Halsont :(

Kände inatt när jag var uppe med Adam att min hals började krångla. Och har inte blivit bättre idag.. Känner mig svullen i örongångarna och halsen är irriterad. Hoppas inte detta eskalerar eftersom vi snart ska till värmen.

Får stoppa i mig lite piller, o knapra fisherman's friend.

Idag har Adam och jag åkt buss för första gången. Det gick bra. Men lite fler resenärer som kunde erbjudit sin hjälp hade ju inte varit fel. Och busschaufförer som paying more attention ro their travellers!!! Men men nog om det.

De var kul att träffa mina gamla och en massa nya kollegor.
Och i förmiddags var vi på öppna förskolan.

En fullspäckad dag.
Adam är så himla duktig på att äts riktig mat. I puréform såklart. Är så stor över honom. Så skönt när det väl funkar, inte varje måltid han är hungrig och koncentrerad . Men så länge jag får i han vad jag tycker han borde äta så känns det skönt. Ibland tar det 5 min och bland 15:)

Jag ska snart hoppa i loppebädden. Imorgon är det ännu en fullspäckad dag. Sista babysimmet, hem och duscha, lunch och ta bussen till Malmö till MAS. Hem o äta sen sängen!


Fästningen tillhörde vår katt. Låg på köksgolvet när jag kom hem idag.

Min outfit för dagen och Adam i vagnen på bussen.

Ha det


Måndag och en spännande vecka

Måndag och Adam sov till halv 7 imorse. Mer sånt (även om jag varit uppe o stoppat nappen i munnen 2-3 ggr o gett mat en gång) så är det ganska mkt skönare att gå upp halv 7 än 04:30-05.00. Dagen blir då himla lång när man ska gå upp som en zombie kl 05. Idag har jag diskat o tvättar lite. Plockat undan. Har även börjat plocka undan sånt dom Adam inte använder mer, babysitter, babygym så vi får mer plats att röra oss på . Har även organiserat lite av Adams leksaker. Så inte allt ligger på golvet o samlar damm. Vi ska ju snart på semester 1 vecka så har mkt att planera o gå igenom denna veckan. Jag ska börja gå igenom packlistor o skriva till på packlistorna. Imorgon ska jag in o hälsa på jobb. O på onsdag är det sista gången på babysimmet o sen ska vi ta bussen till Skånes universitets sjukhus ( alltså Malmö sjukhus) . Jag ska till Allergimottagningen för en årlig koll. Så onsdagen blir intensiv. Adam o jag har inte åkt buss än så detta kommer bli första gångerna , både på tis och onsdag.

Nu ska jag mata Adam o njuta av vädret. Trevlig vecka på er.


Äntligen fredag

Idag har Adam och jag varit på mammagruppen på Bvc. Och jag brukar ju alltid passa på att väga honom när jag är där så på 17dagar hade han gått upp från 7590g till 8030g han är nu 5 mån och 17dagar gammal. Stora killen. Han börjar bli tung minsann.. Jag ville mest kolla vikten pga att jag ammar knappt Adam mer. Han vill inte. Allt annat är så mkt mer intressant och gröt är godare (ja annan puré mat med) så det var skönt att se viktuppgången. Då får han i sig mat som han behöver.
Sen träffade vi pappa/morfar i stan för en fika. Jag växlade pengar till resan. Vi åker ju till Rhodos nu snart och så fixade jag bröllopspresenten till morgondagens brudpar plus en blomma och en morsdagspresent till kära mammsi.

Nu ska vi snart på kalas till Andreas lillasyster. Hela 8år blir hon. Stor tjej.

Imorgon bröllop som sagt och mamma ska passa Adam . Kommer gå galant;)
Känns bra.

