Onsdagen har gått i konstens tecken

Ojojoj idag har jag hunnit med så mycket. Tvättat flera maskiner, strykigt, målat och donat med Katies födelsedagspresent fråntvillings grabbarna och mig. Tyvärr kan jag inte lägga in bilder på det eftersom Katie kanske får för sig att kolla bloggen. Ber om ursäkt för jag kunde fotograferat händelseförloppet med överraskningen men så här ligger det till:


1.  
Försök underhålla den ena pojken när du tar färg på den andra pojken.


2.  
Håll koll på färgpojken så att färgen sitter där sen ska och ingen annanstans (ex. kläder, bord, stolar, hår osv.)


3.  
Du kommer på dig själv med att du fattas en trasa som du måste fixa.


4.  
Oj, den andra pojken Malin utan färg, han gnyr/gnäller lite. Prata med honom, eller till och med sjung medan du gör allt de andra du redan gör. Liksom lägg till en extra syssla, det försvårar ju inte. HAHA


5.
Tvätta av färgen utan att kladda på det i och för sig nästan heltäckta köket (allt var inklätt, stolar, bord, diskbänk HAHA). Men OM nu färgen skulle slita sig från där den får vara så är det såklart på de fläckar som inte är täckta.


6. 
Avsluta med lite skrikande pojkar som inte vill sluta måla, skynda dig så in i attans att ta bort all färg, material. Torka bort resterande färg som fastnat (trots att allt var täckt, KONSTIGT, UNDERLIGT, inte sant) innan det blir permanenta färgglada fläckar i köket.


Men resultatet blev hur bra som helst för att vara första gången. Ni ska få se bilder på resultatet senare. 


Roligt var det sen med, jag hade berättat det för Joel, alltså vad jag skulle göra till Katie. Sen kommer både Katie och Joel hem och jag sitter i godan ro och leker med pojkarna och ANVÄNDER INTE MIN HJÄRNA! Utan Joel agerar snabbt som attans, springer till finbordet och tar bort mina målarverk och jag kommer hack i häl och tar dem med mig till mitt rum. TACK JOEL, vad skulle jag gjort om det blivit avslöjat?! Ja inte mycket i alla fall.


Vid 10 tiden tog jag ut pojkarna på en liten runda, vi gick på spåret som går utanför huset och sen på vägen hem (trottoaren, och då måste de hålla mig i handen). Vädret har varit toppen även idag, 16 grader varmt (inte kallt), lite er blåsigt, men gör inget eftersom det var milt. Riktigt mysig runda blev det.  Nu blommar i princip allt här, inte bara vissa speciella växter/blommor. Även påskliljor!


Okej, nu ska jag dela med mig av något VÄLDIGT AMERIKANSKT!

2 veckor innan alla hjärtansdag var butiker fulla med alla hjärtans saker/prylar och skit, det hinner knappt tas ut innan hyllorna fylls med påskinspiration, våning efter våning. Vad kommer sen liksom, måste vara 4 July (deras nationaldag)(är där något imellan? Ingen aning). Men ni förstår principen, Det är inte som i Sverige där man trycker in ett eller två extra ställ/set med hyllor med lite nytt inför en tradition som ska firas. Utan här är speciella hyllor som alltid är fyllda inför någon kommande tradition. M&M’s (ni vet linser och jordnätter doppade i choklad och olika färger), de görs i speciella färger, röda/rosa nyanser till alla hjärtans dag, till påsk är allt i pastell färger. Godis och fabrikörer ändrar utseende och färger till olika speciella tider på året. Det är sjukt, konstigt och lite too much kanske.


Jag fattar inte vad som är felet med mig! Jag mår sämre/bättre/okej/skit från dag till dag och från förmiddag till eftermiddag. Idag har det känts som jag har haft början till bihåleinflammation, men ändå inte riktigt. Men jag kan ju i alla fall berätta att jag har snutit ut halva hjärnan och tömt bihålorna x-antal gånger under dagen.  Jag kände absolut inte för att köra till Spanskan. Men eftersom jag skubba förra gången så var jag ju tvungen att visa mig på denna. Så iväg kom jag och efter en timme körde jag hem. Jag hade kunnat klara den sista timmen men jag orkade inte om jag ska vara ärlig. Jag ville komma hem lite tidigare och jag ska försöka lägga mig om 20 minuter då klockan är 21.00.


Imorgon ska jag köra med pojkarna till Marte, så de kan få leka med hennes tvillingpojkar. Detta uppskattas riktigt mycket och då får jag någon att prata med som svarar tillbaks med riktiga svar och inte bara mummel, skrik och konstiga ljud hehe. Så kommer vara hos Marte mellan 9 och cirkus 12.


Ska försöka träffas 1-2 gånger per vecka nu så de får leka av sig och lära sig handskas med andra barn. De får ju inte göra det så ofta eftersom de inte går på dagis och inte på så mycket aktiviteter, de är ju ganska små inu. Men till sommaren eller efter sommaren har Katie anmält pojkarna på någon gympa för barn. Så det kan ju bli kul, intressant och livat.


Så imorgon kommer ni få se bilder från en playdate. Förresten, Marte åker snart hem och då kommer en ny norks aupair, så de ska bli kul. Riktigt tråkigt att hon snart lämnar (i maj, men tiden går fort, de kan jag lova er), trivs så bra med Marte. Men kul att det kommer en ny norsk aupair, så jag vi fortsätta ha playdates och jag kan snacka svenska och utöka min norska.


Nej sorry guys, detta är allt för idag. Nu ska jag ta piller, allergimediciner, smörja in mina torra händer, ta på vicks blå under näsan så jag kan andas i natt.


God Onsdag på er hemma i Sverige och God natt Tisdag i Washington.

 


Kommentarer
Postat av: Mammi

Oj,oj,oj vilken tur att Joel räddade dig...Ska bli kul att se verken sen...Hoppas att det ska uppskattas...:-) Hoppas att du kryar op dig mit hjärta o ha et så kul på playdaten med Marta o pågarna...Kram på dig<3<3<3 Love you...<3

2010-03-03 @ 06:41:01
Postat av: Gunilla

Nu kan jag inte låta bli att skriva längre... Tycker att det e superkul att läsa din blogg. Det verkar som det alltid händer något där du befinner dig. Har en här som LÄNGTAR! Vet inte vad det är hon längtar till? :-) Tänk att lämna lilla mamsen ett helt år. Tror inte riktigt att hon vet vad hon ger sig in på… USA är långt borta! Från det ena till det andra så undrar jag vem som egentligen e mest shopaholic, du eller Cattis. Fast Cattis har redan berättat hur orättvist det är att du fick ta med dig 2 st 23-kilosväskor. Nya bestämmelser gör ju att hon bara får ta med sig 1! 23 kilo tar man ju med sig när man ska vara borta i 1 vecka. Detta i sin tur gör ju att hon kommer att ha mer anledning att handla over there. Just nu sitter hon med det lila häftet. Hon hatar det. Men, men hon behöver ju inte fylla i insidan som en viss annan gjorde. :-) Ha det BÄST!

2010-03-03 @ 13:36:25
Postat av: Peter

Tur att Joel är tänker snabbt.. Kan misstänka att det såg ut som en mindre katastrof.. hahahaha



Ha en underbar Torsdag.



2010-03-04 @ 08:17:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0