna nedan. Adam fick ett sådant ordentligt tag och jag kunde inte få honom att släppa . Han är så himla stark i nyporna och eftersom han bara greppa om håret vilket inte är så tjockt ( även om mitt hår är fruktansvärt tjockt och fylligt)... Och Adam verkade till att stormtrivas den lille busen ! :)

Imorgon ska Anna komma på lunch. Eller rättare sagt hon kommer med lunch :) så det blir mysigt.. Nu ska jag försöka sova . Hörs kanske imorgon .. Har inte så mkt tid nu om dagarna, hela kvällarna går åt att natta Adam och på dagarna när Adam sover så sover jag för att orka kvällarna och nätterna :)


Snö

Snön har minsann hittat ner till sydskåne med.. :) fint ljus och. Och inte så himla grått och trist.. Ser inte fram emot allt slask och blask nu de ska smälta sen:/ aja så är det..

Imorgon BVC! Spänd! Ska bli så kul att kolla Adams vit och så har jag en massa frågor att ställa..

Idag ska jag till frisören. Mamma får komma och hämta oss så hennes bil är lite säkrare än min och Sigge (min bil) blir inte körd så ofta så han är nog lite för trött och kall.. Ikväll ska jag på ett föredrag in inredning och hur man inreder sitt hem med en röd tråd. Mamma jag syrran och några "tjejer" till :)

Vi försöker oss på rutiner här hemma. Lite kvälls/nattrutiner, pyjamas, nattmål mat varva ner, lugn och ro och sova i sin egna säng. Går väl bra får man säga ändå. Det sämsta är att Adam sover inte lila länge i som egna säng som när han sover tätt intill mig i mammas och pappas säng. Men min kropp (nacke och axlar) säger NEJ till för mkt sovande i vår säng. Så nu kämpar vi efter varje vaket pass på natten med spjälsängen. Det går, ibland mkt bättre än anda gånger. Men jag är nöjd .. Han hamnar bara hos mig på morgonen efter Andreas åkt till jobb. Så sover han så oroligt det passet, och jag sover ingenting om han inte ligger hos mig. Han har så mkt gaser som han brukar kämpa ut då på morgonkvisten (05:00-09:00). Så han bara vänder och vrider och fiser (om vi har tur att han får ute det)..

Nej nu måste jag passa på att värma lasagne innan Adam vaknar och ska ha lunch.


Vart tog denna helgen vägen?

Igår kom tant Cattis förbi och hälsade på Adam för första gången. Han fick n jättefin militärflygs dress och thai boxnings shorts.. Riktigt cool kommer han vara i dessa outfits. Catrin var så pass rutinerad så hon hade en extra tröja med sig, vilket visade sig vara väldigt smart då Adam kände för att bajsa på den tröjan hon kom i ;) så är det när man är van vid vad småbarn kan göra. Annars skulle hon gått med en bajsfläck på tröjan ut på restaurang i Trelleborg med några vänner på kvällen :) hade nog inte varit så populärt haha. Jag gjorde pannkaksfika till oss och vi pratade om hennes jorden runt resa som hon ganska nyligen kommit hem ifrån. Sen tyckte hon nog jag så lite halv luffig ut så hon frågade om hon skulle platta mitt hår. Javisst blev mitt svar. Är ju tyvärr inte så ofta det prioriteras nu mera. Inte de senaste veckorna isf. Så kände mig extra fin igår.

Sen på kvällen kom Christian, Sofie och Alice till oss på lördagsmys med pizza och snack. Vi fick lite små tips och råd till vår lilla buse bebis . Och inatt har han inte sovit hos mig utan i sin spjälsäng vid mig. Dock sover han inte lika många timmar i sträck i spjälsängen som han gör när han ligger tätt intill mig i vår säng. Men jag sover bättre och vi alla sover tryggare i vårs egna sängar. Så lär bli så i fortsättningen. Kommer bara bli lite meckigt i veckorna när Andreas jobbar. Jag blir ju så bunden till sovrummet.. Och Adam lär ju gnälla, grymta och skrika.. Så ja vi får väl se hur vi ska lösa det på bästa sätt för alla..

