Nytt

Gåvor till Adam.
En fräck t-shirt från farfar, Monica, faster o farbror från deras Mexiko resa. En jättefin blå handduk av Monicas pappa Bertil o Astrid, tillsist en super tuff mjukdress av Anna som var här på besök idag...

Har haft en toppendag .. Trevligt att träffa Anna igen. Sen fint väder. Tog en tur med vagnen. Stannade till hos farfar, Monica faster Ellie o farbror Robert för att hälsa dem välkomna hem från resan. Sen började helvetet ikväll igen, tidigare än igår. PANIKSKRIK , gråt hysteri .. Man känner sig så hjälplös, INGET hjälper. Gör så ont i en., hela kvällar går åt till att försöka lugna ner honom och f honom att komma till ro.. Idag tog det 3,5h.., :/ usch

Men nu ska jag försöka sova så jag får lite sömn när Adam sover.. Hoppas på en bättre kväll imorgon ..


Naglar-gaaahh

Åhh de där med att fila naglar på små bebisar. Det gör mig GALEN! Jag får inte till det ordentligt på Adams små söta naglar. Känns som man ska bryta hans små fingrar, fila sönder naglarna, man svettas så man nästan tappar filen. Adam blir otåligare och mindre samarbetsvillig .. Och jag ger tillsist upp efter flera långa minuters frustration ! Resultatet: naglarna är inte bättre än innan, de är kortare än innan men kanterna på naglarna är som vassa spjut. Så han fortsätter att riva hål på sitt perfekta, fina lilla ansikte :/ gör ont i mig att jag inte kan få till bättre resultat.. Och ibland försöker jag riva av delar på naglarna, men de funkar oftast inte .. Aja de lät väl bli bättre det med tiden :) jag blir mest bara så frustrerad haha ..

Idag tog vi en långrunda med vagnen. 50min promenad, skönt.. Väl hemma fick Adam stanna kvar i vagnen och mysa. Totalt fick han 2h och 20min sömn. Det behövde han.

Mamma och hennes arbetskamrat Jonny kom med kycklingsallad till lunch.. Riktigt gott. Trevligt med lite besök.. Fått gjort lite här hemma idag med. Sakta men säker blir vardagliga/små saker gjorda.. Inte i samma takt som förr men de blir gjort förr eller senare ;)

Vill egentligen kasta mig i säng och vila. Men de råkar vara "En unge i minuten-USA" på tv så jag kan inte slita mig.

Är förresten nere på min startvikt nu.. Så de känns ju skönt..


Löning

Alltid lika kul att få in pengar på kontot :) synd bara att de försvinner ganska fort igen.. Inte riktigt allt dock som tur är... Idag har jag fikat med Erika, varit och veckohandlat, tvättat, tömt diskmaskinen. Hunnit med vad jag skulle för dagen och lite där till .. Jag lagade god pastasås med skinka till middag idag, den blev godkänd av Andreas .. Haft en mysig kväll med bad för Adam.. Han fullkomligt älskar det... Skönt att ha badet lite som en räddning med när han är lite gnällig, vilket han varit idag. Han har sovit för lite.. Så hela dagen har varit lite rubbad..nu sover vår lille krabbat och lär vakna om någon timme för mat.. Så får se om jag går och lägger mig eller sitter uppe och väntar (är dödstrött så sängen lockar)..

Har inte så mkt planerat denna veckan. Inte varje dag iaf.. Imorgon tänkte jag gå en runda (beror lite på vädret också) ska träffa Anna på onsdag, till öppna förskolan på torsdag och träffa prästen och snacka lite smått inför dopet, praktiska saker som hur de funkar och går till..
Så denna veckan lär säkert springa förbi som alla andra ;)

Måste rekommendera en bok också.. Har läst lite i den, han är krönikör i bl.a. Vi föräldrar .. Han skriver så förbannat roligt och träffar så rätt.. Riktigt bra bok. Den heter saker min son behöver veta om världen ..


Fredag/lördag

Igår var det fullt upp. Upp på morgonen och fixade lite .. Vid halv 10 kom pappa/morfar så gick vi till min faster och fikade och de fick se Adam för första gången.

Sen gick vi vidare till den lille danske för att kolla på smörrebröd. Det blir maten till dopet.. Kommer nog bli toppen, de såg goda ut iaf.. Vi gick vidare in o Ica o sen hem. Så vi fick en rejäl tur..

Väl hemma fixade jag lite till och sen kom Andreas hem :) mysigt.

