31 december 2012

Gott nytt år önskar vi 3 er alla :)

2012 var ett mycket spännande och händelserikt år, fullt med kärlek.

Var gravid mesta delen av året, fick en underbar son och den tog året slut.

2013 kommer bli minst lika händelserikt med vår son. Han kommer visa oss att vi lever ;) köra flera valser med oss..

Nu ska vi fortsätta fira in det nya året.
Gott nytt alla!
Vi hörs nästa år.


Ny fin header

Idag fick jag tid till att uppdatera min header (den med bilder överst på bloggen) och ändrade texten under bilden på mig ute i kanten. Nu känns den mer up to date. Blev minsann nöjd med headern. En mycket fin kille som pryder den, världens finaste om ni frågar mig :) jag har ju de två finaste killarna..

Denna söndag har bara varit hemmafix och mys. Jag har gått igenom och organiserat Adams kläder. Flyttat runt lite i hans rum. Mkt nöjd med resultatet. Känns mer praktiskt nu.

Nej hinner inte skiva mer. Imorgon är det sista dagen på detta året. Det är sjukt. Adam skriker och vi måste få honom till att sovs. Han är övertrött, samma varje kväll.. Andreas gör ett fantastiskt jobb just nu. Snart får jag ta över..


Typiskt

Skrev ett långt eller ganska långt inlägg till bilden med den fins mössan, dregglisen och påslakanset. Men texten kom inte med:/ aja, gåvorna är från fina Lisa till Adam. Och vår fredag har varit mysig. Ute och gått med barnvagnen Andreas och jag. Mamma, Peter och Peters barn var över en sväng och passade Adam lite så jag kunde vila.

Andreas ska vara ledig till nyårsdagen, totalt 9 dagar. Och dagarna har bara sprungit iväg. Dagarna och veckorna bara försvinner. Vi myser allihop så gott vi hinner med. Nu ska jag mata sonen och sen försöka sova!


3veckor och BVC besök

Idag blev Adam 3veckor gammal, sjukt vad tiden går. Var tar dagarna och veckorna vägen? Och han bara växer vår lilla gullunge. Idag när vi var på BVC så var vi spända Andreas och jag på hans vikt. Hur mycket hade sn gått upp? Spännande.. För 9 dagar sedan vägde Adam 3740g och idag vägde han hela 4100g. What?! Vi blev chockade, vi trodde inte det var så mycket. Men riktigt skönt att han går upp bra i vikt. Så nu väger han över 4kilo, inte konstigt att vissa kläder i stl 50 sitter tajt och vissa är för små.

Hans namn är numera också godkänt och inskrivet hos Skatteverket. Fick papper hemskickat igår. Adam Erik Christiansen :)
Nu har vi börjar tänka och planera inför dop. Det tar sin tid och eftersom tiden springer iväg är vi snart där. Redan gått en månad snart ju.


Fredagskväll


Första gången på shoppingtur

Idag var det första gången Adam var ute och shoppade. Och på annandagen av alla dagar. Då alla är ute och shoppar på rea och för sina julklappspengar och presentkort. Vi kom iväg vid lunch, tog oss till netonnet, till lännerhems (som cervera) och Ikea. Och Adam sov sig genom hela turen. Sen kom Rickard, Jessica och Ebba hit. Vi gick en runda med barnvagnarna sen lagade Andreas helstekt kyckling i ugnen med potatis och jag fixade såsen. Riktigt gott och en mycket trevlig kväll;)

Sen kom mamma, Peter, Petra och sebbe in om innan de skulle se bio. Och eftersom min mamma är fööööör snäll så hade hon med sig en paket (som skulle varit min födelsedagspresent, fyller år i maj) men hon kunde inte hålla sig så jag fick den idag. En jättefin Gantkudde till vår lexington samling av sängkuddar. Så det nya tillskottet är den blåa kudden med stjärnan :) TUSEN TACK MAMMA. Du behöver inte köps så mkt till mig/oss. Vi gillar dig ändå;););) <3

Imorgon ska vi nog iväg en lite sväng till HM och Hollister. Skulle behövs byta storlekar på några klädesplagg. Sen kanske vi svänger in om cervera och handlar för mitt presentkort. Har även presentkort på cervera, ja HM med. Så får kanske användning av dem .

Sen ska Lisa komma på besök och på kvällen är jag bjuden på tjejkväll hos Maria med vin och ostar. Mumma.. Blir någon god ost för mig i alla fall.. Lite mindre vi och vindruvor (då vindruvor ger gaser i magen på bebisar, var tydligen det värsta man kunde äta).
Adam fick "freepass", han fick komma till tjejkvällen . Men vi får se om han är up for it imorgon.

Nu ska jag titta lite tv och mysa med min man innan Adam får för sig att vakna igen.

Kram från lilla mig


Förlossningsberättelse

Har funderat på om jag skulle dela min berättelse eller inte. Men tänkte ändå att det kan vara till hjälp eller nytta för någon. Så för er som inte vill läsa är det bara att skippa :)

Förlossningsberättelse

Så here we go. Allt började natten till torsdagen den 6:e december. Kl 03.16 började jag få mensont, kändes i ryggen och hade ett tryck bak/neråt. Kunde inte somna för de kändes för mycket, värkar? Är detta verkligen värkar undrade jag, Svårt att veta när man inte varit med om det förut. Jag tänkt mig nog någon annan sorts känsla/smärta.

Jag låg bara och väntade på att Andreas klocka skulle ringa för jobb. 05.15 ringer den första gången och 05.20 andra gången. Då berättade för Andreas hur jag kände. Han gick ut och startade bilen, för han hade glömt ställa in dieselvärmaren. Jag satt då på toaletten, kissade. Reste mig upp och gick ut i hallen. Då kändes det som jag kissade på mig, lite i alla fall. Går tillbaks in på toaletten, Andreas kommer in. Jag har blodaktigt slem i trosorna. Så kallar på Andreas och tvingar honom att titta ;) hahah.  Synd om honom han hade inget val. Antar att detta är slemproppen som börjar lossna och avlägsna sig.

Andreas åkte till jobb och jag gick in i sängen igen men kunde inte somna, gjorde fortfarande för ont. Jag gick upp, åt frukost. Jag hade en tandläkartid 09.10, Peter mammas sambo körde mig till tandläkaren (hade inga vinterdäck på bilen, var kallt och snö ute så kunde inte cykla och gå kom till att bli för jobbigt för mig). Fick ett par värkar (fattar fortfarande inte riktigt att det är värkar jag har) i väntrummet och får sen 2-3stycken i tandläkarstolen. Andas mig bara igenom dem så lugnt det går. Sen hämtade pappa mig och körde mig hem. Då började jag känna mig stressad om det nu kanske var så att Knatte skulle titta ut. Så jag flög runt och dammtorkade, dammsugade, plockade undan och fixade. Men fick stanna upp ofta och andas mig igenom värkarna, gick bra ändå. Tänkte nu Malin, nu måste du börja andas dig igenom dessa så du kan klara av förlossningen när den väl börjar. Träna nu liksom ;)

Pratade med Andreas vid 11 tiden tror jag det var. Sa att det inte var så farligt och han behövde inte komma hem, det var lugnt. Värkarna kom inte så ofta, kanske var 10-15:e minut.. Så sa han lite sött, att han ville nog ändå komma hem, mest för sin egen skull så han kunde vila lite innan förlossningen kom till att starta (den hade ju redan startat men de fattade ju vi inte). Så han var lite ego här sa han…

Efter vi pratat började jag klocka mina värkar, mest för att se.. Och de kom minsann mycket oftare än vad jag uppskattade de som. Jag trodde cirka var 10-15:e minut, men de kom med 4-7 minuters mellanrum.

Så Andreas kom hem till lunch och sen kommer jag inte riktigt ihåg vad vi gjorde på eftermiddagen. Tror Andreas spelade super mario och sen fick vi i oss någon kvällsmiddag. Mellan 18-19 tyckte jag att värkarna avtagit lite. Pratade med mamma i telefon och kände att jag kanske borde försöka gå och lägga mig så jag kunde samla lite krafter om något var på g. Hinner inte mer än in i sängen så började värkarna komma mer regelbundet, som de gjort tidigare..

