A sunny Monday

Ja då var det minsann måndag igen och ytterligare en helg är förbi. Jag började 9.30 och tog pojkarna på en tur i vagnen i 1 timme! Så skönt att starta dagen faktiskt, fick lite frisk luft. Det var lite kyligt imorse så fick lite ont i lungorna när jag kämpade upp för backarna.  Väl hemma började jag fixa lunch vid 11-11.10 och Nic ville inte ha han satt bara med sin snuttefilt i munnen och så när jag tittar åt hans håll (matar ju Dex) ser jag hur hans ögon inte kan hålla sig öppna mer.. Han sitter och nickar till i babystolen.. Sååå söt, så jag tog upp honom och höll han i min famn, var tvungen att ge klart maten till Dexter.. Lyfte sen upp Dex från stolen och höll fortfarande Nic i andra armen (ibland önskar jag att jag hade 4 armar istället för 2! Det suger). Jag bar upp Nic och la honom i sängen men han sov redan på min axel så gulligt. Sen kom Katie hem och bar upp Dexter 5 minuter efter jag burit upp hans bror. De somnade så gott, så gott.. Tyvärr sov de bara i 1 timme, tycker synd om dem. De skulle behöva 2 timmars sömn för att orka med resten av dagen.. Hoppas de kommer in i den rutinen snart igen.

I eftermiddags lekte vi och sen var vädret så himla fint. Solen sken och det var så fint varmt vårväder! Åhh vad jag älskar det, hur man liksom känner solen värma genom den extra tröjan man har på sig.. Jag hade egentligen slutat men jag följde med Katie och pojkarna ut på en tur. Vi gick till en liten lekplats och hem igen. Sen sa Katie, men åk till BECU (banken jag ska signa upp för) och få det fixat om du vill alltså.. Så tänkte jag att ja det var ju en bra ide. Iväg till Safeway for jag i hopp om att äntligen få mitt dumma bankkonto och kort.. HUR TROR NI DET GICK?! JA SKIT SOM VANLIGT! Eller ja nu ska jag inte vara så negativ, för det har faktiskt gått bättre för mig den senaste veckan i alla fall.. Men de ville inte låta mig öppna ett bankkonto pga att jag inte hade fått mitt ”riktiga” körkort  än, ALLTSÅ att jag inte hade fått det i PLAST!  OMG (oh my god) säger jag bara, eller i alla fall tänkte jag det. Nehe så ska jag få vänta ytterligare 2 veckor innan jag kan fixa detta då med ja..

Så körde jag hem igen i mina flipflops, ja ni läser rätt flipflop sandaler!!!! Så varmt var det idag minsann…

Väl hemma blir Katie rasande för att det inte accepterat mitt preliminära körkort och går direkt och ringer till BECU. Personen i telefonen säger att om jag kommer in idag så ska de klart fixa det och om de inte ville det skulle vi säga att vi pratat med Billy eller vad han nu hette igen.. Så Katie och jag packar in pojkarna i bilen och kör mot Dexters PT som visade sig ligga precis bredvid DOL/Department of Licening, alltså körkortsstället.. Så det var ju bra, dit hittar jag då.. Men vi körde en annan väg så hoppas jag kommer ihåg det. Men det är inte en svår vägbeskrivning så det lär jag klara hehe.  Efter det körde vi till BECU office, vi kommer in till en trevlig kvinna som heter Cindy och hon säger direkt:

-   Ja, vi brukar ju inte acceptera tillfälliga/preliminära körkort (det i papper som jag har), utan vi behöver det i riktigt plast. Det är så lätt att förfalska ett papperskörkort så det är därför. Nu ser jag hur Katie tänder till ännu mer. Cindy säger att hon ska gå och tala med en manager. Managern kommer och ger oss samma information och går sen och frågar ytterligare en manager till och kommer med SAMMA svar! Det går inte! Nu är vi både Katie och Jag arga, frustrerade, irriterade och känner hur blodet pulserar. VA FAN ÄR PROBLEMET! Herre gud i himmelen! Snälla så jäkla petiga de är.. Vi lyfter upp barnen och går med bestämda steg ut från banken.

Jag tackade Katie för att hon ställde upp för mig och hjälpte mig! Det uppskattar jag.. Thanks Katie, I appreciate it a lot! Thanks for havin covering! Så ja nu måste jag vänta 2 veckor till innan jag kan öppna mitt bankkonto.

När Joel fick höra historien sa han direkt: Ja vi kanske ska fundera på att ta en annan bank till dig. För såhär gör man inte och behandlar man inte någon. Varför ska vi unna dem nu med att öppna ett konto.. Så vi får se, det hade varit smart att ha BECU för att de är nära oss och de har en ATM (uttagningsautomat) på Safeway som ligger 5 minuter med bil från där jag bor.

Antingen ska vi fixa ett amerikanskt ID kort till mig, som kommer ta max 1 vecka för mig att få och med hjälp av det kan jag fixa ett bankkonto på BECU eller så får vi testa en annan bank. Som sagt vi får se hur detta artar sig.. Mest bara att man förlorar så mycket tid och ork att hålla på att klydda såhär.. Jag klarar mig utan ett bankkort det är inte, men det tar lite på krafterna när de är så mycket extrajobb.

Nu är min kamera beställd förresten och ska komma inom 1-2 veckor! Spännande.. Och vet ni vad, här köper man ett minneskort typ 8GB till en kamera (sånt SD-minne) för 20$ (140kr) och hemma kostar det  400-500 kr. Sånt gillar jag..

Nu ska jag kola igenom spanskläxan tills imorron och sen kanske kolla lite tv innan det är läggdax. Förresten en halv liter Ben & Jerryglass kostar här 3.99$ (27kr typ), men två för 7$ på Safeway haha. Hemma kostar en halv
liter 50 kr.. Det gillas även av mig då, älskar allt som är billigare hehhe..  


 

De hade så söta outfitts idag..
Katie och Joel har rensat i deras kläder och tagit bort de
småa.. Så nu har de mer kläder som de ser äldre ut i..
Så himla gulliga..


Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja du man kan få grå hår för mindra...Undrar vad deras problem är du har ISSnumber, körkort o papper fr CC i Boston o ändå får du inte öppna ett sketet konto o få ett kontokort,va tror dom att du ska råna o tömma banken...Hihihihi...Hoppas att det löser sig till sist...Vilke härligt väder ni har...bra för pojkarna...såde får lite friskluft minsann...Hoppas att vi hinner skypa min goding..Natti natti för dig...Kramis:-)<3

2010-02-09 @ 06:02:58
Postat av: Pappa

Håhåjaja som det kan gå till i frihetens förlovade land.Kul med så fint väder, bara njuuuut! Många kramar! Pappa

2010-02-09 @ 14:33:31
Postat av: Peter

Oj ! The Land Of The Free ????!! Kan förstå att man ibland kan få gråa hår av sånt här strul. Men trodde en bank skule vara glad att få nya kunder. Tydligen inte.. Ha det bra



2010-02-09 @ 15:19:38
Postat av: Pappa

Godnatt Malin!

2010-02-09 @ 23:58:24
Postat av: Sabrina

Gud vad störigt det där med bankkontot? Skaffa hos Chase istället, jag fick öppna där samma vecka jag kom utan problem. Och de är bra och har låga fares. :)

2010-02-10 @ 06:27:12
URL: http://nattstad.se/saabrina

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0