Och vid halv 10 hittade vi sängen..

Upp idag vid halv 7. Andreas åkte och tömde källsortering och handlade bullar. Adam sover igen och vi har avverkat frukost. Så vi har verkligen kommit igång denna morgon. Resten av dagen får vi se vad som händer:)


Bilder

Så kläderna , stl 68 och 74..fattas dock en vit body med hängslen på som är i tvätten.. Adams mormor köpte 4 av bodysarna och byxorna på lunchen, sen shoppade jag resten. Sen hade hon varit förbi affären igen efter jobb och köpt något plagg till haha.. Tur det är billigt annars skulle jag skällt mer på henne;)

Sen måste jag berätta vilket orkidé proffs jag är.. Bara kolla på denna, det har jag aldrig varit med om. Bara att ert kommit nya stänglar inte en helt ny liten orkidé på en annan.. En bebis , ska nog döpa honom efter Adam :)

Nu måste jag återgå till middagen, sallad står på tur


Underbart väder

Idag hade jag sånna vårkänslor :) haft en mysig dag hemma. Jag har även denna dag hunnit med mycket. I eftermiddags tog vi en lång promenad i det fina vädret till Ö&B och Engelbrektsboden. Hade halva priset på reapriset .. Jag köpte 7 fina bodysar, några neutrala kortärmade och någon långärmad med tryck, en marinblå bomullskofta till Adam för 162kr.. Helt ok tyckte jag, 8 plagg för 162... Najs! O så var jag bara tvungen att handla lite från Ö&B med .. Nu ska jag börja med maten. Lägger upp lite bilder på kläderna sen..


Dop planering

Idag har jag hunnit med massor. Adam har sovit mycket idag. Antingen växer han eller så är det bara förkylningen som tröttade ut honom idag. Jag diskade, torka disk, tvätta sängkläder, hängde in dem, renbädda sängen, hängde in kläder, plockade undan, la in ansökan om föräldradagar på f-kassan, mötte syrran efter hon slutat jobb, gick ner till Ica o handlade det sista till middagen. Ganska nöjd med min dag. Sen kom mamma och svärmor (syrran var redan här) över så vi har planerat Adams dop. Var en mysig kväll. Kommer bli ett toppen dop, det känns så. Det är kul att planera och spåna lite. Små mysigt..
Nu ska jag hoppa in i sängen, Adam har sovit ett bra tag. Jag är dum om jag hoppas på en massa timmars sömn.. Han vaknar nog snart.. Och vi lär säkert ha nätter som de senaste. Mkt snor eller nästäppa, vaknar var timme till varannan pga att han har det kämpigt att andas när han ligger ner.. Det är inte mkt man får sova inte .. Hoppas han är bättre snart.. Vi hörs, imoron är det redan torsdag, veckan har flugit iväg som alla andra veckor :S


Lyx

Sitter och äter en enligt mig, lyxfruktsallad. Kiwi, banan och apelsin med riven 70% choklad :) riktigt gott..

Ska koka lite nappar, så där inte är några förkylnings bacillusker kvar.

Idag är jag i princip frisk men Adams snor är fortfarande lika mkt. Så bara att hälla bröstmjölk och koksalt i näsan och fortsätta suga ut det dumma snoret. Och låta honom ligga högt med huvudet..


Lite bättre

Idag mår jag lite bättre, rinnsnuvan har slutat. Snyter mig inte var 30:e sekund.. Adam är också snorig nu såklart. Men bara nysningar och genomskinligt snor. Inget annat, ingen hosta, ingen feber. Är som vanligt äter bra och är en glad liten skit :)

Andreas var konstig i magen inatt , åkte till jobb. Kom hem vid 11 igen. Och har i princip sovit hela dagen. Han är helt slö.. Så ja , sjukstuga här kan man säga.. Hoppas på att alla ska bli friska inom väldigt kort;) McAdam och jag har spenderat lite extra tid i soffan idag och myst framför tv:n..


Sjuk

Har åkt på en dunderförkylning ! Usch säger jag bara, inte så tuff just nu. Fy för.

I fredags åt vi god dessert. I lördags shopping (jag började bli sjukis), vi var på kalas hos min mamma för min syster.

Idag pannkaksfrukost hos goda vänner sen hem ock sov i några timmar. Är helt slut , längesedan jag mådde såhär kass. Hoppas på bättring imorgon!

Det är allt för nu. Är helt slut ska försöka vila lite till så man kan försöka lösa natten som närmar sig..


Dagens outfit

Utan koftan;)


Will u be my Valentine?

