Nu jäklar, här har ni den bästa fredagsläsningen ever!

FÖRLÅT FÖR GÅRDAGENS BLOGGANDE SOM KNAPPT VAR VÄRT ATT LÄSA!

Hoppas att denna ska bli mer läsvärd.


Playdate igår då och ja ni såg ju bilderna. Jag ska även lägga upp en video här till er från igår.

Från Playdates

 

Jag hade det jättetrevligt med Marte igår. Vi kommer mycket bra överens. Vi kan prata om allt och hon har en väldigt härligt personlighet.

 

Det känns bra att komma ut lite med pojkarna, mest för dem men även för mig med. De behöver verkligen träffa mer barn och barn i deras ålder. Eftersom de inte går på dagis eller någon aktivitet (än, kommer komma) så lär de sig inte att leka, läsa av eller hur de ska bete sig kring andra barn. Så detta är toppen med playdates minsann. Jag ska försöka träffa Marte en gång i veckan minst, sen ska jag prata, med två andra tjejer som har barn i ungefär samma ålder.  

 

Marte berättade även att hon varje torsdag tar barnen till ett bibliotek där de har högläsning för barn mellan 9.30–10. Så det är något jag ska börja med typ nästa vecka tror jag!

 

Igår när pojkarna hade sin nap tog jag mig min första nap sen jag kom hit (under arbetstid då). Det behövde jag verkligen, sen vaknade jag upp av en skrikande pojke, mindre kul kanske hehe.

 

När vi var ute på vår dagliga promenad så började Dexter gå med händerna på ryggen. SÅÅÅ HIMLA SÖT! Så då hanka jag på och sen gjorde Nicholas det med, så där gick vi som på en gåsarad, med händerna på ryggen och lunka fram. Jag skrattade för mig själv! Både igår och idag (mer och mer, oftare och oftare) får dessa underbara pojkar mig att skratta, de är så roliga, de kommer på de mest roliga tricks och grimaser!

 

Det är en himlans massa jobb, men gud så kul det är med barn. De får en att gråta, älska och SKRATTA!

 


Vid 18.00 åkte jag hemifrån, jag skulle hämta upp Noemi som bor 10 minuter från mig, men ack så fel jag kan köra. Det var visserligen min första gång jag skulle köra hem till henne, men vafan Malin se till att skärpa dig! Shit, men de var faktiskt googlemaps fel, där jag slagit upp vägbeskrivningen. Egentligen visste jag vägen men vägbeskrivningen förstörde för mig. Tillsist hittade jag i alla fall dit och vi kom väl 5 minuter försent till Marte. Men vad gör det, de tog vi ikapp på motorvägen.

 

Vi körde till Bellevue som är den 3:e största staden i Washington. Här skulle vi till The Cheesecake Factory, det är en restaurang som är som ni säkert förstår kända för sina cheesecakes.  Vi skulle nämligen fira Paula en aupair i vår LCC grupp som fyllde år. Hon ska snart åka hem med oturligen, hennes mamma är nämligen svårt sjuk i cancer och hennes pappa fick (pga mamman och allt) en stroke bara för ett par dagar sen. Så ja man kan ju säga att det se inte så ljus ut för henne. Hoppas de löser sig till det bästa.

 

Jag och Jasmin delade på nachos sen delade jag och Marte på en cheesecake med choklad droppar, chokladsåsliknande och chokladsmulkant och botten. MUMSIGT ska jag säga er. Och portionerna är så superstora så man tar lätt en förrätt och klarar sig på de och sparar ett par dollar. Vi t.o.m. delade en förrätt, allt för att man ska orka äta en cheesecake efteråt eftersom det ÄR ETT MÅSTE!

 

Jag var inte hemma förrän sent, vid 22.45 var jag nog innanför dörren. Så därav den korta uppdateringen igår.


Så nu över till dagen som har varit minst lika spännande som dagen innan! Lovar, det är värt att fortsätta läsa…

Idag då, ja trött som en gnu pallade jag mig upp när klockan ringde. Idag hade jag bestämt mig för att låta pojkarna ha tillgång till mjölk hela dagen, eller i alla fall förmiddagen. Vi har nämligen svårt att få i dem mjölk, mest Nicholas. När vi var hos Marte igår så hade hon mjölk framme i muggar som mina pojkar klamrade sig fast vid ganska så fort och fortsatte även med det under hela playdaten.

 

Så idag har jag gjort likadant och det har visat sig vara toppen. De har druckit mycket mjölk och det verkar till och med som Nicholas tyckte det var gott, och inte brydde sig om att det var mjölk och inte vatten.

 

Jag har också ett annat problem som jag nog löste idag. Jag får inte i Nicholas hans vitaminer om morgonen. Så idag bestämde jag mig för att göra en deal med honom. Så om han tog vitaminerna så fick han russin som jag lockade med framför hans näsa. OCH tro det eller ej, det funkade, i alla fall för idag. Imorgon är det upp till bevis! 