Ameeeen, ååhhhh. Varför kände jag. Riktigt trött var jag, kände att jag hade behövt lite sömn. Men icke. Så där låg vi i sängen och jag andades mig igenom värkarna när de kom. Andreas somnar vilket jag inte gör för det gör fortfarande för ont. Låg och tog tiden på mina värkar med min värkapp (den första och enda app jag köpt än så länge, riktigt bra köp) och värmde vetekudden då och då. Hde riktigt ont i ryggen och inga ställningar var bekväma att ta värkarna i. Ligga på sidan var inte skönt, när jag låg på rygg kändes det som att ryggen skulle gå av. Kände hur vreden och svartsjukan steg inom mig när jag tittade på hur sött Andreas låg och sov bredvid mig. Jag ville ju också, jag kommer ihåg att jag tänkte, snälla ge mig bara 1 timmes sömn, det var allt jag bad om.

Vid 04.00 ringde jag till förlossningen och pratade med dem. Jag gjorde det svårt för mig själv, för de gångerna jag ringde till förlossningen lät jag som vanligt, pratade glatt och sket i att andas genom värkarna.. Försökte tänka bort dem. Så de sa som vanligt, ta någon alvedon, duscha/bada varmt osv osv.. Jag hade även ringt på kvällen innan vi gick och la oss och då fick jag samma råd.. 

Vid 05.00-06.00 fredagen den 7:e december kunde jag inte ta värkarna i sängen längre utan att stå upp och gå kändes bäst. Jag kunde varken sitta eller ligga ner, då gjorde det för ont. Så jag vankade runt i köket, vardagsrummet och hängde mig över stolarna eller diskbänken när en värk kom och ANDADES. Var så trött att om jag blundade när jag vaggade runt så nickade jag nästan till, blev lite rädd för mig själv där. Och jag rullade höfter med, kändes bra att vara i rörelse och sen säger de att de även ska hjälpa bebisen att komma ner i gången. Vid halv 7, 7 gick jag in och satt mig vid Andreas sängkant och sa: när ska du vakna. Då var jag trött på att ha ont och trött på att vara trött. Nu ville jag ha Andreas stöd.

Jag tog någon värk vid sängkanten och Andreas fick trycka/massera mig i ryggslutet. Och han var lite sur på mig eftersom jag var så himla glad och lät så oberörd när jag pratade med förlossningen. Jag ringde förlossningen vid 08.00 och lät såklart som jag gjort tidigare.

Jag kände mig nu helt less och jag var helt slut. Så himla trött.

Andreas gjorde en macka till mig och sen ringde han till förlossningen för nu tyckte han att vi skulle kanske köra in. Men de är ju så svårt att veta, man vill ju inte köra 50min (4-5mil) i onödan. Jag fick prata med en sköterska på förlossningen igen och vi bestämde att vi skulle åka in och det kändes väl bra. För om de inte hade hänt så mycket så skulle jag få några starkare tabletter så jag kunde få lite sömn och trubba av värkarna lite.

Så vi körde hemifrån vid 9 tiden.

I bilen på väg till Ystads BB kom värkarna med cirka 5 minuters mellanrum. Sjukt där man sitter i bilen och kollar på klockan, har inte ont, allt känns som vanligt. Så ser man att klockan börjar närma sig nästa värk. Om jag fick en värk som slutade 09.15 så visste jag att det skulle börja en kl 09.20. Och sen göra ont i cirka 1 minut..

Vi var vid Ystads BB vid 10 tiden,  jag fick sitta i väntrummet/korridoren en liten stund. Sen fick jag komma in på förlossningsrum 3. Där sattes CTG så bebisens hjärtljud kunde registreras och lika så mina värkar (styrkan på värkarna och hur ofta de kom).

När jag legat där en timme och andats igenom varje värk så skulle de undersöka hur öppen jag var (eller inte var). Vi hade en barnmorskestuderande (som närstan var färdigutbildad), Hanna hette hon. Mycket trevlig tjej, och hon fick assistans av Karin. Så först undersökte Karin mig utan att säga något, sen var det Hannas tur. Så efter de rotat runt lite så säger Hanna, jag skulle vilja säga att Malin är öppen 8,5cm  och huvudet på bebisen ligger långt ner.

WHAT?! Det var de första jag tänkte. Men kände ändå, gud vad skönt. Det mesta är gjort, och idag ska vi få träffa vår bebis. Det var något man absolut inte förstod. Så 11.00 öppen 8.5cm.

Sen öppnade jag mig ganska snabbt till 10 cm, sen hade jag en lång väntan på att vattnet skulle gå. Andreas var toppen och servade med dryck (var pissehungrig, men smakade liksom inte med mat, tog två tuggor på en ostmacka men det var allt) och hjälpte mig genom varje värk, fanns där vid min sida. Förutom när han sprang på toa (vilket han gjorde ofta haha).

Hinnorna eller ja fostersäcken var en riktigt seg en. Jag tog några värkar ståendes och lutandes mot Andreas, tog några värkar där jag stod på knäna i sängen lutandes över en sackosäck (kändes som jag inte kunde andas ordentligt, svårt med huvudet nersjunket i en stor boll av fyllning och tyg!!) Jag var också uppe och gick, kissade två gånger,. Allt för att försöka få hinnorna att spricka. Även Andreas passade på att kissa såklart, och sköterskorna som väntade utanför trodde nog att något hände varje gång vi gick på toa eftersom det tog sådan tid. Men både Andreas och jag kissade ju plus att man fick någon värk. Så man hörde varje gång: Går allt bra där inne?! Haha.

Och sen vid varje värk var Andreas tvungen att hålla sin arm som stöd för min korsrygg som kändes som den skulle smälla av, brytas vid varje värk. Fick även en värmekudde efter ett tag som barnmorskan nog fråga om jag ville ha flera gånger. Men envis som man är sa man bara nej haha. Men fick en kudde tillsist ändå.

När det hade gått cirka två timmar efter det att jag konstaterades öppen 10 cm så bestämde de sig för att ta hål på hinnorna för att skynda på det lite. JA TACK KÄNDE JAG. Trött som man var. Jag ville bara ha ett slut på detta så jag kunde få sova (men det kunde jag glömma, de får ni höra om sen). Jag fick en värk när Hanna var inne och rotade så (med bara sin hand) tog hon hål på hinnorna och vattnet forsade ut. SKÖNT kände jag.

Sen var det bara till att vänta igen, ta värk efter värk. Nu skulle huvudet sjunka ner  ännu mer och jag skulle försöka känna efter som jag skulle vilja krysta.

Men det var inte det lättaste, jag hade haft en tryck neråt/bak hur länge som helst och det kändes som jag skulle vilja göra nr 2, men de hade jag ju känt länge. Det är minsann inte lätt att veta första gången man föder hur allt ska kännas, vilka känslor man ska leta efter liksom.. Aja, efter vattnet gått fick jag vänta någon timme till sen tyckte de att vi kanske skulle sätta in värkstimulerande dropp så slutspurten skulle skyndas på. Så frågade Hanna igen, Malin känns det som du vill krysta? Trycker det på? Ja sa jag det gör det nog, men de har det gjort länge. Så vet inte om de är rätt känsla.. Så fick jag en värk så sa hon, testa krysta nu då. JAHA, hur gör man nu det då tänkte jag, Men det var bara att trycka med allt man hade. Jag tryckte som att jag skulle göra nr 2 i princip, det kändes rätt haha.. Liksa så tänkte jag: jag skiter i rent ut sagt om jag skiter på mig eller om jag spricker. Jag ville bara att detta skulle vara över nu. Nu var jag trött..

Men min andning funkade bra ;) Skönt det..

Så tillbaka till när jag krysta första gången.. Då säger Hanna som kollar “där nere” vad som händer. Och så säger hon, ja, men gud Malin du är ju klar för att krysta. Hon kunde se huvudet när jag krysta.  Måste sticka in med att jag fick en massa beröm av barnmorskorna för hur duktig jag var med andningen och hur stark jag var, alltid kul att höra lite beröm. Och Andreas var nog ganska så chockad över hur jag tacklade situationen.

Så jag började krysta vid 16 cirka. Och höll på och krystade i 1 timme. Satt mest i sängen och allt gick okej framåt, huvudet åkte in och ut (eller fram och tillbaka om man nu föredrar det) och tänjde på de som skulle tänjas hehe.

Men huvudet ville liksom inte riktigt komma ut. Och ja mina krystvärkar var inte alls starka och inte mer än 30 sekunder långa (korta). Så jag fick krysta med andra krafter, min egna kropps styrka.  Krysta kändes som att försöka skita ut något stort, men kändes också som att det hände saker (vilket kändes bra) Det gjorde inte speciellt ont i heller (skönt det ju). Men jag var så himla trött här, less på det. Var så trött (utmattad) att jag nästan slumrade till mellan värkarna!!!! Har aldrig varit så trött förut! NEVER! 