Hade en mysig dag på öppna förskolan/familjecenter med babyrytmik och följt av fika på systrar och bönor med Nathalie och Emma. Mkt trevligt.

Åh hemlagade hamburgare och pommes till middag. Fick underbara rosor av min älskling plus lakritstryfflar och chokladtryfflar. Mums..

Här är lite bilder nu ska jag väcka min lilla ängel. Snart dags för BVC mammaträff. Trevlig helg!


1,2,3.....10?!

Idag har Adam varit en del av oss i 10 veckor. Dagarna springer förbi , nätterna känns fortfarande handla mycket längre! Hoppas på bättre nätter snart dock. Hoppet finns alltid..
Vi hade i alla fall en jättemysig morgon .. Vid halv 6-6 så var Adam väldigt orolig i sängen. Gnydde och gjorde en massa ljud, vred och skruva sig. Så jag la honom bredvid mig i sängen (i mitten, mellan min och Andreas plats). Han blev lugn och stilla direkt och sov sen som en stock till vid 8.. Så himla mysigt att ha honom där. Så nära. Så brukar jag försöka gosa lite med honom . Verkar som även han tycker det är mysigt.. Han vill gärna ligga nära så han kan känna en. Han rör gärna lite i mitt ansikte och på armen.. Älskade unge<3


Sångstund

Idag var vi på sångstund på församlingshemmet. Var jättemånga. Det var första gången jag var där. Helt okej. Var sång mellan halv 11 och 11. Sen kunde man fika lite efteråt, då lägger man bara en 10 eller mer om man ville i en burk. Sen skänks de pengarna till behövande varje år.

Vag helt okej, kul att komma ut.. Men jag får lite smått panik då det känns som att Adams rutiner (de få han har) spricker . Han sov de 15-20 minuterna det tog att gå dit, sen sov han i vagnen hem sådär 1,5 timmar senare. Hemma vaknade han direkt, somnade efter ett tag i bara 15 min och nu kl halv 3 fick jag äntligen honom till att somna igen. Hoppas senna luren är mer än bara 10 min!!! För han behöver lite mer. Han har dock inte varit kinkig eller gnällig precis så då är det ju ingen fara..

Har pratat med lite andra mammor vad gäller kvälls/nattrutiner. Ska bli mer konsekvent och göra samma saker varje kväll vid samma tidpunkt . Resultaten jag hoppas på är följande: att vi slipper skrik på kvällen (ska tillägga att det inte händer varje kväll men ändå 2-4 kvällar i rad då och då), att Adam kanske kan börja sova bättre på nätterna.. Lite längre pass. Lika så blöjbytena mitt i natten ska jag testa skippa, eftersom jag har sånt bry med att få Adam att somna om efter han vaknat. Så nu blir det amning direkt och sen ner i sängen (ingen utsättning för strålkasrarbelysningen i fönstret där skötbordet är). Såklart om han inte kommer till ro eller verkar obekväm med en vår blöja så får jag ju byta.

Nu får vi se efter en vecka om vi kan se någon skillnad efter förändringarna som tänkas börja ikv...

Bjuder på ett recept som jag tagit från en annan blogg..tänkte prova soppan nu någon dag. Perfekt för kvinnor (speciellt gravida och ammande) då den är rik på järn (spenat) och protein (ägg), alltså en nyttighetssoppa nu i vinterrusket innan våren kommer:)


Stort grattis

Idag fyller syster/moster Petra hela 21år. Stort stort grattis, du är världsbäst. Hoppas du får en toppendag, ses ikv ju. Då är det lite firande med hemlagad thaimat och sen är kalaset på lördag.


Stor kille

Jag har en stor kille här hemma, var på BVC igår och han vägde 5510g, så stor (tung)han blivit. Vår älskling.
Efter BVC åkte vi och veckohandlade. Skönt att ha det fixat. Andreas och jag satt häromdagen och spånade på maträtter / kvällsmiddagar. Så varje dag har fått en maträtt så slipper vi tänka på vad vi ska laga varje dag.

Imorgon fyller världens bästa syster och moster år. Hela 21 år. Så blir middag hos mamma imorgon och fira Petra lite. Och på dagen ska Adam och jag träffa några andra mammor och deras bebisar på församlingshemmet för sångstund och sen fika. Ska bli trevligt..

Är nöjd med mina insatser för dagen. Hann nästan våtdammtorka hela huset, jag tog bilder på Adam som nakenfis, laga mat, hänga in lite tvätt och gå igenom alla bilder jag hade på kameran (459 bilder blev ist 299)!