 

Ett annat problem som dök upp ett par dagar sen är att de vägrar sin gröt på morgonen, så nu är den utspädd med yoghurt! Alla tricks är värda ett försök, och ibland funkar inte bara yoghurten så då blandas även lite jordgubbspulver ner så att allt smakar ”hallon” (alltså toppen!).

 

Idag hade Dexter PT, som Joel tog honom till. Då tog jag Nicholas på en liten promenad runt i vårt område.  Det är väldigt mysigt att få lite egentid med ena tvillingen då och då.  Under deras 1 timmes långa (KORTA) nap så pratade jag med mamma och pappa. Sen när de vaknade tog jag dem på en promenad, och sen åt vi när vi kom hem.

 

Vi lekte i garaget, kastade boll och busade.

 

Sen satte jag dem i vagnen och tog dem på en 20-25 minuters tur. Solen sken och jag DOFTADE, (ja ni läser rätt!) blommorna, kände den milda vinden mot mina kinder. Det luktar vår, hyacinter, påskliljor, kinesiska körsbärsträd ja ALLT blommar. Joel utbrast igår, från ingenstans:

DET ÄR VÅR NU!

Mm jag vet var mitt svar såklart!

Några bilder från idag..
Nicholas älskar att trycka sig in i fönster karmen och vara fastklämd där och leka clown..

Ikväll lagade jag mat, med Katies observation/ hjälp. Jag erbjöd mig laga mat så sa hon vad hon tänkt sig så gjorde jag det. Det blev chicken nuggets med apelsin/sweetchilisås och asiatiskinspirerat ris. Till efterrätt/sallad blev det keso med kiwi och jordgubbar. GOTT!

 

Efter maten gick jag upp, tog med min bok in till badrummet, tappa upp ett bad och läste ett par sidor. Nu sitter jag här och skriver och jag har pratat lite med Johan ikväll. Inte så mycket men ändå lite, det är värt mycket. Jag saknar mina vänner på östkusten riktigt mycket från och till. Jag flög med Cecilia, Hannah och Johan, men sen på aupairskolan i NY, lärde jag även känna (lite i alla fall) Linda. Det hade varit det ultimata, toppen de bästa att ha varit på östkusten med dem. Vi hade rockat östkusten! Inte för att jag inte trivs här, jag skulle inte vilja flytta här ifrån, men jag skulle vilja att de flyttade till mig!

 

Idag hade jag bestämt mig för att hinna med att blogga, läsa lite och snacka snabbt med Katie och Joel och lägga mig vid 21.00. Jag behöver försöka komma i säng vid 21–21.30.

Än så länge ligger jag inom tidsbegränsningen! WHIIOOOO.  

 

FÖRRESTEN! JAAA, vad tror ni??!! Gissa, JO RÄTT GISSAT FÖRMODAR JAG! Stopp i dasset igen, så det var bara fram med avloppssugaren och få det överstökat igen. Gick lika bra denna gången faktiskt, tro det eller ej. Joel bara skratta när jag kom ner och sa att han undrade vad jag stoppar ner i dasset, jag sa bara att AMERIKANKSA TOALETTER suger, de är så klena!

 

Mamma berättade att hon träffat hennes kusin Martin, med fru Christine och deras 2 månader gamla dotter Felicia. När jag kollade min mail idag såg jag sen ett mail från Martin. Mamma gav nämligen min  email och bloggadress till dem idag. Tack så mycket för mailet, Martin och Christine. Så söt hon är min lilla nästkusin Felicia. Jag ska svara på mailet, men vill bara säga grattis och hoppas allt går bra och att ni alla mår bra.

 

Nej nu ska jag posta detta, gå ner till mina värdpäron och sen läsa lite innan sängdags! Ha en toppen fredag (ja kan ni fatta, FREDAG IGEN) på jobb, i skolor eller hemma!

 

PUSS PÅ ER / Malin         


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej svej! Det låter som du har det riktigt bra. Vi var på hem o villa mässan igår. Men det största problemet var att hålla koll på Anton hela tiden. Han klättrade i trappor, provade ytterdörrar och provkörde ny skodan. Tja, en helt vanlig dag... Idag när vi var ute så såg jag att snödropparna började titta fram där snön har smält undan, man blir så lycklig, nu känns det som våren är påväg.... Nu vilar Anton middag och jag tänkte gå och sy lite, ska göra ett par grytlappar till Maria. Vi ska dit på middag imorgon. Ha det bra. Många kramar till dig från oss på äppelgatan!

2010-03-05 @ 13:19:05
URL: http://allimacdesign.blogspot.com/
Postat av: Hem&Villa Gänget

Vi saknar dig här, men syrran din axlar rollen med bravur....:-) En hejar på att göra Nespresso kaffe...:-)

2010-03-05 @ 15:36:36
Postat av: Håkan

hej malin!

nästa shopping tur fundera på en navigator

nu när du har en fin kamera.

från klagstorp.

2010-03-05 @ 19:04:46
Postat av: Martin

Tur att Petra fixar kaffet nu... din mamma var inte vän med maskinen när vi var där ;-)

Kristin & Felicia hälsar

2010-03-05 @ 21:37:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0