Adam sitter så himla fint nu, han är så duktig. Och han är så in i bomben nyfiken på ALLT. En riktig busunge. Han älskar att sitta och leka på golvet med ALLA sina leksaker. Och han är inte lika svårflörtad nu mera;)

Ha en toppenhelg alla för det ska vi ha. Ska lägga upp en bild i helgen på hur fina vi kommer vara imorgon på bröllopet. Inte ofta man får gå på bröllop ju.


Shopping

Igår fick jag shoppat lite av presentpengarna sen min födelsedag. Idag blir det något till. Så himla kul. Älskar att shoppa. Ska bli skönt att amningen snart är över för denna gången. Vilka sorters kläder man kan ha ökar ju.

Nu ska vi gå ner till öppna förskolan, sen in om affärerna och till sist in om vårdcentralen där jag ska ta blodproppar inför mitt besök på Allergimottagningen nästa vecka. Sånt gillar jag ju inte, men det kommer gå bra. Tar ju inte så lång tid. Mamma o syster ska vara där o ta Adam. Nej nu blir det ut i regnet! Tar bilen..


Seger och Slager

Igår vann 3 kronor o de var riktigt kul. Och att de ska få möta Schweiz vilket var riktigt otippat . Verkligen kul att de kommer få en medalj på hemmaplan. Och det är två otippade lag i finalen ;)

Då mannen var på svensexa igår så kom min kära syster hit och höll mig och Adam sällskap hela dagen. Riktigt mysigt. Adam badade, jag duschade, vi åkte till Ikea och fixade lite ärenden. Hemma lagade vi sedan mat o kollade på Eurovision. Men när klockan var halv 10 orkade jag inte hålla ögonen öppna längre. Så då fick jag skicka hem henne och hoppa in i sängen.

Har varit så himla skönt nu när vädret varit så fint de senaste dagarna. Värmen är inte att klaga på. Idag ät de ganska varmt, var finare för en timme sedan (kl halv 9), nu är det tyvärr mulet o ser riktigt tråkigt ut. Andreas sover , han har fått en rejäl sovmorgon av mig idag. Så de hoppas jag minsann att få igen ;) nästa helg är det dags för bröllop. Och på fredagen ska vi på kalas för Andreas lillasyster , hon fyller 8år (tror de är 8 :S blev lite osäker nu). Så hela nästa helg är liksom denna väldigt planerad. Och helgen efter nästa är det dags att åka till Rhodos. Så här händer det saker minsann. Nu vaknade Adam så jag får återgå till att umgås med honom.


Bilderna kommer i detta inlägg ist


Öroninflammation?

Var o kollade Adams öra på Barnmottagningen igår. Det var inte öroninflammation som tur var. Han är nog bara lite besvärad av öronvaxet. Han hade ganska mkt vax, vilket var olika från barn till barn. Så de bar skönt. Hans torrhosta är också borta o han är inte allt snorig i näsan heller. Härligt att han är friskus nu igen.

Idag var det babysim dags, Adam fick dyka/simma själv till mig idag, läraren höll honom på sitt knä i vattnet så stod jag mitt emot och kallade/lockade på honom. Så sköt han sig ifrån läraren mot mig, så han hamnade under vattnet så tog jag emot honom.. Gick bra faktiskt. O så dök han några gånger. Allt resulterade i någon kallsup men var ändå okej .. Han trivs som fisken i vattnet.

Andreas är i Malmö med en kompis o skulle käka. Så jag tog mig hem till mamma för sällskap.
Så idag blir det go mat!

Och ja förresten, natten till igår hade jag en riktigt jobbig natt med Adam. Så igår bestämde jag mig för att flytta in spjälsängen i hans egna rum. Usch kändes hemskt. Men man är ju så himla tramsig, så jag fick intala mig själv...
-att vad skulle kunna hända i hans rum som inte kunde hända inne hos oss?
- att jag hör honom lika bra från hans rum
- måste försöka, kan ju ge mig fler timmars sammanhängande sömn
-osv osv..