Nu ska jag försöka vila lite. Är trött efter natten. Andreas var tvungen att sticka in till jobb 2 timmar och är hemma igen id halv 2. Ska fixa lite hemma och sätts upp lite saker/lådor på vinden. Kanske ta en sväng förbi farfar och Monica ..

Nu ska jag verkligen vila och sluts skriva !!! Bums


Mer paket

Idag sov Adam riktigt länge på eftermiddagen.. Hela 4 timmar, hade hoppats på att det skulle hjälpa mot kvällens skrik (hade ganska mkt skrik igår om man säger så).. Men det verkar hjälpa sådär..vi har inte en glad kille här.. Magen krånglar som vanligt.. Så synd om honom.. Man ser att han har ont och besväras..man vill ju inte att han ska ha ont.. Dessa dumma gaser!

Med posten fick Adam ett par jättefina Tommy hilfiger strumpor/sockiplastskor. Det var Gunnel som var så snäll och skickade dem, tusen tack igen!

Och pappa tyckte att hans son behövde lite nya nappar .. Så kokade dem lite snabbt nu ikv.. Blev en med en Nisse på.. Söta..

Mamma/mormor och moster Petra har varit här ikväll. Trevligt med lite hjälp och sällskap.. God middag fick vi med..

Nu måste jag hjälpa/avlasta Andreas lite.


Anna var på besök

Idag åkte vi till maxi och handlade fler blöjor, Adam och jag. Köpte en trisslott också som jag måste skrapa (det slog mig nu). Sen kom Anna vid 11 så gick vi en runda i regnet. Var helt dyngsura när vi kom hem. Vi åt lite tråkig ihopskrapad lunch, snackade och Anna tog Adam lite så jag ringde några samtal och satte igång en maskin tvätt. Nu försöker vi få Adam att komma till ro, han vill inte riktigt det. Han är övertrött så han borde sova, iaf om ni frågar mamma och pappa..

Imorgon ska mamma komma hit och laga mat till oss och på dagen ska jag träffa pappa och gå en runda.. Lär bli en trevlig dag.. Kul med lite sällskap..

Och förresten, håller på att planera dopet för fullt.. Kul ;) närmar sig..

Sen pratade vi med fotografen idag, så hon skulle framkalla bilderna på Adam och så ska vi träffas och kolla på dem.. Blir nog inte att vi tar fler bilder nu som det var tänkt. Hon tyckte att vi fått bra bilder ändå. Och att momenten var lite lost.. Charmen är ju när de är så små, nu kan man lika gärna vänta till han är några månader till och sitter plus ler. Då jan visar mer av en personlighet.. Så lär nog bli så.. Får se.. Hoppas några bilder är bra :)

Fattar inte att för bara 5 veckor sedan såg man typ ut såhär.. Svårt att ta in..


Två härliga nätter

Adam har varit en ängel nu i två nätter. Sovit långa pass och somnat snabbt efter att ha ammat. Får se om detta kan fortsätta.. Man kan nu alltid hoppas.. Känns lite bättre med skrik och panik attackerna .. Så förhoppningsvis så hjälper kanske alla droppar (semper och miniform), att jag håller mig (så mycket jag kan) ifrån gasbildande råvaror och mjölkprodukter + att lilleman får magmassage .. Vi får se.. Nu ska jag hoppa i säng. Vi hörs...


Adam 1 månad

Dagens bästa ställning


1månad 11kvar

Sjukt vad tiden går. Idag blir vår lilla knatte 1månad gammal (ung). Adam har firat det med att vara lite för skrikig, han har alldeles för mycket gaser som spökar. Det hörs för mycket från hand lilla mage. Köpt två olika sorters droppar nu, miniform och semper. Och jag försöker undvika allt som kan vara gasbildande och försöker inte få i mig för mycket mjölkprodukter. Så hoppas vi för Adams skull (och ja såklart vår egen med) att han ska slippa denna magont/magknip och alla dessa gaser. Det är inte lätt att vara liten minsann.. Faster Annie kom förbi en sväng idag. Tyvärr så sov Adam (bra för mig och Adam dock) så Annie och Dominic kunde inte mysa så mycket med honom.. Vi åt pannbiff med potatis till lunch som hon köpt med sig. Riktigt gott.. Nu ska vi försöka få Adam att sova, för han är en trötter gubbe i detta nu. Och vi ska äta potatismos och falukorv ...
Trevlig kväll.. Jag ser fram emot mästerkockarna idag ;)