Så tyckte barnmorskorna att jag skulle kanske prova på förlossningspallen, så med lite hjälp (Andreas typ lyfte mig ner) kom jag ner till pallen. Tog två värkar där, och som jag tryckte, krystade. Där hände det mycket. Men helt plötsligt blev det kritiskt och jag var tvungen att komma upp till sängen fort igen. Knattes hjärtljud gick ner till 60-70 och de ska ligga på 140-160 och de ville liksom inte gå upp. Om de ligger för länge så lågt kan bebisen skadas allvarligt då den inte blir syresatt ordentligt. Så jag fick hjälp till att stå upp och stötta mig till sängen, jag kan säga er att det var en konstig (mycket underlig) känsla att försöka vagga fram med ett helt huvud mellan benen.

Väl uppe på sängen blev det stressigt och alla förberedde sig väl. NU SKULLE HUVUDET UT SA DE TILL MIG. Det måste ut på denna värken.. En barnmorska går och hämtar en spruta plus ett verktyg (såg inte riktigt vad det var) och en annan stå halvt över mig och trycker med sina 10 fingertoppar på min mage för att försöka stimulera igång en värk så fort som möjligt. Usch jag känner att nu snart kommer den, fan de är nu det gäller. Hur ska jag kunna krysta med mer styrka än vad jag gjort innan. Jag gav ju allt vid varje värk… Men nu gällde det. Om huvudet inte kom ut när jag krystade själv skulle barnmorskan framför mig sätta en bedövning snabbt och klippa så huvudet skulle få plats till att komma ut. Man jag LYCKADES, huvudet kom ut. Så la det sig lite, den tryckta stämningen. Jag frågade då barnmorskan Bodil som stod bredvid mig om kroppen var tvungen att komma på nästa värk eller det kunde ta två.. Hon sa då att nu var det inte lika kritiskt längre men han/hon skulle helst komma ut nu så fort som möjligt. Att krysta i 1 timme är normalt för en förstföderska, men här blev Knatte lite tagen och då är det snabbt ut som gäller.

Nästa värk kom (LÄS: MIN SISTA VÄRK PÅ LÄÄÄÄNGE) och vår älskade ADAM kom ut. 17.13. Han hade navelsträngen ett varv runt halsen men den satt inte hårt åt. De la upp honom på magen och han var helt lealös. De avnavlade honom snabbt och tog bort honom till ett bord längre ner i rummet och började ge honom syrgas. Han skrek nämligen inte, andades inte. Barnmorskorna började skrika i kör, kalla på en barnläkare. Den ena av dem öppnar dörren ock skriker i korridoren att de måste tillkallas en barnläkare NU.

Och ja förresten när han kom ut visste vi inte direkt att det var en han. Men när de bar bort honom till syrgasen så tyckte jag mig skymta lite mycket saker mellan låren. Så jag trodde det var en pojke, vilket vi trott hela graviditeten. Så vi hade minsann rätt.

Så efter någon minut är barnläkaren Sven inne i rummet med alla oss andra, fullt hus (eller ja rum). Han säger att allt är lugnt och vi behöver inte göra någon uppföljning då Adam hämtat sig så pass snabbt. Man gör kontroller efter 1 minut, 5 minuter och 10 minuter. Och Adam hämtade sig bra till de 5 minuterna, så det var ju skönt. Vår lille kille är stark.

Där ligger man och känner ingen smärta, allt var avklarat nu. Nu är det över. Pressen liksom rinner av en. Det är svårt att ta in vad som precis hänt och vad som händer. Andreas yrar mest runt och känner sig mest i vägen.  Han ser mig ligga och blöda floder, och tror att Adam knappt inte ska klara sig. Mycket på en gång, för mycket.

Jag frågar flera gånger, hur mycket har jag spruckit. Behöver jag sys? Moderkakan kom ut fint i alla fall och jag behöver inte ens krysta. Men jag blöder lite för mycket så de var tvungna att sätta en kanyl i armvecket och ge mig något medel så jag inte skulle blöda så mycket. De tryckte och tryckte (fett många gånger) på magen för att känna på livmodern och se hur mycket blod som fortsatte komma. Sen fick jag reda på att en läkare skulle komma in och kolla på hur jag spruckit. Så jag fick en bedövningsspruta och läkaren sydde de avancerade stygnen. Sen skulle undersköterskan sy de lite mindre avancerade. Och det kändes, där var de fan ta mig ingen bedövning där hon sydde. Sved till rejält när hon stack igenom nålen. Och ja vad tror ni hon ser nu då, jo en stor djup spricka till inne i mig. Så då måste vi tillkalla jourläkaren igen, men nu var hon upptagen. Så vi fick vänta en timme på henne. Nu ligger jag med Adam på bröstet, barnmorskan Ingalill rullade in vågen och vi fick vägt och mätt vår lille prins. 3555g och 50 cm lång och hans temp var okej.

Vi fick i alla fall myst lite med vår son innan läkaren kom och förstörde det genom att säga: JAG VILL SY DETTA PÅ OPERATION. Jaha, vad mer liksom. Så Andreas fick Adam på bröstet och barnmorskorna gjorde mig klar för att bli iväg rullad. Jag fick hoppa över till en annan säng, de rullade mig till operation. Där fick jag frågan: vill du bli sövd (med mask) eller få spinalbedövning. SPINALBEDÖVNING, skojar du. Jag är vettskrämd för sprutor och jag ville inte ha någon bedövning under förlossningen på grund av det.

Men jag fick pratat och vägt vad som var bäst med den ena operationssköterskan. Vi kom tillsist överens om att spinalbedövning var nog bäst ändå och jag kände, ja varför inte. Jag ville inte ha kanyl, jag ville inte bli sydd och få bedövning så varför ska jag inte testa på spinalbedövning nu när vi ändå är på sprutans gång!

 

Jag blev inrullad på operationssalen, de kom en narkosläkare och gav mig sprutan (var lite rädd att något skulle gå fel. För han sa: du måste sitta mer rakt inte snett med ryggen, då blir det inte korrekt). Jag skakade, under förlossningen och efter var det mina ben som ständigt skakade. Ni vet som när musklerna är överarbetade eller trötta, då de bara skakar när man spänner dem. Sen hade jag inte ätit så mycket heller så det var väl kroppens sätt att reagera med. Under tiden jag blev sydd var det mina armar som skakade, kunde inte få dem att sluta. Benen kunde inte skaka mer så de var helt OUT, bedövade med vätska mellan kotorna!

Så jag fick lite lugnande i min kanyl.. 2 gånger gav de mig en liten dos men det hjälpte inte. Alla sköterskor var så snälla inne på OP, jag fick hörlurar med lugnande musik så jag skulle tänka på annat och försöka vila (ni vet ta en tupplur på operationsbordet) men ja det gick sådär. Hur trött man än är så är det inte riktigt den mysigaste platsen att släcka ögonen ett par minuter.

Operationen tog en timme och sen blev jag upprullad till uppvaket (fast jag redan var vaken). Där kom en annan sköterska och sa, jag ser att du inte gillar sprutor och nålar i din journal. Eftersom du förlorade mycket blod under förlossningen skulle jag egentligen vilja ta ett stick i fingret och kolla blodvärdet (Hb värdet). Men vad har du haft för blodvärde under graviditeten, mitt svar 127. Då säger hon, aja men då kan vi skippa det.

Då säger jag; du jag ville inte ha kanyl i armvecket, inte en spruta i ryggraden och bedövningssprutan när jag blev sydd inne på förlossningsrummet ville jag inte eller ha. Och allt det är värre än ett litet stick i fingret. Så vill du ta ett stick i fingret och kolla värdet, så är det inga problem.

Så sagt och gjort och värdet var 129, BRA. Så allt var lugnt . Så där låg jag och väntade och väntade, jag visste ju att Andreas och Adam skulle få komma ner och hålla mig sällskap. Efter en timme kom de ner, då var klockan 21.00. Klockan 22.00 rullade vi alla upp till BB. Då det var fullt med familjerum på BB hade vi blivit lovade att sova tillsammans i vårt förlossningsrum (tills det behövdes). För vi hade först blivit lovade ett familjerum, sen gick det helt plötsligt inte. Så då kände de sig dumma och valde att göra ett undantag med förlossningsrummet. Men sen när vi kommer från uppvaket så var det ändrade planer igen. Nu fick jag dela ett rum med en annan mamma och hennes dotter. Klockan är nu 22.00 när jag blir inrullad i BB rum 8. De frågar om vi fått mat (smörgåsbrickan), men de hade vi inte. Och HUNGRIGA var vi, utsvultna. Så efter ett tag kom våra mackor. Sen satt Andreas med mig lite på rummet och jag fällde någon tår för jag ville inte vara själv.