Resultatet av första natten är jag riktigt nöjd med. Adam somnade 19:45, sov till 02:05. Åt o klyddade lite, somnade om hyfsat snabbt ändå kanske 02:30 och sov till när Andreas skulle till jobb vid 05:45 (jag tror han blev väckt av några av ljuden som Andreas hade för sig innan han åkte. Han sover säkert inte så tungt på morgonkvisten, så han verkar mer lättväckt då.. Så over all en riktig bra natt. Ska bli intressant att se vad denna natten kan ge.. Update kommer så småningom ..

Nu ska jag återgå till att vara social. Klippte o färgade håret igår riktigt nöjd minsann.

https://cdn2.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5193a4b1ddf2b324f40de035.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5193a4b1ddf2b324f40de035.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5193a4b1ddf2b324f40de035.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5193a4b1ddf2b324f40de035.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5193a7489606ee63539126c3.jpg" class="image">


Min födelsedag! Bara min dag

Har haft den bästa födelsedagen ever. Första födelsedagen med min älskade son. Han var i sitt esse hela dagen, charmade och snackade med alla. Så himla go' !
Jag känner mig helt konstigt lycklig. Känner mig varm o glad över att ha en sådan fin familj som jag har. Så generösa o underbara. Jag har fått så himla mycket fina saker i mina paket.

Ni kan se allt på bilden nedan!

Blev en lyckad dag helt enkelt. Jag hade bakat pecannöt/kola paj, hallonmuffins o chokladbollar rullade i pärlsocker och färgglatt strössel.

Allt blev uppskattat och fick beröm. Så det var tur det.
Sen blev det lite korvgrillning med de s var kvar i solen på trädäcket. Allt är nu undanplockat, diskat eller i diskmaskinen. Det enda som står framme är mina fina gåvor. De pryder hyllan så fint.

Kan inte nog tacka alla som varit med och gjort min födelsedag till den bästa. Alla gratulationer på Facebook, sms, samtal, vykort osv.

Jag är en lycklig tjej.

Nu ska jag hoppa i säng med ett leende på läpparna med min ängel sovandes i sängen bredvid. Kan inte bli bättre. Älskar mina killar<3


5månader

Går sådär för min bloggning. Man ska kanske skippa det? Jag känner ångest då jag inte hinner blogga så mkt som jag vill. Och så ska man inte känna. Jag skulle vilja blogga varje dag. Men det kan jag glömma. Ska vi får se.

Idag blir iaf vårt älskade barn 5 månader. Gud så stor han blivit och Gud vad fort det går. Alldeles för fort. Det firar vi med 21'C o solen steker. Jag jag fått smörja in mig. Jag började nämligen skifta nyans till röd/rosa ;) inte okej. Så jag hoppar mellan skuggan och solen. Riktigt skönt dock. Synd det inre ska hålla i sig. Ska vara ganska varmt nu i dagarna men ska också regna lite.

Igår fick Adam sina sprutor. Var jätteduktig , gick mkt bättre denna gången. Skönt både för honom och mig. Han vägde 7590g o var 66,5 lång. Mkt bebis att älska ;) <3

Idag har o varit med min bil hos Bilprovningen för ombesiktning, alles OK, sen åkte vi och handlade på maxi. Jag har tömt diskmaskinen, dammsugit , klippt min ros (utomhus) o lite andra buskar. Just det, jag har också gjort en pecannöt / kola paj till torsdag då det är min födelsedag. Imorgon ska jag göra en till.
Blir att bjuda på fika först och sen grilla lite korv. Nej nu ska jag ladda upp några bilder till er sen säger jag tack och hej för idag :)

Hoppas ni njuter av det fina vädret var ni än befinner er!

https://cdn2.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5188e2a4e087c307d43f899f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5188e2a4e087c307d43f899f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5188e332e087c373c0379e56.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1370180/6-3/pic_5188e332ddf2b3083bf4bab9.jpg" class="image">


RSS 2.0