What a night

Vilken kväll och natt. Andreas kämpade tappert med Adam nästan hela kvällen. En massa gnäll varvat med skrik och lite då och då var han nöjd. Han blev ammad, blöjan byttes, han vaggades osv osv. Kom bara till ro och sov 5-20 minuters intervaller när han äntligen somnade. Men mamma och pappa fick inga powernaps inte. Detta pågick om vartannat från 19:30 till 01:30/02:00 innan han äntligen somnade vid mitt bröst i sängen efter att ha ätit. Då vi inte vågade flytta honom fick Andreas lämna sovrummet och sova på soffan i 3 timmar. Detta så vi skulle få en någorlunda sömn i 3 timmar. Då var det dags igen. Han fick mat, sov i 2timmar. Bajsade sedan, Andreas bytte och vi hade turen att han somnade om direkt bredvid Andreas och sov i 1,5 timmar till. Men vilken natt, jag kände mig tom på idéer, kände mig värdelös. Vad i än gjorde så var inget okej. Inget funkade. Och vi ville bara sova. Vilket Adam egentligen också ville. Puh vilken kväll/natt, hoppas denna blir bättre. Sånna långa pass hoppa jag inte han tänker ha med mig söndagar-torsdagar!! Då är jag helt själv..

Efter frukosten när Adam somnat intog jag sängen och sov i 2 timmar.
Nu kollar vi på ishockeyn, jag ska snart hoppa in i duschen. Vi ska iväg till pappa som fyller hela 52år idag.

Stort grattis världens bästa pappa/morfar.


Happy friday

Idag har varit en bra dag. Kände mig mer utvilad imorse. Var uppe i 3timmar inatt. Så kl 03:00 la vi oss, Adam och jag. Trötta deckade vi direkt och sov till halv 8. Det behövde jag. Förmiddagen var bra, till lunch tog vi vagnen och mötte mamma/mormor och Peter vid bussen. De köpte goda sallader med sig till oss. Var trevligt med lite sällskap. Mamma/mormor kunde inte hålla sig då på rean i Disney butiken köpte hon en jättefin byxdress med tröja och två haklappar. Superfina.
Skönt med helg det innebär att Andreas är hemma med oss.. Mysigt! Imorgon är det kalas för pappa/morfar och på söndag är det kalas för Ingrid. Full rulle i helgen.
Trevligt helg alla!


Torsdag

Fick ett paket från USA idag. Mammas gamla brevvän skickade en massa fina saker. Alltid kul med paket och får mig att sakna mitt älskade USA ännu mer. Skulle så gärna vilja åka dit och köpa en massa till Adam. De har så mycket fint och till mycket bättre priser än här hemma.

Idag har vi mest vara tagit det lugnt. Sov i princip inget alls inatt så när Adam somnade vid 11. Så la jag mig i sängen och fick 1,5 timme cirka. Han sov enda till 14:20 så jag fick till och med ätit lunch och gått på toaletten. De ni, det är vardagslyx när man är hemma själv med lilleman. Vid 15 tog vi vagnen ner till Ica och handlade lite. Blir pytt i panna idag och kyckling fahjitas imorgon. Blåser halv orkan ute idag, fick kämpa i motvind hela vägen hem.. Plus lite uppförsbacke och varorna.. Var tyngre än vanligt.
Har ont i mitt knä nu, hade mina easytones på. Så de slet för mycket på mitt knä.. Får bli vanliga walkingskor nästa tur jag ska ut och gå.

Måste berömma lilla gossen, han är så stark i nacken, fick kämpa lite på mage idag.