Tankarna som flög runt i huvudet, allt man varit med om. Jag var utmattad (har aldrig känt så förut och kommer nog aldrig känna det igen, det skulle i så fall vara vid en framtida förlossning), jag kunde inte röra mina ben ordentligt, man är öm och hormonerna rusar. Man ska amma och ta hand om ett nytt litet liv. Jag visste hur gärna Andreas också ville stanna. Han var själv lite skärrad av och tagen av alla intryck. Jag som inte ville bli sydd, ha något att göra med sprutor, kanyler osv. Lilleman som inte andades eller skrek när han kom ut. Man vill bara vara nära varandra, känna styrkan och tryggheten i att vara två.

Sköterskorna som gått på nattskiftet tyckte synd om oss. Eftersom de inte kunde hålla vad som blivit lovat och det var så sent. Klockan var cirka 00.30 när Andreas drog sig ut till hissväntrummet utanför BB/Förlossningsdörrarna. Där spenderade han natten i en soffa, sen var han välkommen in igen vid 07.00. Men vi spräckte det och träffades vid 05.00 i väntrummet och pratade lite när jag ammade Adam.

Jag sov inte en blund den natten heller, så nu hade ag inte sovit på 3 dygn i princip. Varje gång Adam gäspade så blev han rädd och började gnälla och gny. Vid 02.00 kom en snäll sköterska och hjälpte mig på toaletten och passade Adam medan jag fick kissa.

Jag fick en chock när jag tittade mig i spegeln, (var ett par timmar sedan sist om man säger så) jag såg ut som en prickigkorv. Jag var helt rödprickig i hela ansiktet. Jag hade alltså krystat så starkt att en massa små blodkärl spräckts i ansiktet och även ett i ögat. Var helt röd i högerögats ytterkant.

Men klockan blev tillsist 06.45 och Andreas kom in. Vi åt frukost och den dagen fick vi ett rum tillsammans. Så vi kunde njuta lite av vår BB tid.

Det var nog allt ;) blev minsann rätt långt detta.    


Masterbedroom

Jag blivit så fint i vårt sovrum. Är nöjd.. Nya ittala ljuslycktor, en ny lexingtonkudde, Adam har fått en lexingtonkudde plus nalle av moster Petra plus den fina Gantfilten av mormor..

Så mysigt!!!


24 december

GOD JUL ÖNSKAR ANDREAS JAG OCH ADAM ALLA LÄSARE!

Adam ligger och sover, och han har en juloutfit på. Vår lille nisse.

Hoppas alla njuter med familj och vänner. Och att alla uppskattar vad man har.

Jag älskar min lilla familj och är glad för mina nära och kära <3


Juligt

Idag kom svärfar förbi med en fin julblomma och Stefan (Nina och Philip var lite förkylda så de fick stanna hemma) kom förbi med en jättefin pyjamas..

Jag gick ner till stan och fick de på kappahl att ta av ett larm på några pyjamasar som Adam fick för någon dag sedan. Och lämnade tillbaks mitt linne som jag skulle haft på nyår. Skönt att ha det avklarat. Men Gud vad kallt det var. De blåste som i i bomben, så de ven om öronen.

Väl hemma tog jag hand om mins nyinköpta skor. Smörjde in och impregnerade. Nu är de redo för användning.
Dammsugare så lilleman kom till ro.. Det har han haft lite svårt med.. Så skönt att han sover lite nu... Det behövde han. Jag ska försöka vila lite med. Så ska snart hoppa in i sängen..

Vi ska egentligen fira jul hos Ingrid och Bengt men får de om vädret tillåter.. Ser sådär ut.. Hoppas de inte snöar för mycket så vi kan köra till Anderslöv i någon timme :) mej nu kallar sängen.. Trevlig dan före dopparedagen!


Vad hände med texten?

Ja till inlägget under fanns det en text. Men på något konstigt vis laddades bara bilderna upp.

Vi var i alla fall på emporia idag, min syster och jag. Min älskade Andreas tyckte jag behövde det och jag fick köpa mig vilka skor jag ville. Hittade de fina ridskorna/kängorna nedan ;) mycket nöjd. Handlade även två amningslinnen, två amningsbh:ar, ett par tjockare leggings, fick en t-shirt av syrran och så hittar jag ett linne jag tänkte ha till nyår, men nope de får vi lämna tbx. Var inte alls snyggt på...

Ikv har pappa varit här och Petra plus sebbe.. Vi åt supergod mat som Andreas fixade, och öppnade varandras julklappar så pappa ska jobba på julafton.. Jag fick två jättefina ittala ljuslycktor som jag önskar mig. En röd och en gul :):):)

Adam fick två jättebra leksaker av märket lamaze, det är ett amerikanskt märke som gör leksaker med pedagogiska grunder.. De ska stärka barnens olika sinnen och utmana dem. De prasslar, skakar, plingar ..
Precis innan pappa kom så hälsade Erika och Patrik på en snabb sväng, de hade köpte de fina kläderna ni ser i inlägget under.. Tack ! :)
Nu ska jag plocka undan det sista och gå och mysa med mina favorit älsklings pågar<3


Emporia shoppingcenter


14 dagar

Idag blev vår skatt hela 2 veckor gammal eller ska man säga ung kanske. Och jag tycker han ändrar sig för varje dag som går. Nu öppnar han ögonen ordentligt och är vaken lite längre stunder. Hand går har växt och blivit ljusare, och han har börjat slita av hår på bakhuvudet .. Börjar bli stor ;)

Har nästan skrivit klart min förlossningsberättelse .. Har slutspurten kvar.. Den får ni snart se publicerad.. Men inte idag.. Är tröttare än tröttast och vill bara sova.. Väntar på att Ada ska komma till ro snart så jag också kan däcka.. Skönt att Andreas är lite ledig nu över jul.. Mysigt att ha honom hemma...

Nu är alla julklappar inslagna och imorgon ska vi byta lite julklappar med pappa..
Godnatt gott folk. Vi hörs imoron.


Mer fina saker

I förmiddags kom min morbror Håkan och moster Ulla på besök. De hade med sig en massa fina saker. Adam fick två pyjamasar, en body, en liten silverram, en söt kanin och lite gummi/plastfiskar att ha i badet:) var självklart med fiskar då gammelmorbror Håkan har en massa fiskar och föder upp fiskar hemma.. Sitter och väntar på att Adam ska vakna.. Annars ska jag nog väcka honom snart.. Nu har han sovit länge.. Jag har hunnit med att dammsuga, tvättat och tömt diskmaskinen.. Skönt när man hinner med lite.. Tänkte vila i eftermiddag med Adam.. Behöver nog det..

Skriver ett till inlägg senare.. Ikv ska Andres och jag mysa och slå in julklappar och snacka om dop till lillen...


Full rulle torsdag

Idag var vi bjudna på frukost hos faster Annie, Peter och Dominic.. Även bonus farmor Monica, faster Ellie och farbror Robert var med och frukosta. Lite efter lunch kom extra gammelmormor Birgit med jättefina kläder till Adam, Bertil var förkyld så han fick stanna hemma. Vi tog en timmes vila när Adam sov i eftermiddags, sen åkte jag ner till stan och lämnade tillbaks en amningsnapp (som jag inte behövde) och tog två amningskupor istället. Riktigt bra byte! Verkligen toppen med amningskupor. Rinner så himla mycket och i de vanliga bomullspadsen samlas en massa bakterier så hemma och vid amning får plastiläggen vara i...
När jag kom hem tog vi vagnen och promenerade till Ebba som fyller 1år idag. Men vi lämnade Adam i vagnen utanför, och gick snabbt in och sa hej till alla. Var så mkt barn och de har varit krassliga och någon var innu. Så vi ville inte utsätta Adam för det än.. Där fick Adam en till välkommen till världen present, av Sofie, Christian och Alice fick han en jättefin hamleys nalle och en body fån newbie. Sen fick han även en julklapp som får vänta ett par dagar till med att öppnas.

Förresten idag kräktes Adam en hel fontän.. Blev helt chockad så mycket det kom upp. Fick byta bodyn då hela ärmen var dyng blöt, fick byta lakanet i babykorgen och vända på madrassen så den kunde torka..

Sen la fotografen upp några bilder från fotograferingen i måndags.. Så himla fina de blev. Vår lilla prins, fast han bajsade, kissade och var vaken i princip hela tiden så blev där några bra bilder i alla fall... Lilla knytet<3

Längtar tills imorgon kväll, då är Andreas ledig i 9dagar. Som det alla mysas i vår lilla familj. Älskar mina pågar jättemycket.

