Ultraljud och helgen

So back on track again after a busy weekend.
 
I torsdags var jag ju på Star for life shown. Riktigt bra, hade piggar på armarna hela föreställningen. Var så mycket glädje, dans, musik och underrhållning. Och allt hade en mening, utveckla barn i africa, stoppa spridningen av aids, ge alla en möjlighet. Och det bästa med konserten var de cirkus 10 stycken africanska tjejer och killar. Deras glädje och passion gick rakt in i ens hjärta.
 
Fredag då, äntligen dags för ultraljud :) Skulle bli så kul att se bebisen och få lite ny information. Allt såg normalt ut, ben, fötter, tår, armar huvud fingrar. Alla viktiga organ såg OK ut. Huvud, mage och lårbenet mättes. Huvudet var lite stort, men annars var allt normalt.
 
Var beräknad att väga cirka 2065g men vår klump vägde 2209g (enligt deras beräkningar av måtten och mängden fostervätska osv). Så lär väl bli en klump :) Bättre det än en klen en.
 
Jag är så spänd på vad det är för en liten krabbat som gömmer sig där inne. Hur ser han/hon ut, personlighet, stor-liten, lugn-fullt ös ..... Kan ju fortsätta i det oändliga.
På ultraljudet kunde vi i alla fall se (med barnmorskans hjälp) att bebisen skulle ha lite hår i alla fall, kanske till och med mycket :) ändå kul ju, hehe.
 
3D bilderna vi fick var sådär, Knatte låg med armen över huvudet och sov så gott. Såg så söt ut :) fick två stycken, så vi kunde se halva ansiktet i princip. Nästan hela pannan, hår, ett öra, kind och ena ögonet (ögongloben, stängt öga såklart eftersom Knatte sov).
 
  
 
Så översta bilden ansiktet och under är en fot mitt på bilden. Hoppas ni kan lista ut det själv, kanske inte det lättaste. :)
 
Knatte var 7% större än vad de trott, och beräknas väga omkring 3700-3800g vid födsel.
På fredags kväll var vi bjudna på fredagsmys hos Sofie och Chrille och Alice såklart.
 
Väldigt trevlig kväll. god god potatis och purjolöksoppa (min favvis, Sofie hade träffat helt rätt), med bacon och baguetter.
Följt av riktigt god chokladpanacotta a la Chrille med hallon!!! Också supergott.
Vi var hemma vid 23.30 tiden, la oss direkt, sen i lördags var det dags att gå upp tidigt. Ännu en lång dag.
 
Det var försenad svensexa respektive möhippa för Herr och Fru Krondahl. Frukost kl 08.00, förberedelser.
 
Vi överraskade Sophie till lunch. Åt goda pajer, jag sminkade henne (blev liksom min uppgift, lite nervös var jag, men hon blev en riktig snygging) och Sofia fixade hennes hår. 3 klädkombinationer valdes ut. Till en modellfotograferings studio far vi och hade det riktigt kul. Sophie blev riktigt fin på dessa bilder och sen någon gruppbild med.
Sen fick jag desvärre avvika då Andreas och jag var bjudna till Mamma och Peter på middag tillsammans med Andreas mamma Aino och Leif.
 
Fick toppengod mat även här. Och det var en mycket trevlig avslutning på en lång lördag. Vi var inte hemma och la oss fören 01.00.
 
Sen blev söndagen en fixar dag, tömde källsorteringen, satt upp massa väskor, lådor och annat skit på vinden. Tvättade, organiserade och möblerade om lite. Och resten av dagen slappade vi bara. Tog det lugnt och mös. Lagade god middag (mest Andreas), färshjärpar med mögelost, svarta oliver och lök, ost tortellinis och tillbehör :) Mums
 
Idag, måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Tog mig ut i regnet och promenerade till Valen, hämtade ut en gratis body på Kappahl, köpte coscous, fil och katrinplommon och promenerade hem igen, Skönt! Fixat lite här hemma och nu ska jag snart plugga på psykoprofylax inför förlossningen. Skumma igenom lite och försöka minnas :)
 
Det var väl allt för nu. Blir thaimat ikväll som jag ska laga och sen ska jag dra ut Andreas på ytterligare en promenad :)
 
Ha en trevlig vecka alla.
Malin
  
 
 
 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0