Nu sover Adam, antagligen bara för ett tag (sen mat igen) innan det är dags att somna för natten vid 10 cirka..

Bildförklaringar:
Saknar sommar, sol och lite mer värme. Vill ha bort, snö, slask, alla grus och salt plus kylan såklart..

Tänka att för lite drygt 2månader sedan såg man ut såhär.. Gradvis större.. Sjukt! Konstig känsla, svårt att sätta ord och känslor på nu.


Gårdagen och dagens

Igår rensade jag i mina garderober och la fint.. Blev 3 kassar som ska ges till Ukraina hjälpen. Och lite mer luftigt i garderoberna.. Där är ett par byxor som inte passar mig längre efter graviditeten, höfterna har blivit snäppet bredare. Så fast jag bara har 2 kilo kvar till startvikt så lär de inte passa. Sånt är livet, det bästa är ju att jag får shoppa lite nytt ;) på kvällen åkte vi hem till Nathalie, Kim och Joakim (katten Smulan och hunden Cindy). Vi hade en toppenkväll, mkt snack, bebis skrik, jättegod mat och lite melodifestivalen i bakgrunden. 5 timmar flög iväg och så var vi hemma och alla deckade direkt. Så himla kul det är nu sen man fick barn, man lär känna nya människor och får nya vänner. Livet tar en rejäl vändning på många plan. Det är nya saker att se fram emot, nya drömmar..

Idag har vi kollat på andra gången på ett hus, får se vart det leder..

Vi ska på fika hos Andreas syster och familj i eftermiddag. Mysigt. Jag är dö-hungrig så ska kasta mig över kylskåpet nu och hoppas på att där är något gott att äta (betonar hoppas)...
Det var nog allt för nu..


7 dec + 7 feb = 2 månader

REDAN??!! Var tog dessa 9 veckor, eller 2 månader vägen. Adam är så stor nu om man jämför med någon vecka sedan. Han snackar (en massa olika ljud och småskrik) och sträcker sig efter olika leksaker (mest och speciellt efter en spelande/lysande blomma på skötbordet). Så kul att se när han blir exalterad och sprattlar på i 110%.. Han har alltid varit stark i nacken men blir starkare och starkare även där.. Måste ge beröm till Adam , han har varit toppenduktig vad gäller skrik på kvällarna (så förhoppningsvis har han inte lika ont i magen mer).. Så mycket lugnare kvällar. Han är också väldigt duktig (blir bättre och bättre) på att somna och sova i sin egen säng.. Han somnade om snabbt inatt (inte 1- 1,5h) vilket gör mkt för min sömn ., han har sedan vi började lägga honom i sängen varit duktig på att inte protestera och ljuda så mkt . Men kunnat ligga vaken desto längre.. Så skönt om han kan börja somna om snabbare och förstå att det är SOVA som gäller på nätterna ;) om Adam somnar vid 21:30-23 så vaknar vi för amning vid 1-2 cirka och sen är det dags igen vid 4-5 och så upp vid 7.30-9. Men är drygt om jag måste vara uppe 1-1,5 timmar vid varje gång.. Så det hoppas jag försvinner snart ;)

Igår testade jag kläder vi har i stl 62 och tur var det. De sitter som en smäck ., så nu är det byxor i 56 som gäller och bodys, tröjor och pyjamasar i 62. Så sortera ut lite i 56 nu..

Sista bilden är ifrån imorse.. Han snackar på bilden.. Liten ljudeffekt till den öppna munnen var där med . Älskade hjärta!


Barnmottagningen

Igår var det dags att besöka sjukhuset igen. Denna gången på barnavdelningen. Eftersom Adam hade varit sjuk (förkyld, med slemhosta) i 6 dagar igår så kände pappan i familjen att vi kanske skulle kolla med BVC, VC. Så jag ringde vår barnmorska och hon menade på att kanske bättre att kolla en extra gång istället för en gång för lite. Det dumma rs-viruset härjar ju, och det vill inte Adam ha som bara är 9 veckor.. Adam var så duktig, blev undersökt och han vägde (det tyckte jag var roligast) 5326g "getting bigger". Sen kollade de hur han syresatte sig, 100%, så kunde inte bli bättre, och han blev stycken i fingret, sänkan var jättebra. Var skönt att få det bekräftat att han i princip mådde prima (förutom att han är lite snorig och hostar). Igår kände jag att han började må bättre och idag verkar han ytterligare snäppet bättre. Han har bara nyst någon enstaka gång och ostar två gånger.. Går i rätt riktning .. Jag känner mig också lite små hängig, hoppas inte det blir något mer..