Ska försöka skiva ihop en förlossningsberättelse imorgon.. Och sen dela med mig av den.. Så det kommer jag lovar;) håll ut ni som är intresserade ...


Bygg och klydd

Moster Petra kom förbi en snabb tur vid 16 tiden. Så drog jag fram gålådan Adam fick av Andreas arbetskamrater. Tänkte den kan vi ju sätta ihop. Tog lite tid (eftersom vi letade ganska länge efter skruvmejslar som Andreas måste ha gömt eller så har de liksom inte hittat tillbaka till sin plats efter användning) men vi klarade det.. Så nu har några gosedjur fått plats i boxen. Här har vi bildbevis på att vi lyckades..


BVC besök nr 2

Precis varit hos BVC och Adam hade på 6 dagar gått upp 140g vilket var bra. Man säger 150-200g på en vecka är bra, det är var man vill de ska öka i vikt. Så nu väger Adam 13dagar gammal 3740g. Fick lite svar på frågor, hade inte så många men man har oftast samlat på sig ett par stycken..
Usch jag tycker Adam växer så det knakar. Man ser förändringar på bara några dagar. Stark i hela kroppen, han öppnar sina ögon helt o håret är ljusare plus längre. Känns konstigt att de ändrar sig så mkt... Går för fort, man hinner inte med..
Idag åkte Andreas till jobb vid halv 7 och jobbade tills vi skulle till BVC. Så jag och Adam har myst själva. Jag har plockat lite här hemma, tvättat en maskin och gjort mig själv i ordning.. Lite smink och ok kläder.. Mer än vad det blir vissa dagar ;) men skönt att kunna komma i de flesta av sina kläder. (byxor är uteslutet än, tror jag kommer behöva köpa nya fast jag går ner de sista kilona med.. Får se) man börjar långsamt bli sitt gamla jag igen, dock med lite förändringar både kroppsligt och mentalt :) nu kommer snart moster Petra förbi på ett litet besök och sen ska jag och Andreas ära sprödbakad fisk med potatismos och remouladsås.. Gott!!!!
Och Adam ska få sig ett bad ikväll. Plu en ordentlig insmorning. Vår lille torris (läs även pissenisse, tror han kissar för mkt så han blir torr haha)..

Måste lägga alla paket under granen med ju.. De får nog också bli ikväll ;)

God onsdag på er!


Ute på tur själva

Hann minsann inte blogga igår. Känner egentligen inte att jag har riktigt tid idag heller men jag slänger iväg något litet i alla fall..
Igår var Andreas och jag med Adam hos en fotograf. Och ja om jag säger så att det kunde ju gått bättre ;) haha. Var där i 3 timmar, allt ska va lugnt och han skulle komma till ro och sova efter jag ammat honom så vi kunde fota i lugn och ro. Men ja så blev det inte Ada somnade aldrig ordentligt. Han bajsade ner två vita filtar (som kommer vara riktigt svåra att rengöra om de ens kommer bli fläckfria) och kissade ner hennes vita fotoduk.. Men någon liten bild blev där . Men vi ska komma tillbaka efter nyår och ta lite fler bilder. Eftersom det knappt blev några denna.. Så vi får ett nytt försök :)

Blev så glad och smånöjd med mig själv. Adam har hittills bara sovit i vår säng och jag vill inte vänjs honom för mkt vid det. Men det är ju så mysigt och även bekvämt.. Men igår sov han kvällspasset och morgon/förmiddagspasset i sin egen säng. Och jag sov mkt bättre jag med.. Man är liksom inte rädd för att rulla över sin lille skatt.. För han ligger lugnt och tryggt i sin säng..

Idag åkte Andreas till jobb vid halv 11. Jag passade på att dammsuga, tömma diskmaskinen, diska upp, skriva i adams namn på skatteverkspapprena så de kunde skickas i väg, tog hand om mina orkideer medan lille pissenisse (kissar ner skötbordet minst 2ggr om dagen) låg och sov. Kändes skönt att hinna med lite i hemmet med. Sen efter amning var vi redo för en tur med vagnen ner till vårt lilla köpcentrum "stan". Köpte kräm till bröstvårtorna (de är lite såriga och ömma), köpte även en salva till Adam då han är så torr, mest p händer och fötter. Fjällar en massa.. Träffade hur många kända ansikten som helst och slutade med en chokladboll och en smootie på espresso house med Sofie och lilla Alice, Jessica och lilla Ebba.
Kändes skönt att komma ut en sväng. Hade dock sjukt ont i magen på vägen hem.. Fick håll, som om jag sprang. Kroppen är minsann inte ok än, men blir bättre och bättre.. Värker och stramar i en masa kropps- och skelettdelar..

Men det är klart, tar ju 9mån för koppen att förbereda sig. Så tar ju inte bara en vecka eller två att återhämta sig och återgå till "normala" .. Tålamod..

På kvällen åkte vi till Rickard och Jessica, och Adam fick jättefina kläder, en randig body, jeans, dregglis (dregel lapp) och strumpor.
Idag kom Anna, Maria och Lena på besök, då fick vi en jättefin amaryllis i en glascylinder och Adam fick även en fin tenniströja/body och fräcka randiga byxor från Polarn och Pyret, tossor, mössa och skallra. Tusen tack alla!!

På posten fick Adam idag ett presentkort av Sven och Lena plus en body från Laura i Australien (Laura var aupair i samma familj som jag var, hon var aupairen innan mig). Andreas gubbar på jobb hade fixat lite saker de med. Adam fick en lekmatta, marackas och en gålåda (ser ut som en låda han kan skjuta framför sig, lära sig att gå och förvara saker i). Mycket fina saker..

Nu ska jag hoppa i säng. Dödstrött, men måste få vår älskade pojke att somna ordentligt först. Andreas gör ett toppenjobb just nu. För Adam ser ganska sovandes ut på hand bröst.

Godnatt, imorgon är det BVC besök på eftermiddagen.. Ska bli spännande att se hur mycket Adam lagt på sig..

Och just det ja: Adam bajsade utanför blöjan för första gången idag. Så body, byxor och Andreas tröja blev saffransgula (passande till jul tänker kanske ni) hahah . Men var väl sådär charmigt.. Så de kläderna ligger i blöt och får bli tvättade ordentligt imorgon..


Mer besök mer paket mer fika

Idag har mamma/mormor, Peter, Petra och Ingrid plus farmor och bonus Leif varit och hälsat på. Såklart fick Adam en massa fina saker. Av Ingrid och Bengt fick han pyjamasar, en body med leoparder på och en leoparddräckt och en supersöt mjuk kaninunge. Av mamma/mormor och Peter fick Adam en juloutfit plus en nyårsoutfit.. Blir lite torktumling på dem.. Iaf juldräckten :) Han kommer bli en söt nisse. Och sist fick han även bokstäver att ha på dörren . Av moster Petra fick Adam en söt mössa med sitt namn på.. Tvättmaskinen går i ett eftersom alla kläder måste tvättas innan användning.. Och Andreas är mkt glad över att jag önskade mig en torktumlare i födelsedagspresent .. Den är guld värd när man har småbarn. Det har han med förstått nu;)

Haft en gnällig kille hela eftermiddagen.. Adam sov som en stock från 9-12:30 sen kom han inte till ro fören vid 18 och då endast som han var i våran famn.. Så fort vi la ner honom (detta gäller hela eftermiddagen) så vaknade han och blev ledsen.. Tillsist kom han till ro och har nu sovit i 3,5h.. Får se hur natten blir.. Jag är trött och borde ha vilat innan men inte hunnit (jag vet dålig ursäkt, jag kunde skitit i annat och vilat istället ) men men så är det. Imorgon ska Adam fotograferas, hoppas han är på humör för det. Och vi ska vara med på något foto med. Ska bli kul. Därför hann jag inte sova, för jag behövde duscha och platta håret ikv så de är ok till imorgon;) nu har Andreas och jag ätit julmat och vi avslutade med ris a la Malta nu på kvällskvisten. Mätt och allt var mycket gott. Andreas håller på och pjallar ! Vi skulle värma potatismoset till dagens middag, jag sa sätt in hela kastrullen i ugnen men tänk på att ta ut dem med grytlappar. Och vad gör Andreas sen utan att tänka, JO tar i grytan utan grytlappar och bränner sönder hela handen... Så inga blöjbyten för hans del nu. Blir ett lass för mig nu kan man säga.. Ett lass med lass;)
Här kommer lite bilder på dagens gåvor. Och lovar att dela med mig av en förlossningsberättelse sen med.. Kommer jag lovar..
Imorgon är det en vecka till julaftons mysigt, jag längtar!