Och förresten: när ska man finna tid till att läsa ?!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1370180/images/2013/pic_50e5ad3bddf2b3407e001dae.jpg" class="image">


BVC

Skulle till BVC kl 15:30. Såklart sov Adam och jag var tvungen att väcka honom. Drog på det och nu ska nu få höra. Kl 14:50 tar jag upp Adam (alldeles för sent) bytar blöja och såklart kissar han ner hela sig, alla kläder, skötbordet, skötbordsunderlägget, golvet. Och detta hade jag INTE tid med. Men så är det ju alltid. Tar 20min att gå ner till BVC, vilket var min plan. Så kl 15:10 är verkligen det senaste då i måste lämna huset. Kl 15:00 börjar jag amma Adam, tänkte 5 min så fick han få resten sen hos BVC. Efter någon minut släpper han brösten och en stråle sprutar ner Adams ärm, mina jeans, mitt linne, soffan, filten och luddens soffan !!! Och Adam har satt i halsen för strålen var för stark.. HERRE JISSES!! Detta har jag inte tid till. Får Adam till att lugna ner sig och börjar andas igen. Hann tänka, måste ju se kul ut när det står ut en mjölkbåge och jag rör mig från sida till sida. Kändes som att jag var trödgårdsslangen och hela vardagsrummet skulle vattnas!!

Låta Adam suga lite till, sen kom min mamma in och lämnade en sak. Så hon tog på Adam overallen och jag bytade kläder. Kl är nu 15:10 jag hinner inte gå, inser det. Jag får packa in oss i bilen och köra ner. Första gången Adam åker i min bil, Sigge! Gick bra det med minsann.

Ja det var hektiska minuter där!

Vi kom 5min tidigt till BVC, Adam vägde 4245g så hade gått upp 145g på 5 dagar. Godkänt! Hans huvud hade ökat med 0,5cm. Godkänt! Och barnmorskan testade om han fäste blicken genom att följa en boll med ögonen. Godkänt!
Får fina duktigs kille.
Nu ska jag försöka sova

Vår starka påg kämpar med hela kroppen. Stärker varenda muskel på bilden nedan. Sen måste man mysa lite efteråt.


1:a riktiga dagen själva

Vi har varit hemma helt själva från 05:50-17:00 cirka... Jag varit en bra dag, den fick helt klart godkänt. Lillegubben har varit snäll får jag säga.. Vi har ätit, myst, filat naglar och bytat en massa blöjor. Adam sov bara 1,5 timmar på förmiddagen/till lunch. Så vid halv 1 packade vi på oss ut med vagnen. Adam somnade i carporten, så mycket gillar han sin vagn och att vara utomhus. Vi tog en sväng på 30min, väl hemma fick Adam sova i 30min till i carporten för lite extra frisk luft. Det gillade han. Jag känner mig riktigt nöjd med dagen. Var trött på julsakerna nu, så allt åkte ner utom granen. Jag har hunnit med att dammsuga, diska, tömma diskmaskinen, sorterat lite. En riktigt effektiv dag. Ringde även pastorsexpeditionen och bokade dopdag. Ringt lite andra samtal och har beställt hjulskydd till vagnen så man kan köra den inne utan att dra in en massa jord, stenar, löv och skit. Beställde även vyssan lull tossingar till spjälsängen så den kan vaggas. Så nu längtar vi efter ett paket på posten (eller ja Konsum).

Nu ska jag tvätta av hjulen på vagnen så den kan användas under nattens vakna stunder.


Sängen!

Idag har vi knappt lämnat sängen. Jag har bara gjort det när Adams blöja behövde bytas eller byta miljö om han var trött på sängen.

Fick i alla fall dragit mig upp och satt igång en maskin tvätt, satt igång diskmaskinen och diskade upp lite disk. Så nu känns det som jag gjort något med denna dag förutom att sova, mysa i sängen och pussa min lille prins. Min store prins har inte mått så bra så han har inte fått så många pussar idag :)

Hade en jättetrevlig nyårsafton igår, underbart gäng är vi! God mat och Adam var så snäll så. Jag tyckte tiden sprang iväg, helt plötsligt var klockan 00.00.

Känner hur magen kurrar borde ta något litet att äta innan jag borde försöka sova. För nu sover Adam sen ett litet tag tillbaka. Och idag börjar vardagen (vardagsnätterna) för Andreas börjar jobba imorgon och hans klocka kommer ringa 05:15 och senkvällarna och nätterna med Adam kommer bli mina. Så nu kan det bli lite tuffare, och jag kommer nog behöva sova lite på dagarna med lilleman.

Nu hoppas vi på ett toppen 2013, all lycka, glädje och kärlek till mina bloggläsare.


RSS 2.0