Blev jävligt besviken igår. Jag köpte ett blöjpaket i fel storlek på Ica kvantum på emporia i helgen, tänkte byta den igår på Ica maxi i Trelleborg när jag skulle handla. NEJ DÅ GÅR DET INTE!! What?? Varför inte liksom.. Det är samma butik, det var vanliga libero blöjor, de hade exakt likadana i butiken såklart. Det vet jag ju och kassörskan med.. Men nej då gick det inte för då blev det fel i deras inköp av blöjor typ.. Var det dummaste jag hört.. Så idag ska jag ringa ICAs kundtjänst ..

Ni får update sen ;) ska ringa dem nu.


Lasarettet

Idag fick vi sovit både jag och Adam på förmiddagen.. Behövdes verkligen..på eftermiddagen var det sen dags för mitt besök hos gyn på lasarettet. Extra farmor Monica tog Adam på en promenad i vagnen medan jag var där. Toppensnällt. Fick lokalbedövning, de fixade vad som skulle fixas och 20 min senare var jag på väg ner i hissen. På väg till receptionen (glömde anmäla mig och betala när jag kom så fick göra det på utvägen) kände jag mig lite så konstig.. Jag gillar ju inte sprutor och sånt skit. Så jag var inte allt överlycklig över detta besök. Tänkte jag måste köpa en läsk så jag får lite socker. Så in och tar en 7UP, ställer mig i kö, börjar känna att jag närmar mig en svimattack, och inga stolar lediga i cafeterian , rakt fram är en skjutdörr med en stor skylt "endast för personal". Jag skyndar mig dit, säger till cafebiträdet att jag ska snart betala drycken jag lovar. Sitter där med huvudet mellan benen och dricker lite "socker". Och är snabbt på benen igen. Det är likadant varje gång, samma visa. Bygga upp oron och jaga upp sig , klara av ingreppet och svimma (avreagera) efteråt.. Men nu är det gjort och det är skönt att det är över. Så mkt värre än att föda barn.. Även ett blodprov är värre än att föda barn ;) så knäpp är jag..
Väl hemma så hade vi en mysig stund med Monica och faster Annie kom på besök med kusin Dominic. Så over all en toppen dag ;)

Christian kom förbi med en speciell dimmer till vår kristallkrona, jippi!! Som jag längtat. Nu behöver vi inte lysa upp för hela vårt område. Så deras elräkningar kommer nog bli dyrare nu (skämt och sido). Nu har jag nattat mitt lilla hjärta. Och snart ska jag natta mig själv och mitt stora hjärta.


Sjukstuga

Här har vi en liten leopardkille som har varit förkyld nu i några dagar.. Lite sämre har han nog varit nu de senaste 2 dagarna.. Det hela började i torsdags kväll och än är det inte över.. Han sväljer en massa slem, har slemhosta mkt snor i näsan och nyser.. Nu har han fått två vaglar i högerögat med..
Tyvärr har han svårt att sova.. Han har typ inte sovit något alls i natt (alltså inte jag heller).. Han rosslar och snörvlar.. Så synd om honom.. Och jag känner mig inte riktigt 100 heller.. Tradigt.. Han kom precis till ro hos mig .. Sov 10-15 lin kanske.. Nu är han vaken igen..

Vi fick gå i ösregnet idag ner till Apoteket på lasarettet för att köpa fler filter till nässugen. Då gick vi också in om till på gyn-avdelningen så jag fick bokat en tid tills imorgon. Så då ska vi bli kvitt allt som är sen förlossningen :)

Nu är det matdags för min lille grabb


Shopping!

Idag har det varit storshopping ! Jag är toppenglad och nöjd med mina inköp. Adam fick även lite av moster och mormor .. Moster Petra köpte den fina tunna koftan och mamma älskar ju Pippi , Bamse, Nalle Puh.. Så hon köpte bodyn, byxorna och två par matchande strumpor som inte är med på bilden..

Sakerna jag fick med mig hem är följande: marinblå blus, storhåligt stickad tröja från hollister (snyggt med skjorta under inte lika fint med linne bara), 4 par trosor från hunkiemoeller (eller hur det nu stavas), ett par svarta vagabond kilklacks skor, ett par jeansleggings, ett par gråa jeansliknande leggings, en grön stickad tröja och det var nog allt ..den vita blusen under den gröna koftan är ny från tidigare i veckan.. Supernöjd tjej. Har världens bästa mamma, syster , pappa, sambo och son. Lyckligare kan jag inte bli<3.