Sen fixade jag en skylt till Adam med :) får se var den ska hänga .. Är lite så anti att ha dem på vagnen.. Alla är vi olika, men vem vet den kanske hamnar där ändå.. Annars blir det på hand rum kanske..


Stumpen är av!

Glömde skriva att navelstumpen ramlade av igår.. Jippi, nu ser det trevligare ut och så behöver man inte vara rädd för att det ska göra ont runt naveln... Mkt glada är vi :) sött att se Adams lilla navel nu..


Lördag med besök

Idag har det varit full rulle. Faster Annie och Peter plus kusin Dominic och sen kom min kusin Andreas och Alexandra och sa hej. Där emellan har vi hunnit med att tvätta, plocka undan och Andreas tog en tur i ösregnet med Adam i vagnen.. Då hoppade jag in i duschen, skönt! Man svettas ju som in i bomben när man ammar (eller jag svettas ganska mkt i vanliga fall med ju svårt att "tell the difference"). Adam fick jättefina kläder och gossedjur idag igen .. Av faster Annie, Peter och kusin Dominic fick han Skummis (den gröna gose filuren) en body och strumpor, av Andreas och Alexandra fick han två bodysar och en hamleys nalle. Imorgon kommer nog mormor Helen och Peter hit och hälsar på och vi ska köpa en sån man gör isbitar i. Jag slänger en massa bröstmjölk som jag pumpar ut då vi inte hinner använda det. För mina bröst överproducerar mjölk, så måste tömmas med handpump och tur lillen suger på bra.. Men min kropp tror nog att jag fått tvillingar ;) bilderna är på mig 8dagar efter Adams födelse, lite har hänt iaf...

Och slänger även in en bild på vår älskade skatt. Finaste knatten i världen! <3

 

 


Härligt flitiga fredag

Måste ändra och skriva in ett inlägg som heter Adam med.. Men går inte från mobilen.. Och datorn startas inte så ofta.. Blir alltid bloggande från mobilen. Smidigast så.

Idag har vi fått gjort en massa känns det som. Tvättat, tömt diskmaskinen, plockat undan lite, klätt julgranen, haft min pappa/morfar på besök. Sen kom farfar Allan och Monica plus Adams faster Ellie och farbror Robert. Och Adam fick jättefina kläder. När all gått blev det första badet för lillkillen som idag är 1vecka gammal <3
Nu ska vi snart hoppa i kojs, jag är riktigt trött! Imorgon är det lördag och vi är fortsatt lediga som en familj , mysigt ! Trevlig helg allihopa..

Den blåa outfitten är från morfar och jeansen plus ugglebodysarn är från farfar och Monica ..


Luciadagen

Idag har vi varit på BVC , första besöket . När vi åkte gem vägde Adam 3380 (vikt vid födsel 3555), idag 3 dagar senare vägde Adam hela 3600g. Stor kille, skönt när man får det lite bekräftat att han får i sig vad han ska :) känns tryggt. Har även fixat julgran idag, hämtat 2 paket. Andreas fick ett från jobb, årets julklapp .. En riktigt fin och mysig filt med får på, och jag och Adam fick paket från USA. Mina var också julklappar men öppnade dem i förtid ;) kunde inte hålla mig. Sen fick Adam en jättefin body av mammas arbetskamrat (ink familj). Vi gick ner och handlade en julgran och fixade med och boka fotografering av vår lilla gosse. Fick hem papper från Skatteverket idag ang namn så vi ska fylla i Adams namn och skicka in.. Sen måste vi prata med försäkringsnissen imorgon ang försäkring på Adam. Men man drar sig för det då de är sånna jobbiga rådgivare/försäljningsaktiga folk.. Men imorgon måste vi. Sen är allt fixat.. (Måste börja tänka på dop nu med ju, tiden springer iväg så snart är vi där med). Här kommer lite bilder från idag.. Nu ska jag släcka ögonen och förhoppningsvis sova någon timme.

If u read this Katie , I'm really sorry for opening the Christmasgifts.. But i could'nt wait, I just couldnt... Thank u so very much for everything. All the things for Adam are super cute and the Christmas outfit will be worn on Christmas eve! The photo of the boys are amazing! It's on my sideboard in our bedroom amongst my other frames pictures.. I will send u an email too!! Thanks again!


Adams gåvor än så länge

Idag kom farmor förbi på besök en snabbis över lunch. Andreas hämtade upp henne så han var i stan och gjorde ärenden. Köpte en amningspump till mig då mitt högra bröst INTE mådde speciellt bra av att inte bli ammat av vår son. Nu känns det mycket bättre. Pappa löpte även sitt första plagg till Adam en pyjamas som också var välbehövligt :)

Här är uppdatering eller ja slutresultatet av : Gissningar på Knattes (Adams) ankomst

Maria- Pojke
Lisa- Pojke, 50cm
Sofie- Pojke
Moster Petra- Pojke, 3540g, 50cm
Wera- Pojke
Ulla- Pojke, 7:e december, 3580g
Alexandra- Pojke, 50cm
Mormor Helen 50cm
Farmor Aino- 50cm

Så eftersom ha var 3555g var Petra närmar sen Ulla. Ulla hade rätt på dagen och även Marias kille Emil gissade på den 7dec. Han var 50cm lång så de hade många gissat på. Sen hade vissa gissat på pojke och andra på flicka. Så där fick man ju 1 rätt. Så ja det blev 3 rätt till moster Petra och 3 rätt till Ulla så ni dela förstaplatsen :) men Ulla och Emil får ha lite plus i kanten för rätt dag ...

Nedan ser ni en Gantfilt som Adam fick av Mormor och bonus Peter, av moster Petra fick han lexington nallen, av farmor och bonus Leif fick han den fina korgen med kläder, liten blombukett, en söt ko han kan dra efter sig, påslakanset, en gosegroda, gosekanin och en jättefin vit virkad filt som farmor gjort helt själv. Allt vi får är så himla fint. Och den fina Musse pig tröjan, jeansen och strumporna är från familjen Åkerman. Tusen tack alla :)

Och innan jag ska borsta tänderna och kasta mig i säng ska ni även få en bild på premiärturen i vagnen (dock bara ett lite större varv runt kvarteret.. Men tog ändå 15 min kanske.. Går inte så snabbt just nu;) eller JAG gör inte det.. Nu ska jag sova. Snart dags för mamma att kasta fram bröstet igen....


Adam är här

Så har även vår lille gosse kommit till världen. Den 121207 kl 17:13, 3555g tung och 50cm lång. Världens finaste kille! Vi är himla lyckliga och vår Adam mår bra. Vi åkte hem från BB i Ystad igår eftermiddag. Blandade känslor, mest positiva såklart. Men är tryggt och skönt och man blir ju omhändertagen. Får mat serverad och service. Lugn och skön miljö. Verkligen trevliga barnmorskor och undersköterskor. Nu är det full rulle. Man håller på att landa i allt nu. Är en omställning, helt klart.. Tvättmaskinen har gått varm sedan vi kom hem. Tvättlappar, handdukar som bandats eller kissats ner, andra tyger som använts vid (sjukt) läckande bröst och ett par klädesplagg som blivit ner kissade.. Vi har helt enkelt haft fullt upp om man säger så.. Fått gjort lite här hemma med. Tömt diskmaskinen, diskat upp, tvättat (som sagt), städar toaletten, plockat undan (var uppställt med saker, sånt vi inte hann fixa innan vi åkte till förlossningen). Imorgon ska jag ta tag i dammsugaren tror jag;) den behöver sig en tur.

Andreas är amazing! Kan verkligen inte önska mig någon bättre man i mitt liv. Ställer upp, fixar och donar. Tar hand om mig. Finns för mig när jag behöver honom som mest. Behandlar mig så otroligt fint nu efter förlossningen. Vilket team vi är, du och jag<3
Älskar mitt liv med dig och Adam... Vi har så mycket att se fram emot.

Glömmer bort att det snart är jul. Vi ska nog fixa en julgran i helgen. Mysigt! Annars går dagarna åt att läka och ta hand om en ömmande kropp och sjukt ömmande bröst som är större än jag någonsin kunnat tro att jag kunde ha (och hårdare än hårdast). Men det går över det med. Jag mjölkar på för hand så släpper lite av spänningarna. Hoppas svullnaden snart går ner dock.

Är trött som en gnu, ska försöka vila en timme nu innan det är dags för amning igen. Sen blir det sova för natten. Skönt att få sova i sin egen säng! Den har varit saknad.

Och anledningen till att jag inte bloggare för blogg.se appen inte funkat. Himla störigt.. Men idag så;) lägger upp någon bild på lite fina saker Adam fått hittills imorgon. Denna fina bukett fick vi av mamma/mormor.


Väntan

Ja vi väntar och väntar och får se om något händer idag eller imorgon. Slemproppen har iaf gått imorse, haft mens/ryggsmärta/värkar vad det nu är. Vad vet jag haha, sen kl 03:16 imorse. Får se om detta nu leder till något. Hoppas och känns lite som det borde göra det iaf. Eftersom jag inte känt något sånt här innan.. Men kan ju avta med.. Får se, just nu fördriver vi bara tiden. Andreas kunde inte koncentrera sig på jobb så han körde hem. Hoppas något händer nu inom 1-2 dagar iaf.. Pratat lite med BB i Ystad, så ja inte mer än som vad man redan vet. Försöka vila, äta, ta någon Alvedon och vänta på att värkarna ska tillta i styrka och vara täta (tätare).

Ja det var väl det egentligen.. Jag fick Peter att köra mig till tandläkaren imorse och så hämtade pappa mig. Ville inte cykla eller gå så pass långt när jag hade ont ganska ofta ändå och har inte satt på mina vinterdäck på bilen än. Väl hemma kände jag mig stressad, tänk om vi måste åka iväg idag någon gång (eftermiddag/kväll/natt) då vill jag "allt" ska vara i ordning. Så jag dammsög hela huset, dammtorkat lite, hoppade in i duschen och fick plattar håret. Så nu är jag redo haha.

Nej men en uppdatering kommer senare antar jag :) njuter av det mysigt vinterlandskap vi fått idag..


Lite nytt i rummet

Igår kunde jag inte hålla mig längre. Vi har inte bäddat spjälsängen innan då tanken är att Lill knatten ska sova i babykorgen de första månaderna.. Innan han/hon blir för stor. Men igår så bäddade jag spjälsängen och se så mycket mer klar och mysigt ut i rummet nu. Har en mobilarm med speldosa som jag hade när jag var liten. Men tänkte önska oss en fin mobil när han/hon kommit ut. Jag hade tyckt det var fint med en i trä eller virkade små söta djur/figurer.. Något lite annorlunda.. Sen ligger de två babysitterna vi har under två badlakanset, ser inte så fint ut. Men jag vill inte att vår katt ska ligga i dem så de ska bli håriga och smutsiga. Orkar inte tvätta dem igen ;) men är ändå ganska nöjd med lillens rum. Utav det vi haft att jobba med är jag jättenöjd. Speciellt när man inte vet könet heller..


Gissningar på Knattes ankomst uppdatering

Lena- Flicka, 1:e december, 3290g, 49cm, kl 02.47
Anna- Flicka, 1:e december 3428g, 48cm, kl 21.32
Maria- Pojke, 1:e december, 3440g, 51cm, kl 05.23
Lisa- Pojke, 1:e december , 3230g, 50cm, eftermiddagen
Faster Annie- Flicka, 4:e December, 3770g, 51cm, kl 04.32
Sofie- Pojke, 5:e december, 3790g, 49cm, kl 23.47
Moster Petra- Pojke, 5:e december, 3540g, 50cm, kl 07.21
Wera- Pojke, 6 december, 3424g, 49 cm, kl. 22,34
Ulla- Pojke, 7:e december, 3580g, 48cm, kl 02.30
Alexandra- Pojke, 8:e december, 3240g, 50cm, kl 07.37
Jessica- Flicka, 11:e december, 4200g, 52cm, kl 06.45
Mormor Helen- Flicka, 12:e december, 3220g, 50cm, morgonen
Farmor Aino- Flicka, 13:e december, 4240g, 50cm, kl 22.42
Peter- Flicka, 13 december, 3300 g, 51 cm
 
Lena, Anna, Maria, Lisa och Annie har missat på datumen, men kan ju pricka in något av de andra, vikt/längd eller tid.
 
Nu får vi se om Petra och Sofie får rätt idag :)

Julfint

Fick en jättefin sak av mamma igår. Det är tre glasskålar som man staplar på varandra och ett lock på toppen. Kan ha vad man vill i den. Godis, kakor, kottar, andra dekorationer... Bara fantasin som stoppar en. Om man har som jag har nu, ätbara saker så kan man bara dela den till skålar och skicka till den som vill smaka en goding :) blev riktigt fint på bordet.


Sista BM besöket?!

Haft on i svanskotan, och de har strålat ut i skinkorna (fast inne i benen/skelettet liksom) och känt mig helt vingabröten, som jag har träningsvärk på något konstigt vis. Svårt att vända mig i sängen nu de senaste 2 nätterna... sovit ännu sämre än innan..
 
Men bara att bita ihop, skönt att veta att man inte behöver jobba ... då ska man inte klaga.
 
Andreas och jag hade en mysig morgon. Blev lite sovmorgon för honom. Åt frukost till julkalendern. Hade tid hos barnmorskan 08.15.
 
Urinet var ok, helt blankt. Inget protein eller annar skumt.
Blodtryck: 110/75
Knattes hjärtljud. 140cirka.. lite högre än normalt.. Men helt okej och allt lät fint.
Eftersom jag är i 40+0 idag, en dag över BF så frågade hon om jag ville att hon skulle känna om något hänt, eller hur läget var just nu. Vilket jag "gärna" ville, hade tänkt fråga henne själv endå om hon velat in och pilla lite och se om något hänt..
 
Eftersom man själv inte vet mer än att man känner tryck, sveda, stramningar och ömt bäcken. Så skulle det liksom kännas skönt om man fick något litet bekräftat.
 
Så in med ett par fingrar, var öppen 1,5cm cirka.. BM kände på Knattes huvud (klappade honom/henne lite), sa att han/hon låg långt ner. Hon drog lite med fingrarna eller kanske bara ett finger, (vet faktiskt inte hahah. Försökte inte tänka för mycket på det) på hinnorna/forsterhinnan. Så hon retade till det lite, kan göra att det sätter igång eller inte. Men ja skadar väl inte.. Kände lite mer när jag kom hem, en får se om det gör susen eller inte :)
 
Efter hon pillar lite var jag öppen 2 cm. Så alltid något ju.
Vi fick bokat en tid nästa vecka, så tisdag den 11dec, men vi hoppas väl på att inte behöva träffa henne då. Men är verkligen inte omöjligt. Andreas är trött på det nu. Han vill att Knatte ska komma ut, han var nog lite besviken, han skrev inte ens in tiden ;) söte gubben, han längtar verkligen efter Knatte. Han vill att han/hon ska komma ut snart, NU !
 
Litet instick-
Har mer sammandragningar nu än innan.. bådar gott haha.
 
Har fått plocka undan lite, tömma diskmaskinen (hur kan den vara full i princip varje dag haha, sjukt) tvättar lite och så ska mamma komma och äta lunch med mig . Maten är redan avlevererad, så ska bara värmas.
 
Det är också min duschdag idag hahah, varannan dag är det tvättdags av denna just nu smärta kropp ;) Får se om jag kanske ska hoppa in i duschen nu eller om jag ska vänta tills i eftermiddag.. Borde ta mig i kragen och göra det nu när jag bloggat klart.. Blir väl så.
 
Snön är borta nu, höll i en dag, som det brukar såhär års nere i södra skåneland. Skönt, men alltid lite mysigt med vitt utanför fönsterna. Dagen blir så mycket ljusare, inte lika grådaskiga..
 
Höres lite senare, nu kallar duschen på mig ;)
 
 

En dag utan planer med mycket gjort ändå

Från att ha en dag utan planer blev denna måndag (Knattes BF=barnafödande dag) fylld med lite blandat. Upp imorse, frukost. Dammsög (blev riktigt svitt, inte lättare med "några x-kilo heller) plockade undan tvätt och annat som bara låg framme. Annie och Dominic skulle kommit förbi och sagt hej men blev ändrat så vi skulle ta en tur ner till den nyöppnade barn/baby butiken i stan. Så på med en massa kläder, var ju riktigt kallt idag. Blev mössa vantar och halsduk, men körde med gympadojjor och ankelstrumpor plus leggings (var lite drag om anklarna haha). Traskade ner och mötte upp Annie och Dominic, kollade affären, riktigt mysig. Mycket fina saker och trevlig personal. Fick den snylta en fika av Annie då jag inte hittade min plånbok innan jag skulle gå. Sket i den efter 10min febrilt letande, ni vet när man verkligen kollar ÖVER ALLT, förutom där den är såklart ;) störigt.
Blev en rågfralla med ost och korv. Dominic charmade alla och åt biffstroganoff med ris. Happy guy där!
In om Åhléns med innan vi traskade hem igen. Så blev en tur hemifrån på 3h. Väl hemma mös jag ner mig i mjukiskläder, tog lite frukt och kollade reklamen. Mest massa skit, men lite avslappnande läsning. Och så lyssnar jag på julmusik såklart;) längtar tills Andreas kommer hem och myser med mig. Blir till att värma ärtsoppan idag, var riktigt god minsann. Andreas kan han! Kanske pannkakor eller plättar efteråt. Får se...