Adam är fortfarande krasslig, hostar, snörvlar, hade 37,7 i temp. nu ikv.. Vilket är lite mer än vad han brukar .. Men inte feber, men får hålla lite koll. Han äter okej innu, så det är skönt. Godnatt alla nu ska jag släcka dessa trötta ögon som kämpar så tappert med att hålla sig uppe!


Efterkontroll

Då har jag också fått varit på efterkontroll. Idag på pricken 8 veckor efter förlossningen. Allt såg okej ut, jag fick klart godkänt. Fick p-piller utskrivna och jag måste göra knipövningar!! Men det visste jag redan. Jag var riktigt klen haha.så de måste göras nu, bruka allvar Malin!! ;)

Sen ska jag rings och få en tid till gyn på lasarettet. Har några småjusteringar som måste fixas på den ena läkningen av några stygn. Inget stort inget farligt men något lite som ska göras för att det ska bli ännu bättre. Så klart godkänt. Skönt.

Så idag är Adam hela 8 veckor. Det är sjukt!! Snart två månader.. Om 6dagar.. Vår lille kille.

Imorgon ska jag, mamma och syrran till emporia och shoppa lite.. Kommer bli toppenmys. Annars har vi inga stora planer för helgen så. Andreas ska träffa en polare på söndagen tror jag och vi ska kanske svängs förbi Adams faster med familj och snacka lite :) kommer bli hur bra som helst..

Trevlig helg alla.. Bjuder på en bild på mig och McAdam som jag kallar honom (det är Adams morfar som kom på smeknamnet, och jag gillar att säga det, på engelska såklart haha)...Adam var på sin "signature pose" hjärtegulltulltull <3


Gårdagen

Igår var vi på återträff med föräldragruppen på vår mödravårdcentral. Riktigt kul att träffa alla föräldrar och bebisar. Så himla söta. Och min kaka var nog god då jag endast fick 5 bitar med mig hem. Så det var ju kul.

På kvällen kom Sophie, Henrik, Kelly och Jessie på besök. De åkter till Thailand om 1 vecka (NEJ INTE AVUNDSJUK HÄR INTE!!!) så de ville träffa Adam innan.. De hade med sig lite fina paket, se bilden nedan..

När de hade gått så fick vi minst sagt en händelserik skrämmande kväll. Adam hade varit lite extra snorig och nyst mer än vad han brukar. Och då på kvällen blev det för mycket för honom. Han skrämde livet ut mamma och pappa. Han började skrika, gråta och var helt hysterisk. Han var svullen i ansiktet och ögonen var söndergråtna och röda. Han fick liksom inte riktigt luft, kippade efter andan, hade massa slem i munnen och i halsen. Han klöktes och kämpade. Var helt tyst ibland så man undrade om jsn andades. Fy för vad hemskt att se, man får panik. Vad ska man göra för att det ska gå över? Jag tänkte han måste lugna ner sig. Så jag slet av pyjamasen, la han som vid amning ( så slemmet och salivet )kunde rinna ut på min arm. Vaggade honom under köksfläkten och han började sakta lugna ner sig. Sen såg han konstig ut, jag kan inte förklara det riktigt och så kom det en rejäl spya (typ slem och lite mjölk). Sen börjar han lugna ner sig så sakta och bli sitt normala jag igen.. Men fy vad läskigt. Så han ha helt enkelt svalt för mkt slem och fått för mkt av snoret i halsen.. Och under tiden pratade Andreas med Sjukvårdsupplysningen och vi tog hans temp (vilket vi aldrig gjort innan).. Den var ok, så då var det lugnare. Men sen visste jag att när man stoppat tempen i gumpen så kan man ju stimulera lite så annat sätts igång. Och såklart gjorde det ju de. Så under natten och morgonen med varje liten prutt kom lite extra med ut haha. Då vet vi att det funkar med;)

Så slutet blev ju gott iaf.. Han somnade som en stock efter denna pärs . Och idag har vi köpt en bättre nässug och han sover lite högre med huvudet plus jag häller bröstmjölk i näsan på honom.. Så hoppas i att detta snart är över! ;)

En bild från igår då det blåste storm är i södra Skåne . Vår soptunna och gran (ja den har inte blivit körd till soptippen än!) förflyttades och blockerade hela infarten ...


RSS 2.0