Får se om Knatte tänker titta ut idag eller inte. Han/hon har ju 8h och 15min på sig ;)

Sötaste Dominicsen!!! Knattes första kusinvitamin, eller Knatte kommer bli hans första kusin.. Hur man nu vill säga.


Julby

Andreas bara skrattar och tycker jag är så söt för att jag har en julby ... Och även för att jag har en massa andra julsaker som kanske inte många andra i min ålder har ;) men jag tycker sånt är kul. Har sparar på mig lite genom åren :) tog även fram en jättesöt speldosa som man skruvar upp och så dansar två snögubbar på en isplätt och så spelas det musik för dem.. Riktigt stämningsfullt!
Detta är första gången min julby är uppe. Fick en för en massa år sedan, då mamma tyckte att såklart ska man ha en julby. Det måste man ju ha. Så jag och min syster Petra har vars en. Och det är minsann ganska mysigt. Se själva nedan.
Sen har jag ett dilemma med, skulle gärna vilja se julkalendern nu 07:15.. Men eftersom jag vaknar när Andreas får upp 05:20 och i princip inte sommaren fören 06-06:30 tänker jag minsann inte stiga upp och se den då.. Jag får helt enkelt se den 17:45 eller var det 18:45?! (Måste kolla upp det) så är det.. Eller så får jag se det på play.. Men det är lite tråkigt tycker jag..

Nej nu ska jag försöka somna om och få någon timmes sammanhängande sömn till..


Uppdatering av gissningar till knattes ankomst

Peter- flicka, 13 december, 3300 g, 51 cm

Wera- pojke, 6 december, 3424g, 49 cm, kl. 22,34

Och Petra tror verkligen på att hennes kommer vara rätt som hon skrev i sin kommentar ;) vi får helt enkelt se .. Detta är vad vår gravidapp säger idag----->


Knattes ankomst?!

Satt mig och pusslade ihop allas gissningar från babyshowern vad det gäller Knattes ankomst.
 
Detta är följande:

Lena- Flicka, 1:e december, 3290g, 49cm, kl 02.47

Anna- Flicka, 1:e december 3428g, 48cm, kl 21.32

Maria- Pojke, 1:e december, 3440g, 51cm, kl 05.23

Lisa- Pojke, 1:e december , 3230g, 50cm, eftermiddagen

Faster Annie- Flicka, 4:e December, 3770g, 51cm, kl 04.32

Sofie- Pojke, 5:e december, 3790g, 49cm, kl 23.47

Moster Petra- Pojke, 5:e december, 3540g, 50cm, kl 07.21

Ulla- Pojke, 7:e december, 3580g, 48cm, kl 02.30

Alexandra- Pojke, 8:e december, 3240g, 50cm, kl 07.37

Jessica- Flicka, 11:e december, 4200g, 52cm, kl 06.45

Mormor Helen- Flicka, 12:e december, 3220g, 50cm, morgonen

Farmor Aino- Flicka, 13:e december, 4240g, 50cm, kl 22.42

Lena, Anna, Maria och Lisa har missat på datumen, men kan ju pricka in något av de andra, vikt/längd eller tid.

 

 


Första advent 121202

Då är det första advent idag och nu ska jag tjata igen och säga att imorgon ska ju får älskade Knatte titta ut. Men det känns väldigt långt bort. Så får väl se :)
 
Jag tycker han/hon kan komma nu i veckan. Det hoppas jag på i alla fall.
 
Idag har vi tänt advetsljuset (fast vi fuskat lite innan), ätit från vår chokladkalender, sett på julkalendern och ätit pannkakor! Riktigt mysig första advent än så länge. Ska ner till stan sen där det är julskyltning, gå en liten runda. Det brukar inte vara så jättemycket, men hör ändå till. Kul att träffa lite folk och få lite julstämmning :)
 
Ska snart hoppa in i duschen och starta dagen.. men drar mig haha. Är alltid väldigt skönt när man väl är i duschen, men att föna håret, smörja in kroppen och platta håret är inte lika kul (inte som ett gravidsvullo, mina händer och fötter är svullna, känner mig lite smått uppblåst!).
 
Ska nog även dammsuga idag och kanske fixa upp något litet julpynt till.. eller så kanske jag pyntar lite mer imorgon.. Får se vad jag känner för.
 
Igår åkte vi ut och lämnade lite adventsbullar och muffins till Svärmor och Leif, Svärfar och Monica, till Svägerska Annie och Peter. Väl hemma så hade vi såklart (dumma som vi är) låtit våra nybakta frukostbullar stå ute i påsen på diskbänken. Och när vi kom hem hade Katt bitit och tuggat på 8 utav 10 st.. J'VLA KATT!! Så vi kom till att få vars en ynka bulle till frukost idag.
 
Så jag fick lösa det med att göra amerikanska pannkakor som utfyllnad. Blev riktigt gott.Lite extra lyxigt.
Nej vad säger ni man kanske ska ställa sig i en iskall dusch och försöka avsvullna?! Ska starkt fundera på det..
 
Ha en trevlig advent!

Säger bara, oj oj oj oj

Här hann vi med en himlans massa idag!
 
Vaknade supertidigt som vanligt, såg på julkalendern och åkte sedan till maxi!
 
Handlade lite till dagens bakning och till dagens och morgondagens middag.
Blir hemmagrillade kamben (revbenspjäll som vi snart ska marinera) med potatisgratäng. Och imorgon ska vi laga egen ärtsoppa (sån gul god ni vet med fläsk och senap, mumma) . Sen orkade jag inte stå och fixa pannkakor eller eller plättar, så köpte några färdiga plättar vi kan värma efter soppan. Det hör ju faktiskt till!
När vi kom hem från maxi satte Andreas igång med sina frukostbullar, blir till att leverera några till hans Pappa och Monica, Mamma och Leif och Syster Annie och Peter så de har bullar till frukost imorgon.
 
Är en tradition som svärfar Allan startat för sådär 1 1/2 år sedan. Så varje lördag och söndag får vi nybakta bullar från bagarn levererade utanför dörren! Lyx! Så imorgon ska vi betala igen en yttepyttedel med våra hembakta bullar:)
 
Sen när Andreas var klar så fixade jag lite nya chokladmuffinsar med hallon/banantopping. Ser riktigt mumsiga ut de med. Och sen gjorde jag mina godaste kanelbullar någonsin. Det sa även Andreas. Dessa blev mycket fina och supergoda (japp jag har redan smakat en)!
 
Nu är allt undanplockat, i kylen och i frysen. Så de bara kan tas fram.
 
Passade på att blogga lite nu då Andreas åkte iväg och skulle bli klippt.
 
Knatte är som vanligt, rör sig som vanligt. Och jag känner mig som vanligt. Så ja ska bli kul att se när han tittar ut. Som sagt, har mitt hopp i andras berättelser. Där de knappt känt något innan det helt plötsligt från ingenstans satt igång. Det är min tro och mitt hopp. För nu vill jag inte vara en tjockis längre. Är svullen och inget är riktigt kul längre. Inte kul att se sig i spegeln, inte kul att duscha allt är tungt och jobbigt. Nu räcker det!
 
Knatte du har två dagar på dig ;) Kolla själv ovan.

Julkalendern!!

Whoop whooop, då kan man bocka av första avsnittet av Mysteriet på Greveholm. Blev ändå positivt överraskad. Var samma spöken, samma musik och det kändes lite nostalgiskt. Ser framemot kommande avsnitt. Snart ska andypandybus och jag åka till maxi och handla ingredienser till frukostbullar och Kanelbullar. Den ska vi hem och ha bak/mysstuga.. Me like! Kommer en update på bloggen sen, med lite foton. 
Och ja sen är det bara 2dagar kvar till beräknad nedkomst av Knatte. Vi får väl se hur det blir med det ;)

RSS 2.0